Jump to content

Map Anime Yorumluyor | 02 | -Elfen Lied-


Önerilen İletiler

İkinci bölümle karşınızdayım. Bu akşam 00:00 itibari ile başlayıp şu an 04:00 da bitirdiğim seri hakkında bir yorumlama yapıcağım taze taze, bu arada hala burnumu çekiyorum, ne ağladım be.

_________________________________

Map Anime Yorumluyor'un Bugün ki bölümünde, Elfen Lied'ı yorumlayacağım falan.

Resmi ekleyen

Öncelike şöyle gireyim. Vay be, ne animeydi yahu. Önce güldürüp sonra ağlattı bizi. Zaten School Days'in yaptığı aynı zıkımı yedirdi bize . Zaten hazırlıklıydım buna, o yüzden fazla ağlamadım. En azından School Days kadar. Ama şimdi o ne bu ne.

Her neyse , Elfen Lied , kesinlikle izlenmesi gereken kült olmuş animelerden biri benim için.

Peki bu animenin içeriği ne? Bu animenin 3 içeriği var : Kan,Dram .... ve Göğüsler.

Abi o nedir ya, arkadaşlar ciddiyim bana bu kadar göğüs gösteren bir Ecchi söyleyin de görelim ya. En az 50 kere gözümüze göğüs sokuyorlar hikayeye odaklanamıyorum, Hele bir de durup dururken bir anda Ecchiye bağlıyorlar ya. Ona çok kılım. Bir ara kız durup dururken "Göğüslerimi emmek istermisin" dedi ya. Bu ne abi. Neyse sonraki bölümlerde düzelttiler.

Animenin senaryosuna gelirsek, Delkanyus mu ne zaten hiç ismini bile yazamadığım yeni bir yaşam formu ortaya çıkıyor ve telekinezi gibi şeyler yapıyorlar, görünmez kolları var. Bazı delkanyuslarda 2m bazılardında 10m uzayabiliyor kolları . Bir de boynuzları var. Bir de insanlara saldırıyorlar. Aklınızda şöyle bir şey mi oluştu?

Resmi ekleyen

Hayır, öyle bir şey değil. Bunlar insanlar , sadece boynuzları var. Ve NEDENSE bütün deklaryuzlar kız. Evet abi, bu ne yani, erkekler virüs kapamıyor mu? Ben nedenini biliyorum, hepsi çıplak ya, bunların da asıl amacını biliyoruz zaten . Göğüs göstermeseler olmayacak yani. Böyle hikaye ne güzel sürüklerken ecchiye bağlamasa olmayacak. Erkek çıplak olsa hiç havalı olmaz değil mi?

Bazı arkadaşlar çıplaklığa bakmadan izleyin falan diyor da bütün karakterler mi cıbıldak cıbıldak gezer ya, Önüne gelen en ufak saldırıda DxD'deki gibi cart diye çırıl çıplak kalıyor.

Aslında bundan başka kötü eleştirim yok, olursa değiniriz. Neyse, işte bu dekilariuslar çok güçlüler ve o adamların dediklerine göre doğduktan 3 yıl sonra insan öldürüyorlar sürekli, yani kendilerini durduramıyorlar, psişik yollarla kafa koparıyorlar. Hah kafa demişken, her bölümde bağırsak kafa kelle paça felan görüyoruz. Midesi kaldırmayan izlemesin.

________________________________________________

DİKKAT: Bu yazı, bu satırdan itibaren SPOİLER (ileri bölümlerle ilgili bilgi) içermektedir. Lütfen okurken kendi sorumluluğunuzu alın.

_________________________________________________

Hikayemiz Cıbıldak bir kızın milleti kelle paça yaparak ilerlemesiyle başlıyor, yerden kalem al gözüne sok mu desem, gövdeyi ortadan ikiye böl mü desem bilemedim diye devam ediyor. Burayı hızlıca geçiyorum:

Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor, Birini daha deşiyor ve Birini daha deşiyor

Ardından adadan kaçmayı başarıyor.

Ben şöyle oldum. "WTF?!" . Yani bu seriden böyle aksiyonlu bir giriş beklemiyordum. Daha çok dram falan bekliyordum. Ki Öyle oldu zaten ileri bölümlerde. Neyse.

Ardından başka bir yere geçtik ve orada 2 kuzen yıllar sonra buluşup sahile iniyorlar, işte o sahilde yıllar önce oyun oynamışlar felan eski anıları hatırlarken bir anda önlerine sahilin ortasında pembe saçlı kafası kanayan cıbıldak bir kız çıkıyor ve bunlar onu hastaneye götürmek yerine kendi evlerine götürüyorlar. Kızın KAFASI KANIYOR KAFASI! Kafasına da bakmıyorlar kurşun mu yemiş, bıçak mı kesmiş yok umurlarında değil.

Ardından bu kızla yaşamaya karar veriyorlar . O sırada laboratuvara dönüyoruz. Diyorlar ki Lucy'i geri alıp öldürücez falan diye konuşuyorlar. Ulan adam, madem şimdiye kadar sizde esirdi, niye öldürmediniz şimdiye kadar? Bir de profesör olucaksınız. Bunların bir olayını daha açıklıyacağım ilerde. İşte düşünüyorlar onu nasıl öldürürüz diye , özel saldırı timi tutuyorlar. Orda da Kenpachi tipli bir herif var, ona da gıcığım zaten, Lucy onu neden vakt-i zamanında öldürmediyse .

Neyse, bir gün Nyuu , ki bu o cıbıldak gezen pembeli boynuzlu kızımızın ismi oluyor. Çünkü sürekli "Nyuu" diyor, başka kelime bilmiyor, bir de "Evet" ve "Kouta" dan başka bir şey söyleyemeyecek ilerde, bir de Sarıl bana , seni seviyorum, seni yerim, şekerim felan diyor ileride. Ne diyordum ben ya, heh. İşte bir gün Nyuu kayboluyor, onu buldukları sahilde kumdan kale yapıyor gecenin bir saatinde hanımefendi. İşte bütün labaratuvar da onu arıyor ya, bulup saldırıyorlar ona, ve ona saldıran 2 kişilik takım da o Kenpachi tipli Bando isimli adam geliyor. Adam hiç kuralları dinlemiyor. Direk kıza tekme atıyor. Sonra ben ona bir küfür atıyorum, Sonra bir daha atıyor, sonra ben bir daha atıyorum felan. Ardından .. SONUNDA Nyuu deliriyor ve Lucy modunu açıyor, bu moddayken o dekiliyus özelliklerini alıyor . Görünmez kolları çıkıyor, telekineziyle adam deşiyor felan. O değilde, bu kızı dönerciye versen iyi iş yapar. Direk telekineziyle tık tık tık keser dönerleri. İştahım açıldı ya, evde yiyecek bir şey var mı acaba?

Ardından Bando'nun yanındaki adamı öldürüyor, ancak Bando'yu öldürmüyor, önce kolunu kesiyor, sonra diğer kolunu kırıyor, ardından gözlerini çıkarıyor vs. Ve buna rağmen o adam hiç yılmadan havayı yumruklamaya devam ediyor. Düşünün, gözünüz çıkmış, sol kolunuz kesik ve diğer kolunuz da kırık. Şimdi sen rambo musun, sen Chuck Norris misin, sen Cüneyt Arkın mısın?! . Ama yok, adam hala direniyor ve vuruyor boşluğa. Lucy, niye öldürmüyorsun ki şunu, bak ileriki bölümlerde kesin başına bir iş açar bu. Ama onu öldürmeden gidiyor.

Neyse ya, ben sizi sıkmak istemem. Geçeyim direk finale.

Yahu siz dedektör müsünüz ya, keşke bizde de olsa öyle bir özellik. Adamlar birbirlerine yaklaşınca birbirlerini hissediyorlar. Oh bizde de öyle olsa. Hem ben elfen lied'ı izlerken annem odama "Bu ne yine bu memeli şeyi mi seyrediyorsun" diye dalmadan önce fark edebilirdim . Neyse, Nana'nın başı derde giriyor, çünkü Nana'nın üvey babasının (çakma) gerçek kızı Nana'yı ve Nyuu'yu öldürmeye geliyor.

Ben bu Nana'yı anlamıyorum ya, eve geldiğinden beri "Yok ben kötü görünüyorum" , "Yok beni dışlayın" , "Ben gereksizim" Triplerinde. Tamam yanlışlıkla Nyuu'ya vurmuş ve bende sana sinirlenmiş olabilirim de tamam affettik seni . Kendi kendine Tribe girip Askerlerle ve Numara Osbeş'le dolu caddeye kendini atmana gerek yok.

Bu arada neden bütün Dandelyusların numarası var da (7,5,35 vs.) , Lucy sadece Lucy, o fakir mi? Onun numarası yok mu? Lucy Televizyondaki reklamları görüp sürekli "Anne bana niye almıyorsun, benim niye yok!" Diyor! . (40) .

Yanlız en sonu duygusal bitti. Lucy'nin hemen dayak yemesine çok kıl oldum ama. Gözleri döndü yumruk manyağı oldu. O Kurama var ya, çok pislik adam gibi gözüktü ama çok iyi adammış be. Kızına silah tutunca çok sinirlendim ya, sonra baba ben seni bekliyordum felan demeye başlayınca ağlamaya başladım. Sonra durduramadım. O patlarkenki düşünceler falan çok güzeldi. Tabi ki bir School Days travması kadar değil ama yinede duygusaldı.

Oh be sonunda öpüştünüz ha, kaç bölüm oldu ya. Kuzeninle öpüşüceğine Lucy ile çıksaydın iyiydi. Ama Kuzeni de iyi kızdı. Yazık ya. Zavallım. Baka Kouta diye diye seri bitti. Kouta da amma aptal ama ya.

ve son olarak. "Kapıdaki Kimdiğğğğğğğğğğğ?!" mevzusu.

O Lucy'di canlarım. O saatin sürekli çalışmadığını biliyordu ve yapımcılar bize o olduğunu anlamamız için bir ipucu bıraktı. Telekinezi ile onu tamir edip açtı ve kapıyı çaldı. Sonrasını bilemeyiz tabiki.

Güzel bir animeydi, sevdim, duygusallığı güzeldi, herşeyi yerindeydi. Göğüsler dışında tabi.

Yazıyı buraya kadar en baştan okuyan var mıdır bilmem. Ama sanmıyorum. Yine de iyi kötü baktığınız için teşekkürler :D

________________________________

Final Oylama:

Ecchi Düzeyi (Açıklık) : 5/10

OST : 10/10

İzlenilebilirlik : 8/10

Senaryo: 6/10

Çizim: 8/10

Karakterler: 8/10

Genel: 8.5/10

Olarak kurtardı bu anime de.

_________________________________

Okuduğunuz ve vakit ayırdığınız için teşekkürler, umarım sizi biraz bilgilendirmişimdir. Bir yanlışım varsa affola, lütfen belirtin yorumlarda. Evet, daha uzun uzun yazardım ama sizi sıkmak istemem.Lütfen yine uzun mu kısa mı olsun yorumlarda belirtin :D

İyi Günler! . Sabahın 5'i olmuş ya, 1 saatte anca yazmışım. Her neyse, görüşürüz! :D

Süper yorumlar ancak sonunu anlamamışsın galiba.Orada telekinezi ile çalıştırma yok,zaten Lucy'nin kolları 2 metre ve oraya kadar uzanır mı sanmam,hadi uzandı diyelim kız tamirci mi ? Nasıl düzeltecek tek kollar ile.Öyle kollar ile düzeltilseydi kouta zaten düzeltmişti,ancak ipucu olduğu doğru.Şu çalan melodi duruyor ve saat çalışmaya başlıyor,melodi Lucy'i saat ise Nyuuyu ifade ediyor.Melodinin durması ve saatin çalışması,Lucy gitti olum Nyuu geldi demek .

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 33
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

İkinci bölümle karşınızdayım. Bu akşam 00:00 itibari ile başlayıp şu an 04:00 da bitirdiğim seri hakkında bir yorumlama yapıcağım taze taze, bu arada hala burnumu çekiyorum, ne ağladım be. __________

Ben Lucy gelmesini istiyorum, Nyuu da iyi ama ben Lucy'i seviyorum. Rosario to Vampire etkisi işte.

Cidden çok güzel yorumlamışsın :D Açıkçası ben bu Kouta'nın Lucy'i affetmesini saçma buluyorum. Çocuğun gözü önünde babasını ve kardeşini deşiyor bilmiyorum yani saçma :D Bide animede çok soru işareti

Süper yorumlar ancak sonunu anlamamışsın galiba.Orada telekinezi ile çalıştırma yok,zaten Lucy'nin kolları 2 metre ve oraya kadar uzanır mı sanmam,hadi uzandı diyelim kız tamirci mi ? Nasıl düzeltecek tek kollar ile.Öyle kollar ile düzeltilseydi kouta zaten düzeltmişti,ancak ipucu olduğu doğru.Şu çalan melodi duruyor ve saat çalışmaya başlıyor,melodi Lucy'i saat ise Nyuuyu ifade ediyor.Melodinin durması ve saatin çalışması,Lucy gitti olum Nyuu geldi demek .

Ben Lucy gelmesini istiyorum, Nyuu da iyi ama ben Lucy'i seviyorum. Rosario to Vampire etkisi işte.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Cidden çok güzel yorumlamışsın :D

Açıkçası ben bu Kouta'nın Lucy'i affetmesini saçma buluyorum. Çocuğun gözü önünde babasını ve kardeşini deşiyor bilmiyorum yani saçma :D

Bide animede çok soru işareti kaldı ben bu diclonius olayını anlamadım. Nasıl ortaya çıktı ilk önce kimde vardı falan neden erkeklerde yok.. göğüs olayı hariç bi açıklaması olsaydı iyi olurdu :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Map biri hariç tüm yorumlarına katılıyorum:

Hacı siz ağlayacak anime bulamıyorsunuz herhalde :D bunun neresine ağladınız anlamadım :D hayır yani o kadar da sulugöz olmama rağmen :P gerçi kanlı şeylerde psikopatlığım tutuyor kahkaha atıyorum kollar bacaklar uçarken :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Map biri hariç tüm yorumlarına katılıyorum:

Hacı siz ağlayacak anime bulamıyorsunuz herhalde :D bunun neresine ağladınız anlamadım :D hayır yani o kadar da sulugöz olmama rağmen :P gerçi kanlı şeylerde psikopatlığım tutuyor kahkaha atıyorum kollar bacaklar uçarken :D

Bence bir kızın en yakın arkadaşı olan köpeğin gözlerinin önünde öldürülmesi gayet ağlanacak bir şey.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İzlediğim ilk echilerden biridir, fakat sana katılıyorum tunç hiç değilse göğüsler yerine konuya o duyguya ağırlık vermiş olsalar mükemmel olacağını düşünüyorum. Yinede sevdiğim animeler arasındadır hele ki openinge diyecek yok zaman zaman açarım o şarkıyı dinlemek için :) Yazın için teşekkürler devamını bekliyorum :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Bence bir kızın en yakın arkadaşı olan köpeğin gözlerinin önünde öldürülmesi gayet ağlanacak bir şey.

izleyeli iki sene olduğu için o sahneyi hatırlamadım ^_^ duygulandığımı hatırlıyorum ama ağlamaktan çok o çocuklara sinir olmuştum :angry:

ağladığım animeleri sıralasam Elfen Lied en sonlarda gelir demek istemiştim ^_^

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hiç mi üşenmedin :/ Okuyacağım diye valla..

Devamını bekleyrum da, varsa bol vaktin, Local Sword'a harca yahu, o daha okunaklı oluyor ^^

Kenks sende imzam gözükmüyor galiba :D

izleyeli iki sene olduğu için o sahneyi hatırlamadım ^_^ duygulandığımı hatırlıyorum ama ağlamaktan çok o çocuklara sinir olmuştum :angry:

ağladığım animeleri sıralasam Elfen Lied en sonlarda gelir demek istemiştim ^_^

İşte ben sulugöz bir erkeğim :I

Cidden çok güzel yorumlamışsın :D

Açıkçası ben bu Kouta'nın Lucy'i affetmesini saçma buluyorum. Çocuğun gözü önünde babasını ve kardeşini deşiyor bilmiyorum yani saçma :D

Bide animede çok soru işareti kaldı ben bu diclonius olayını anlamadım. Nasıl ortaya çıktı ilk önce kimde vardı falan neden erkeklerde yok.. göğüs olayı hariç bi açıklaması olsaydı iyi olurdu :D

Teşekkürler :D . Bence Lucy haklı, işte kıskanç kadınlara diclonius (bumuymuş adları yani, kesin unuturum 3 dakikaya. ) gücü verirsen olacağı bu işte :3

Onun açıklaması zaten var. Lucy'den gelmiş . Lucy yetim yani ona nasıl bulaşmış bilinmiyor ama ilk Diclioniusların üremesini o sağladı.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.