Jump to content

K-On!! Movie


Önerilen İletiler

Resmi ekleyen

Film ayağına daha fazla K-On!! – MadOtaku

Hiç ümidim yoktu K-On!!’un filminin çevirileceğine çünkü K-On!!’u çeviren AnimeOU ble 2. sezonun yarısını çevirmişti sadece.

Facebook’ta dolanırken chatin üstündeki Ticker’da AniTR.com’un bir şeysini gördüm. K-On!! Movie diyordu. Bu gerçek olabilir miydi? Hemen iki tıkla sayfaya gitmiştim. Ve sonuç…

İnanamıyordum çevrilmişti! Ağzım kulaklarıma varıyordu bu haberi aldığım zaman. Hemen indirmeye başladım. O linke nasıl, hangi ara tıkladığımı hatırlamıyorum.

200 mb’lık film inerken o sürede evin içinde kişneyerek koşuşturuyordum. İnanamıyordum çünkü inmişti! Bana sırıtıyordu oradan film (over fanboying detected). İki saat Taiga’ya tanıtacağım diye canım çıkmıştı filmi. Yahu neden görmek istemiyorsun Taiga? Ne yaptı bu film sana?!?! Neyse ki sonunda tanıdı ve ben de filmin keyfini çıkarabilirdim artık.

Film başladığında ağzım kulaklarımı geçmiş kafamın arkasında buluşmuştu uçları. Kulağımın altından yiyordum yemek istediklerimi.
Ve tanıtımlar bitmişti… Yine resim, yine tik taklar, yine üniforma… Ve evet… Başlıyoruz…

TON-CHAN’IN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT

Filmin konusu ise şöyle: Yine bildiğimiz K-On!! kafası. Yeni bir şey yok yani. Sadece kızlarımız mezun olacaktır ve mezuniyet gezisi için yer kararlaştırılması lazımdır. Gezi Hafif Müzik Kulübü (yani animede geçen adıyla “Keionbu”) arasında olacağı için çok az zorlamayla Azusa’da geziye katılır.

Gezi için herkes ayrı şeyler söyler ancak sonunda Ton-chan’ın kararıyla Mio’nun teklifi olan Londra’ya gidilmesi uygun görülür (ve Mio, Londra haberini alır: http://inciswf.com/yatta!.swf).

Şimdi herşey iyidir, güzeldir de bir problem vardır. Bizim ilk dörtlü liseden mezun olacağı için Azusa tek başına kalacaktır ve bizim kızlar mezun olmadan önce ona bir hediye vermeye çalışırlar. Grup Hafif Müzik Grubuydu ya hani hediye belli olur: Azusa’ya grubun şimdiye kadar yaptığı en iyi müzik armağan edilecektir. O yüzden Londra’dayken bizimkiler sürekli bu müzikle meşgul olur.

Konu bu kadardı. Yani en azından belirleyici detayları. Peki ya bana göre nasıl? İnceleme ya bu yazı…

İlk başta çizimler bana daha iyiymiş gibi geldi. Gerçi ben animelerde çizim konusunu fazla kafaya takmadığımdan üzerine gitmedim. Hikayeyi de gördüğünüzde sanki bir K-On!! bölümünün süresi uzatılmış versiyonu olduğunu zannedebilirsiniz çünkü seri o Slice of Life çizgisinden hiç bir şey kaybetmemiş. Aslında bu konuda KyoAni’yi anlayışla karşılıyorum çünkü K-On!!’da aksiyon aramak bir tarla işçisinden bir Smart TV istemek kadar mantıksız bir hareket.

Karakterlere de bir göz gezdirdiğimiz de sadece tek bir karakterin üzerine gidilmemiş bu da en kötüsünden daha fazla Mugi demek oluyor. Ancak karakter detaylarına 1. sezon kadar fazla inilememiş ki 2. sezonda da en çok yakındığım olay buydu (belki de ilk göz ağrım 1. sezon olduğu içindir).

Uzun lafın kısası bu filmi izlemezseniz bir şey kaybeder misiniz? Pek değil ancak benim gibi daha fazla K-On!! istiyorsanız da izlemediğiniz hata diyorum efendim…

Yerinde okuyayım
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.