Jump to content

Japonca Öğrenmek


uzmaki naruto

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 33
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

JAPONCA ÖĞRENMEK İSTEYEN BENİM VERDİĞİM SİTEDEN BEDAVA ÖĞRENEBİLİRLER. http://www.japoncadersleri.com/ NOT:DAHA ÖNCE PAYLAŞILDIYSA ÖZÜR DİLERİM DAHA ÖNCE PAYLAŞILDIĞINA DAİR BİR BİLGİM YOK.

paylaşım için teşekkürler.anime izleyip de japonca öğrenmek istemeyeni görmedim :lol:

douitashimashite

  • 11 ay sonra...

4096 tane var fakat öğretilen 2045 (geçen sene 2013 yani 1945 ti). yani 4000 tane öğrenmeniz gerekmiyor

ayrıca oraya gidecekseniz kanji bilmenize gerek yok. hiragana ve katakana lazım. ha bir de gramer

Zoru başarırım ama japonca öğrenmek biraz zaman alacak gibi ^^

《♡♥♡》Anime For Ever 《♥♡♥》

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Ben de yeni başladım. 2 hafta falan oldu. Öğrenmek isteyip de nereden başlayacaklarını bilemeyenler için ufak bir iki bilgi vereyim.

Öncelikle Japonların 3 tane alfabesi var. Evet biraz korkutucu 3 tane alfabe. Hiragana, Katakana ve Kanji.

Hiragana, Japonca kökenli sözcükleri yazmak için. 46 tane harf var. Tabi ten-ten ve maru ile daha fazla ses oluşturmak mümkün. Ten-ten bizim " işareti gibi. Mesele "ta" sesini "da" yapıyor. Hiragana ile yazmak kolay çünkü Japonca ve Türkçenin telafuzu birbirine yakın. İngilizce veya Fransızcadaki gibi yazım ile okunuş arasında öyle uçuramlar yok. En fazla hito(insan demek) şto gibi okunuyor ya da ai, ei gibi sesler yan yana gelince ay ey diyo okunuyor. Mesela Psycho-Pass Saiko Pasu diye yazılıyor Katakana ile.

Katakana, yabancı dillerden geçen sözcükler için. Anime izlerken de fark edersiniz zaten. İngilizce bir sözük mesela, gayet aynısını kullanıyorlar. Sadece söyleyiş farkı var. Hiraganaya göre harfler daha keskin. 

Kanji ise şu meşhur 4000 tane varmış, hepsinin anlamı farklıymış!!!!!1 denilen alfabe. Gerçi alfabe demek doğru mu olur bilmiyorum. Yaklaşık 2000 tanesi kullanılıyor. Ve internette arattığınızda kun-yomi, on-yomi diye iki farklı kategoriye ayrılıyor her kanji kendi içinde. Bunu Japonlara sordum aralarındaki fark ne diye, biz de bilmiyoruz dediler. Örnek vermem gerekirse 月 Gatsu, Getsu ve Tsuki diye okunuyor yandaki kanji. いちがつ (İçigatsu) Ocak -ay- demek. Bu hiragana yazımıydı. Kanjiye bakarsak eğer kısaca 一月 veya 1月 yazabiliriz.

Japonca öğrenmeye niyetliyseniz başlangıçta bir tercih yapmanız gerek. (Aslında değil de işte) Ya romaji -yani latin alfabesi- ile öğreneceksiniz. Yani aslında sadece konuşmayı, duyulanı anlamayı öğreneceksiniz. Ya da hiragana ve katakanayı öğrenip yavaş yavaş kanjilere başlayacak hem yazacak hem konuşacak hem de anlayacaksınız. Gerisi size kalmış.

Bir ek bilgi daha. Japonca gerçekten de Türkçe ile benzer bir dil. İngilizce-Japonca düşünmek gerçekten zor. İngilizce bir kaynaktan öğreniyorsanız bile Türkçe notlar alarak ilerleyin. 

Japonca hakkında bir diğer konu ise kibar konuşma ve gündelik konuşma. Japonlar eskiden hiyerarşinin içince boğulduklarından dolayı modern Japonya'da bile sınıf farklılıklarını görmek mümkün. Sınıf farklılığı demeyeyim de tecrübe farkı ya da saygı duyma derecesi. Animelerde sürekli duyduğumuz -san -sama -kun -senpai -chan -sensei bunların hepsinin farklı bir anlamı var. Ve hepsi saygıdan dolayı söyleniyor. (Chan sevimlilik katmak, hayvanlar için evet ama sonuçta o da bir saygı yani ne demek istediğimi anlamışsınızdır.)

Sanırım bu kadar yeterli. İstediğinizi sorabilirsiniz. (=゚・゚=)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.