Jump to content

Birini animeye başlatırken ilk hangi anime izletilmelidir ?


gereksiz

Önerilen İletiler

Katılamıyorum.

Kira gibi hissettiğim dönemlerde faşist bi kafayla yaşıyordum dedim ben. Çevremi kendi isteğimle değiştirdiğimde, sevmediğimiz, suçlu olduğunu düşündüğümüz insanları öldürebileceğimize dair kafa yapım da değişmişti. Ve sonra kendimi pisliğin teki gibi hissetmiştim.Herkesin psikolojisini bir şekilde etkilediyse bu anime -her ne kadar bunu bile yerden yere vurmayı başarmış ekşi yazarları olsa bile- eminim ki boş bir arka plan taşımıyordur.

Sorun şu ki, death note kesinlikle düşünceler oturmadan izlenmemesi gereken bir anime.

Şimdi michael sikkofield gibi çıkıp "SİYONİSTLER BEYNİNİZİ YIKIYOR!" çığırtkanlığı yapacağımı düşünüyorsunuz, hayır bunu yapmıycam.

İstersen L'ci ol, KIRA'cı. Derdim o değil.

Öncelikle yazını okudum.Nasıl desem öncelikle Seyredenler için Spoilerda devamı...

Şimdi ben kendi düşüncemi söyliyim.Elbette birinin eline böyle bir defter düşse kim olursa olsun isim yazar.En azından ilk sefer denemek için yazar.Ama asıl yaklaşım insan öldürüp öldürmemeye gelince farklı.Bilinçli veya bir amacın yoksa bu defteri kullanmayıp yakabilirsinde.Kişiye kalmış bence.Verdiği düşünce işlediği Tema konusunda katılsamda bakış açısına göre seri tamamiyle değişebilir.Kuzenimde seriyi izledi.Kira'yı haklı bulmadı.İnsanları öldürerek kurulan bir düzen,barış ortamı olamaz diye yorumladı.Animede Kira Suçluları kendi bakış açısına göre yargıladığını biliyoruz.Hatta suçlu olmayanları bile öyle değil mi ? Şu sözüne sonuna kadar katılıyorum.Death Note düşünceler oturmadan seyredilmemeli.Ama bazı yönleriyle ben Kira hak verdiğim durumlarda olmadığını söylemiyorum.İnsanın ölümle ilgili duygularını körelttiğini bende düşünüyorum.

Haa elimde defter olsa bu bana o kişiyi öldürme hakkı vermez ama bakış acısına göre daha doğrusu ( Animenin yansıttığı bakış açısına göre ) bu yöntem kötü bile olsa hedeflenen amaç için belki kabul edilebilir.Suçluların olmadı bir dünya ne kadar Ütopik veya hayal ürünü olsada bunu amaçlayan biri için , kötü insanları ,suçluları öldürmek kabul edilebilir birşey.Bir süre sonra defteri kullanmasına bile gerek kalmayacak zamanlar bile olacaktır zaten.İnsanların üstünde yarattığı psikolojik etki ve korku yüzünden.

Hee sorarsan bu ne kadar doğru veya ne kadar geçerli bir barış ve düzen ortamıdır diye orası tartışmaya açık işte...

Ps: Tartımada eleştiri yapmıyorum,sadece kendi fikirlerimi belirtiyorum yanlış anlama olmasın :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 377
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Death Note konusunda sana katılıyorum....Ben de ilk Naruto ile başlamıştım çok yerinde bir karar olmuş ve Death Note'la devam edip son bölümlere doğru ileri sarıp izlediğim sahneleri hatırlıyorum. Hal

abi adam koskoca L i yendi gitti salakca o iki çocuğa kaybetti :D L kira yı yense bile daha iyi son olurdu :D

Kastamonu'ya Pain saldırırsa Kastamonu'yu kurtaracağıma "Beni de yanına al Pain-samaaa!" diye ayaklarına yapışıp yalvarırım ben. Köyünü savunan kahraman çıkmaz benden. :D

Hayatta anime izlemeyen, hatta bana da sürekli kızan abime dün zorla iki bölüm Death Note izledim. Adam şimdi Japonca öğrenmeye başladı. "Ningentachi wa, omoshiri" deyip duruyor. Ryuk'laştı :D

15 tatilde ablama bunu yapacağım, söz vermişti zaten.Umarım benim ablam da senin abin gibi tepki verir. :D
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Günlük olumlu oy kotası nedir? Beğeni vereceğim, veremiyorum. :(

Anlıyorum tabi ki.

İşte ben de iki yanlıştan bir doğru çıkmayacağını savunuyorum. KIRA nın amacı ne kadar ulvi olursa olsun, yaptıklarını aklamıyor. u_u

Ya şöyle düşün, eşitlik getireceğiz diye binlerce insan öldürmekten bir farkı yok bunun.

Kira, süzme bir dikdatördü, başka bir şey değil.

Bence tabi ki.

Tabi ki sırf düzeni getirmek için insanları öldürmesi yanlış birşey.Ne yaparsa yapsın onu aklamaz dediğin gibi.O konuda hem fikiriz zaten.

Tek çeliştiğimiz nokta bana göre hedefi Mükemmel Toplum veya Barışın olduğu hayali bir toplum olan birinin bunu yapmasıda yanlış olmaz.Evet bu hayal için binlerce insan ölecek belki ama sonunda suçların işlenmeyeceği mükemmelliyetçi bir toplum olacak.Bir süre sonra zaten insanlar suç işlerlerse bunu cezalandırılacağı empoze edildiğinden suç işlenmeyecek.Bu ne kadar sürer ,ne denli etkili olur önceden dediğim gibi tartışılır.

*Bu arada bunları yazıyorum diye yanlış anlamayın sadece ideali bu yönde olan birinin bunları yapabileceği konusunda yorumluyorum.

"Kira Süzme bir diktatördü" baya bir güldüm bu yorumuna :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra...

High School DxD > Dakara Boku wa H ga Dekinai > Angel Beats! > Sukitte İi Na Yo

bu sıralamayla izlettim, hatta birlikte izledik bazen benim de canım isteyince. sömestr tatilinde bana "olm geçen Darker Than Black'i izledim süpermiş sonra Code Geass'i izledim Another izledim" falan adam bi saydı, bi an için oha olm ben bir frankenstein yaratmışım moduna girdim.

romantizm seven bi tipse öyle izlet, shounen seviyorsa öyle. benimki ecchi ve romantizm istedi bunları izlettim cuk oturdu galiba :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra...

Kız ise kaiocho wa maid sama Erkek ise bleach veya naruto

ne cins bir insansın sen yaa erkeklerde izleymez mi misaki ı love you :wub: ....

Bence zevkine göre daha çok hangi tarzdan hoşlanırsa abazansa biraz ecchi başlat kızsa komedi seviyosada ecchi başlatabilirsin ya da bazı shoujolar .....

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.