Jump to content

Japonların Zevkleri Çok mu Farklı ?


Merlin

Önerilen İletiler

bence bunun cevabı cok basit gelenekle alakalı bugun genclerin hepsi belli dönemlerinde arabesk-rap fantezi özgün müzik dinlemiştir ahmet kaya dinlemeyen adam bulunmaz derecede azdır mesela ama japonyada kimseye ahmet kaya dinletemezsin yada asi stayla :D (tam ismini bilmiyorum yanlış olabilir) sonuc olarak tamamen yetiştirme tarzı ve aile gelenekleriyle alakalı birşey.......

Katılıyorum :D
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben çocukkken star tv de çıkardı One piece ve Double dragon hep onları izlerdik.Hatta etüt saatlerine denk geldiği için topluca hocaya youn oynayıp ne yapıp edip televizyon odasına giderdik.Ama o zaman tadı daha başkaydı.Hep son 10 dakikasına yetişirdik. Aklımızdan çıkmazdı hatta o zamanlar bile arkadaşlar one piece resimleri çizerdi.Takımlar gibi ayrılmıştık One piece grubu bi de double dragon gurubu vardı.O zamanlar geçti yerini Digimon ,Beyblade,Bakugan gibi animelere bıraktı.O zaman en çok izlenenler onlardı Türkiyede dahil ama şimdi onlara kıyasla daha kötü animelerin fazla emek harcanmamış animeleri listelerin başında görebiliyoruz.

Ama bana göre.One piece,Double dragon,Naruto dünyada seyri değişmeyecek ve daha fazla kitleye hitap eden Müthiş animelerdir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sazae-san, 6Bini geçmiş bir bölüm sayısına sahip bir seridir. Bir çok Japon arkadaşım çok sıkı takipçisidir ve cidden severek izliyorlar çünkü kendilerine ait bir seri. Bunun yanı sıra, Conan ve Doraemon zaten benim de takip ettiğim yapımlardan ve ciddi ciddi harika serilerdir. Fakat eski seriler olduğundan ve Japonya'da çoktandır yaygın olduğundan takibi daha kolay bir yanı olmasının yanı sıra, Dünya'ya yayılması ve anime/manga kültürünün adapte olma sürecide düşünülürse bu tarz serilerin izlenmemesi çok doğal. Adamlar zaten onyıllardır seyrediyor biz ise şunun şurasında en fazla 2000'li yılların ortalaması diyelim. Bu yüzden, böyle sonuçların olması fazlasıyla olağan.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dedektif Konan'ın ben küçükken türk kanallarında bir kaç bölümünü izlemiştim. Gayet güzeldi. Fakat şunu söylemem lazım çocuk anmeleri, ergen-yetişkin animeleri Japonyada ayrılarak izlenirken dünyanın geri kalanında çizgi film diye tabir edilip bunu çocuklar izler mantağı hakim. Ben 28 yaşındayım ilgilimi çeken her çeşit animeyi kısıtlamadan izliyorum fakat çoğu yaşıtım çizgi film olarak değerlendiriyor. Bence ana faktör bu.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.