Jump to content

Japonyadan haberler


panres

Önerilen İletiler

Japon kültüründe Japonya ile ilgili haber bölümü görmeyince bu başlığı açtım.Haberler daha düzenli paylaşılması amaçlı bu başlık altında japonya ile ilgili haberler paylaşılacak :)

Haber Tarihi: 03 Aralık 2012 Pazartesi Saat 14:09

Anadolu Ajansı

Muhabir: Umur Koçak Semiz / AP

Yayıncı: Ogün Duru - TOKYO

Japonya'daki Tünel Kazası

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 9 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan tünel kazasının ardından ülkedeki tüm tünellerin kontrol edileceği bildirildi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 9 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan tünel kazasının ardından ülkedeki tüm tünellerin kontrol edileceği bildirildi.

Japonya Ulaştırma Bakanlığı, Tokyo'nun 80 kilometre batısındaki Sasago Tüneli ile benzer yapıya sahip 49 tünelin en kısa sürede kontrolden geçirilmesi için talimat verdi.

Karayollarını işleten şirket yetkilileri, ülkenin en uzun tünellerinden biri olan 4,7 kilometre uzunluğundaki Sasago Tüneli'nin çatısının çökme nedenini bulmak için çalışmalara devam ediyor. Tünelde Eylül ayında yapılan kontrollerde herhangi bir soruna rastlanmamıştı.

Yetkililer, beton levhaların üst kısmında yer alan 8 santimetre kalınlığındaki panelleri tünelin iç duvarlarına tutturan cıvatalardan birinin gevşeyip zincirleme tepkiye yol açarak, beton parçalarının hareket halindeki araçların üzerine düşmesine yol açmış olabileceğini belirtti.

Yapının, 24 Kasım'da Tokyo'da meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem ya da tünelin içinden geçtiği dağdaki bir göçük nedeniyle zayıflamış olabileceği de dikkate alınıyor.

Tünelde arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Ekipler beton parçaları altında kalan araçlara ulaşmak için büyük çaba harcıyor. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans gönderildi.

Beton parçalarının düşmeye başlamasından sonra araçlarıyla ya da koşarak tünelden çıkmayı başaranlar, ezilen araçlardan sızan petrolün yangına neden olduğunu bildiriyor.

Her biri 1,4 ton ağırlığındaki yaklaşık 270 beton levhaların tavandan koparak 110 metre aşağıdaki araçların üzerine düşmesi sonucu meydana gelen kazada 4'ü kadın 9 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Başkent Tokyo'yu Japonya'nın orta kesimlerine bağlayan karayolu üzerinde yer alan tünel, 1977'de inşa edilmişti.

1996'da da Japonya'nın kuzeyindeki bir tünel çökmüş, düşen beton parçaları 20 kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuştu.

Kaynak:http://www.haberler.com/japonya-daki-tunel-kazasi-4139973-haberi/

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 66
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Japon kültüründe Japonya ile ilgili haber bölümü görmeyince bu başlığı açtım.Haberler daha düzenli paylaşılması amaçlı bu başlık altında japonya ile ilgili haberler paylaşılacak :) Haber Tarihi:

Olimpiyatların evsahibi Tokyo'da işler karıştı! İstanbul'u finalde geçerek 2020 Olimpiyat oyunlarına evsahipliği hakkını kazanan Tokyo'da işler karıştı. Başbakan Shinzo Abe oylama öncesinde Olimpiyat

Taş Kağıt Makas Oyununu Elektronik Bir Kolla Oynamak İster miydiniz? Tokyo'daki Ishikawa Oku Laboratorybir robot el geliştirdi ve bu el sonsuz kez taş kağıt makas oynasa da %100 oranda her seferind

Haber Tarihi: 08 Aralık 2012 Cumartesi Saat 14:26

Anadolu Ajansı [4154793]

Kırşehir'de "Japon Filmleri Günü"

Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ve Japon Bahçesi'nin bulunduğu Kırşehir'de, Ahi Evran Üniversitesi, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği ve The Japan Foundation işbirliğiyle "Japon Filmleri Günü" etkinliği düzenlendi.

Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ve Japon Bahçesi'nin bulunduğu Kırşehir'de, Ahi Evran Üniversitesi, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği ve The Japan Foundation işbirliğiyle "Japon Filmleri Günü" etkinliği düzenlendi.

Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'ndaki etkinliğin açılışında konuşan Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener, üniversitelerin bir şehrin sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif yönden gelişmesine katkı sağladığını belirterek, etkinliğin bu amaçla gerçekleştirildiğini söyledi.

Erener, "Başta Büyükelçilik yetkilileri olmak üzere bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu gösterimin, geçmişten günümüze gelen Türk-Japon dostluğunun devamına katkı sağlayacağına inanıyorum. Sinema, insan hayatının perdeye aktarılmış halidir. Bugün 3 Japon filmi izleyeceğiz. Japon film sektörü ve Japon kültürü hakkında biraz daha bilgi sahibi olacağız" diye konuştu.

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Shigeru Kikuma da Japon filmlerinin gösterimini bugüne kadar sadece Ankara'da gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Japonya ve Türkiye hükümetlerinin Kaman ilçesindeki Kalehöyük kazılarında yaptığı işbirliğinden dolayı gösterimi Kırşehir'de tekrarladıklarını söyledi.

Kikuma, "Bugünkü filmler, Japonya'nın yeni sayılabilecek modern filmleri arasında yer alıyor. Bu filmlerde, Japon kültürü ve günlük yaşantısıyla ilgili sahneler göreceksiniz. Umarım sıkılmadan seyredersiniz" diye konuştu.

Japon Filmleri Günü'nde, "Güney Kutbundaki Aşçı", "İyi Uçuşlar" ve

"Saniyede Beş Santimetre" filmleri, Türkçe ve İngilizce alt yazılı olarak gösterime sunuldu.

-Kırşehir'in Japonya ile bağı-

Bir süre önce vefat eden Japonya Prensi Tomohito Mikasa, Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Çağırkan beldesindeki Kalehöyük kazılarına maddi destek sağlamış, iki defa da burayı ziyaret etmişti. Kaman Belediyesi, vefatının ardından bir caddeye Mikasa'nın adını vermişti.

Japonya hükümetinin desteğiyle yapılan Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ve Japon Bahçesi ile adını duyuran Çağırkan da bu ülkenin arkeologları öncülüğünde kazı çalışması sürdürülüyor.

Muhabir: Abdullah Yıldız/Mustafa Yıldız

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - KIRŞEHİR

Kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Japonya'da Resesyon Korkusu Alevlendi

Dünyanın üçüncü büyük ekonomisi durumundaki Japonya'da bugün açıklanan mali rakamlar, resesyon korkusunu tekrar alevlendirdi.

Dünyanın üçüncü büyük ekonomisi durumundaki Japonya'da bugün açıklanan Mali rakamlar, resesyon korkusunu tekrar alevlendirdi.

Hükümetin bugün açıkladığı rakamlara göre, temmuz-eylül ayı aralığında Japonya ekonomisi yüzde 0,9 oranında küçüldü. Yıllık oranda ise bu küçülme yüzde 3,5 olarak gerçekleşti. Japonya'nın cari hesap fazlası da yüzde 30 düşerek 376,9 milyar Yen olarak gerçekleşti. Japon ekonomisi son aylarda alarm zilleri çalıyordu. Küresel ekonomik kriz ve Çin ile süren ada sorunu nedeniyle dış ticareti düşen Japonya, iç talebin azalması nedeniyle zor günler geçiriyordu. Kamudaki açığı kapatmak için Kdv'leri artırmaya karar veren Başbakan Yoşihiko Noda yönetimi, 26 Ekim'de küçük bir teşvik paketi açıklamıştı. Bunun ardından hükümet 30 Kasım'da da 1,2 trilyon Yen'lik yeni bir paket açıkladı. Hükümetin, rezerv fonundan finanse edeceği paketin aralarında sağlık ve tarımın olduğu çok sayıda sektörde büyümeyi tetiklemesi bekleniyordu. Ancak bu paketin, GSMH'yi yüzde 0,4 oranında büyümeyi beraberinde getirip getirmeyeceği soru işaretlerine yol açtı. Japon ekonomisinin resesyona düşmemesi için yüzde 0,4 oranında büyümesi gerekiyor.

Haber Tarihi: 10 Aralık 2012 Pazartesi Saat 11:20

Cihan Haber Ajansı

Kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Japonların Vakfıkebir Ekmeği Merakı


Son bir yıl içinde iki Japon Heyeti'nin Vakfıkebir'e gelerek Vakfıkebir Ekmeği'ni Japonya'da üretme planları yapmasının ardından bu kez de Japonya'nın en büyük televizyon kanalı Ashai'nin yapımcılarından Kano Şan ve beraberindeki ekip, Vakfıkebir...


Son bir yıl içinde iki Japon Heyeti'nin Vakfıkebir'e gelerek Vakfıkebir Ekmeği'ni Japonya'da üretme planları yapmasının ardından bu kez de Japonya'nın en büyük televizyon kanalı Ashai'nin yapımcılarından Kano Şan ve beraberindeki ekip, Vakfıkebir Ekmeği üzerinde araştırmalar yaptı. Mevlana Taş Ekmek Fırını'nı inceleyen ekip, ekmek hamurunun hazırlanışından fırına girinceye kadar olan süreç dahil olmak üzere ekmeğin taş fırında pişerek tezgaha yerleştirilmesini saniye saniye görüntüledi ve ustalardan bilgiler aldı. Ardından, fırın işletmecileri tarafından kendilerine Vakfıkebir Tereyağlı sıcak Vakfıkebir ekmeği ikram edildi.

Japonya'da üretilebilecek ve damak tadı en mükemmel ekmeği aramak için aylardır yolda olduklarını belirten Kano Şan, 'Dünyanın Yollarındayız' programı için Türkiye çekimi yaptıklarını ifade ederek, "Çekime Ankara'dan başladık, Trabzon'a kadar gideceğiz. Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği'ni Japonya'da tanıtmak amacıyla çekimini yaptığımız bu belgesel 2013 yılının 4. ve 5. aylarında, haftada 5 gün olmak üzere Pazartesi günlerinden Cuma günlerine kadar bu program Ashai Televizyonu'nda yayınlanacak." dedi.Karadeniz Bölgesi'ne ilk kez gelmesine rağmen bölgenin çok hoşuna gittiğini kaydetti.

Çekimlerin ardından araştırma ekibine Vakfıkebir Tereyağlı sıcak Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği, peynir ve bal ikram edildi. Tereyağlı sıcak Vakfıkebir Ekmeği'ni büyük bir iştahla yiyen Kano Şan, "Çok nefis. Bu lezzet ne Japonya'da, ne dünyanın başka bir yerindeki ekmekte var. Çok lezzetli. Ayrıca bunu bize ikram eden arkadaşımın kalbinin güzelliği de buna eklenince çok mükemmel bir Tat ortaya çıktı. Böyle bir lezzeti ilk defa tadıyorum. Böyle bir ekmek Japonya'da yok. Aslında Japonya'da da son zamanlarda lezzetli ekmekler yapılıyor ama, gerçekten Vakfıkebir Ekmeği bam başka. Pirinç ülkesi olmasına rağmen Japonya'da da bundan sonra çok fazla ekmek yenecek. Çünkü önce Avrupa ekmeği Japonya'ya girdi. Nedeni ise gençlerin çalışmak için Avrupa'ya gitmeleri. Bundan sonra bizde çok daha fazla ekmek yenecek diye düşünüyorum. Ancak tattıktan sonra Vakfıkebir Ekmeği'nin bir numara olduğunu gördüm. Vakfıkebir Ekmeği kadar lezzetli ekmek yok Japonya'da." dedi.

Kano ayrıca, "Eğer Japonya bir tercih yapacaksa bu da büyük olasılıkla Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği olmalı. Ayrıca Vakfıkebir Tereyağı da çok nefis. Japonya'ya döner dönmez bu görüntüleri yayınlamak suretiyle Japonya'nın Vakfıkebir ekmeği ve Vakfıkebir tereyağı üzerinde karar kılması için elimden geleni yapacağım ve eğer Türkiye'ye bir daha gelirsem ilk durağım Vakfıkebir olacak." ifadelerini kullandı.


Haber Tarihi: 11 Aralık 2012 Salı Saat 11:40
Cihan Haber Ajansı

Kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Afet Eğitim Projeleri Başarılı Bulunan Bursalı Öğrenciler Japonya Yolcusu


Türkiye ve Japonya arasında ortaklaşa yürütülen Okul Tabanlı Afet Eğitim Projesi'nde (OTAEP) Bursa Mollafenari İlkokulu ve Demirtaş Bucağı İlkokulu'nun hazırladığı projeler dereceye girdi.


Türkiye ve Japonya arasında ortaklaşa yürütülen Okul Tabanlı Afet Eğitim Projesi'nde (OTAEP) Bursa Mollafenari İlkokulu ve Demirtaş Bucağı İlkokulu'nun hazırladığı projeler dereceye girdi. Dereceye giren projeleri hazırlayan okullardan birer öğrencinin ileri eğitim için Japonya'ya gönderileceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Japonya Uluslar Arası İşbirliği Ajansı (JIKA) tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Tabanlı Afet Eğitim Projesi (OTAEP) çalışması tamamlandı. İki kurum arasında imzalanan protokol kapsamında başlatılan proje, Marmara Bölgesi'nde seçilen 10 il ve toplam 80 ilköğretim okulunda uygulandı.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey ile JICA Türkiye Temsilcisi Yosuke Nishii'nin de katıldığı proje değerlendirmesi, Aydın Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde yapıldı. Yapılan değerlendirmede, Bursa'dan katılan Mollafenari İlköğretim Okulu ve Demirtaş Bucağı İlkokulu en başarılı okullar olarak belirlendi. Söz konusu okullardan birer öğrenci, ileri eğitim için 2013 yılının Ocak ayında Japonya'ya gönderilecek.
Haber Tarihi: 14 Aralık 2012 Cuma Saat 11:00
Cihan Haber Ajansı


Kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Japonya'da Genel Seçim


Japonya'nın resmi yayın organı NHK, bugün yapılan seçimi muhalefetteki Liberal Demokratik Parti'nin (LDP) kazanacağını söyledi.


Japonya'nın resmi yayın organı NHK, bugün yapılan seçimi muhalefetteki Liberal Demokratik Parti'nin (LDP) kazanacağını söyledi.

NHK, sandık çıkışı anketlerine göre, 1955 yılındaki kuruluşundan 2009 yılındaki seçime kadar 54 yıl boyunca iktidarda kalan LDP'nin Japon Parlamentosu'nun (Diet) alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'ndeki 480 sandalyeden 275 ila 300'ünü kazanmasının beklendiğini açıkladı.

NHK'ya göre Başbakan Yoshohiko Noda'nın Japonya Demokratik Partisi'nin (DPJ) sandalye sayısı ise 100'den az olacak.

Muhabir: Umur Koçak Semiz

Yayıncı: Şermin Coşkun - Tokyo

Haber Tarihi: 16 Aralık 2012 Pazar Saat 14:21
Anadolu Ajansı

Kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Jump Festa Çılgınlığı

Japonya’nın en büyük anime ve manga organizasyonu Jump Festa 2013, 22-23 Aralık tarihleri arasında Makuhari Messe International Convention Center’da gerçekleşecek. Bu yılki özel sunum Dragon Ball Z filmi. Dragon Ball Z: Battle of Gods ile ilgili en son gelişmeler ve özel bilgiler paylaşılacak.

Gintama takımından aşağıdaki seiyuuların katılacağı kesin:

Tomokazu Sugita (Gintoki)

Daisuke Sakaguchi (Shinpachi)

Rie Kugiyama (Kagura)

Yu Kobayashi (Sacchan)

Eiichiro Oda 23 Aralık’ta Jump Festa’da olacak. One Piece Film Z’nin tanıtımı yapılacak ve One Piece Pirate Warriors 2 oyununun demosu oynanabilir olacak.

Geçtiğimiz yıllarda Tite Kubo’nun ve Bleach seiyuularının açıklama ve de özel röportajlarıyla ilgi kaynağı olan Bleach’in şimdilik adı geçmiyor. Eğer Bleach cephesinden yetkililerin katılımı söz konusu olursa animenin 2. sezonu ile ilgili soru yağmuruna tutulacağı kesin.

Jump Festa, son yıllarda sadece anime ve manga sektöründe değil, oyun sektöründe de önemli bir yer edindi. Hatta Tokyo Game Show’dan sonra oyun alanında Japonya’nın en büyük fuarı olarak göze çarpıyor. Final Fantasy XIII: Lightning Returns, Kingdom Hearts HD 1.5 Remix, Dragon Quest X, Dragon Quest VII gibi beklenen oyunlardan en son haberler, tanıtım videoları ve daha birçok şey Jump Festa 2013’te olacak.

Alıntı

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.