Jump to content

Japonyadan haberler


panres

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 66
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Japon kültüründe Japonya ile ilgili haber bölümü görmeyince bu başlığı açtım.Haberler daha düzenli paylaşılması amaçlı bu başlık altında japonya ile ilgili haberler paylaşılacak :) Haber Tarihi:

Olimpiyatların evsahibi Tokyo'da işler karıştı! İstanbul'u finalde geçerek 2020 Olimpiyat oyunlarına evsahipliği hakkını kazanan Tokyo'da işler karıştı. Başbakan Shinzo Abe oylama öncesinde Olimpiyat

Taş Kağıt Makas Oyununu Elektronik Bir Kolla Oynamak İster miydiniz? Tokyo'daki Ishikawa Oku Laboratorybir robot el geliştirdi ve bu el sonsuz kez taş kağıt makas oynasa da %100 oranda her seferind

Bağlama Üstadı Japon

Resmi ekleyen

Bağlamayı öğrenmek için 9 bin kilometre uzaklıktan gelen Japon rehber, amacına ulaştı.

Bursa'ya 3 yıl önce Japonya'dan getirdiği turistleri gezdirirken Kapalıçarşı'dan aldığı bağlamayı öğrenmek için 9 bin kilometre uzaklıktan gelen 25 yaşındaki Japon rehber Yukari Fumuro, amacına ulaştı. Fumuro, "Türkçe'yi henüz öğrenemedim, ama Türküler bana yaşam sevinci veriyor. Amacım Türk Japon kültür faaliyetlerini geliştirmek, ülkemde seyahat etmek isteyenleri Türkiye'ye getirmek" dedi.

KAPALI ÇARŞI'DAN Bağlama ALMIŞ

Japonya'nın Saitama şehrinde oturan felsefe yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra ülkesinde bir turizm şirketinde rehber olarak işe başlayan Yukari Fumuro 3 yıl önce Bursa'ya bir turist kafilesi getirdi. Japon rehber, Kapalıçarşı'yı gezerken beğendiği bağlamayı satın aldı.

Ülkesine döndükten sonra bir süre Bağlama çalmaya çalışan Fumuro, ancak başarılı olmadı. Tellerden gelen sesin hoşuna gitmesi nedeniyle 'bu çalgıyı öğrenmem gerek' diyen Yukari Fumuro tekrar Bursa'ya gelip, tanıdık aracılığıyla Bağlama hocasından bir ay boyunca günde iki saat ders aldı.

'Üsküdar'a giderken aldı da bir yağmur', 'Hüdayda' ve 'Güvercini uçuverdi' parçalarını kısa sürede öğrenen Yukari Fumuro, "Türkçe'yi henüz öğrenemedim, ama Türküler bana yaşam sevinci veriyor. Bağlama çalmayı çok seviyorum en kısa zamanda diğer türküleri de öğrenip ülkemde Türkçe küçük bir konser vermek istiyorum. Ayrıca Türk Japon kültür faaliyetlerini geliştirmek, seyahat etmek isteyenleri Türkiye'ye getirmeye çalışıyorum" dedi.

CNN Türk'ün 5N1K programına katılarak Cüneyt Özdemir'in canlı yayında sorularını da yanıtlayan Fumuro, programda Bağlama çalarak 2 türkü seslendirdi.

kaynak

haberlerde izlemiştim dün ;)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Ioc Değerlendirme Komisyonu'nun, 2020 Olimpiyatları Adaylarından Tokyo'yu Ziyareti

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun (EC), İstanbul ve Madrid ile birlikte 2020 Olimpiyatları'nı düzenlemeye aday olan şehirlerden Tokyo'yu ziyaretinin ikinci gününde, Japonya Olimpiyat Komitesi (JOC) Başkanı...

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun (EC), İstanbul ve Madrid ile birlikte 2020 Olimpiyatları'nı düzenlemeye aday olan şehirlerden Tokyo'yu ziyaretinin ikinci gününde, Japonya Olimpiyat Komitesi (JOC) Başkanı Tsunekazu Takeda, Tokyo halkının, yüzde 70'inin organizasyona destek verdiğini bildirdi.

2020 Olimpiyatları'na evsahipliği yapacak şehrin belirleneceği, 7-10 Eylül tarihleri arasında Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılacak 125. IOC toplantısından önce, Temmuz ayında bir rapor hazırlayacak EC, ilk ziyaretine Japonya'nın başkenti Tokyo'dan başladı.

"Vizyon, spor mirası, spor kompleksleri, olimpiyat köyü, finans, pazarlama, hükümet ve halk desteği, konaklama, ulaşım, güvenlik, basın" gibi konular üzerinden değerlendirme yapacak ve başında IOC Asbaşkanı Büyük Britanyalı Craig Reedie'nin bulunduğu EC, ziyaretinin ikinci gününde Tokyo'daki bazı spor komplekslerini gezdi.

Ziyaretin ilk gününde yapılması planlanan Ariake Tenis Kortları'nı gezen EC, ikinci gün de masa tenisi maçlarının oynanması planlanan 8 bin kişilik Tokyo Metropolitan Cimnastik Salonu'nu ziyaret etti. 1954 yılında inşa edilen ve 1964 Tokyo Olimpiyatları'nda da kullanılan salondaki gezi sırasında, farklı yaş gruplarındaki sporcular, kurulan masalarda tenis oynadı.

Japon basını, etkinlikte yer alan kadınlar takım kategorisinde Londra Olimpiyatları'nın gümüş madalyalı ismi Ai Fukuhara ve 2012 Dünya Şampiyonası'ndaki erkekler takım yarışmasında üçüncü olan Koki Niwa'ya büyük ilgi gösterdi. Uluslararası Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri ve EC Üyesi Patrick Baumann, Fukuhara ile mini bir gösteri maçı yaptı.

EC, diğer ziyaretini ise Tokyo Uluslararası Konferans Merkezi'ne kurulan halter podyumuna gerçekleştirdi. 5 bin kişilik konser salonunda yapılan tanıtımda, Londra Olimpiyatları'nda halterde kadınlar 48 kiloda gümüş madalyaya uzanan Hiromi Miyake ve kadınlar 53 kiloda Londra Olimpiyatları'na katılan Kanae Yagi de yer aldı.

Günün sonunda Japonya Olimpiyat Komitesi (JOC) Başkanı Tsunekazu Takeda ve JOC Asbaşkanı Masato Mizuno basın toplantısı düzenledi.

Takeda, "güçlü finans, güçlü destek" konulu toplantıda IOC'nin yaptırdığı son ankete göre Japonya halkının, yüzde 67, Tokyo halkının ise yüzde 70 oranında olimpiyatlara destek verdiği bilgisini paylaşarak, "Bir önceki aya göre

(Tokyo'da) yaşanan yüzde 23'lük artış, mutluluk verici. Londra Olimpiyatları'nın heyecanı, Tokyo'ya kadar yayıldı. (7'si altın, 38 madalya kazanan) sporcuların performansının, halk desteğinin artmasında etkili olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

EC, Tokyo ziyaretine yarın devam edecek.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - TOKYO

Kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası'nda Yaşanan Kazalar Korkuttu

Erzurum'da düzenlenen 17th Snowboard World Junior Championships (17.Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası)'nda sona doğru yaklaşılırken heyecan git gide artıyor.

Resmi ekleyen

Erzurum'da düzenlenen 17th Snowboard World Junior Championships (17. Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası)'nda sona doğru yaklaşılırken heyecan git gide artıyor. Sporcular bütün hünerlerini sergilemek için ellerinden geleni yapıyor. Metrelerce yükseklikte uçan snowboardcular zaman zaman tatsız kazalar da yaşıyor.

Şampiyonada öğleden önce halfpipe bayanlar ve erkekler kategorisi final yarışları yapıldı. Bayanlarda Fransa'dan Emma Bernard altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş madalyayı İsviçre'den Verena Rohrer, bronz madalyayı da Fransa'dan Lucile Lefevre aldı. Erkeklerde ise Japonya'dan Ikko Anai altın madalyayı kazandı. Slovenya'dan Tim-Kevin Ravnjak Gümüş madalya alırken İsviçre'den Lucien Koch bronz madalya kazandı.,

Öğleden sonra yapılan bayanlar ve erkekler slopestyle resmi antrenmanları nefes kesti. Yarışmada birçok sporcu düşme sonucu yaralandı. Yaralanan bir snowboardcu ise dakikalarca sedye bekledi. Sedyenin yarış pistine çok geç gelmesi doktorların da sinirlenmesine neden oldu.

Yarışlar 10 Mart'ta bayanlar ve erkekler slopestyle yarışları ile devam edecek.

kaynak

Japonlara Bakliyatı Sevdirdiler, Sıra İhracat Atağında

Makarna, Bulgur Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu, Japonya'da düzenlenen Uluslararası İçecek ve Gıda Ürünleri Fuarı'nda büyük ilgi gördü.

Resmi ekleyen

Makarna, Bulgur Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu, Japonya'da düzenlenen Uluslararası İçecek ve Gıda Ürünleri Fuarı'nda büyük ilgi gördü. Grup Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Uzakdoğu mutfağına, Türk tarım ürünlerinin ana yemek malzemesinin girmesini sağlamayı hedeflediklerini, bu yöndeki çalışmaların da olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.

Tiryakioğlu, makarna, bulgur, bakliyat ürünleri ve Türk üretimi bitkisel yağların Japon yemeklerine uygun kullanımıyla ilgili Japon aşçılara özel olarak hazırlanan yemek tariflerinin dağıtıldığını ifade etti. Fuarda en gözde stantlardan birisi haline geldiklerini kaydeden Tiryakioğlu, "Fuar süresince tanıtımını üstlendiğimiz ürünlerle ilgili hazırlanan yemek çeşitleri yanında, bu ürünlerin insan sağlığına faydalarını anlatan broşür dağıtımı ve Japon mutfağında hangi ürünün nasıl kullanılması gerektiğini anlatan Japonca tanıtım kataloglarımız büyük ilgi görmekte. Özel olarak tasarlanan ve Japonca yemek tariflerini kapsayan broşürlerimiz büyük ilgi görürken, ürünlerimizden hazırlanan özel yemekler Japon konuklara ikram edildi. Japonların damak tadına uygun yemeklerin büyük ilgi görmesi, önümüzdeki dönemlerde MBTG'nin üstlendiği ürünlere yönelik Uzakdoğu'dan önemli talepler geleceği anlaşılmıştır. Japonya'ya yaptığımız incelemelerde Türk tarım ürünleri ve gıda ürünlerinin maalesef buradaki market reyonlarında olmayışı önemli bir eksikliktir. Üreticilerimizin bu uyarımızı dikkate alarak Japonya başta olmak üzere bütün Uzakdoğu coğrafyasında Türk ürünlerinin bir an önce söz konusu market reyonlarına çıkışını sağlaması gerekmektedir. Tanıtımı yapılan ürünlere yönelik talebin oluşacağı ve bu talebi Türk firmalarının karşılayacağı unutulmamalıdır." diye konuştu.

kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...

Japonya'da Kanı Şeffaf Balıklar Belirlendi

Resmi ekleyen

Antarktika'daki buzulların derinlerinde yaşayan bir balık türünün kanının şeffaf olduğu belirlendi.

Antarktika'daki buzulların derinlerinde yaşayan bir balık türünün kanının şeffaf olduğu belirlendi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki bir akvaryumda sergilenen bu balıkların, bilinen "renksiz kanlı" tek canlı olduğu belirtildi.

Akvaryumda görevli Satoşi Tada, bu balıkların kanında, kırmızı rengi veren ve oksijeni taşıyan hemoglobin proteininin bulunmadığını vurguladı.

Tada, biri dişi diğeri erkek pulsuz balıkların balıkçılar tarafından akvaryuma getirildiğini ve ocak ayında çiftleşerek ürediğini ifade etti.

Balıkların oksijeni deri yoluyla aldığını açıklayan Tada, bu hayvanların kanında neden hemoglobin bulunmadığını belirlemek için araştırmaların yapılması gerektiğini belirtti. - TOKYO

Kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Japonya'da Kanı Şeffaf Balıklar Belirlendi

Resmi ekleyen

Antarktika'daki buzulların derinlerinde yaşayan bir balık türünün kanının şeffaf olduğu belirlendi.

Antarktika'daki buzulların derinlerinde yaşayan bir balık türünün kanının şeffaf olduğu belirlendi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki bir akvaryumda sergilenen bu balıkların, bilinen "renksiz kanlı" tek canlı olduğu belirtildi.

Akvaryumda görevli Satoşi Tada, bu balıkların kanında, kırmızı rengi veren ve oksijeni taşıyan hemoglobin proteininin bulunmadığını vurguladı.

Tada, biri dişi diğeri erkek pulsuz balıkların balıkçılar tarafından akvaryuma getirildiğini ve ocak ayında çiftleşerek ürediğini ifade etti.

Balıkların oksijeni deri yoluyla aldığını açıklayan Tada, bu hayvanların kanında neden hemoglobin bulunmadığını belirlemek için araştırmaların yapılması gerektiğini belirtti. - TOKYO

Kaynak

Kanında oksijen olmadan nasıl yaşıyo bu balık? Çok şaşırtıcı.
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Rüyalar MR ile okunabilecek

Resmi ekleyen

Japonya'da yapılan bir araştırmayla, rüyaların bir kısmının beyin taramasıyla okunabileceği ileri sürüldü.

Kyoto Nörobilim Enstitüsü'nden Yukiyasu Kamitani, geliştirdikleri yöntemle rüyada görülen cisimleri yüzde 60 oranında tahmin edebildiklerini açıkladı.

Araştırma kapsamında, katılımcılar MR cihazının içinde uyuyarak beyin dalgaları bilgisayar ekranından izlendi. Kişilere kalktıklarında rüyada ne gördükleri en ince detayına kadar anlattırıldı.

Her kişide 200 kez tekrarlanan deneyde, rüyada en çok görülen nesneler, taşıt, bina, kadın, erkek gibi 20 kategoriye ayrıldı.

Ardından, aynı kişiler uyanıkken, söz konusu 20 kategoriye ait bazı resim ve fotoğraflar gösterilerek beyin dalgaları incelendi.

Tüm bu bilgiler toplanarak, katılımcıların rüyadayken kaydedilen MR verileri ile fotoğraflara bakarken kaydedilenler karşılaştırıldı.

Toplanan bilgiler ışığında, kişilerin rüyada hangi kategoriden nesneler gördüğünün yüzde 60 oranında doğru tahmin edildiği belirlendi.

Kaynak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...

Japonya ile 22 milyar dolarlık anlaşma

Başbakan Erdoğan, Japonya Başbakanı ile imzaladı

Resmi ekleyen

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de nükleer santral kurulumu için Japonya ile 22 milyar dolarlık bir yatırım üzerinde anlaşmaya varıldığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Başbakanlık Merkez Bina'da başbaşa ve heyetler arası görüşmenin ardından, JW Marriot Otel'de düzenlenen Türk-Japon İşadamları Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan ve mevkidaşı Abe, toplantının ardından Türkiye ve Japonya arasında stratejik ortaklık kurulmasına ilişkin bildiriyi ve daha önce imzalanan nükleer enerji işbirliği anlaşmasını taahhüt altına alan bildiriyi imzaladı. Erdoğan ve Abe, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Japonya Başbakanı Abe ve heyetini Türkiye'de, Ankara'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Japonya ve Türkiye arasında stratejik ilişkiler anlaşmasını imzaladıklarını ve hükümetler arasında nükleer enerji santralinin kurulmasına yönelik bir adım attıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu adımın atılması çok çok önemliydi. Mersin-Akkuyu'da Rusya Federasyonu ile yürüyen bir nükleer enerji santrali sürecimiz var. Şu anda da diğer bir adımı, özellikle Japonya'nın Mitsubishi firması ile Ayava'nın katılacağı adımla birlikte Türkiye-Japonya arasında nükleer enerji santrali adımını atmış bulunuyoruz. İnanıyorum ki çok daha farklı bir heyecanı burada da doğuracak. İkinci nükleer enerji santraliyle birlikte bir başka adımı daha atıyoruz, o da üçüncü nükleer santral. Bu, Türk mühendislik tecrübesinin, deneyiminin aynı zamanda ekonomik girişiminin de adımı olacak."

Uçak düşecek, düşebilir diye uçağa binmeyecek miyiz?

Başbakan Erdoğan, Japonya'daki Fukuşima olayından sonra nükleer santral adımını atarken "Japon teknolojisi şöyledir, böyledir" diyenler olduğunu belirterek, "Biz, nükleer enerji noktasında bize olumsuz yaklaşımlara karşı o dönemde Rusya ile bu adımı attık. Benim onlara şöyle bir sözüm de oldu; 'yani uçak düşecek, düşebilir diye uçağa binmeyecek miyiz, veyahut araç trafik kazası yapacak diye araca binmeyecek miyiz' dedim" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, Japonya'nın yapacağı nükleer enerji santralinin yapım süresini Japonya Başbakanı Abe ile özellikle görüştüğünü vurgulayarak, "Süreyi 10 yıl olarak değil, bunu daha kısa bir süreye çekmek suretiyle inşallah bunu bitirelim dedik ve 22 milyar dolarlık bir yatırımdır bu yatırım. Böyle bir yatırımın Türkiye'ye gelmiş olması inanıyorum ki çok çok önemli bir adım olacaktır" diye konuştu.

AA

kaynak:haberturk

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.