Jump to content

Japonyadan haberler


panres

Önerilen İletiler

Tariş Zeytinyağı'na Japonya'dan Altın Madalya

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin bu yıl ilk kez piyasaya sunduğu 'İlk Hasat' ürünü, Olive Japan Yarışması'ndan 'Altın Madalya' ödülü aldı.

Resmi ekleyen

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin bu yıl ilk kez piyasaya sunduğu 'İlk Hasat' ürünü, Olive Japan Yarışması'ndan 'Altın Madalya' ödülü aldı.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, tüm dünyadan 160'a yakın ürünün katıldığı Olive Japan Yarışması'ndan 'Altın Madalya' alarak kalite ve lezzetini bir kez daha uluslararası alanda tescil etmiş oldu. Tariş Zeytinyağı markalı ürün ailesine bu yıl katılan 'İlk Hasat', piyasaya girdiği ilk yılda aldığı bu anlamlı ödülle, iç ve dış pazarlarda kuvvetli bir giriş yaptı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Olive Japan Yarışması'nda ağırlıklı olarak İtalya, İspanya, Yunanistan, Fransa olmak üzere toplam 17 ülkeden 160'a yakın ürün değerlendirildi. Büyük Altın Madalya ödülüne 9 firma hak kazanırken, Türkiye'den Tariş Zeytinyağı markası ödüle layık görüldü.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Japon pazarının Tariş markası için önemli olduğuna işaret ederek, bu ülkede 2002 yılından bu yana markalı ve ambalajlı ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Japon halkının her geçen yıl zeytinyağına ilgisinin arttığını belirten Çetin, alınan bu ödülle Tariş markasının başarısını ve kalitesini bir kez daha tescil ettiğini söyledi. Çetin, Japon tüketicisinin yüksek kaliteye önem verdiğine değinirken, şunları söyledi:

"Japonya pazarı, güçlü ekonomisi, yüksek kalite tercihli tüketici profiliyle ve zeytinyağı tüketimine hızlı yönelişiyle Tariş markalı zeytinyağları için son derece önemli piyasa. Marka olarak bu pazarda yerleşme konusunda 10 yılı aşkın süredir çalışmalar yürütüyoruz. Japonya'da faaliyet gösteren çok sayıda İtalyan restoranında Tariş markasıyla yer aldık. Bu ülkede Tariş markası olarak pazar payımızı yıllar itibariyle artırarak, sürdürüyoruz. Japon tüketicisinin sağlıklı beslenme konusundaki duyarlılığı, zeytinyağına ilgiyi ve tüketimi artırıyor. Burada önemli olan Japonya pazarında doğru stratejilerle ülke olarak da yer almak ve Türk zeytinyağının ülke markasıyla pazarda kalıcı olmasıdır." - İzmir

Kaynak: haberler.com

Ölen Annesinin Maaşını 2 Yıl Boyunca Almış

Japonya'da 37 yaşındaki Akio Kato adlı kişinin, ölen annesinin maaşını 2 yıl boyunca aldığı ortaya çıktı.

Resmi ekleyen

Japonya'da 37 yaşındaki Akio Kato adlı kişinin, ölen annesinin maaşını 2 yıl boyunca aldığı ortaya çıktı. Kato'nun sosyal güvenlik sistemini 21 bin lira zarara uğrattığı bildirildi.

Başkent Tokyo'nun doğusundaki Chiba eyaletinde yaşanan olayda, Akio Kato'nun annesinin, 2003 yılında 62 yaşında iken hayatını kaybettiği belirtildi. Kato, 2011 yılında babasını da kaybetmesi üzerine annesine, dul maaşı bağlanması için başvuru yaptı. Bunun üzerine kadına, maaş bağlandı. Yetkililer, hastanenin, kadının öldüğünü belediyeye bildirdiğini ancak bu bilginin sosyal güvenlik bölümüne iletilmediğini belirtti. Belediyeden bir yetkili, "Aile kayıt sistemi ile sosyal güvenlik bölümü ortak çalışır. Ancak bu durumda, bir aksaklık olmuş." dedi. Akio Kato'nun 2 yıl içinde 21 bin lira para aldığı belirtildi.

Kato ise annesinin öldüğünü yeni öğrendiğini, kimseyi kandırmaya çalışmadığını savundu.

Kaynak: haberler.com

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Yanıtlar 66
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Japon kültüründe Japonya ile ilgili haber bölümü görmeyince bu başlığı açtım.Haberler daha düzenli paylaşılması amaçlı bu başlık altında japonya ile ilgili haberler paylaşılacak :) Haber Tarihi:

Olimpiyatların evsahibi Tokyo'da işler karıştı! İstanbul'u finalde geçerek 2020 Olimpiyat oyunlarına evsahipliği hakkını kazanan Tokyo'da işler karıştı. Başbakan Shinzo Abe oylama öncesinde Olimpiyat

Taş Kağıt Makas Oyununu Elektronik Bir Kolla Oynamak İster miydiniz? Tokyo'daki Ishikawa Oku Laboratorybir robot el geliştirdi ve bu el sonsuz kez taş kağıt makas oynasa da %100 oranda her seferind

Tekerlekli Sandalye Dünya Kupasına 28 Ülkeden 250 Sporcu Katıldı

Resmi ekleyen

Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde(KTB) Clup Ali Bey tenis kortlarında başladı.

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 'BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası'na 28 ülkeden 52 takım ile 250 sporcu katıldı.

Manavgat'ta yapılan şampiyonaya Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Kanada, Şili, Fransa, Büyük Britanya, Almanya, Yunanistan, Irak, İsrail, İtalya, Japonya, Güney Kore, Hollanda, Nijerya, Polonya, Türkiye, Rusya, Güney Afrika, İspanya, Srilanka, İsveç, Tanzanya, Tayland ve ABD katıldı.

Turnuva Direktörlüğünü Tekerlekli Sandalye Tenis Menajeri Dianne Elaine Fowler, Başhakemliğini Gold Badge ve Anders Wennberg'in yaptığı ve 32 hakemin görev aldığı şampiyonada tahsis edilen 15 kortta her gün 45 maç olmak üzere turnuva boyunca 300'ün üzerinde maç oynayacağı belirtildi. Şampiyonaya katılan ülkeler Junior, Quad, kadınlar ile erkekler 1. ve 2. grup kategorilerinde yapacakları karşılaşmalar sonrası ve final maçı yapacak.

Şampiyonaya Milli Takım Antrenörleri Soner Arıburnu, Selim Çabuk ve Berfin Erdoğan nezaretinde hazırlanan Tekerlekli Sandalye Türk Tenis Milli Takımı; Büşra Ün, Ebru Bulgurcu, Jülide Yıldız, Neşe Aydemir, Muharrem Çakmak, Turan Akalın, İsmail Cantürk ve Hakan Güngör'den oluşan 8 kişi ile mücadele edecek.

Ali Bey Clup Manavgat havuz başında bulunan ana sahnede gerçekleştirilen açılış seremonisi takımların bayraklarıyla geçişiyle başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Tekerlekli sandalye Komitesi Üyesi Mark Bullock, TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan birer konuşma yaparak şampiyonaya katılan takımlara başarılar dilemelerinin ardından grupların kura çekimi ve takımların eşleşmeleri yapıldı.

TBESF Başkan Vekili Bülent Yağar, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ataşer ve Ali Bey Club Manavgat Genel Müdürü Kerem Kutbay'ın da katıldığı açılış seremonisinden sonra tesisin animasyon ekibinin gösterileri sporculardan büyük alkış aldı.

Başkan Demirhan Şerefhan, "29 yıllık bir tarihi olan böylesine saygın bir turnuvaya ikinci kez ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz. Bu yıl aynı zamanda 100. yıl dönümünü kutlayan Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) için özel bir yıl. Dünyanın en iyi sporcularının yarışacağı bu çarpıcı şampiyonada oyuncular arasında yeni arkadaşlık bağlarının kurulacağını eski dostlukların ise daha da kuvvetleneceğine inanıyorum. " diye konuştu.

Kaynak: haberler.com

Türkiye, Japonya'ya Haftada 42 Kez Uçacak

Türk ile Japon Sivil Havacılık yetkilileri, Ankara'da gerçekleştirdikleri görüşmelerde uçuşların geliştirilmesi amacıyla ikili havacılık anlaşması imzaladı.

Türk ile Japon Sivil Havacılık yetkilileri, Ankara'da gerçekleştirdikleri görüşmelerde uçuşların geliştirilmesi amacıyla ikili havacılık anlaşması imzaladı. Türk hava taşıyıcıları için Japonya'ya haftada toplamda 42 frekans sefer gerçekleştirme hakkı elde edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Japonya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Heyet Başkanı Taro Kobayashi 14-16 Mayıs tarihlerindeki müzakereler sonunda uçak seferlerindeki artış konusunda mutabakat sağladı. Mutabakat zaptının imzalanması ile uçak tipi kısıtlaması olmaksızın Türk hava taşıyıcıları için Japonya'ya haftada toplamda 42 frekans sefer gerçekleştirme hakkı elde edildi.

KOD PAYLAŞIMI DAHA LİBERALLEŞTİ

Söz konusu 42 frekansın 14 frekansının Narita'ya, 7 frekansının da Nagoya'ya yolcu seferlerinde kullanılması, geri kalan frekansların da hem yolcu hem de kargo seferleri için kullanılmasına karar verildi.

Japon havaalanı prosedürleri kapsamında Türk havayolu işletmelerinin Haneda'ya uçuş gerçekleştirmesi konusunun da görüşüldüğü müzakerelerde, önümüzdeki yıl yaz döneminde gerçekleştirilecek toplantı sonrasında Haneda'ya tarifeli seferler başlatılabileceği hususunda görüş birliğine varıldı. Mutabakat zaptı ile bir önceki mutabakat zaptındaki 'kod paylaşım' maddesi daha liberal hale getirildi. Havacılık güvenliği maddesi de günün şartlarına göre revize edildi.

kaynak: haberler.com

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Japonya'nın Geleneksel 'Ekiden' Yarışları Türkiye Fabrikasında da Yapıldı

Resmi ekleyen

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ ve yan sanayi çalışanlarını bir araya getiren 'Ekiden' yarışı 11'nci kez düzenlendi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ ve yan sanayi çalışanlarını bir araya getiren 'Ekiden' yarışı 11'nci kez düzenlendi. Japoncada istasyon anlamına gelen 'eki' ve iletmek, nakletmek anlamında kullanılan 'den' kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşmuş 'Ekiden' uzun mesafe yarışı anlamına geliyor. Yarış 2003 yılından bu yana Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Sakarya Üretim Tesisleri'nde yer alan 950 metrelik koşu pistinde gerçekleştiriliyor. Koşuya bu yıl 152 takım bin 540 koşucu ile katıldı.

Koşucuların yakınları ve ailelerinden oluşan yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı etkinlikte parkuru ilk sırada Toyota Türkiye'den 'A Takımı' birinci bitirmeyi başarırken, ikinciliği Toyota Boshoku Fabrikası'ndan 'TBT Aslanları' adlı takımı, üçüncülüğü de Yazaki'den 'Birimiz Hepimiz İçin' takımı aldı.

Ekiden NEDİR?

1917'de Japonya'da doğan bir bayrak yarışı. Takım üyelerinin birbirlerinin omzuna geçirdikleri 'tasuki' denilen kuşağı takım arkadaşına devretmesiyle gerçekleşiyor.

kaynak: haberler.com

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Japon Öğrencilerin Tel Kırma Merakı

Japonya'dan Safranbolu'ya gelen öğrenciler, tel kırma ve mis sabun yapımını öğreniyor.

Resmi ekleyen

Japonya'dan Safranbolu'ya gelen öğrenciler, tel kırma ve mis sabun yapımını öğreniyor.

Japonya'dan Dünya Miras Kenti Safranbolu'ya gelen Japon öğrenciler, Safranbolu Belediyesi tarafından açılan SAKEM'de tel kırma ve mis sabun yapımını öğreniyor. SAKEM öğretmenleri tarafından verilen eğitimde yaklaşık 15 Japon öğrenci kurs görüyor. Japon öğrenciler, "Biz Tokyo'da kursta Japon kültürüne ait el işlerini öğreniyoruz. Arkadaşlar olarak farklı kültürlere ait el işlerini öğrenmek istedik. Türkiye'de el işinin ne kadar iyi ve çok eskilere dayandığını öğrendik. Dünya Miras Kenti olan Safranbolu'da tel kırma ve mis sabunu gibi el işlerinin yapıldığını görünce, SAKEM yetkilileri ile irtibata geçtik ve buraya gelerek eğitim almaya başladık. Tel kırma ve mis sabun yapımı öğrenmek gerçekten çok zor. Ama b unları öğrenip Japonya'da öğretmeye çalışacağız" dediler. - Karabük

kaynak: haberler.com

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra...

Japonya'da 6.0 Büyüklüğünde Deprem

Japonya'nın kuzey doğusunda 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Japonya'nın kuzey doğusunda 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Japon Meteoroloji Kurumu'na göre, depremin ülkenin kuzeydoğusundaki Miyagi kenti kıyılarında gerçekleştiği ve Fukushima ile Iwate bölgelerini de etkilediği belirtildi.

İlk belirlemelere göre yaralıların bulunmadığı depremde tsunami riskinin olmadığı kaydedildi.

Japon NHK televizyonu ise Fukushima Dai-ichi dahil olmak üzere bölgedeki nükleer tesislerde sorun bulunmadığı bilgisinin geldiğini bildirdi. - Ankara

haberler.com

İnsanlarla İletişim Kurabilen Robot Uzaya Gönderildi

Japonya Uzay Ajansı, insanlarla iletişim kurabilen ilk astronot robot 'Kirobo'yu uzaya gönderdi.

Resmi ekleyen

- Astronot Koichi Wakata'ya eşlik edecek "Kirobo"nun, Japonya'nın güney batısında bulunan Tanegashima'daki Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan yaklaşık 5 ton malzeme ve teçhizatla uzaya gönderildiği belirtildi.

Uzayda fiziksel aktiviteler gerçekleştirmesi gerekmeyen Kirobo'nun, astronotlara yardımcı olacağı ve yeryüzündeki diğer robotlarla iletişim kuracağı ifade edildi.

İnsanlarla konuşabilen, 34 santimetre boyunda ve 1 kilo ağırlığındaki Kirobo'nun, uzaya gitmesine ilişkin bir soru üzerine "Benim için küçük ama robotlar için çok büyük bir adım olacak" dediği aktarıldı.

Proje, Tokyo Üniversitesi'nden Tomotaka Takahashi, Halkla İlişkiler şirketi Dentsu ve otomobil üreticisi Toyota Motor işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Astronot robot "Kirobo"nun ismi, Japonca "umut" ve "robot" kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.

Kaynak: AA

Kaynak:Haberler.com

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Japonya'da Büyüklüğü Yanlış Açıklanan Deprem Korku Yaratttı

Büyüklüğü 7,8 olarak açıklanan depremin 2,3 büyüklüğünde olduğu ortaya çıktı

Japonya Meteoroloji Kurumu'ndan (JMK), ülkede 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bilgisinin incelendiği yönünde gelen açıklama korku yarattı.

JMK'nın, Japon halkının depreme hazırlıklı olması yönünde yayınladığı duyurudan birkaç dakika sonra kurumdan gelen yeni açıklamadaysa, depremin ülkenin batısındaki Vakayama bölgesinde meydana geldiği ancak büyüklüğünün korkulduğu gibi 7,8 değil sadece 2,3 olduğu bildirildi.

Çok küçük olması nedeniyle Japon deprem ölçüm sistemince zar zor belirlenebilen 2,3 büyüklüğündeki depremin, 7,8 olarak ilan edilmesi, ülkedeki hızlı tren hizmetlerinin kısa bir süre durmasına yol açtı.

Japon devlet yayın kuruluşu NHK'nın haberinde, JMK'nın elektronik kirliliğin yanlış alarm verilmesine yol açtığının sanıldığı yönündeki açıklamasına yer verildi - Tokyo

Kaynak: haberler.com

Japonya ile Çin Arasında Doğu Çin Denizi Gerginliği

Japonya, Çin'in ihtilaflı bölgede sahil koruma gemileri bulundurmasını protesto etti

Japonya'nın sınırları içinde kalan bölgedeki Çin'e ait gemilerin derhal çekilmesini istediklerini bildirdi.

Japonya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Tokyo yönetiminin Çin'e ait 4 geminin "Japon karasularına yaptığı tecavüze" ilişkin itirazların önce telefonla bu ülkeye iletildiğini, ardından da Tokyo'daki Çin Büyükelçi Vekili Han Zhigiang'a şahsen tebliğ ediliğini belirtti. AP haber ajansına konuşan yetkili, Han'ın Çin'in konuya ilişkin tutumunu savunduğunu, ancak Japonya'nın mesajını Çin hükümetine iletmesi konusunda anlaşmaya varıldığını kaydetti.

Çin, Japonya ile ihtilaf konusu olan bölgenin, BM'nin Deniz Hukuku Sözleşmesi çerçevesinde, Çin'in kıta sahanlığının doğal uzantısı olduğu gerekçesiyle kendi Münhasır Ekonomik Bölgesi olduğunu savunuyor.

Bu bölgenin kendi 370 kilometrelik sahil sınırı içinde yer aldığı gerekçesiyle kendisine ait olduğunu iddia eden Japonya ise sınırın iki ülke arasında yer alan bir orta çizgiye göre belirlenmesini öneriyor.

Doğu Çin Denizi'nin genişliği 666,72 kilometre olmasına karşın, her iki ülke de sahillerinin 370 kilometre açığına kadar uzanan bölgenin kendi Münhasır Ekonomik Bölgesi olduğunu öne sürüyor.

Çin, 16 Kasım 1994'te kabul edilen 3. BM Deniz Hukuku Sözleşmesi uyarınca, bu ülkenin kıta sahanlığının doğu ucuna kadar uzanan bölgenin kendi Münhasır Ekonomik Bölgesi olduğunu savunuyor. Ancak bu bölge, Japonya'nın kendi Münhasır Ekonomik Bölgesi olarak ilan ettiği bölgenin içinden kalıyor. - Tokyo

Kaynak: haberler.com

Toshiba'dan Türkiye'ye Yatırım

Japonya'nın teknoloji devi Toshiba, Türkiye'de enerji yatırımına odaklanacağını açıkladı.

Resmi ekleyen

- Mayısta Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin Türkiye'ye gelerek 22 milyar dolarlık nükleer santral yapımı için imza atması, Tokyo merkezli başka firmaları da cesaretlendirdi. Japonya'nın teknoloji devi Toshiba, Türkiye'de enerji yatırımına odaklanacağını açıkladı.

Japon şirket, bu yönde ilk adımını Toshiba Altyapı ve Elektronik adlı firmayı kurarak attı. Şirketin hedefi 2017'de Türkiye merkezli enerji operasyonlarından 400 milyon dolarlık satış geliri elde etmek. Öte yandan Sinop'ta kurulacak nükleer nantralın inşaatında 10 bin kişinin çalışacağı açıklandı. İnşaat tamamlandıktan sonra ise tesiste 2 bin kişi istihdam edilecek. Kaynak: Sabah

kaynak: haberler.com

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Nagazaki'nin 68. Yıldönümü Anıldı

Japonya'nın Nagazaki kentine atom bombası atılmasının 68'inci yıldönümünde kentte anma töreni düzenlendi.

Japonya'nın Nagazaki kentine atom bombası atılmasının 68'inci yıldönümünde kentte anma töreni düzenlendi.

Yerel saatle sabah vakitlerinde on binlerce kişinin katılımıyla Nagazaki'deki Barış Parkı'nda gerçekleştirilen anma törenine, Nagazaki Belediye Başkanı Tomihisa Taue'nin yanı sıra Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve çeşitli siyasiler de katıldı. 68 yıl önce yaşanan felakette ölenler anısına çelenkler bırakılmasıyla başlayan tören, yerel saatle bombanın atıldığı 11.02'de çalınan çan ve saygı duruşu ile devam etti.

Saygı duruşu sonrası kürsüye çıkarak konuşma yapan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, nükleer saldırıya maruz kalan tek milletin Japonlar olduğunu söyleyerek, nükleer silahsız bir dünyanın oluşumunda büyük sorumlulukları olduğunu dile getirdi. Abe, nükleer silah kullanımının ne kadar acımasızca olduğunu dünyaya hatırlatmaya devam etmenin de görevleri olduğunu sözlerine ekledi.

Nagazaki Belediye Başkanı Tomihisa Taue ise Japon hükümetinin, bu sene içerisinde nükleer silahların yaygınlaşmasına yönelik bir anlaşmayı imzalamayı reddetmesini kınadı. Taue, "Nükleer silahların hiçbir koşulda kullanımına izin verilmemesi şeklindeki bir ifadeyi kabul edemiyorsak, bu, Japon hükümetinin nükleer silahların duruma bağlı olarak kullanılabileceğine müsamaha gösterdiği anlamına gelir. Bu durum ise nükleer saldırıya maruz kalan tek ülke olarak, dünyadaki başka hiçbir insanın bizim yaşadığımız acı tecrübeleri yaşamasına izin vermemeye yönelik sahip olduğumuz ruha ters düşmektedir" şeklinde konuştu.

Anma töreni, konuşmalar sonrası düzenlenen koro gösterilerinin ardından sona erdi.

ABD tarafından Nagazaki'ye 9 Ağustos 1945'te atılan atom bombası 150 binden fazla kişinin ölümüne sebep olmuştu. 6 Ağustos 1945'te, Hiroşima'ya atılan bombanın etkisinden henüz kurtulamamış olan Japonya, Nagazaki'nin de bombalanmasının ardından 15 Ağustos 1945 tarihinde teslim olmuş ve İkinci Dünya Savaşı fiilen sona ermişti. - Tokyo

Kaynak: Haberler.com

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.