Jump to content

Sakuragi Hanamichi (Slam Dunk)


Merlin

Önerilen İletiler

Resmi ekleyen



Adı : Sakuragi Hanamichi

Boy : 189.2

Kilo : 83

Okul : Shohoku Lisesi

Takım : Shohoku Lisesi

Pozisyon : Power Forvet


Sakuragi, sürekli kavga eden, sürekli aşık olan ve de sürekli ret edilen, liseli bıçkın bir delikanlıdır . Orta Okul'dan beri 50 kere ret edilmiştir . En son aşık olduğu Haruko Akagi, tarafından da ret edilir . Ama Haruko, Hanamichi’yi neden ret ettiğinin açıklamasınıda yapar . Basketbol klübünden biriyle çıkmak istemektedir . Sakuragi Haruko'nun kalbini kazanmak için basketbol klubüne katılmaya karar verir.


Gerçek Hayatdaki Sakuragi Hanamichi

Resmi ekleyen


Hanamichi Sakuragi 1968'de sıradan bir işçi ailesi çocuğu olarak dünyaya geldi.Annesi onu küçük yaştayken terketti ve anne sevgisi olmadığı için sorunlarını şiddet ile çözmeye çalıştı.12 yaşındayken boyu 1.75 ti ve vücudu kavga etmesi yüzünden güçlüydü.Tokyo Üniversitesi spor sahasında öğrencilerle kavga ederken onu gören basketbol takımı koçu, Hanamichi'nin gücünü gördü ve takıma girmesini istedi.

Biraz pratik yaptı. 17 yaşındayken Hanamichi 1.89 boyundaydı ve Japon Ulusal Basketbol Takımında oynadı.İnanılmazdı , profesyonellere taş çıkartan bir oyun oynadı ve 33 sayı kaydetti.

Buna rağmen takımı kaybetti ve Japon takımı maçta sadece 59 sayı atabildi(59-115 yenilmişler).Bu Hanamichi'nin ilk güzel oynayışıydı.Basketbol kaos halindeydi ve Hanamichi'ye "Japon Basketbolunun Umudu" lakabı takıldı.Babası bir yıl sonra hastalık nedeniyle öldü.Daha sonra Tokyo'ya döndü ama bu olay onu kötü etkilemişti. Tokyo otobüsünden indi ve yolun karşısındaki hastaneye doğru yürüdü.Ama karşıya geçerken ona çok hızlı giden bir araba çarptı.Her ne kadar "çelikten vücutlu" olsa da çarpma çok şiddetliydi.Yere düştü ve hastaneye kaldırıldı.Ama onun için çok geçti.Ameliyat odasına götürülürken kan kaybından öldü.Ve öldüğünde sadece 18 yaşındaydı...

Japon Basketbol Dünyası tamamen yıkıldı ve bu acı kayıp onlar için "devasa" nitelikteydi.Daha sonra manga sanatçısı Takehiko Inoue, Hanamichi'nin gençliğini anlatan "Slam Dunk" adlı manga serisini çıkardı.

Not: Çok harika bir seriydi özellikle gerçek sakuragi'nin hayatını okuduktan sonra başladığım bir seriydi herkese tavsiye ederim izlenmesi gerek bir baş yapıt .
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 10 ay sonra...

Bu hikaye gerçek değil bu arada. Çok etkilenen fanlarının yapmış olduğu bir fakeden ibaret.

Okulumda japonyadan okumak için gelen öğrenci arkadaşlarımda vardı. Bende bu hikayeyi acabamı? diye kurcaladığımda sormuştum. Gülmüşlerdi (・・)

Neyse sözün özü hikayede fotografta fakedir. Bir öğrenci fotografı oynanarak bu hale getirilmiş. Nette bunları kanıtlayan bir çok makalede mevcut. Sandıklarından iyi yayılmış hikayeleri :)

http://www.oocities.org/pinkusupaida/oldpage/biography01.jpg

http://anime-jokes.blogspot.com/2011/10/fake-hanamichi-sakuragi-story-hoax.html

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Evet, nette araştırdığınız da haberin yanlış olduğunu görecek ve resimdeki kişinin bir müzisyen olduğunu okuyacaksınız. Onun dışında bir yerde okuduğum güzel ve gerçek bir olayı paylaşmak istedim. Bu yazının bir parçası, isteyen altta verdiğim adresten tamamını okuyabilir.

"İnternette dolaşan bir gazete küpürüne göre güya bizim ana karekterimiz Hanamichi Sakuragi zamanında yaşamış bir basketbolcuymuş, hınzır bir tipmiş ve günü gelince ölmüş. Şunu biliyorum ki o gazete küpürü külliyen yalandır. Onun yerine hikayemizin geçtiği Kanagawa bölgesinden Yokohama'ya bağlı 19. yüzyılın sonunda açılmış bir tren istasyonunun adından bahsedebiliriz: Sakuragicho İstasyonu. Sanki bu daha akla yatkın, değil mi? Yani söylemeye çalıştığımız şudur ki Hanamichi Sakuragi karekterinin geçmişi yoktur. Tam aksine geleceği vardır. Nasıl mı? Buradan sonrası tamamen gerçektir.

Şöyle ki: Milton JR Henderson, 1998 yılında Vancouver Grizzlies tarafından 2. tur 27. sırada draft edilmiştir. Bir süre NBA'de takıldıktan sonra aradığını bulamamış olacak ki ülke dışına çıkmaya karar verir ve soluğu Japonya'da alır. 2001 yılında geldiği Japonya'da yerel ligin en önemli oyuncularından biri olur. 2006 yazında Japonya'da düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 20. olan Japonlar, bir yıl sonra ülke basketboluna Amerika'dan bir katkı yapmaya karar vermişlerdir. Yıl 2007 olduğunda Henderson bir karar verir. Japonya vatandaşı olarak Japon ulusal basketbol takımında yer alacaktır. 2007 yılı Temmuz'unda vatandaşlığa kabul edilir ve bu doğrultuda kendine bir isim seçer: JR Sakuragi. Tesadüf müdür? Tarihinde basketbol adına Asya dışı uluslarası hiçbir başarı elde edememiş Japonya'nın basketbolda yerel idolü kim olabilirdi ki? Üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen halen gelmiş geçmiş en iyi anime serilerinden biri, bize göre en iyi spor janrına sahip seri; bir ülkenin basketbol idolünü yaratabilmiştir. Yeni adıyla JR Sakuragi, şu sıralar Aishin Sea Horses takımında 18.4 sayı, 9.8 rebound, 3.6 asist ortalamalarıyla 33 yaşında basketbol hayatını Japonya'da devam ettiriyor. Boyu 2.03 m, bizim Sakuragi Hanamichi ile benzer. Rebound ortalaması da fena değil."

Bu güzel yazının devamı : http://noatsamisa.blogspot.com/2009/06/jr-sakuragi-tensai-hanamichi.html

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İlk önce çıkarılan hikaye acaba insanlarda merak uyandırıp,daha sonra çıkar sağlamak mı. :rolleyes: ..Bana sanki bilerek böyle bir şeyler yapıldı gibi geliyor.. -_- .Nitekim böyle hikayeler insanları daha çok etkiliyor... :( ..

Alakası yok, slam dunk konusu dahil mangasının çizimleri şuanda bulunan serilere bile taş çıkarır. :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İlk önce çıkarılan hikaye acaba insanlarda merak uyandırıp,daha sonra çıkar sağlamak mı. :rolleyes: ..Bana sanki bilerek böyle bir şeyler yapıldı gibi geliyor.. -_- .Nitekim böyle hikayeler insanları daha çok etkiliyor... :( ..

aynen Spartacus gibi :D

hikaye fakemiş ama yine de izlicem galiba Slam Dunk'ı. izlemek istediğim en eski anime, yine de çok merak ediyorum :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

aynen Spartacus gibi :D

hikaye fakemiş ama yine de izlicem galiba Slam Dunk'ı. izlemek istediğim en eski anime, yine de çok merak ediyorum :D

Mangasını oku istersen çizimleri gördüğünde zaten devam edersin. :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Uzun serilerden uzak durmaya çalışıyorum, bi ara başlayacağım buna fakat finali nasıl bitiyor ? Yarım mı, mutlu son mu, yoksa rezalet mi?

Yarım bitiyor, son 5 bölümde filler.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.