Jump to content

Japonların gözleri neden çekik biliyor musunuz?


TheRocker

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 43
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Sadece Japonların değil Çinlilerin, Orta ve Güneydoğu Asya'da yaşayanların hatta Eskimoların bile gözleri çekiktir. Aslında 'çekik gözlü' olmak tanımı kesinlikle yanlıştır. Göz yapısı dünyada bütün in

sonra da evrim neymiş der dindarlar

Bana da hep japon derlermiş küçükken kızarmışım ben Japon değilim Tatar'ım diye. Sonra da Tatar kızı falan diye eğlenirlermiş. :D

Sadece Japonların değil Çinlilerin, Orta ve Güneydoğu Asya'da yaşayanların hatta Eskimoların bile gözleri çekiktir. Aslında 'çekik gözlü' olmak tanımı kesinlikle yanlıştır. Göz yapısı dünyada bütün insanlarda aynıdır. Farkı yaratan göz kapaklarıdır.

Çekik gözlü diye nitelendirilen ırklarda gözün üzerindeki göz kapağının ikinci kıvrımı, gözün üstüne doğru daha fazla inmiştir ve bu durum gözün sanki daha darmış gibi görünmesine sebep olur.

Peki bu, niçin böyledir? Bir teoriye göre göz kapağının üzerinde katlı olarak duran bu ikinci kıvrımı, bu insanların gözlerini yoğun olan kar tabakasının, göz kamaştıran ışığından korumak için, bir nevi kar gözlüğü gibi gelişmiştir.

Her ne kadar yukarıda belirtilen bölgelerin bazılarında kar hiç yağmıyorsa bile bilim insanları bugün çekik gözlü diye nitelendirdiğimiz insanların atalarının son buzul çağında Sibirya'dan, yani Asya'nın kar ve buzla kaplı en soğuk bölgesinden güneye, bugün yaşadıkları yerlere göç ettiklerine inanıyorlar.

Bu kadar soğuk iklimde yaşayanların vücutlarının iklime uyum sağlamaktan başka çareleri yoktu. Sadece gözler değil, burun da rüzgara en az maruz kalacak şekilde küçülmüş, burun delikleri, solunan hava ciğerlere gidene kadar ısınsın diye daralmıştır. Ciltleri de bu nedenle yağlıdır.

Göz kapakları da daha yağlı olduğundan, daha sarkık durur ve bu oluşum gözü ve iç tabakalarını kara ve buza karşı korur. Yani 'çekik gözlü' değil 'düşük göz kapaklı' tanımını kullanmak daha doğrudur.

[move][glow=red,2,300][shadow=red,left]The Rocker[/shadow][/glow][/move]

bu yazının aynısını "Tamer Korugan= lüzumsuz bilgiler ansiklopedisi 2" adlı kitapta okumuştum :D
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

tamam da benim kardeşimin gözü niye çekik !

hele hele burada bi kız arkadaş var, hazırlıkta ilk gördüğümde cidden Japon sanmıştım. hatta "Japon değilim." diyince inanmamıştım en başta.

Senden daha fazla türk demek ki :rolleyes:

Gensel bir olay,bizim okulda da japon lakaplı bir arkadaşımız var mesela...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 9 ay sonra...
  • 4 ay sonra...

Cok önemli bilgiler teşekkür ederim. Fakat bence teori olarak yanlış.bildiyiniz gibi orta asyadakiler türk milletleri ve aynı zamanda çekik gözlüdüler .hatta çoçuklarda biliyor ki türk milletleri bir zamanlar birge yaşıyordular.ıspatı:birge yaşadıqmıza göre de dinimiz dilimiz ırkımız hepsi aynı.benim sorum bu niye türkiyelilernen azerbaycanlıların gözleri çekik deyil ?? Teori olarak yanlışmı???

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.