Jump to content

Türkçe - Japonca Anime ve Manga Terimleri Sözlüğü


Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 109
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

JAPONCA OKUNUŞ BİLGİLERİ Japonca'da Hiragana, Katakana ve Kanji olmak üzere 3 tip yazı sistemi vardır. Hiragana ve Katakana'da her harf bir heceyi belirtir. Hiragana genellikle Japonca kökenli, Kataka

Biraz da benden olsun :9:  Aslında konu hazırlamıştım sözlük gibi değil daha terimsel şeylerden. Bunu görünce buraya ekleyeyim dedim. Aynı olanları çıkardım ama kalan olmuş olabilir  :8:   Bara (薔薇):

Gerçekten Helal Olsun Hem Üşenmeden Yazmışsın Hemde Harika Bilgiler Vermişsin :)

Biraz okudum güzel olmuş ama hataların var.Mesela Loli lolitanin kısaltmasıdır ve 12 yaşından küçük kızlara söylenmiyor küçük göğüslü kızlara söyleniyor.Lolicon lolita kompleksi olan kişilere söylenmiyor zaten lolita complex'in kısaltılmış.Bazılarında da u yerine iki tane o yapmışsın(iki o yada ō da doğru) mesela imooto yazmışsın imuto da oluyor.Yine de çok güzel olmuş bilmediğim bir çok şey öğrendim hataları düzeltirsen çok daha güzel olur.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tek seferde hepsini üşenmeden okudum. Çok iyi bir yazı olmuş bir çok kişi için çok bilgilendirici olacaktır. Arada 3-5 animedeki telafuzdan kulağa yanlış gelen kelimeler oluyor onlardan kaynaklanan hatalar gördüm ama çokta önemsenecek şeyler değildi bu kadar bilginin arasında :) Teşekkürler ^^

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bazılarında da u yerine iki tane o yapmışsın(iki o yada ō da doğru) mesela imooto yazmışsın imuto da oluyor.Yine de çok güzel olmuş bilmediğim bir çok şey öğrendim hataları düzeltirsen çok daha güzel olur.

yanlışın var, o türklerin ve japonya hariç diğer ülkelerin uydurduğu bir şey, normalde o harfinden sonra gelen u harflerinin çoğu uydurma shounen lafındaki u gibi, gerçeği aşağıdaki wikipedia linkte belirttiği gibi yazılışı shonen ama yumuşatma harfi olduğu için shoonen olarak telaffuz ediliyor, bu parantez içinde yazdığım diğer kelimeler içinde geçerli (elimdeki sözlük ve japonya ile ilgili okuduğum kitapta aynı şeyi söylüyor, bu yumuşatma ve o ile u harfleri ile ilgili)

https://en.wikipedia...org/wiki/Shōnen

bir kere imuto diye bir şey yok :D

imooto = http://wiki.answers.com/Q/How_do_you_say_little_sister_in_Japanese

imuto (imouto) = https://www.google.com.tr/#hl=tr&sclient=psy-ab&q=imuto+japanese&oq=imuto+japanese&gs_l=hp.3..0i13i10j0i13i30l3.3301.5403.1.5683.9.9.0.0.0.0.748.2160.5-1j2.3.0...0.0...1c.1.14.psy-ab.2iPe4uXpYMM&pbx=1&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.46751780,d.Yms&fp=5eb5dc6c510ba46&biw=1920&bih=979

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.