Jump to content

Soba( japon eriştesi)


panres
 Share

Recommended Posts

Resmi ekleyen

Bir kap içerisine 800gr karabuğday unu ile 200 gr buğday ununu karıştırın.1 kasede 400 ml soğuk suyu un dolu kap içerisine dök.Dökerken bir taraftan karıştır.

Resmi ekleyen

Dikkatli bir şekilde parmaklar düz ve aşağı gelecek şekilde dilimler gibi yuğurulacak.Hamur kap içerisinde beze(top şeklinde) olucak şekilde yuğur.Hamurun kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar.Hamur sert olursa gerekirse su ilave edin.

Resmi ekleyen

Hamuru avuç içerisinden dışarıya doğru yuğurun top şeklinde oluncaya kadar.

Resmi ekleyen

Hamurun top şeklinde olduğundan ve pürüzsüz bir şekilde olduğundan emin olun.

Resmi ekleyen

Bir tahta üzerine biraz buğday unu sepin ve top hamuru yuvarlak olucak şekilde açın.

Resmi ekleyen

Oklavaya dolanan hamuru ortadan oklavanın başına gelinceye kadar yuvarlayın.Hamur incelinceye kadar açın.

Resmi ekleyen

Oklavayı hamur üzerinde 90 derece açıyla hamuru açın ve hamur 1 mm kalınlığında olacak şekilde.

Resmi ekleyen

Hamurun uzun kenarı size dönuk olucak şekilde.Hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin aralarına birbirine yapışmasın diye un serpin.Dik açıyla hamuru uzun şeritler halinde kesin.

Resmi ekleyen

İnce şeritler halinde kesilen hamur üzerindeki fazla unu alın.Eriştelerin birbirine yapışmadından emin olun.Kaynayan suya atın ve 1 dak.boyunca pişirin.Piştikten sonra bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra erişteleri hızlı bir şekilde soğuk suya tutun.

Bu kadar Afiyet olsun.

Not:bu tarif orjinal tariftir,japon yemek dergisinden ingilizceden türkçeye çevirerek sizlerle paylaştım.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

hamuru yoğurmayı bırak onu açana kadar bende benlik kalmaz açsamda yemeye taketim kalmaazzz :D :D , ama çok lezzetli olur onun kolay halini evde yapıyorum en zor olan hamuru katladıktan sonra kesme oraya varınca sınıra ulaşıyorum :lol:

teşekkürlerr bilgi için :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.