Jump to content

Urahara Kisuke-Bleach


Zéttai

Önerilen İletiler

Kisuke Urahara , Tite Kubo'nun yarattığı Bleach manga ve anime serisinin kurgusal bir karakteri ve önemli bir kişisidir. Shinigamilere çeşitli mallar satan Urahara Dükkanı'nı çalıştırmaktadır. Dükkan, Urahara'nın kendisi tarafından olduğu kadar Ururu Tsumugiya, Jinta Hanakari ve Tessai Tsukabishi tarafından da ayakta tutulur. Popülarite anketlerinin hepsinde ilk ona girmiştir ve yapılan son ankette Yoruichi Shihouin'in ardından 68 oy farkla 8inci sıraya yerleşmiştir.

Kisuke Urahara, Gotei 13'ün 12inci Bölük'ünün eski bir kaptanıdır. Ayrıca, Şinigami Araştırma Enstitüsü'nün kurucusu ve ilk başkanıdır.

Kaptanlığının ilk dönemlerinde Teğmeni Hiyori Sarugaki ile hiç anlaşamamıştır.Nedeni ise Hiyori'nin Kisuke'den önceki kaptanı annesi gibi görmesidir.Kisuke onu birçok kez kazanmaya çalışmıştır fakat Hiyori çok ters ve hırçın bir kızdır.Hiyori'ye göre Kisuke beceriksiz kaptan olmaya layık olmayan biridir.Buna genellikle Kisuke'nin kendince iyi geçinmek adına sergilediği saf tavırlar neden olur.Ama aslında çok yetenekli bir dövüşçü ve iyi bir kaptandır.

Yüzlerce yıllık dövüş deneyimi yerine üç günlük bir süre içerisinde zanpakutōsunun bankaisine erişmek için kendini denek olarak kullandığı bilinmektedir. Yourichi, Kisuke'ye eğitimini yaparken nezaret etmiştir. Ayrıca Kisuke, Ichigo'ya, aynı eğitimi almaya kendisinden daha çok potansiyeli olduğunu söylemiştir. Ichigo bankaisini Kisuke'den yarım gün daha az bir sürede öğrendiği üzere bu yorum doğrudur.

Bir noktada (Bleach 'in hikâye çizgisinden 100 yıl önce) Kisuke, Hōgyoku gibi içindeki şinigaminin ruhsal gücünü kötüleştiren ve onları insana dönüştüren, izlenemeyen gigai icat ettiği için Ruh Cemiyeti'nden sürülmüştür.Yoruichi Shihouin, onun kaçmasına yardım etmiştir ve henüz bilinmeyen bir nedenle onunla birlikte kaçmıştır. Ayrıca, Ichigo Kurosakinin babası Isshin Kurosaki'yi tanıdığı görünmektedir ve Ryuken Ishida'nın varlığının da farkındadır.

Kisuke Urahara'nın Zanpaktousunun adı Benihime (Kızıl Prenses) 'dir. Bilinen çok az dişi zanpakutōdan biridir. Benihime mühürlendiği zaman, şikomizue (Urahara'nın bastonunun içinde saklı bir bıçak) halini alır. Bastonun ucu, Rukia Kuchiki'nin eldiveni gibi, bir ruhu bedeninden ayırabilir. Benihime'nin şikai komutu "uyan" dır. Şikai halinde, Benihime'nin bıçağı mühürlü bir zanpakutōdan biraz geniştir ve kızıl bir kurdele ile diğer detaylı süslemeler eklenen kabzası eğridir. Benihime, "şarkı söyle" (nake) komutu ile aktive olan biri savunma için diğeri saldırı için olmak üzere bilinen iki özel saldırısı vardır. Benihime’nin savunma kabiliyeti, Urahara’nın önünde dikdörtgen şekilli bir “kan sisi kalkanı” oluşturur. Bariyer; Ichigo, ilk kez Getsuga Tenshou kullandığında saldırıyı sadece hafifçe aşınarak engellemiştir. Benihime’nin saldırı kabiliyeti ceroya benzeyen, kızıl renkli enerji patlamalarını ateşlemesidir.Espada Yammy’nin gönderdiği patlamayı bu saldırı ile kolayca dengelemiştir. Bleach: Blade Battlers oyununda Urahara’nın, kullanıldığında “kan sisi kalkanı”nı donuk altın rengi bir piramit haline getiren ve Urahara’yı tamamen içine alan, hatta mermileri bile yansıtabilen özel bir becerisi vardır. Ayrıca Benihime’nin enerji patlamaları çok daha büyük ve yıkıcı bir hale gelebilir.

Benihime’nin bankai hali henüz açıklanmamıştır fakat üzerine yapılmış belli belirsiz yorumlar vardır. Yoruichi; Urahara’nın, kendi icat ettiği yöntemle üç gün içinde bankai öğrenmeyi becerdiğini belirtir. Yasatura Sado, Urahara’ya eğitim için geldiğinde Urahara görevi Renji’ye devreder ve Sado’nun bir bankai gücü ile yüzleşmesi gerektiğini söyler. Renji, Urahara’ya, kendisinin de bankaisi varken neden Sado’yu çalıştırmadığını sorunca Urahara, kendi bankaisinin başkalarını çalıştırmak veya güçlendirmek için uygun olmadığını söyler.

Urahara biraz tembel olmasa ve savaşlara erkenden gelmeyi başarsa asıl gücünü görebileceğimiz ve bence serinin en güçlü elemanlarından biridir.

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

"Benihime" kılıcının adına bitiriyorum...

Uruhara Kisuke'den bende güçlü bir bankai vs birşeyler bekliyorum ancak...Aizen karşısında çok çaresiz kalması ve herkes gibi İchigo'ya ümit bağlaması kafamı karıştırdı...

Ya Bankai'sini kullanması engelleyen birşey var yada Aizen karşısında etkisiz kalacağını düşündü veya İchigonun işleri ters gitseydi kullanacaktı...

Şimdi bazı arkadaşlar kalkıp "Benim bankaim bu dünyaya uygun değil dedi" diye kullanmadı diyebilir ama hatırlarsanız İchigo ve Aizen suni yapma bir şehirde kapıştılar...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şimdi şöyle durum; bildiğiniz gibi 4 sütunun kırılmaması gerekli, en güçlü kaptanlar yamamato, kyouraku ve ukitakedir. Ayrıca orada çok yüksek güce sahip urahara, shinji ve isshin vardı. Şimdi bu 6 herifin bankaisi etrafa istemsizce zarar verecek güçte olabilir ve dövüştükleri ortam buna müsait değildi. Olayın reiatsuyla alakası olduğunu düşünmüyorum, daha çok olay bankainin alana hasar vermesiyle ilgili olabilir. Diyeceksiniz ki aizen ve ichigonun güçleri çok daha fazla hasar veriyor çevreye. Şimdi bu altısı bankai açsada aizeni istedikleri gibi boş bi alana taşıyamazlar ve çevreye verdikleri zararla kalırlar ama ichigo aizeni boş bir araziye rahatlıkla taşıyabildiği için çevreye zarar gelmemiş oldu. Eğer en başından beri bomboş bir alanda dövüşselerdi urahara, shinji ve shunsui üçlemesi olayı bitirirdi. Zaten aslında urahara olmasa aizen kazanıyordu, ichigo aizeni yenemedi sadece durdurdu. Aşırı derecede fena urahara ve shinji fanıyım forumlarda fanclıblarını açmaya çalışıyorum, buradada istek olursa uraharayı tartışacağımız geniş bir fc açabiliriz. Veya burada da tartışabiliriz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Urahara olmasa Aizen kazanmıyordu İchi vs Aizende kazanan yoktu 2'side bitkin düştü sonunda Aizen son darbeden sonra içindeki o evrim geçirmesini sağlayan madde onu red etti ardından giderek güç kaybetmeye başladı yarıları iyileşmiyordu güç kaybetmeye başlayıncada Urahara'nın yaptığı büyü tekniği harakete geçti...orada Urahara olmasa büyük ihtimalle Aizen geri çekilirdi...

Urahara'nın bankasini çok merak ediyorum ben..."Benihime" adı gibi güzel bir bankai çıkar inşallah...Şu Urahara'nın planlarını çok merak ediyorum o herifin çok uzun süreli bir planı var gibi...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.