Jump to content

Japonyadan haberler


panres

Önerilen İletiler

Japonlar İnsanı Mutlu Gösteren Ayna Yaptı

Tokyo Üniversitesi'nde okuyan Shigeo Yoshida, insanın direkt olarak yüz kaslarına yansıyan ruh halini, ters yönde işletebilen bir ayna yaptı.

Resmi ekleyen

- Japonya'da bir yüksek lisans öğrencisi, insanların yüz ifadesini değiştirmeyi beceren bir program tasarladı. Tokyo Üniversitesi'nde okuyan Shigeo Yoshida, insan yüzündeki kasları tespit ve takip edebilen, hatta görüntü üzerinde değişiklik yaparak kameraya bakan kişileri olduklarından daha mutlu gösterebilen bir program keşfetti. "Kışkırtıcı ayna" adı verilen program, otomatik olarak, kameraya bakan kişinin yüz ifadesini oluşturan kasları tespit ediyor. İnsanın ruh hali konusunda en belirleyici rolleri oynayan göz altı, dudak kenarı ve yanak kaslarını gerçek zamanlı olarak şekillendirebilen program sayesinde, insanlar olduklarından daha mutlu görünebilme şansına sahip oluyor.

Bir hipotezden etkilendi

Yoshida, programı Yüz Geribildirim Hipotezi'nden (Facial Feedback Hypothesis) etkilenerek tasarladığını söyledi. Hipoteze göre insanın ruh hali direkt olarak yüz kaslarına yansıyor. "Kışkırtıcı ayna" bu yansımayı tam ters yönde işleterek, yüz kaslarında değişiklik yaparak insanın ruh halini değiştirebiliyor. "Kışkırtıcı ayna" gerçek zamanlı olarak yapabildiği ufak bir değişikliklerle, ciddi ve moralsiz birinin, mutlu ve pozitif görünmesini sağlayabiliyor. Yoshida'nın bu dahiyane buluşunu görenler, "Kışkırtıcı ayna" sayesinde görüntülü konuşmaların ve keyifsiz telekonferansların bundan böyle daha rahat geçebileceğini itiraf etti.Kaynak: Sabah

kaynak:haberler.com

Japonya'da Garson Olmayan Teknolojik Suşi Restoranları

Yüksek teknolojinin hayatımıza getirdiği otomatik sistemler sayesinde Japonya'da garsonluk mesleği artık tarihe karışıyor.

Yüksek teknolojinin hayatımıza getirdiği otomatik sistemler sayesinde Japonya'da garsonluk mesleği artık tarihe karışıyor. Tokyo'da birçok Suşi restoranı, yürüyen bantlar üzerinde müşterilerine suşi servisi yapıyor.

Restoranların mutfağında mikroçip ile donatılmış özel tabaklara siparişe göre Suşiler hazırlanıyor. Suşinin hazırlanması yürüyen bantlar üzerinde gerçekleşiyor ve müşteriye yine bu bant üzerinden ulaşıyor. Müşterinin tek yapması gereken masanın üzerinde bulunan dokunmatik ekranlardan siparişlerini vermek oluyor.

Restoran sahipleri bu teknolojiyi kullanarak üretim maliyetlerini düşürüyor ve müşteriye daha ucuz suşi çeşitleri sunma imkanı buluyor.

Mikroçip ile donatılmış özel tabaklar şeffaf, üzerinde çip bulunacak şekilde tasarlanmış, içinde bulunan suşi yemeğinin neminden, ne kadar süreden beri tabakta olduğu gibi çeşitli bilgileri restoran yöneticisine gönderiyor.

Üniversite öğretim görevlisi Ryozo Aida servisten çok memnun ve "Uzun bekleme süresi yok. Her şey çok hızlı ve çok ucuz." diye konuşuyor.

Restoranların içi kameralar ile donatılmış. Yöneticiler bu kameralar sayesinde yürüyen bant üzerindeki suşileri takip ediyor ve servisin doğruluğunu kontrol edebiliyorlar.

Tokyo'da"Uobei" restoranlarının sahiplerinden Shibuya Moda, "90 koltuğumuz var. Çok dilli dokunmatik ekran sayesinde siparişi alıyor doğru kişiye yüksek hızla ulaştırıyoruz."" şeklinde konuştu.

Japon mutfaklarının genel özellikleri bol balık, sebzeler, pirinç ve kabuklu hayvanlar barındırmasıdır ve en sık seçilen yemeklerin başında suşi geliyor. Suşi Japon mutfağında Sirkeli pilav ile hazırlanan yemeklere denir. En popüler ve bilinen suşi ise pirinç üstüne yatırılan çiğ balıkla yapılan nigiri suşisidir.

kaynak:haberler.com

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 66
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Japon kültüründe Japonya ile ilgili haber bölümü görmeyince bu başlığı açtım.Haberler daha düzenli paylaşılması amaçlı bu başlık altında japonya ile ilgili haberler paylaşılacak :) Haber Tarihi:

Olimpiyatların evsahibi Tokyo'da işler karıştı! İstanbul'u finalde geçerek 2020 Olimpiyat oyunlarına evsahipliği hakkını kazanan Tokyo'da işler karıştı. Başbakan Shinzo Abe oylama öncesinde Olimpiyat

Taş Kağıt Makas Oyununu Elektronik Bir Kolla Oynamak İster miydiniz? Tokyo'daki Ishikawa Oku Laboratorybir robot el geliştirdi ve bu el sonsuz kez taş kağıt makas oynasa da %100 oranda her seferind

Artık "Japonca" Bilen Eleman Aranıyor

Japonca bilenler ise başlangıç düzeyinde de olsa hemen büyük firmalarda iş bulabiliyor.

Japonca bilenler ise başlangıç düzeyinde de olsa hemen büyük firmalarda iş bulabiliyor. EF Education First'ün Japonya'nın başkenti Tokyo'da Japonca eğitim verdiği Dil Okulu, ülkemizde Japoncaya olan yoğun talep sonucu, Türkiye'den giden öğrencilere de hizmet vermeye başladı.

Son dönemde Türkiye'nin gelişen ülkeler arasında öne çıkmasıyla birlikte Japon şirketlerinin ülkemize olan ilgisi önemli ölçüde arttı. İki ülke arasında karşılıklı ticaretin de canlanması sonucu bu artan ilginin farkına varanlar Japonca öğrenmeye yöneliyor. Son dönemin yükselen dili Japoncayı Japonya'da öğrenerek kendine yatırım yapmak ve kariyerlerinde farklılaşmak isteyenler için EF Education First'ün Tokyo Okulu açıldı. Ünlü Shibuya Cross Tower'da bulunan EF Education First'ün Tokyo Dil Okulu, Time dergisinin Tokyo'da gezilecek 10 yer listesinde gösterdiği, dünyaca ünlü mağazaları, gökdelenleri, restoran, kafe ve alışveriş merkezleriyle tanınan, Japonya'nın en gelişmiş semtlerinden Shibuya bölgesinde bulunuyor.

EF Education First Türkiye Ülke Müdürü Gökhan Özdemir, Japoncaya karşı yükselen ilgiyi ve Japon şirketlerinde çalışmak ya da bu şirketlerle iş yapmak isteyenlerin neden Japonca öğrenmesi gerektiğini şöyle özetliyor: "Japonya'nın bugünkü güçlü ekonomisi Japoncanın tüm dünyada her geçen gün daha fazla insanın ilgisini çekmesini sağlıyor. Japonya dünya ekonomisinin yüzde 65'ini temsil eden G8 ülkeleri içerisinde yer alıyor. Japonya gibi kendi kültür ve geleneklerine bağlı bir ülke ile iş yapmak ve rakiplerinize göre avantaj sağlamak istiyorsanız işe Japoncayı doğru, akıcı ve yerinde öğrenerek başlamanız gerekiyor. Çünkü kendi dili ile hitap ettiğiniz kişi için artık siz bir adım öndesiniz demektir. Yurtdışı dil eğitimi konusunda dünya lideri olan EF Education First, Japonca da dahil olmak üzere 7 farklı dilde eğitim olanağını öğrencilerine sunuyor. Dil öğrenimde kültürel etkinin önemi oldukça fazla. Bu yüzden eğitim verdiğimiz ülkelerde sadece o ülkenin anadili ya da resmi dilinde eğitim veriyoruz."

EF Education First Tokyo Dil Okulu, 27. kattaki Tokyo manzaralı lokasyonunun yanı sıra, kişiye özel 3 farklı kurs programı, Japon öğrencilerle diyalog fırsatları, Japon kültürü, tarihi ve sineması konulu dersler ve çeşitli staj programları sunuyor. Gençler için önemli bir çekim noktası olan Shibuya, konumu itibariyle de pratik yapmak için oldukça ideal bir bölge. Öğrenciler aile yanında, EF'in özel yurtlarında ya da Japon yurtlarında konaklama imkanları arasından dilediklerini seçebiliyor. Öğrencilerine Tokyo'da çeşitli aktiviteler de düzenleyen EF Education First, karaoke akşamlarından Tokyo, Kyoto, Osaka, Kore, Pekin, Tayvan, Fuji dağı ve Tokyo Disney Land & Tokyo Disney Sea gezilerine, kaligrafi ya da karate derslerinden Japon çay seremonisine ve Japon festivallerine kadar çeşitli kültürel aktiviteler de sunuyor. Sıcakkanlı insanlarıyla Tokyo, öğrenciler için dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

EF Education First Tokyo Dil Okulu hakkında daha fazla bilgi ve başvuru için http: //www.ef.com.tr/ils/destinations/japan/tokyo/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: haberler.com

Çin'den Japonya'ya "Militarizm" Tepkisi

Çin, Japon liderlerin İkinci Dünya Savaşı'nda ölen Japon askerler için yaptırılan Yasukuni Tapınağı'nı ziyaretlerine sert tepki gösterdi.

Çin, Japon liderlerin İkinci Dünya Savaşı'nda ölen Japon askerler için yaptırılan Yasukuni Tapınağı'nı ziyaretlerine sert tepki gösterdi.

Japon militarizmini temsil etiği gerekçesiyle Yasukini'ye yapılan ziyaretlere tepki bu yıl da sürdü. Japonya Başbaka Şinzo Abe, bugün düzenlenen anma töreninde, ülkesinin Kore ve Çin gibi ülkelerde neden olduğu acılar için hiçbir şey söylememesi yine bu ülkelerin tepkisini çekti. Söz konusu tapınağı Çin ve Kore'nin tepkisi nedeniyle ziyaret etmekten kaçınan Abe, Liberal ve Demokrati Parti Başkanı sıfatıyla tapınağa para bağışladı ve "Bugün, vatanları için savaşan ve canlarını verenlere saygılarımızı sunuyoruz. Ben de bu saygıyla Yasukuni Tapınağı'na ibadet için para bağışladım." ifadelerini kulandı. Bu ifadeler ve Abe'nin kabinesinde bulunan üç bakanın Yasukuni'yi ziyaret etmesi, Çin'i öfkelendirdi.

Gelişmeler üzerine Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Liu Zhenmin, bugün Japonya'nın Çin büyükelçisini makamına çağırdı ve ülkesinin Japonya hükümetinin eylemlerine kararlılıkla karşı çıktığını söyledi ve bunu sert bir dille kınadı.

Bu arada Çin Dışişleri Sözcüsü Hong Lei ise, "Japonya'dan işgal tarihiyle ilgili gerçekleri itiraf edip, bundan ders alacağı taahhüdünü yerine getirmesini ve Tokyo yönetiminin Asya'daki mağdur ülkeler ve uluslararası toplumun güvenini yeniden kazanmak için somut eylemde bulunması gerektiğini" ifade etti.

Öte yandan bugün Tokyo'da 2. Dünya Savaşı'nda ölen Japon askerleri için Japonya imparatoru ve eşi, Başbakan Şinzo Abe ve ölenlerin yakınlarından oluşan 6 binden fazla kişinin katıldığı bir anma töreni düzenledi. Abe'nin buradaki konuşmasında da önceki Japon liderlerin aksine "pişmanlık ve özür" gibi hiç bir ifade kullanmaması dikkat çekti.

15 Ağustos 1945'te Japonya, 2. Dünya Savaşı'nda mağlup olmuştu.

kaynak:haberler.com

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...

2020 Olimpiyatları'nın Tokyo'ya Verilmesi

Güney Kore Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı Shin: ''ICO üyeleri kriterleri uygun olan Türkiye’ye önyargılı davranarak haksızlık yaptılar''

Resmi ekleyen

23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'nı izlemek üzere Adana'ya gelen Güney Kore Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı In Chul Shin, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın Tokyo'ya verilmesiyle ilgili, ICO üyelerinin Türkiye'ye ön yargılı davranarak haksızlık yaptıklarını bildirdi.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Shin, ülkesinde olimpiyat oyunları düzenlendiğini anımsatarak, olimpiyatlara hazırlanmanın ve ev sahibi olmanın ne denli güç, zahmetli ve sıkıntılı olduğunu yakından bildiğini belirtti.Türkiye'nin, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na diğer adaylıklarına oranla çok iyi hazırlandığını ve çok iyi de sunum yaptığını vurgulayan Shin, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi (ICO) üyeleri kriterleri uygun olan Türkiye'ye ön yargılı davranarak haksızlık yaptılar. Olimpizmin temelinde tarafsız davranma ve ilkeli olma var. ICO üyeleri değerlendirme yaparken bazı önemli kriterleri gözardı ettiler" ifadelerini kullandı.Japonya'daki depremShin, Japonya'da Mart 2011'deki depremden Fukuşima Nükleer Santrali'nin hasar gördüğüğünü ve bu sanraldeki nükleer sızıntının hala devıam ettiğini öne sürerek, şöyle devam etti: "Güney Kore ile Çin hükümeti, Japonya'ya komşu olduğu için Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki sızmanın, denizi, balıkları ve diğer canlıları, meyve, sebze, süt ürünlerini ne kadar etkileyip etkilemediğini belirten bir rapor vermesini istedi. Ne yazık ki aylardır bize cevap bile vermediler. Çünkü sızıntıdan kaynaklanan radyasyon sanılandan 16 kat daha fazla. Tüm canlılarda önemli hasarlar bırakan nükleer santraldeki sızıntıya rağmen Japonya'ya olimpiyat verilmesi düşündürücü." - Adana

kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Burdur Japonya'da Tanıtım Atağında

Vali Nurettin Yılmaz BAKA Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte heyet olarak JATA Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılmak üzere şu anda Japonya'da bulunuyor.

Resmi ekleyen

Vali Nurettin Yılmaz Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte heyet olarak JATA (Japon Seyahat Acenteleri Birliği) Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılmak üzere şu anda Japonya'da bulunuyor.

Pek çok turizm profesyonelini bir araya getirerek karşılıklı iş görüşmelerinin yapıldığı ve katılımcılar açısından ciddi fırsatlar barındıran Asya kıtasının en geniş katılımlı fuarlarından biri olan JATA Fuarı'nda Burdur'un ve Batı Akdeniz'in tarihi, kültürel, mitolojik, geleneksel ve doğal değerlerinin tanıtımını öngören bir çalışma yürütüldüğünü dile getiren Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Japonya Ticaret seminerlerinde bölgesel düzeyde tanıtım çalışmalarında bulunulduğunu söyledi.

Burdur'un en önemli gelişim dinamiklerinden birisi olan turizmin geliştirilmesi adına her türlü fırsatın değerlendirildiğini dile getiren Vali Yılmaz, bölgenin genel olarak tarihi açıdan tartışılmaz turistik güzelliklere sahip olduğunu, özellikle Sagalassos'un detaylı tanıtımının sağlanması için çaba sarf edildiğini vurguladı. "Tanıtım olmadan turizm olmaz" diyen Vali Yılmaz, Ayrıca, Japonya'daki gıda ihtiyacının % 60'ından fazlasının ithalatla karşılandığı ve özellikle güvenli gıda ürünlerinin Türkiye'den ithal edilmesi yönünde araştırma çalışmaları ve girişimlerin mevcut olduğunu belirterek gerekli ön çalışmaların değerlendirilmesiyle ileride gıda ihracatı ile ilgili de fırsatların değerlendirilebileceğini sözlerine ekledi.

12-15 Eylül tarihleri arasında açık olan JATA Turizm ve Seyahat Fuarına geçen sene 156 ülke katılmış ve fuar 125.989 kişi tarafından ziyaret edilmişti.

kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çinli İnciri Yemeğe Koydu, İhracat Patladı

Türkiye'nin 3 yıl önce 200 ton kuru incir gönderdiği Çin'e geçen sezon 2 bin ton incir gitti, ülkede yemeklerde de kullanılan ürüne talebin bu yıl da artacağı belirtildi Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Gabay: "Çin'in tüketimi bu hızla artarsa yeni üretim alanları açmak durumunda kalacağız" "Hindistan ve Japonya da Türk incirini keşfetti, bu ürünün geleceğini parlak görüyoruz"

Resmi ekleyen

TOLGA ALBAY - Türkiye'nin ihracatında lider konumda olduğu kuru incirde Uzakdoğu ülkelerinin talebindeki patlama dikkat çekiyor. 3 yıl önce 200 ton ürünün gönderildiği Çin'e geçen sezon 2 bin ton incir gönderildi. Çin ve Hindistan'da yemeklerin içine de konan incire talebin bu hızla devam etmesi halinde yeni üretim alanlarının devreye alınması gerekiyor.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Menaşe Gabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yıllık 60 bin tonluk ihracatıyla kuru incirde piyasa belirleyici ülke ve başka hiçbir ülkede bu kalitede ürün çıkmaması nedeniyle bu alanda rakipsiz konumda olduğunu söyledi.

Gabay, yıllık 200 milyon dolar seviyesinde gelir elde edilen bu ürünün diğer tarım ürünlerine göre daha iyi pazar koşullarına sahip olduğunu belirtti.

Kuru incirin geleneksel olarak Avrupa ülkelerinde tüketildiğini, doğu ülkelerinde ise İran'ın küçük, sert ve daha tatsız olan kuru incirinin bir miktar tüketiminin bulunduğunu anlatan Gabay, son dönemde alternatif pazar oluşturmak amacıyla Japonya, Çin, Hindistan ve Rusya gibi ülkelerde tanıtım kampanyaları düzenlendiğini anlattı.

Tanıtımlar sayesinde bu pazarlarda ihracatın artışa geçtiğini ifade eden Gabay, kuru incir satılan ilk 10 ülke arasına Japonya, Çin ve Rusya'nın da dahil olduğunu kaydetti.

Bu pazarlardan en dikkat çekici sıçramanın Çin'de gerçekleştiğine dikkati çeken Gabay, şöyle konuştu:

"Fransa, Almanya ve İtalya, yaptığımızın ihracatın yüzde 30'una yakınını alıyor. Bunun yanında tüm AB ülkelerine incir gidiyor. Ancak son yıllarda Çin'in iddialı biçimde büyüdüğünü görüyoruz. Çok önemli bir pazar haline gelmeye başladı. 3 sene önce 200 tonla başlayan Çin pazarı, geçen sene 800 tona ulaştı, bu sezon 2 bin tonu geçti. Gelecek sezon belki 3 bin tonu bulabilecektir. Çinliler, bu ürünü kuru meyve olarak tüketmenin yanında yemeklerde de kullanıyor. Çin gibi Hindistan'da da bir çok yemeğin yapımında bu ürün kullanılıyor. Ayrıca inciri sıcak suyun içine koyarak içecek şeklinde de tüketiyorlar. Bu pazardan çok umutluyuz. Çin'in talebi bu hızla artarsa yeni ekim alanlarını devreye sokacağız."

İncirin Aydın ve İzmir'de 350-700 metre arasındaki rakımlarda, orman arazisi olmayan bağlarda yetiştiğini, üretim alanının kısıtlı olması nedeniyle rekoltenin belli bir seviyede kaldığını belirten Gabay, 10 yıl önce değerinin çok düşük olması nedeniyle ovalardaki bahçelerin bozularak farklı ürünlere açıldığını ifade etti.

Bugün kuru incirin üreticiden kilogramı 4,5 liradan alındığını, en değerli tarım ürünleri arasına girdiğini dile getiren Gabay, "Dünyada toplam incir ihracatı 75-80 bin ton. Bunun yüzde 68'ini Türkiye yapıyor. Şimdilik üretimi artırma yönünde bir planlama yok. Pazarlar tam olarak gelişmeden üretimi artırarak fiyat dengesini bozmak istemiyoruz" diye konuştu.

Aflatoksin sorunu

Gabay, incir ihracatında önemli bir sorun olan aflatoksin konusunda bu yıl daha sorunsuz bir sezon beklediklerini söyledi.

Aflatoksinin doğanın oluşturduğu bir küf olduğunu, bunun oluşumunun tamamen önüne geçilemeyeceğini ancak üretimin her aşamasında sıkı kontroller yaparak etkisinin azaltılabileceğini belirten Gabay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl aflatoksin konusunda sıkıntılı bir sezon yaşadık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile güzel bir eğitim çalışması yapıldı. Ürünü daldan toplayandan bunu fabrikaya getiren ve işleyip ihraç edene kadar herkes aflatoksine karşı eğitildi. Neticelerini alacağımız bir sezon olacak. Aslında aflatoksin nedeniyle ihracattan dönen ürün miktarı fazla değil. Sezonda 100 ton ürün 60 bin tonluk ihracat içinde çok önemsiz bir rakamdır. Ancak bu dikkat çekiyor, ürünün imajını olumsuz etkiliyor."

Fuarla tanıtılıyor

Öte yandan Sincan Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de düzenlenen 3. Çin Eurasia Fuarı'na katılarak kuru incir, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve antep fıstığının tanıtımını yapan Kuru Meyve Tanıtım Grubu'nun Çinliler'in yoğun ilgisiyle karşılaştığı bildirildi.

Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Eli Alharal, Çin genelinde özellikle kuru incire artan bir talep olduğunu, son 4 yılda bu ülkeye gönderilen kuru incir miktarının 4 kat arttığını, fuarda yapılan tadımlarda da büyük beğeni kaydedildiğini ifade etti. - İzmir

kaynak

Japonya 'Ucuz' Roketini Fırlattı

Japonya, Epsilon adlı yeni nesil uydu taşıyıcı roketini başarıyla fırlattı. Epsilon'un yolculuğu daha önce iki kez ertelenmişti.

Resmi ekleyen

Japonya, Epsilon adlı yeni nesil uydu taşıyıcı roketini başarıyla fırlattı. Epsilon'un yolculuğu daha önce iki kez ertelenmişti. Taşıyıcı roketin fırlatılışı 27 Ağustos'ta kontrol merkezindeki bilgisayarlardan birinde yaşanan arıza nedeniyle fırlatmaya saniyeler kala iptal edilmişti.

Japonya Uzay Araştırmaları Dairesi Jaxa bu tarihten beş gün önce de geri sayımı teknik arıza nedeniyle ileri bir tarihe ertelemişti.

Epsilon H2A'dan bu yana Japonya'da geliştirilen ilk yeni roket olma özelliğini taşıyor. Epsilon 24 metrelik boyuyla H2A'nın yarı büyüklüğünde.

Epsilon'un en önemli özelliği maliyeti…H2A'nın maliyeti 90 milyon euroyu bulurken, Epsilon'un Japonya'ya maliyeti yaklaşık 30 milyon euro.

Japonya Uzay Araştırmaları Dairesi'nin verdiği bilgilere göre Epsilon bunun dışında kendi fırlatılışını gözetleyebilme yetisine sahip bir yapay zekayla donatılmış ilk roket olma özelliğini de taşıyor. H2A tipi bir roketi fırlatmak için yaklaşık 150 kişilik bir uzman ekibine ihtiyaç duyulurken, Epsilon'un iki dizüstü bilgisayarla yönetilen fırlatılışı sırasında sadece 8 uzman görev yaptı.

kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Japonya'da Tayfun Etkisini Sürdürüyor

İki kişi öldü, çok sayıda yaralı var Yüzbinlerce ev boşaltıldı Fukuşima nükleer santralinde tedbirler artırıldı

Resmi ekleyen

Japonya'da etkili olan Man-yi tayfununda iki kişinin hayatını kaybettiği, en az 100 kişinin yaralandığı bildirildi.

Daha çok Miyako kentini etkisi altına alan tayfunun turistlerin rağbet ettiği Kyoto'nın bazı bölgelerinde de sellere neden olduğu, Katsura Nehri'nin taşması sonucu yalnızca kent merkezinde 260 bin kadar kişiden evlerini boşaltmalarının istendiği belirtildi.

Japon yetkililer, ülke genelinde yüzbinlerce kişinin evlerini boşaltmak durumunda kaldığını vurgularken, başkent Tokyo ve civarında da bazı uçak ve tren seferlerinin durdurulduğu bildirildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, olayı daha yakından izlemek ve arama-kurtarma çalışmalarını koordine edebilmek amacıyla kriz masası oluşturulduğu duyuruldu.

Tayfun yüzünden ülkenin batı ve orta kesimlerinde çok sayıda evin sular altında kaldığı ve evlere elektrik verilemediği belirtilmişti.

Ülkede 2011'de meydana gelen deprem ve tsunamiden etkilenen Fukuşima Daiçi nükleer santralinde de önlemler alındığı belirtildi. Tokyo'ya 250 kilometre mesafedeki santralde, tanklardan sızan radyasyonlu suyun etrafa yayılmaması için çalışmalar sürüyordu. - Ankara

kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Japonya'da Tayfun Etkisini Sürdürüyor

İki kişi öldü, çok sayıda yaralı var Yüzbinlerce ev boşaltıldı Fukuşima nükleer santralinde tedbirler artırıldı

Resmi ekleyen

Japonya'da etkili olan Man-yi tayfununda iki kişinin hayatını kaybettiği, en az 100 kişinin yaralandığı bildirildi.

Daha çok Miyako kentini etkisi altına alan tayfunun turistlerin rağbet ettiği Kyoto'nın bazı bölgelerinde de sellere neden olduğu, Katsura Nehri'nin taşması sonucu yalnızca kent merkezinde 260 bin kadar kişiden evlerini boşaltmalarının istendiği belirtildi.

Japon yetkililer, ülke genelinde yüzbinlerce kişinin evlerini boşaltmak durumunda kaldığını vurgularken, başkent Tokyo ve civarında da bazı uçak ve tren seferlerinin durdurulduğu bildirildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, olayı daha yakından izlemek ve arama-kurtarma çalışmalarını koordine edebilmek amacıyla kriz masası oluşturulduğu duyuruldu.

Tayfun yüzünden ülkenin batı ve orta kesimlerinde çok sayıda evin sular altında kaldığı ve evlere elektrik verilemediği belirtilmişti.

Ülkede 2011'de meydana gelen deprem ve tsunamiden etkilenen Fukuşima Daiçi nükleer santralinde de önlemler alındığı belirtildi. Tokyo'ya 250 kilometre mesafedeki santralde, tanklardan sızan radyasyonlu suyun etrafa yayılmaması için çalışmalar sürüyordu. - Ankara

kaynak

Umarım en kısa zamanda tayfun etkisini kaybeder. :(

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

2020 Olimpiyatları'nın Tokyo'ya Verilmesi

Güney Kore Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı Shin: ''ICO üyeleri kriterleri uygun olan Türkiye’ye önyargılı davranarak haksızlık yaptılar''

Resmi ekleyen

23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'nı izlemek üzere Adana'ya gelen Güney Kore Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı In Chul Shin, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın Tokyo'ya verilmesiyle ilgili, ICO üyelerinin Türkiye'ye ön yargılı davranarak haksızlık yaptıklarını bildirdi.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Shin, ülkesinde olimpiyat oyunları düzenlendiğini anımsatarak, olimpiyatlara hazırlanmanın ve ev sahibi olmanın ne denli güç, zahmetli ve sıkıntılı olduğunu yakından bildiğini belirtti.Türkiye'nin, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na diğer adaylıklarına oranla çok iyi hazırlandığını ve çok iyi de sunum yaptığını vurgulayan Shin, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi (ICO) üyeleri kriterleri uygun olan Türkiye'ye ön yargılı davranarak haksızlık yaptılar. Olimpizmin temelinde tarafsız davranma ve ilkeli olma var. ICO üyeleri değerlendirme yaparken bazı önemli kriterleri gözardı ettiler" ifadelerini kullandı.Japonya'daki depremShin, Japonya'da Mart 2011'deki depremden Fukuşima Nükleer Santrali'nin hasar gördüğüğünü ve bu sanraldeki nükleer sızıntının hala devıam ettiğini öne sürerek, şöyle devam etti: "Güney Kore ile Çin hükümeti, Japonya'ya komşu olduğu için Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki sızmanın, denizi, balıkları ve diğer canlıları, meyve, sebze, süt ürünlerini ne kadar etkileyip etkilemediğini belirten bir rapor vermesini istedi. Ne yazık ki aylardır bize cevap bile vermediler. Çünkü sızıntıdan kaynaklanan radyasyon sanılandan 16 kat daha fazla. Tüm canlılarda önemli hasarlar bırakan nükleer santraldeki sızıntıya rağmen Japonya'ya olimpiyat verilmesi düşündürücü." - Adana

kaynak

türkiye olimpiyat falan haketmiyor, önce ülke bir gelişsin her alanda....spor,ekonomi,siyaset,adalet,insan hakları ondan sonra istesin olimpiyatları, insan biraz utanır ya olimpiyatları isterken, Türkiye'nin şu anda ki durumuna bakarak :P güney kore'ye 1950'li yıllarda savaş sırasında asker gönderdiğimiz için böyle tarafkir konuşuyorlar, birde japonya ile güney kore'nin arası bozuk siyasi olarak ^_^
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Olimpiyatların evsahibi Tokyo'da işler karıştı!

İstanbul'u finalde geçerek 2020 Olimpiyat oyunlarına evsahipliği hakkını kazanan Tokyo'da işler karıştı. Başbakan Shinzo Abe oylama öncesinde Olimpiyat komitesi üyelerine Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki durumun kontrol altında olduğunu garanti etmişti. Tokyo Belediye Başkanı, Başbakan'ın sözlerini yalanladı.

Fukuşima nükleer santrali... Tokyo'nun olimpiyat adaylığı önündeki en büyük engellerden biriydi. Radyasyon sızıntısı olimpiyat komitesi üyelerini endişelendiriyordu.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Buenos Aires'te 7 Eylül'deki oylama öncesinde yaptığı konuşmada üyelere garanti verdi. Fukuşima ile ilgili bir tehlike yoktu.

Etkileyici konuşmanın ardından oylama yapıldı ve Tokyo finalde İstanbul'u geçerek 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlarını düzenleme hakkını elde etti.

Aradan iki hafta geçti. Tokyo Belediye Başkanı'ndan gelen açıklamalar herkesi şaşırttı. Naoki Inose, Başbakan'ın o gün doğruyu söylemediğini itiraf etti:

"Başbakan Buenos Aires'te yaptığı konuşmada durumun kontrol altında olduğunu söyledi. Ancak o an durum tamamen kontrol altında değildi. Burada önemli olan onun gelecekte bunu yapacağına dair iradesini sergilemesidir.

Abe yardım sözünü verdikten sonra ülke dışında yıkıcı söylentiler ortaya çıktı, onun yorumları bunları sonlandırdı. Ancak gerçekte sorunu içimizde çözme işi şimdi başlıyor."

kaynak

Nintendo'nun Babası Dünyaya Veda Etti

Dünyaca ünlü oyun konsol markası Nintendo'nun bir önceki CEO'su Yamauçi Hiroshi, geçtiğimiz gün vefat etti.

Dünyaca ünlü oyun konsol markası Nintendo'nun bir önceki CEO'su Yamauçi Hiroshi, geçtiğimiz gün vefat etti.

Japon iş dünyasının duayenlerinden biri daha dünyaya veda etti. Japon teknolojisini arkasına alıp uluslararası bir markanın doğmasına öncülük eden Yamauçi Hiroshi, Kyoto şehrinde kanser hastalığı sebebiyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 2002 yılına kadar 50 yıldan fazla süreyle Nintendo'nun CEO'luğunu yapan Hiroshi'nin ölümü Nintendo ailesini yasa boğdu.

Hiroshi, her ne kadar koltuğu 2002 yılında şu anki CEO İwata Satoshi'ye bıraksa da, sahip olduğu yüzde 10'luk ortaklık ile şirkete yön vermeye devam ediyordu. Sahip olduğu yaklaşık 8 milyar dolarlık serveti ile Japonya'nın önde gelen zenginlerinden sayılan Hiroshi, Nintendo'nun Wii adlı yeni oyun konsolunu çıkarmasına ise fikir babalığı yapmıştı.

kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Japonya'da Türk Rüzgarı Esti

Dünyanın en önemli ve Asya'nın en büyük turizm ve seyahat fuarlarından olan "Jata 'Tabihaku' Travel Showcase 2013" fuarı 49.defa kapılarını açtı.12-15 Eylül 2013 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da Tokyo Big Sight East Exhibition...

Resmi ekleyen

Dünyanın en önemli ve Asya'nın en büyük turizm ve seyahat fuarlarından olan "Jata 'Tabihaku' Travel Showcase 2013" fuarı 49. defa kapılarını açtı.

12-15 Eylül 2013 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da Tokyo Big Sight East Exhibition Hall'da gerçekleştirilen fuar, 1964 yılından bu yana kesintisiz olarak her yıl düzenleniyor. Türkiye'nin de temsil edildiği fuarda Balıkesir'in tanıtım standı Japonların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan başkanlığındaki heyet Balıkesir'in destinasyon olarak tanıtımı için Tokyo'daki fuara katıldı. Heyette Vali Turhan ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Ekrem Özşen, Koordinatör Haluk Aksu, birim başkanı Serpil Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı (İGM) Ramazan Bahçavan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz yer aldı. Fuarın açılışından önce Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç Türkiye'den fuar için gelen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ile GKMA, BAKA, Karacadağ Kalkınma Ajansları yetkililerini ve heyetlerde yer alan İl Genel Meclisi Başkanlarını kabul etti. Daha sonra Büyükelçi Kılıç, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve heyettekiler Tokyo Camisinde Yunus Emre Enstitüsü Tokyo Kültür Merkezi tarafından organize edilen ve Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın desteği ile gerçekleştirilen etkinliğe katıldılar.

Asya'nın en büyük turizm ve seyahat fuarı olan JATA'ya 154 ülkeden 730 şirket, organizasyon, kurum ve kuruluş, 131 bin turizm profesyoneli ve ziyaretçinin katıldığı bildirildi. Fuarın profili; Kıtalar, ülkeler, turizm destinasyonları, acenteler, tur operatörleri, turizm ve tanıtma sektörü basın ve medyası, satın alıcılar ve turizm tedarikçileri tarafından oluşturuldu. Fuarın açılışında Türkiye stantlarını gezen Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç, Balıkesir standında Vali Ahmet Turhan'ı kutlayıp, teşekkür etti. Büyükelçi Kılıç, "Katılımınız Türkiye standını renklendirmiş ve Türkiye'nin Japon turistler nezdinde cazip bir turizm güzergahı olmasına büyük katkı sağlamıştır. Fuar esnasında yaptığınız görüşmeler, kurduğunuz bağlantılar ve geleceğe yönelik verdiğiniz kararlarla fuara katılım etkinliğinizin olumlu sonuçlarını en kısa sürede göreceğinizi umut ediyorum" dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç'a el dokuması Yağcıbedir halısı hediye etti. Türkiye standının diğer bileşenlerini de gezen Vali Ahmet Turhan, standın gerek yerleşim gerekse tüm turizm ögelerinin tanıtımına yer vermesi anlamında son derece başarılı bulduğunu belirtip emeği geçenleri kutladı. JATA fuarı 15 Eylül Pazar günü sona erdi. Sadece son iki günü halka açılan fuarda Türkiye, 126 metrekarelik alanda temsil edildi. Japonya Kültür Müşavirliği, kültür turizminin önemine vurgu yapmak üzere Türkiye'nin kültürel unsurlarını standa taşıdı. Türkiye standının fuarda bu yılki ana teması Efes antik kenti oldu. Fuarda Balıkesir tüm doğal, tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin Japonca hazırlanmış materyaller ile tanıtıldı. Türkiye standında Kültür Ataşeliğinin organizasyonuyla Japonya'da faaliyet gösteren firmalardan Japonya'nın en büyük 2. tur operatörü HIS Co. Ltd., JTB World Vacations, Inc., Hankyu Travel, Toruko Euro Tours, Nippon Travel Agency'ye bağlı JATS Co., Ltd., Türkiye'den Güder Tour temsilciliği de yapan Zencalada Co., Ltd. ve Kawamura-Tooru Office Co., Ltd. ile de görüşmeler yapıldığı bildirildi. Daha önceki Zürih Expo Turizm (İsviçre) ve Götebourg Uluslararası Turizm ve Seyahat (İsveç) fuarlarında olduğu gibi görüşme yapılan Japon seyahat acentaları Balıkesir'e belli bir program dahilinde davet edildi.

Öte yandan, fuar öncesi ve sonrasında Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve beraberindeki heyet; Japonya ve Güney Kore'de Japon Dış Ticaret Teşkilatı (The Japan External Trade Organisation-JETRO) başta olmak üzere, çok sayıda yatırımcı kuruluş ile karşılıklı ticaret ve yatırımı desteklemek için görüşmeler yaparak bilgi alışverişinde bulundu. - BALIKESİR

kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.