Jump to content

Death Note Kuralları


darkreaper07

Önerilen İletiler

1-Deftere adı yazılan kişi ölür.

2-Eğer deftere ismi yazan kişi ismi yazılan kişinin yüzünü bilmiyorsa o kişi ölmez, bu kural sayesinde aynı ismi taşıyanlar etkilenmez.

3-Deftere adı yazılan kişi en az 40 saniye sonra ölür.

4-Ölüm şekli belirlenmezse, adı yazılan kişi basitçe kalp krizinden ölür.

5-Ölüm şekli yazıldıktan sonra detayları 6 dakika 40 saniye içinde yazılmalıdır.

6-Bir defter insanlar dünyasına ulaştığı andan itibaren oraya ait olur.

7-Başka biri dokunana kadar sadece defterin orijinal sahibi Ölüm Tanrısını(shinigami) görür ve sesini duyar.

8-Ölüm defterini kullanan kişi ne cennete ne de cehenneme gider.

9-Death Note’a dokunan her insan, deftere kullanma hakkı olan kişi olmasa bile, Shinigami görür ve sesini duyar.

10-Ölüm nedeni kalp krizi diye yazıldıktan sonra 40 saniye içinde yazılırsa, süre ayarlanabilir.

11-Death Note bir insanın elinde olduğu sürece, defterin sahibi olan Shinigami onun peşinden ayılamaz. Yani insan ölünce Shinigami defteri alabilir.

12-Defterin sahibi defteri kullandıktan en geç 39 gün sonrasında Shinigami'yi görür.

13-Defterin orijinal sahibi olan Shinigami prensipte defterin sahibi olan insana yapacağı hareketlerle yardım etmemeli ve zarar vermemelidir.

14-Shinigami defterin nasıl kullanılacağı ve içeriği hakkında insan sahibine açıklama yapma zorunluluğu yoktur.

15-Shinigami Death Note’a isim ekleyerek ölen kişinin fazla yıllarını alıp kendi hayatını uzatırken insanlar uzatamazlar.

16-Death Note’un insan sahibi kendi hayat süresinin yarısını Shinigami gözüyle takas edebilir. Bu göz gördügü insanın yaşam süresini ve gerçek adını görür.

17-Shinigami bilindik yöntemlerle ölmezler. Ancak bir insana aşık olup onun hayatını kurtarmak için ölüm defterini kullanmakla ölürler.

18-Deftere yazılan ve fiziksel olarak mümkün olmak zorundadır. Aksi takdirde kurban kalp krizi geçirir.

19-Ölüm ayrıntıları olarak nelerin mümkün olarak nelerin mümkün olduğunu Shinigamiler de bilemez. Deneyerek öğrenmek gerekir.

20-Defterden koparılan çok küçük bir parça bile tam etki gösterir.

21-Deftere yazılan tüm mümkün ölüm şekilleri ve detayları ancak okunabilir bir şekilde yazılırsa gerçekleşir.

22-Yazı yazmak için kullanılan nesne önemsizdir. Buna ruj veya kan da örnek olabilir.

23-Ölüm nedeni ve koşulları yazıldıktan sonra isim başa eklenirse ölüm etkili olabilir. Bu durumda ismin yazılması için süre sınırı yaklaşık 19 gündür.

24-Defterin orijinal sahibi olmayan bir kişi bile defteri tam etkisiyle kullanabilir.

25-Defter, 780 günden küçük kişileri etkilemez.

26-Yazılan kişinin adı 4 defa yanlış yazılırsa defter o kişiyi öldürmez.

27- “İntihar” geçerli bir ölüm sebebidir. Neredeyse her insan için intihar olasılığı düşünülebilir.

28-Ölüm şekli ne olursa olsun deftere adı yazılan kişi başkalarının ölümüne doğru olacak şekilde ölemez. Bu durumda kişi birinin ölümüne sebep olmayacak şekilde kalp krizinden ölür.

29-Defter çalınır veya kaybolursa 490 gün içinde geri alınmadığı takdirde sahipliği yitirilir.

30-Defter'e 490 gün boyunca dokunmayınca (herhangi bir parçasına sayfasına ) Defterle olan anılar silinir, hafıza kaybı yaşanır. Fakat Deftere dokunulduğunda her şeyi geri hatırlar.

31-Bir Death Note’a ismi yazılan kişini, farklı bir Death Note’a da isminin yazılması durumunda ilk yazılan olay ve durum gerçekleşir. İkincisinin tarihinin önce olması fark etmez.

32-Shinigami ile göz takası yapan kişi sahiplik hakkını kaybedince defterle ilgili belleği silinir. Buna ek olarak shinigami gözü yeteneğini de kaybeder, yarıya inen yaşam süresi öyle kalır.

33-Sahipliğe devam edilerek, defter bir başkasına verilebilir. Verilen kişi onu da bir başkasına verebilir.

34-Death Note'u ödünç alan kişinin peşine Shinigami takılmaz.(shinigami sadece asıl sahip etrafında hareket eder. Ayrıca defteri ödünç alan kişi göz takası yapamaz.

35-Defter, birine ödünç verildiği sırada sahibi ölürse, ödünç verilen kişinin olur.

36-Defter çalınırsa ve çalan kişi sahibi öldürürse sahiplik ona geçer.

37-Aynı kişininismi ikiden fazla D.N.'a yazılırsa ve yazıların tamamlanma süresi arasında 0.06 sn'den az fark varsa yazılanlar geçerliliğini kaybeder. O insan ölmez.

38-Her Shinigami'nin kendisine ait bir Death Note'u olmalıdır. O defter insanlara verilemez, insanların isim yazması da yasaktır.

39-Shinigamiler arasında defter değiş tokuşu ya da başka bir Shinigami'nin o deftere isim yazmasında hiçbir sakınca yoktur.

40-Ölen Shinigami kaybolup gider, ama D.N. kalır. D.N.'nin sahiplik hakkı deftere ilk dokunan Shinigami'ye geçer. Ama genelde Shinigami kralına verilir.

41-İnsanlar dünyasında Death Note'a sahip olan kişiler birbirlerinin defterlerine dokunmadıkları takdirde karşıdakinin Shinigami'si ile iletişime geçemez.

42-Shinigami gözüne sahip olan insanlar Death Note kullanıcılarının yaşam süresini göremez. Bunun nedeni Death Note sahibinin canı alınandan, can alana yükselmesidir. Göz takası sadece canı alınanların yaşam süresini gösterir.

43-Shinigamiler insanlara kendi gözleri ile görebildikleri isimleri ve ölüm sürelerini söyleyemez. Bu insanların dünyasında karmaşa yaratmamak için alınmış bir önlemdir.

44-Death Note'un insanoğlu dünyasında kullanılabilmesi için, yaşamakta olan bir Shinigami'nin insana kullandırmak niyetinde olması gerekir.

45-Sonrasında, bir insana bağlanan Shinigami'nin ölme olasılığı düşüktür ve verilen defterin gücünde değişiklik olmaz.

46-Shinigami gözüyle insanların ismin ve ömür süresini görebilmek için o insanın yüzünün yarısından fazlasının görmek gerekir. Cepheden bakıldığına burun ve sonrası kısım görülmelidir. Yalnızca gözlerin altına bakılırsa göz etki etmez. Göz,ağız ve burun gizlenmiş olursa yüzün diğer kısımları net görülebiliyorsa, isim ve süre görmek mümkündür. Yüzün kaçta kaçı gizlenirse isim ve ömür süresinin görülmeyeceğini deneyerek bulmak gerekir

47-Yukarıdaki koşul sağlanırsa bir fotoğrafa bakılınca ne kadar eski olursa olsun isim ve ömür süresi görülebilir.(Bu durum fotoğrafın yada görüntünün berraklığına göre değişebilir. Kısaca görülmediği durumlar olabilir.)Ne kadar gerçekçi olursa olsun resme dayalı bir etki olmaz.

48-Göz yeteneğini elde eden kişi eski görme gücüne bakmaksızın insanoğlu dünyasında 3.6 görme gücüne sahip olur.

49-Sahiplik hakkını bırakan kişi deftere dair anılarından vazgeçer ama deftere sahip olduğu andan itibaren geçirdiği tüm anıları kaybetmez. Sadece Death Note ile ilgili olanlar silinir.

50-İki Death Note'a sahip bir kişi birinin sahipliğinden vazgeçince odefterin Shinigamisi'ni göremez. Shinigami de gider ama Death Note'la ilgili olan anıları gitmez.

Çok fazla olduğu için spoiler içine aldım. Şu ana kadar 1-4 arası ciltler eklenmiştir.

Bazı maddeler alıntıdır.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Çok fazla olduğu için spoiler içine aldım. Şu ana kadar 1-4 arası ciltler eklenmiştir.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.