Jump to content

Manga çizimcisi


NexSuS

Önerilen İletiler

Arkadaşlar ben şimdi bir manga konusunda yoğunlaştım daha bitmedi ama şimdiden anime izleyip yada manga okumuş arkadaslar çizimde kendinize güveniyorsunuz gelin bir manga yapalım şuan konum bitmesede kendime güveniyorum beyenmezsiniz tekrardan yaparım sorun değil asıl sizin yeteğiniz varmı ? yorummlarını bekliyorum :) istanbuldan olsun çizimi olan adana flan olursa sorun olur :)
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra...

Benim çizimim iyi.karakter tasarimlarim vs. var ama manganın çizilmesi konusunda çok bilgim yok.yani biri bana kapiyi açan bir adam ciz dese ben adamın bütün bedenini çizerim.ama bilgili bir mangaka adamın elini ve kapı kolunu çizer.aciklayabilmisimdir inşallah :D bir de ben İstanbulda değilim maalesef :/

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra...

Manga çizerlerine mangaka denir. En azından girişimde bulunman güzel eğer konuna gerçekten güveniyorsan okumak isterim ben de çok profesyonel olmasam da bir kaç ödül almışlığım var çizgi roman konusunda en azından kendimizi denemiş oluruz kaybedecek bir şey yok değil mi

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aslında manga çizmek sanıldığı kadar zor değil ama uğraş istiyen bir iş. Dikkat edilmesi gerek bir kaç nokta var:

1.si kesinlikle kutucuklar olmalı türklerin çizdiği çoğu doujunshide kutucuklar içine almaktansa cetvel bile kullanmadan kendi çizdikleri çizgilerle ayırıyorlar. Buda çok kötü bir görüntü ortaya çıkarıyor.

2.si kurşun kalemle manga veya çizgi roman çizilmez en azından kurşun kalemle çizildikten sonra G-Pen veya benzeri bir şeyle üzerinden geçilmeli en azından pilot kalem kullanılmalı.

3.sü çizimin güzelliğiden daha çok çizimlerin anlatılmak isteneni en iyi şekilde anlatması önemli. Mesela Freesia veya Shamo çizimleri kötü olsada mangaka anlatmak istediği şeyi çok iyi bir şekilde anlatmış.

4.sü illahaki çoğu mangada kullanılan tarzda çizmek zorunda değilsiniz. Hayao Miyazaki'nin Shuna no Tabi'si gibi bir şeyde çizebilirsiniz. Açıklayıcı bir resim çizersiniz altına yazıları yazarsınız. Aynı resimli roman gibi. Diyalog olmaz ama bu şekildede güzel bir şeyler elde edebilirsiniz. Ayrıca son zamanlarda manga sektörünü kasıp kavuran webtoonlar var eğer grafik tabletiniz ve photoshop gibi bir program hakkında bilginiz varsa çok iyi şeyler ortaya çıkarabilirsiniz. Bence webtoon çizmek normal manga çizmekten daha mantıklı.

5.si bu işe one shot la başlanır. Seri ile başlamak yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışmak gibi birşey. Zaten oneshotla işe başlamamış mangaka yoktur herhalde. Ama Türkiye'de her şeyin olmadığı gibi buda yok sadece 1 tane one shot şeklinde hazırlanmış ve sonuçlanmış mangaya rastladım. Biz ne yapıyoruz büyük bir hevesle uzun serilere özenip bir hikaye yazıyoruz sonra çizmeye çalışıyoruz. Çoğu deneme başarısız oluyor ama bazen ilk bölümü çıkanlar oluyor ve gerisi gelmiyor devamı gelsede bir süre sonra duruyor. Bunların hepisi cin olamadan adam çarpmaya karktığımızdan oluyor.

(Şunuda belirtiyim bu yazdığım hataların hepsi olmasada çoğuna bende düştüm.)

Şimdi diyecen bu kadar öneri verdin madem gel sen çiz. Çizmemem için kendimce çok büyük sebeplerim var. En önemliside başka birinin hikayesini çizmeye kalkıştığım zaman çizme hevesim hemen kaçıyor. Ayrıca bende hikaye yönünden boş değilim çizecek olsam kendi hikayelerimden birini çizerim. Sana tavsiyen azda olsa çizim yeteneğin varsa kendini çizimde geliştirmeye çalışıpta manga çizmeyi denemen. Veya fiction şeklinde yazıp resimlerle süsleyede bilirsin. Yoksa Türkiye Japonya, Kore, Tayvan veya Honkong değilki kolaylıkla istediğin şeyi çizebilecek usanıp bırakmıyacak sağlam çizer bulasın.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ilk önce bakuman izlemeni tavsiye ederim japonyada bir acemi çizer 10 yıldan fazladır çizim yapar bizim 5 saate çizdiğimizi yarım saate çizer bu kalite de çizer bizim ülkemizde yok malesef ben ödül almış bir senaristim aynı zamanda çizerim manga konusunu hiç kurcalama derim ilk önce japonca şart japonca da 3 alfabe var ve bir alfabe de 4096 harf var. Japonyada biri gazete okuma seviyesine 8. sınıfta geliyor. Açıkçası 1 saate 9 tane taslak hazırlarım senaryo açısından ama gördüğüm kadarı ile acemisin ve yaşın küçük devamlı olan ve özgün senaryo gerekir açıklaması az sözlerde derinlik gerekir bu seviyeye gelmek için en aşağı 2 yıl senaryo yazman gerekir. Haftalık 19 sayfa vericeksiniz bir sayfayı bile 2 günde bitirebileceğinizden emin olabilirsiniz düzenlemeleride siz yapıcaksınız mürekeplemeyi falan manga kalemi bir kere türkiye de yok yurt dışından bir çizer seti alıcaksınız bıda pahalıya patlar ki gelen kalemin ne kadar dayanacağı falan uzun iş bu iş için japonyaya taşınmak şart sürekli editör kontrolü gerekiyor editöründe işi gücü yok bir acemi için türkiye ye taşınmaz. Bakuman izle şidettle öneriyorum

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.