Jump to content

Rainmeter - Masaüstü Özelleştirme Programı


kawaii kereste

Önerilen İletiler

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

bu da benimki

Resmi ekleyen

Rainmeter

bilen vardır büyük ihtimalle, ama işsizlikten bi rehber gibi bişey hazırlıyım dedim nasıl kurulacağı ve kullanım hakkında ufak ipuçları olarak. benim gibi masaüstünü kişiselleştirmek isteyen tiplere ilaç gibi bir program aslında. ilk kurduğumda komple masaüstünü dolduruyodum da hevesimi aldıktan sonra minimalistik sevdiğimi farkettim, yukarıdakiler gibi bi masaüstü de yapılabiliyor tabi ki.

http://rainmeter.net/cms/ öncelikle buradan programı indiriyoruz. beta versiyonunu kullanmadım, bi yorum yapamıycam onun hakkında.

programı kurduktan sonra masaüstüne 1-2 gadget koyması lazım otomatik olarak. kullanabilirsiniz veya çoğu kişi gibi farklı şeyler indirebilirsiniz.

farklı skinler ve temalar indirmek için: http://www.deviantart.com/ ben bu siteyi kullanıyorum, rainmeter'ın kendi sitesinde de olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. deviantart'ta daha fazla çeşit var yalnız.

indirdiğiniz skin/temalar .rmskin uzantısı ile bitiyorsa çift tıklayarak kurabilirsiniz. kurduktan sonra sağ alttaki Rainmeter ikonuna sağ tıklayıp "Tamamını yenile"/"Refresh all"a tıklayınca temalar görünür hale gelicektir. Yine aynı ikona sağ tıklayıp "Kabuklar"/"Skins" veya "Temalar"/"Themes" seçeneklerine gelince indirdiğiniz temaları görebilirsiniz.

eğer indirdiğiniz tema .rmskin ile değil de .rar gibi bi sıkıştırma uzantısı ile bitiyorsa içindekileri

windows 7 için: "C:Userskullanıcı-adıDocumentsRainmeterSkins" klasörünün içine

windows xp için: Belgelerim'de Rainmeter klasörünün içine

yeni bir klasör açıp içine çıkartmanız yeterli. sağ alttaki ikondan refresh yaptıktan sonra bu temalar da görünür hale gelir.

bazı temalar bir bütün olabiliyor, takvimi saati herşeyi içinde yani. bazıları sadece bunlardan herhangi birisi olarak. indirmeden önce kontrol edebilirsiniz zaten bunu.

gerisi sizin yaratıcılığınıza kalıyor sanırım :D yukarıdaki screenshotlardan biri gibi bir masaüstü de yapılabiliyor ama ben daha çok minimalistik sevdiğim için masaüstünde 1-2 skin yetiyor bana. şimdi farkettim de kendi masaüstümün screenshot'unda sadece sağ alttaki saat ve yanındaki Geri Dönüşüm Kutusu gadgetlarını kullanıyormuşum :D

tavsiye minimalistik temalar:

Elegance

Elegance 2

Figures

Simple Media

* skin değiştirmek için sağ alttaki ikon yerine masaüstündeki herhangi bir gadget'a sağ tıklayıp "Rainmeter" sekmesini de kullanabilirsiniz.

* bilgisayarınızın masaüstü performansına güveniyorsanız programı tam randımanlı kullanmanız daha iyi olur, öbür türlü yarardan çok zarar getirebilir :D 22MB ram kullanıyor program bende, 2 tane gadget kullandığım için düşük bi miktar.

* kararsızlık gibi hatalarla hiç karşılaşmadım şimdiye kadar, daha doğrusu bu programdan kaynaklanan bi sorunla hiç karşılaşmadım.

* 8GB DDR3 1600MHz ram'im var belki o yüzden sıkıntı yaşamamışımdır, eski bilgisayarımda 2GB DDR2 ram vardı ama onda da bi yavaşlama belirtisi görmemiştim.

başka şeyler aklıma geldikçe ekliycem, gereksiz uzatmasam daha iyi şimdilik :D resimli bir rehber hazırlamayı düşündüm ama basit geldiği için resimli hazırlamadım, onun yerine detaylı anlatmaya çalıştım. yine de bir sıkıntı falan olursa yardımcı olmaya çalışırım.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 25
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

bu da benimki Rainmeter bilen vardır büyük ihtimalle, ama işsizlikten bi rehber gibi bişey hazırlıyım dedim nasıl kurulacağı ve kullanım hakkında ufak ipuçları olarak. benim gibi masaüstünü

Şimdi anlaşıldı abi neden mesajlara geç cevap verdiğin :D

22mb ram götürüyor bende, benim de sonradan aklıma geldi kafanıza takılabileceği o yüzden ekleme yaptım ilk posta ^^ çok fazla doldurmadıkça performansı etkilemiyor aslında.

22mb ise iyimiş ben rainmater ile değil ama bir kaç gadget yükledim toplamda 2gb ram yedikleri oldu tema 150mb kadar bir şey yiyor ama gadget'in yediği ram her saniye artıyor tabi bu yediği ram miktarı gadget'in ne iş yaptığınada bağlı olarak değişiyor.
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ben beceremiyorum verdiğin sitede sadece arka plan fotoğrafı flan var :D arka plan resmi hariç spolier lardaki sonucusu güzelmiş seninkinin bir üstündeki :D arka plan resmi hariç her şey çok hoş onun gibi nasıl yapa bilirim ?

orası biraz araştırmana kalıyor, deviantart'tan buldum o resimleri de "rainmeter screenshots" diye aratıp. tam olarak neler kullandıkları falan fotoğrafların altında yazıyordu sanırım ama şu an tekrar aynı fotoları bulmam çok zor :D

verdiğim sitede(yani deviantart) bazıları fotoğraf bazıları tema, çünkü herkes paylaşabiliyor bu konuda istediği şeyi o yüzden tam sağlıklı bir arama yapmak zor. ama genellikle belli oluyor ne olduğu.

az önce kontrol ettim de şu an Rainmeter 8mb ram yiyor sadece bende.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.