Jump to content

Sizde Death Note olsa kullanır mıydınız? neden?


UzatmayaGerekYok

Önerilen İletiler

  • 1 sene sonra...
  • Yanıtlar 206
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

panpa bedavaya gelmiş defter tabi kullancam :D

Anneme verirdim. Yemek tariflerini yazdığı defter bitmiş. :D

Kira ya yakın görüşteyim ancak bu konuda onun kadar cesur olamazdım. Çok gerekli görmediğim sürece kullanmazdım yani. Kullandıgımda amacım ne olurdu, niye kullanırdım? Kanunların yetersiz olduğunu dü

  • 2 ay sonra...

Kullanmaz ve ortadan kaldırırdım.

 

Adaleti tek bir kişinin eline alması asla iyi sonuçlar doğurmaz. Çok sevdiğim bir laf vardır : "Güç yozlaştırır. Sınırsız güç, sınırsız bir şekilde yozlaştırır".

 

Bu tür insanlar, Death Note'ta da görebileceğimiz gibi kısa bir süre sonra, kendileri ile aynı fikirde olmayan herkesi düşman ve suçlu olarak görmeye başlar ve topluma, avladıkları suçlulardan daha fazla zarar verirler.

 

"Bu dünyada, kendi kalbinin tertemiz olduğuna inanan ve bu inancı yüzünden yaptıklarının doğruluğunun şüphe edilemez olduğunu düşünen birinden daha tehlikelisi yoktur.
- James Baldwin
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...

Şimdi vicdan diyor ki kullanma çok yanlış, yak onu. Akıl diyor ki dursun kenarda belki lazım olur. İçimdeki şeytan diyor ki ara sıra kullan çok büyük suçluları indir, kesinlikle idamı hak edenleri. 

Hepsinden biraz yapardım sanırım. Ama en sonunda yakardım. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İşin aslı şu ki defter önüne gelen herkesi öldürebilecek bir güç yani diğer bir deyişle resmen kitle imha silahı haline geliyor geçen kişinin eline göre. Herkes her ne kadar öldürmezdim yakardim satardım vb şeyler dese de sonuçta herkes ilk merak edip gerçekten işe yarıyor mu diye deneyecektir. Bunun sonucu olarak da ölmeyi hakeden yada etmeyen birini ( sen kimsin ki Tanrı'nın yarattığını kişinin ölümünü sen belirliyorsun!) öldürmüş bulunacaktır. Böylece kan kullanan kişiye sıçramış olacaktır yani bu  kişi artık "ben Nasıl olsa birini öldürdüm bundan sonra defteri kullanmamamın bir gerekçesi kaldı mı? Artık ben bir katilim , bu kirli işi birisinin yapması lazım!" vb çeşitli şeylerle kendini kendi ütopyasına inandırmış olacak. Bundan sonrası ise kişinin yaşadığı hayata bağlı olarak gelişir . Örneğin Light Yagami içindeki babasından gelen adalet arzusuyla defteri insanlar için yararlı kullanmak istediğine karar verdi fakat tekrardiyorum elindeki gücün etkisiyle sonradan normal insanları bile (suçsuz olan,işini yapanları) öldürmeye başladı. Öyle ki öldürme seviyesi en son "Ben kira'yım, ben bu dünyanın Tanrı'sı ve adaletiyim" seviyesine gelerek adaletten çıkıp kendisini İlahi bir boyutta görmeye başlamış oldu . Light Yagami böyle yapmış olabilir bu demek değildir ki diğer insanlar da böyle kullanacak. Normal bir insan defteri ilk suçlularda kullanmaya başlayabilir fakat her insan normal olacak diye bir şey yok . Elindeki gücün etkisiyle ya gördüğü herkesi zevk için öldürmeye başlarsa ? Sonuç olarak defter herkes için aynı sona ulaşacak: Adelet yoluyla başlayıp Tanrı yolunda ilerlemek!( Tanrı dediğim önüne gelenin ölümünü kendisi belirleme)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.