Jump to content

Urahara Kisuke [FC]


KeremLxL

Önerilen İletiler

Resmi ekleyen


URAHARA KİSUKE


Urahara Kisuke, Tite Kubo'nun yarattığı Bleach anime-manga serisinin önemli bir karakteridir. Ururu Tsumugiya, Jinta Hanakari ve Tessai Tsukabishi ile birlikte Urahara Dükkanı'nı işletmektedir. Dükkanda Shinigamilere çeşitli mallar satmaktadırlar.


Karakter Çizgisi


Kisuke Urahara her zaman Japonların geleneksel takunyalarından giyer ve bir balıkçı şapkası takar. Bu nedenle "takunya-şapka" diye çağrılır. Genelde sakin ve neşeli bir adam olmasına rağmen durum icap ettirdiğinde ölümüne ciddi olabilir. Kaygısız tavrına karşın konuşması her zaman kibardır, yine de bazen alaycı davranır. Ses tonu öyle olmasa da ciddi görünebilir. Yoruichi Shihouin, Kisuke'nin, hırslı olduğu bir konuda zirveye kadar çıkmaya meyilli olduğunu belirtir. Bir keresinde kendini "katıksız dürüst, yakışıklı, sapık bir işadamı" olarak tanımlamıştır. Animenin Bount bölümlerinde Ganju Shiba, Urahara'yı, "yaşlı adam" diye çağırır ve Urahara da Ganju'nun kızkardeşi Kūkaku Shiba ile aynı yaşta olduğunu söyleyerek cevap verir.
Urahara, genellikle; çoğu zaman birazcık geç kalmış olsa da önemli bir olayın yanıbaşında bulunur fakat nadiren karışır; daha çok olayı dışardan kontrol etmeyi tercih eder. Olay bittikten sonra sevecenlikle ortaya çıkar (ör: Ichigo Kurosaki ve Renji Abarai arasındaki dövüş) ve uygun bulduğu tarafa yardım eder. Çoğunlukla açığa vurduğundan daha çok şey bilir ve hikâyenin karakterlerinden çoğu ile bir şekilde ilişkisi vardır. Hikaye boyunca hep büyük bir itici kuvvet olmuştur, genellikle sadece katalizördür, işi başkalarının onun yerine yapmasını sağlar. Görünüşüne rağmen Urahara oldukça yetenekli bir dövüşçüdür. Güçlü saldırılarını, kurnazca hileleri ile harmanlar. Zanpakutōsunun şikai formunu bile değiştirmeden Espada seviyesinde bir arrancar olan Yammy ile oyuncak gibi oynamıştır. Büyük, gizli yeraltı eğitim boşlukları inşa etmeyi sever. İlkini, Ruh Cemiyeti'nde,Sōkyoku tepesinin altında, Yoruichi'nin eğitimi için inşa etmiştir ve ikincisini de benzer bir sebeple kendi dükkânının altında inşa etmiştir.



Geçmişi



Kisuke Urahara, Gotei 13'ün 12inci Bölük'ünün eski bir kaptanıdır. Ayrıca, Şinigami Araştırma Enstitüsü'nün kurucusu ve ilk başkanıdır.
Kaptanlığının ilk dönemlerinde Teğmeni Hiyori Sarugaki ile hiç anlaşamamıştır.Nedeni ise Hiyori'nin Kisuke'den önceki kaptanı annesi gibi görmesidir.Kisuke onu birçok kez kazanmaya çalışmıştır fakat Hiyori çok ters ve hırçın bir kızdır.Hiyori'ye göre Kisuke beceriksiz kaptan olmaya layık olmayan biridir.Buna genellikle Kisuke'nin kendince iyi geçinmek adına sergilediği saf tavırlar neden olur.Ama aslında çok yetenekli bir dövüşçü ve iyi bir kaptandır.
Yüzlerce yıllık dövüş deneyimi yerine üç günlük bir süre içerisinde zanpakutōsunun bankaisine erişmek için kendini denek olarak kullandığı bilinmektedir. Yoruichi, Kisuke'ye eğitimini yaparken nezaret etmiştir. Ayrıca Kisuke, Ichigo'ya, aynı eğitimi almaya kendisinden daha çok potansiyeli olduğunu söylemiştir. Ichigo bankaisini Kisuke'den yarım gün daha az bir sürede öğrendiği üzere bu yorum doğrudur.
Bir noktada (Bleach 'in hikâye çizgisinden 100 yıl önce) Kisuke, Hōgyoku gibi içindeki şinigaminin ruhsal gücünü kötüleştiren ve onları insana dönüştüren, izlenemeyen gigai icat ettiği için Ruh Cemiyeti'nden sürülmüştür. Yoruichi Shihouin, onun kaçmasına yardım etmiştir ve henüz bilinmeyen bir nedenle onunla birlikte kaçmıştır. Ayrıca, Ichigo Kurosaki'nin babası Isshin Kurosaki'yi tanıdığı görünmektedir ve Ryūken Ishida'nın varlığının da farkındadır.



İcatları



Ruh Cemiyeti'ndeki araştırma enstitüsünü kurarak Kisuke benzersiz birtakım maddeler geliştirdi. Önemli olanları aşağıdadır:
  • Gikongan - Daha yaygın olarak Ruh Şekeri diye bilinir, bu madde, yeşil yuvarlak bir şeker şeklinde bir yapay ruhtur. Sindirildiğinde, kullanan kişinin ruhunun vücudundan çıkmasına neden olur. Yapay ruh, bir vücudun içindeyken, önceden programlanmış olan davranış şekilleriyle çalışır. İcadının ardından adı "Ruh Şekeri"'ne çevrildi çünkü Şinigami Kadınlar Organizasyonu, adı sevimli değil diye şikayet etti.
  • Tenshintai - Bu madde belli belirsiz bir insan şeklinde, adam boyutunda bir oyuncaktır ve zanpakutōnun ruhunu insan dünyasındayken zorla somutlaştırmak için kullanılır; zanpakutōyı oyuncağa saplamak gerekmektedir. Maddeleşmiş hal, yaklaşık olarak bir gün dayanır ve sonra ruh eski haline geri döner. Bu olmadan bankaibaşarmak en az on yıl alır ve olması gereken bir çok yıllık dövüş deneyiminden bahsedilmiyor bile. Bu yöntem, bununla beraber, zanpakutōnun ruhu zorla maddeleştirildiği için çok tehlikelidir. Ardışık olarak üç kereden fazla kullanılırsa, kullanan kişi için ölümcül olabilir.
  • Hōgyoku- Bu madde, şinigami ile hollow arasındaki sınırı eriten küçük bir küredir. Bir şinigaminin hollow güçleri kullanmasına veya tam tersine neden olur. Sōsuke Aizen'in de Orihime Inoue'ye açıkladığı gibi kürenin kullanımına devam edilmesi onu zayıflatmaktadır.
  • Gigai çeşitleri– Uzun süre gigai üzerine deney yaptıktan sonra Kisuke, en az iki çeşidini icat etti. En önemlisi kullananın ruhsal gücünü onarmak yerine boşaltan, izi sürülemeyen gigai idi, etkili olarak, eğer uzun süre kullanılırsa onları insana dönüştürmekteydi. Kisuke ayrıca, dövüşlerde yem olarak kullanmak için şişirilebilir gigai de geliştirdi.

Bununla beraber Kisuke 12. Bölük'ün kaptanı iken araştırmaları esnasında birkaç tuhaf teknik de geliştirmiştir. Bunlardan en önemlisi bir maddeyi bir ruhun içine gömmek ve daha sonra taşıyıcısına zarar vermeden maddeyi çıkarmaktır. Bu teknik, Aizen tarafından, Rukia'nın içinden Hōgyoku 'yu çıkarmak için kullanılmıştır.



Benihime



Kisuke Urahara'nın zanpakutōsunun adı Benihime (Kızıl Prenses) 'dir. Bilinen çok az dişi zanpakutōdan biridir. Benihime mühürlendiği zaman, şikomizue (Urahara'nın bastonunun içinde saklı bir bıçak) halini alır. Bastonun ucu, Rukia Kuchiki'nin eldiveni gibi, bir ruhu bedeninden ayırabilir. Benihime'nin şikai komutu "uyan"dır.
Şikai halinde, Benihime'nin bıçağı mühürlü bir zanpakutōdan biraz geniştir ve kızıl bir kurdele ile diğer detaylı süslemeler eklenen kabzası eğridir. Benihime, "şarkı söyle" komutu ile aktive olan biri savunma için diğeri saldırı için olmak üzere bilinen iki özel saldırısı vardır. Benihime’nin savunma kabiliyeti, Urahara’nın önünde dikdörtgen şekilli bir “kan sisi kalkanı” oluşturur. Bariyer; Ichigo, ilk kez getsuga tenshōyu kullandığında saldırıyı (Urahara, sonradan, eğer kalkan olmasaydı bir kolunu kaybetmiş olacağını söylemiştir) sadece hafifçe aşınarak engellemiştir. Benihime’nin saldırı kabiliyeti ceroya benzeyen, kızıl renkli enerji patlamalarını ateşlemesidir. Espada Yammy’nin gönderdiği patlamayı bu saldırı ile kolayca dengelemiştir.Bleach: Blade Battlers oyununda Urahara’nın, kullanıldığında “kan sisi kalkanı”nı donuk altın rengi bir piramit haline getiren ve Urahara’yı tamamen içine alan, hatta mermileri bile yansıtabilen özel bir becerisi vardır. Ayrıca Benihime’nin enerji patlamaları çok daha büyük ve yıkıcı bir hale gelebilir.
Benihime’nin bankai hali henüz açıklanmamıştır fakat üzerine yapılmış belli belirsiz yorumlar vardır. Yoruichi; Urahara’nın, kendi icat ettiği yöntemle üç gün içinde bankai öğrenmeyi becerdiğini belirtir. Yasutora Sado, Urahara’ya eğitim için geldiğinde Urahara görevi Renji Abarai’ye devreder ve Sado’nun bir bankai gücü ile yüzleşmesi gerektiğini söyler. Renji, Urahara’ya, kendisinin debankaisi varken neden Sado’yu çalıştırmadığını sorunca Urahara, kendi bankaisinin başkalarını çalıştırmak veya güçlendirmek için uygun olmadığını söyler.

KURUCU
KeremLxL

ÜYELER

Toprakezgi

kzsill

Heiwa.

yanki_99

Haruka

darkreaper07


Üye olmak isteyenler bu konunun altına yorum olarak yazabilirler.

Düzenlenme: Kerem tarafından
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 28
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Şu şapkadan ben de istiyorum ya. Urahara Bleach'in en karizmatik karakterlerinden biri bence.

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.