Jump to content

Studio Ghibli THE WIND RISES ve PRINCESS KAGUYA STORY’sini


3n4bL3

Önerilen İletiler

  • Yöneticiler

Resmi ekleyen


Studio Ghibli Hayao Miyazaki’nin THE WIND RISES ve Isao Takahata’nın PRINCESS KAGUYA STORY’sini
Filme Uyarlayacak


Studio Ghibli’nin hayranları şirketin yapılacaklar listesine iki yeni film eklediğini duyunca sevineceklerdir. İlki Hayao Miyazaki’nin (Spirited Away) The Wind Rises’ı. Miyazaki’nin son çizgi romanından uyarlanan The Wind Rises’da 2. Dünya Savaşı’nda Japon pilotların kullandığı Zero Fighter’ı tasarlayan Jiro Horikoshi’nin hikayesini anlatıyor. Bu manga ile ilgili ilginç bir bilgi verebiliriz: manganın karakterleri insana benzeyen domuzlar.

Studio Ghibli’nin listesindeki diğer film ise yönetmen Isao Takahata’dan (Grave of the Fireflies) Princess Kaguya Story. Film “Bambu Kesicinin Öyküsü” isimli bir Japon halk hikayesinden uyarlanıyor. Bu halk öyküsüne Takahata’nın 1999 yılındaki My Neighbors the Yamadas isimli eserinde de yer verilmişti.

Studio Ghibli’nin yeni filmleri GhibliCon tarafından paylaşıldı. Şirket filmlerin isimleri için alan adı da almış durumda. Miyazaki’nin The Wind Rises mangasından birkaç resmi inceleyebilirsiniz:



Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen




KAYNAK: DP Haber: Nisan Benzergil


Yorumum:

Tiyatrosunu izlediğim Prenses Kaguya'nın hikayesinin anime versiyonu olacağını öğrendiğimde cidden çok sevinmiştim. Hala da aynı sevinci yaşatıyorum -ki bir çok açıdan harika bir eserdir. Japonya'nın en eski edebi eserlerinden "Taketori Monogatari"den alan Japonya'nın geleneksel gölge oyunu "Prenses Kaguya'nın Hikâyesi" şöyle bir incelendiğinde cidden harika ve keyifli bir eser olduğu anlaşılacaktır. Eğer eserle ilgili yanlış bilgiye sahip değilsem, 92' yılına kadar uzanmaktadır. O yıllarda Rusya'da dahi perdelerini açmıştır.

Eğer hikayesini merak ediyorsanız; arşivimde bir ara konuyla ilişkin animasyon videosu vardı. Biraz önce youtube'a yükledim. Hemen işleme girip açılır mı bilmiyorum ama izlemek isterseniz işte link;
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok sevindim bu habere. ^_^ Studio Ghibli'nin bütün filmlerini izlemek istiyorum daha izlemediğim çok film var ama hepsi birbirinden güzel. -_- Princess Kaguya Story daha çok ilgimi çekti açıkçası. :lol: Teşekkürler bilgilendirme için sabırsızlıkla bekliyorum .
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.