Jump to content

Mangada erkek karakter nasıl olmalı?


weirdone

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 46
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Çok manga okuyan biri değilimdir ama her manga türünün hitap ettiği bir yaş kitlesi vardır.Örneğin shounen genelde genç gruba hitap eder ve buna yönelik olarak karaktere şekil verirler.14-17 yaş arası

futurecoffeecup öncelikle sakin, derin nefes al...al al...şimdi ver ama yavaşça, nefes aaaaaal veeeeeeer :D ehem söylediklerine katılıyorum birkaç pürüz buldum o da tartışılmış yetişememişim zaten :)

Karışmayayım konu dağılmasın dedim ama yine duramıyorum! Birkaç FF senin dediğin gibidir doğru, ama FF'nin hası kendini ilk bölümden/tanıtımdan belli eder zaten. İlk bölüme bakmadan önyargılı olmamak

Yazdığını baştan sona iki kere okudum diyebilirim.Öncelikle teşekkür ederim yorumun için. Yazdıklarında okul türü bile varken shoujo hakkında bir bilgi vermemişsin.(Okul animesi derken shoujo mu kastettin bilmiyorum ama?) Shoujo hakkında bir fikrin varsa onuda yazarsan sevinirim.Ayrıca sevdiğin karakterlerin ismini veya resimlerini paylaşabilirmisin?(Kız-erkek farketmez.Erkek olsun ama en az 1 tane.Tabi varsa.)

Gel gelelim yorumuna...(Yorumuna saygı duyuyorum,beyin fırtınası yapmak için eleştiriceyim yanlış anlama. :) )

Okul forması yorumuna gelince bildiğim kadarıyla Japonyada okul formasından başka birşey giyilmiyor.(Soğuk havalarda mont falan hariç ondada içeri girince çıkarıyorlardır heralde.) Kaldıki Türkiyede bazı okullardada böyle.

Birde bazı manga-animelerde lafı çok geveliyorlar ama doğal olarak gerçektede bazen bu durumlara düşülebiliyor.Yani arada böyle şeyleri yansıtmak hoş olmazmı?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle, shoujo türünde bir tek Kimi ni Todoke'yi okudum, o yüzden bu tür hakkında çok bir yorum yapamadım. Lakin, shoujo animeler genelde aynı zamanda okul animesi de oluyor. İzlediğim diğer animelerdeki okul sahnelerinden de çıkarımlar yaparak vardım bu sonuca.

Okul formasıyla ilgili olarak, her zaman için yanlış bulduğum bir uygulama oldu. Evet, belki Türkiye'de uygulaması bazı sorunlara yol açacak, özellikle de eğitim siteminin buna elverişsiz olması gerçekten sorun yaratabilir.

Lakin, eğitim sistemi -her ne kadar üniversite öğrencilerini sınavla seçse de- ve ekonomik hayat seviyesi bu kadar iyi olan bir ülkenin -Japonya- hala daha forma uygulamasını kaldırmamış olması, kaldırmamış olsa da kuralları bu derece sıkı tutması bana saçma geliyor. Sanırım, milliyetçi uygulamalarının bir yansıması.

Laf geveleme olayı ise sanırım, Japon'ların kavgasız gürültüsüz ve sakin yaşamak için kimseyi kırmadan ne düşündüğünü söylemeye çalışmalarında ya da duygularını belli etmemek için verdikleri uğraştan ileri geliyor. Dolayısıyla anime karakterleri de bu gerçeği çoğu zaman yansıtmak zorunda kalıyorlar.

Tuhaf kültürlerine bi sözüm yok, ama anime pazarındaki müşteriler sadece Japon değil. Dünyanın neredeyse her yerinde izleniyor, ve her düşündüğünü lank diye söylemeye alışmış insanlar özellikle bu laf geveleme olayından son derece rahatsız, diğer anime klişeleriyle birlikte. Yabancı forumlara da baktığımı hatırlıyorum, bu yönde fikir beyan eden kişiler bolca mevcut.

Evet, bu yüzden bana saçma geliyor.

Sevdiğim karakterlerin resimlerini istemişsin, bu oldukça uzun bir liste olurdu. Biraz sonra resimli bir liste yaparım -fringe dolana kadar- ama önce isimleri bi sıralamam lazım. :D

Anladım demek istediğini.

Konu onların eğitim sistemi değil bu yüzden onun üzerinde durmayacağım.Bir önceki yorumdada demiştim ama bende her karede laf geveleyen konuşmaları sevmem ama bazı yerlerde güzel oluyor. Direk "Ben seni seviyorum! Benle çık! Al,ver,git" gibi oluncada duygusuz olur bence.

Ben bu konuyu laf olsun diye açmadım aslında yorumlara göre kimin nasıl sevdiğine bakarak ona göre karakter oluşturucaktım,bu yüzden resim ve isim falan istiyorum. :) Ama senden başka kimse ilgilenmiyor sanırım,teşekkürler.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sen nerde gördün ki zaten bizimkilerin bi işle ciddi ciddi ilgilendiğini??

Ben anime forumlarına genelde gerçek dünyada açamadığım tartışma konularını burada derine inerek tartışmayı sevdğim için takılıyorum.

Fakat forumlara takılan çoğu insan bunu sadece lvl atlayıp ego tatmin etmek ve gerçek dünyada sahip olamadıkları itibarı hiç değilse sanalda görmek için yapıyorlar.

Sence niye, o kadar uğraşıp emek ettiğim, yazarken iki saat kafa patlattığım ff okunduğu halde yorum almıyor?

Ya da insanlar tartışsın diye açılan başlıkların geyik döndürülmeyen başlıklar olanları neden rağbet görmüyor? Gerçek hayatında hiçbirşey için derine inmeyen insanlar internette mi derine inecekler?

Edit:

Konuyu iyice saptırdım fakat, bu tip ff lerin alıcı bulabileceği en iyi yer anime forumları, bir de türk fanfiction sitesi. Türk fanfic de ciddi bir yorum yapan bir-iki kişi olmuştu, hatta bana ulaş, rpg forumu açıyorum senaristim olur musun diyen de çıkmıştı. Bi iki gün ciddi ciddi ulaşmaya çalıştım, face ten ekledim

(face i kapamadan önceydi). Sonra? Bir hafta dolmadan kuş olup uçtular. Başka da kimse ilgilenmedi, çünkü türk dizisi kıvamında, sevilen karakterlerin ship edildiği vıcık vıcık aşk ff leri yazmıyordum. Vampirleri anlatmadım, esas oğlan ve esas kız hikayesi de yazmadım. Bir senaryo ne kadar iyi olursa olsun, içinde klişe aşk içerikleri arama eğilimimiz var. Hatta mümkünse, bütün senaryoların ana konusu aşk olsun. Mentalite bu.

Edit: Tamamen duygusuz şeyler yazmıyorum ama olayı salakça bir şekilde iki aşığın çilesine de odaklamıyorum. Ve sanırım, bu sorun oluyor.

Konuyu çok dağıtmadan son yorum sonra istersen ö.m ye geçebilirsin.

Bunun senin hikayendeki konunun ne olduğuyla ilgisi yok.Bir işin ucunu tutmaya çalışıyor bizim Türk milleti ama bakıyor zorlanmaya başlıyor hemen bırakıyor.Bendede öyle çok oldu gel manga çıkaralım şunu yapalım diyorlar sonra ses seda yok.Bu yüzden bizim ülkemizde pembe dizilerden başka hiçbirşey yok.(Bırak mangayı,çizgiromanı,romanı yada başka herhangi birşeyi sinema,tiyatro bunlar bile yok.)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok manga okuyan biri değilimdir ama her manga türünün hitap ettiği bir yaş kitlesi vardır.Örneğin shounen genelde genç gruba hitap eder ve buna yönelik olarak karaktere şekil verirler.14-17 yaş arası insanlar genelde kişilik arayışı içinde daha tam oturmamış ve insanları kendine örnek alan insanlardır bu nedenle manga sektöründe güçlü karakter yer yer onların idolü olur.Zekasıyla,olağan üstü gücüyle vs. vs. güçlülüğünü fiziği ile de yansıtmak zorundadır shounen animelerde fışkıran göze batan kasların olmasında en önemli etken budur işte.Kısacası karakter oluşurken hitap ettiği yaş kitlesine bakılmalıdır.Bunlar benim fikrim çok manga okumadığım içinde uzatmayacağım biraz futerecoffeecup yorumlarına eleştiri(iyi veya kötü) yapmak istiyorum.

Okul kıyafetleri ile ilgili öncelikle Japon kültürü ve yaşayış tarzını düşünerek yorum yapmamız gerektiğine inanıyorum.Japonlar birbirlerine son derece saygılı insanlardır genelde sokakta geçen tanımadığı bir insana bile saygılıdırlar.Böyle bir milletin okulda uçuk kaçık kıyafetler giymesini beklemek saçmalık olur.Hiç mi kot giyen yok olabilir tabiki de ama bunun mangaya yansıtılamsına ne derecede gerek var?

Shounen animelerde ki karakterlerin ütopik olmasının itici,gerçekçi olmaması ve ya öyle bir dünya yok gerçek dünyaya dönün gibi yorumlar.Lütfen ben neden her gün yaşadığım dünyayı her şeyiyle kendime ait olan tek mekan hayal dünyamda da yaşayayım ki?Ha bir karakterin süper güçlerinin olmaması zekasıyla bir üstünlük kurması neden olmasın ama aklını kullanarak belli bir yere kadar animeyi ayakta tutar kısacası bir olağanüstülük olması gerek.Sonuçta insanlar bu işten parada kazanıyor.Ve japonyada sürüyle manga yazıp çizen var elbet ki yazar yerini başkasına kaptırmak istemez.

Anlamadığım sen animeyi ne için izliyorsun ki dünyanın gerçekliğini görmeyi falan mı amaçlıyorsun? Onun için belgesel var.

Ve son olarak forumda cıvık bir şekilde ego tatmin ettiğimizi ve hiç bir şeye derinlemesine değinmediğimizi düşünmüşsün biz geyik yapıyormuşuz lütfen benim hayatımın odak noktası anime değil ki anime konusunda konuştuğumuz kadar burada arkadaşlık kurup hayattan bir nebze daha zevk almaya bakıyoruz.Bu foruma 2 yıldır üyeyim ve çok detaylı anime tartışmaları da gördüm gece boyunca bir konuda cıvıklık yaptığımız anıda çok net hatırlıyorum.

Bu arada ff'nide okudum güzel cidden güzel ama prensip olarak ff okumayan biriyimdir çünkü ff'lerin sonu gelmez ff'ler haftalık çıkar ve çoğu yazar ff'sini yazdıktan geri dönüp okumaz,mantık hataları aramaz,kelime ve söz oyunlarına önem vermez bunlar benim kendi nedenlerim tabi.

Bu arada bunu okuduktan sonra yazdığın hiç bir şeye katılmıyorum veya seni gıcık etmek vb çabalar içinde olduğumu düşünme katıldığım şeyler son derece fazla örneğin o yüzün yarısını kaplayan gözler animelerde ki en itici unsurlardan biri bence.Aynı zamanda erkek gibi görünen karakterin kız çıkması yada tam tersi çok saçma bir olay.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu arada ff'nide okudum güzel cidden güzel ama prensip olarak ff okumayan biriyimdir çünkü ff'lerin sonu gelmez ff'ler haftalık çıkar ve çoğu yazar ff'sini yazdıktan geri dönüp okumaz,mantık hataları aramaz,kelime ve söz oyunlarına önem vermez bunlar benim kendi nedenlerim tabi.

Karışmayayım konu dağılmasın dedim ama yine duramıyorum!

Birkaç FF senin dediğin gibidir doğru, ama FF'nin hası kendini ilk bölümden/tanıtımdan belli eder zaten. İlk bölüme bakmadan önyargılı olmamak gerek. Burada konu futurecoffeecup'ın FF'si değil genel olarak bahsediyorum...

FF'lerin sonunun gelmemesinin nedeni talebin gitgide azalması... Türkiye'de nedense FF pek okunmuyor, insanlar iki bölüm okuyup birkaç övgü yapıp bırakıveriyorlar ve harcanan emeği umursamıyorlar bile.

İyi bir FF yazarı tarafından kontrol edilir, yazım hataları düzeltilir ve mantık hatası da pek bulunmaz. Ama hatasız kul olmaz elbette biz de insanız, bazen hatalarımız olabiliyor. Önyargılı olmamak lazım.

Bir de futurecoffecup'ın "Fakat forumlara takılan çoğu insan bunu sadece lvl atlayıp ego tatmin etmek ve gerçek dünyada sahip olamadıkları itibarı hiç değilse sanalda görmek için yapıyorlar." lafını keşke kişisel almasaymışsın. "Forumlara takılan çoğu insan" "bu forumdaki ben hariç herkes" demek değildir ki.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence her karakterin fiziki o karakterin kişiliğiyle ve manganın içeriğiyle alakalıdır. Örneğin Lovely Complex. Otani'nin fiziksel özellikleri diziyle bağlantılı.

Bir klişe var ortada. Çoğu shoujo manga/animede görüyoruz. Soğukkanlı, düşünceli ve çok yakışıklı... Bkz: Usui, Kei. Ama bana göre karakterin özgün olması, bunu fiziksel özellikleriyle de yansıtması çok daha önemli :ph34r:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Karışmayayım konu dağılmasın dedim ama yine duramıyorum!

Birkaç FF senin dediğin gibidir doğru, ama FF'nin hası kendini ilk bölümden/tanıtımdan belli eder zaten. İlk bölüme bakmadan önyargılı olmamak gerek. Burada konu futurecoffeecup'ın FF'si değil genel olarak bahsediyorum...

FF'lerin sonunun gelmemesinin nedeni talebin gitgide azalması... Türkiye'de nedense FF pek okunmuyor, insanlar iki bölüm okuyup birkaç övgü yapıp bırakıveriyorlar ve harcanan emeği umursamıyorlar bile.

İyi bir FF yazarı tarafından kontrol edilir, yazım hataları düzeltilir ve mantık hatası da pek bulunmaz. Ama hatasız kul olmaz elbette biz de insanız, bazen hatalarımız olabiliyor. Önyargılı olmamak lazım.

Bir de futurecoffecup'ın "Fakat forumlara takılan çoğu insan bunu sadece lvl atlayıp ego tatmin etmek ve gerçek dünyada sahip olamadıkları itibarı hiç değilse sanalda görmek için yapıyorlar." lafını keşke kişisel almasaymışsın. "Forumlara takılan çoğu insan" "bu forumdaki ben hariç herkes" demek değildir ki.

Yanlış anlaşıldım ama o benim hatam kabul ediyorum kişisel algılamadım zaten o ego olayını oradaki ben tabirini kullanmam nasıl anlatsam anime hiç bir insanın odak noktası değildir bence buydu suç bende kendimi ifade edemedim :) Zaten oradaki olay forumumuz da eskiden oyun bölümü vardı kelime türetmece son harften anime karakteri bulmak gibi oyunlar oynardık ve forumda anime konusunda muhabbet dönsede oyun bölümü hep onun üstünü örterdi ben orayı belirttim.

ff konusunda tabi ki hatasız kul olmaz dediğim gibi prensip olarak ben okumuyorum.Ben zaten kolay kolay kitap-anime-film beğenmeyen biriyimdir bu lanet alışkanlığım yüzünden acemiliğinde bulunduğu ff konusunda yazıları okumuyorum.Bu özelliğimi söylemişken bir kaç örnek vereyim çoğu insan tarafında hayran olunan Death Note-Gintama-Soul Eater gibi animeleri hiç beğenmemişimdir dahasıda var tabikide aklıma bunlar geldi içlerinden sadece Death Note animesini sonuna kadar izledim onuda 1 yıl gibi uzun bir sürede 3 kere baştan başlayarak :)

Bu arada lütfen söylediklerimi tepki olarak görmeyin katılmadığım şeylere cevap verdim ki kendi hatamı gördükten sonra özeleştirimide yaptım.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yanlış anlaşıldım ama o benim hatam kabul ediyorum kişisel algılamadım zaten o ego olayını oradaki ben tabirini kullanmam nasıl anlatsam anime hiç bir insanın odak noktası değildir bence buydu suç bende kendimi ifade edemedim :) Zaten oradaki olay forumumuz da eskiden oyun bölümü vardı kelime türetmece son harften anime karakteri bulmak gibi oyunlar oynardık ve forumda anime konusunda muhabbet dönsede oyun bölümü hep onun üstünü örterdi ben orayı belirttim.

ff konusunda tabi ki hatasız kul olmaz dediğim gibi prensip olarak ben okumuyorum.Ben zaten kolay kolay kitap-anime-film beğenmeyen biriyimdir bu lanet alışkanlığım yüzünden acemiliğinde bulunduğu ff konusunda yazıları okumuyorum.Bu özelliğimi söylemişken bir kaç örnek vereyim çoğu insan tarafında hayran olunan Death Note-Gintama-Soul Eater gibi animeleri hiç beğenmemişimdir dahasıda var tabikide aklıma bunlar geldi içlerinden sadece Death Note animesini sonuna kadar izledim onuda 1 yıl gibi uzun bir sürede 3 kere baştan başlayarak :)

Bu arada lütfen söylediklerimi tepki olarak görmeyin katılmadığım şeylere cevap verdim ki kendi hatamı gördükten sonra özeleştirimide yaptım.

Tamam ben de bir şey demedim zaten, ayrıca kendini ifade etmen hoşuma gitti.

Biz sıradan insanların sevdiği şeyleri sevmiyor olabilirsin anlayışla karşılarım, ben sadece insanların FF'ye olan önyargısına karşı... nasıl desem biraz atarlıyım. Onlarca FF yazdım ve insanlar okumadıkları için hiçbirini yayınlayamadım. İnsanın evladı gibi oluyor o karakterler ama sonra hiçbir işe yaramadıklarını görünce çok sinirleniyor insan :)

Ama yine de bence burası bir anime forumu olduğuna göre insanların anime tartışacağı konuşacağı yerin burası olması lazım. Geyik yapılmasın demiyorum ama geyik saçma sapan alakasız bir forumda da yapılabilir ama her yerde anime konuşulamaz. Bence animenin daha ön planda olması gerekirdi, en azından ben öyle ummuştum.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence her karakterin fiziki o karakterin kişiliğiyle ve manganın içeriğiyle alakalıdır. Örneğin Lovely Complex. Otani'nin fiziksel özellikleri diziyle bağlantılı.

Bir klişe var ortada. Çoğu shoujo manga/animede görüyoruz. Soğukkanlı, düşünceli ve çok yakışıklı... Bkz: Usui, Kei. Ama bana göre karakterin özgün olması, bunu fiziksel özellikleriyle de yansıtması çok daha önemli :ph34r:

Böyle düşünsülsede nedense tutulan mangalarda bu klişe olanlar oluyor. Neredeyse Usui nin mangadan çok fanı var

.Dediğin doğru tabikide fiziki özellik kişiliğiyle alakalı ama genel bir beğeni krıteri vardır diye düşünüyorum.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.