Jump to content

Zen Bahçeleri


vuu

Önerilen İletiler

Resmi ekleyen

Budist tapınaklarının kum, çakıl, kaya ve bazen çimen gibi doğal unsurlar kullanılarak düzenlenen Japon kayalık bahçelerine, zen deniyor. Dinginlik ve huzur verdiğine inanılıyor. Dar alanları daha ferah gösteriyor.

Zen bahçelerinin amacı ve çıkışıyla ilgili uzun yıllardır farklı fikirler ortaya atılıyor. Örneğin; bazı Japon bahçıvan ve Budizm uzmanları, kavramın bir mit olduğunu, 20. yüzyılda batılılar tarafından bulunduğunu, Japon bahçeciliğiyle ilgisi olmadığını iddia ediyor.

Japon bilgelerinin, “zen bahçesi” kavramını yabancılar tarafından kullanıldığı için onaylamış olabilecekleri de düşünülüyor. Yorumlarda zen rahiplerinin bu bahçelerde meditasyon yapmadığı da söyleniyor.

Japonyada Zen rahipleri kendi mabetlerinin bahçesini bir heykeltraş ustlığı ve estetik duyguları ile her gün yeniden oluşttururlar. Kullandıkları malzemeler su, kum, çakıl taşı, kaya parçaları ve taşların üzerinde yetişen yeşil yosunlardır. Bu malzemelerin sembolik anlamları vardır. Kaya-- kutsallığı temsil eder. Kum boş bir zihni sembolize eder. Yosun-- kendini suyun akışına bırakma fikrini çağrıştırır. Su -- yaşamın ana damarıdır. Birde Kayalar Japon adalarını, bir ejdere doğru yüzmekte olan anne kaplanla yavrularını ve zihne karşılık gelen kanji karakterinin bir parçasını oluşturuyor. Çakıllar da okyanusu simgeliyor.Kayaları çevreleyen halkalar dalgalar olarak yorumlanır. Sembollerin oluşturduğu Zen bahçeleri, ruhu sakinleştirmek ve derin düşünceye dala bilmek için birebir....

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 sene sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.