Jump to content

Steins;Gate # Tanıtım


Önerilen İletiler

İlk yazım: http://forum.turkanime.tv/topic/4275-chuunibyou-demo-koi-ga-shitai-tanitim/

İkinci yazıma başlarken kendime daha fazla güveniyorum bu kez, daha güzel olacak eminim. Bir süredir bu animeye yazı yazmak aklımda vardı, demin bir anda gaza geldi osu! oynayıp bastırmaya çalıştım bu çalışma içgüdüsünü ama olmadı... Neyse, yazı ile baş başa bırakıyım sizi.

345002.jpg
 

Steins;Gate


Konusu:

Bir grup garip adam(bilim adamı diyemiyorum nedense :D) farklı deneyler ve icatlar yaparken mikrodalga fırınını bir şekilde zaman makinesine dönüştürürler. Geçmişe mesaj gönderebildikleri bu alet sayesinde zaman ve kişiler hakkında bir tür deney yapmaya başlarlar ve bu da gelecekte zaman makinesini icat eden başka bir örgütün dikkatini çeker. O zamana kadar neredeyse öylesine takılan kahramanlarımız artık bu örgüt tarafından yakalanmaktan kurtulmak zorunda kalırlar.

Konusu sanırım kabataslak böyle. Bilim/kurgu, gerilim türündeki bir anime. İzlerseniz ilk 2-3 bölümde pek bişey anlamamanız normal, adamlar resmen "Ne yapsan izleyenler kafası karışır xdxd" demişler de hazırlamışlar sanki ilk bölümleri. Ama zamanla animede her şey yerine oturuyor, finale kadar aklınızda soru işareti bırakmıyor neredeyse. Benim kafama takılan tek bir soru kalmıştı, "Şu mikrodalga nasıl zaman makinesi oldu abi?" sorusu. Neyse, animede mantık aranmaz :D Nasıl ki Death Note'da "Ulan bu Ryuk maddesel değilse nasıl elma yiyor abi?" sorusu pas geçildiyse bunu da az çok pas geçiyor seri.


Yorumlarım:

Spoiler yok burda rahat olun.

Mangadan değil de light novel'dan animeye çevrildiği için çizimler ve sanat anlayışı biraz farklı, yani ben bu farkı light noveldan çevrilmesine bağladım. Aslında light noveldan da bayağı farklı, çünkü light noveldaki gibi yapsalardı bütçenin katlanacağını düşünüyorum. Ha, kötü değil, aksine başlarda biraz nötr yaklaşıyor insan ama zamanla güzelleşiyor.

Karakterler animede çok iyi yansıtılmış. Özellikle iki karakter ön plana çıkıyor, Kurisu(a.k.a Christian, Asistan) ve Kyouma(a.k.a Okarin, Okabe Rintarou, Mad Scientist). Ana karakter diyebiliriz bunlar için(One Piece'ta Luffy ana karakter ama diğer karakterler de bir o kadar detaylı işlenmiş, onun gibi bir durum). Ufaktan bir özet geçeyim karakterleri:

Okabe Rintarou: Çılgın bilim adamı. Kendisini böyle tanımlıyor yani. Garip bir espri anlayışı var, olaylara verdiği tepkiler çok garip. Alışılmadık bir ana karakter. Şaşırtan bir olay olduğunda veya köşeye kıstırıldığında telefonunu çıkarıp hayali birileriyle konuşuyor devamlı. Kurisu'ya sataşmaktan ağır zevk alıyor aynı zamanda. Tsunderenin şiddet göstermeyen erkek versiyonu da denebilir, terimi varsa bilmiyorum. aslında sanki 8. sınıf sendromundan çıkamamış birisi :D (Chuunibyou demo Koi ga Shitai!!!!)

Makise Kurisu: Çok zeki ve sorumluluk sahibi bir kız. Aynı zamanda ünlü bir fizikçi bilim adamı. Taiga(ToraDora) veya Fuyuumi Ai(OreShura yani Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru, amin) kadar ağır olmasa da tsundere oluyor kendileri. Favori 2 tsunderemden biri aslında(diğeri Fuyuumi Ai).

Mayuri Shiina: Yavaş ve ahenkli konuşan dünya tatlısı bir kız. Okabe ile çok uzun zamandır arkadaşlar. Her şeye olumlu yaklaşır, aşırı saftır, tartışmalardan nefret eder. Karmaşık teorilere kafası basmaz ama eğlenebildiği sürece hiç bir şeye hayır demez. Bu kızı sevmemek elde değildi benim için. Tutturuu !

Itaru Hashida: Bilgisayar delisi bir sapık. Kurisu-Okabe ve bu şişman arasında devamlı bir sapık muhabbeti dönüyor animede, sağlam güldürdüğü yerler var. Sanki Okabe'yi terslemekten zevk alıyormuş gibi geldi bana. Cinsel imalarda bulunmakta çekinmeyen bir tip aynı zamanda.

Hikaye başlarken, özellikle ilk bölümde sıkılma ihtimaliniz yüksek. Ben zor bitirdim açıkçası ilk bölümü. Yazın ortasında 3 arkadaş bir araya gelip hiç bir şey yapmıyorlar resmen. Ne bir dövüş var, ne de kocaman göğüsler var. Tam bırakmayı planlıyorken "Ulan bu seri myanimelist'te bir şekilde 3. sıraya gelmiş, demek ki var bi işler devam edelim bakalım" dedim ve 2. bölümü açtım, bir şeyler oldu sanki, ufak bir kıvılcım verdi seri. 3. bölümden itibaren anime sizi yavaşça içine çekiyor ve özellikle 6. bölümden itibaren bir daha bırakmıyor. Death Note izlerken yaşadıklarımın benzerleri diyebilirim.

Animenin bir diğer etkisi de, insanı yaptığı şeyler hakkında düşündürmesi. Kullanmadığı şansları, geri teptiği fırsatları, yaptığı bazı seçimleri, yapması gerekenler yerine kafasına esenleri yaptığı anları düşündürüyor, "Acaba şunu yapsaydım nolurdu?" gibisinden. Çünkü anime boyu bu konu işleniyor neredeyse. Zamanı değiştirmeyi istemek mi yoksa geçmişe bakınca gururla "Ben buyum!" diyebilmek mi diye sorduruyor bazı yerlerde. Neyse, bu yorumlar biraz kişiye özgü, ben animeleri böyle izlerim :D Angel Beats! izlerken de bayağı düşündürmüştü bana.

Animeyi izlerken Kelebek Etkisi filmi hissediliyor bazı yerlerde. Biyerde Terminatör filmini bile hissettim ben. Animelerden de Mirai Nikki ve Death Note tadı aldım biraz. Ha, özentilik veya çalıntılık falan değil. Bambaşka bir şekilde oldu bu iş, kelimelere dökemiyorum :D

Soundtracklerine de bir paragraf açayım, izlerken varlığını çok ağır hissettirmiyor ama hani nasıl desem öylesine yerine oturtmuşlar ki soundtrackleri, hiç abes gelen bir şey olmuyor izlerken. Özellikle şu piyanoya tamamiyle bayıldım:


(normal koyunca nedense kayboluyor kendi kendine, o yüzden linkle koyuyorum ama ben şu linki bir açıp şans verin derim)

Bu arada animenin asıl finali OVA'sında. OVA'yı izlemeden önce sanki tam tatmin olmamıştım ama OVA'yı izleyince "Tamamdır, bu iş oldu, çok da güzel oldu." dedirtiyor insana.

Puanlarım:

Çizim/Animasyon: 8

Konusu: 7

Hikaye Gidişatı: 10

Karakterler: 10

Bayma İhtimali: 1 (ilk bölümler: 7)

Müzik: 9

Genel: 9

*10 üzerinden

Ciddiye almadan başlamıştım bu seriye, ama izlerken kendini zorla ciddiye aldırıyor. myanimelist'teki yerini sonuna kadar hakeden bir seri. Neredeyse Code Geass kadar beğendiğim bir seri, ki Code Geass benim için animede mükemmelliktir. Aslında yurt dışında gayet ünlü bir seri, Türkiye'de de duyulmuş bir seri ama çoğu kişi önyargıyla yaklaşıyor konusu pek çekici gelmediği için sanırım. Veya ilk bikaç bölümü izleyip sallanan bir seri de olabilir, o hatayı ben de yapıyordum nerdeyse :D

Bu yazım biraz daha resmi oldu sanki, ama ne bileyim böyle oldu işte :D Zaten amacım okurken eğlendirmekten çok izlemeyenlere anime hakkında bilgi vermek, bunu da başarmışımdır umarım :D

El. Psy. Congroo.










tumblr_mjqm70kpuo1s3x41po1_r1_500.gif

 

*Filminden önce seriyi izleyin ki bi anlamı kalsın. Hatta seriyi bitirdikten sonra direkt filmi izliyceksiniz, bi süre sabredin. Zevki katlanır :D

 

tumblr_mxueu9nQIr1r3rdh2o1_500.gif

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 38
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

İlk yazım: http://forum.turkanime.tv/topic/4275-chuunibyou-demo-koi-ga-shitai-tanitim/ İkinci yazıma başlarken kendime daha fazla güveniyorum bu kez, daha güzel olacak eminim. Bir süredir bu animeye

Bu adamın bana verdiği anime tavsiyeleri hep etki bırakıcı, sürükleyici oldu. Şimdi güzel bir tanıtım hazırlamışsa güvenerek izlemek lazım.

Bende konusuna verdiğin puanı haklı görmüyorum. Aslında bence konuya değilde konu işlenişine puan vermen gerekirdi diye düşünüyorum. Mesela ben çiçekleri konu alıyım onu inciğini cinciğini çıkarır şah

İyi ki izle demişim herhalde :D

Neyse ellerine sağlık,hepsini sıkılmadan okudum.Çok güzel yazmışsın...Bana göre 2011 yılının en iyi Bilim-Kurgu serisi...İMDB'yi dikkate alanlar olursada orda da en beğenilen Animeler arasında ilk 3 de diye hatırlıyorum.Umarım her üye birgün izleme fırsatı bulur :D

El.PSy.Congrooo :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İyi ki izle demişim herhalde :D

Neyse ellerine sağlık,hepsini sıkılmadan okudum.Çok güzel yazmışsın...Bana göre 2011 yılının en iyi Bilim-Kurgu serisi...İMDB'yi dikkate alanlar olursada orda da en beğenilen Animeler arasında ilk 3 de diye hatırlıyorum.Umarım her üye birgün izleme fırsatı bulur :D

El.PSy.Congrooo :D

bana göre sadece 2011'in değil genel olarak en iyi bilim-kurgu serisi :D

Bu adamın bana verdiği anime tavsiyeleri hep etki bırakıcı, sürükleyici oldu. Şimdi güzel bir tanıtım hazırlamışsa güvenerek izlemek lazım.

"önyargıyla yaklaşıyor" derken aklıma sen geldiydin :D neyse, ben izlemeni tavsiye ederim kesinlikle :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 7 ay sonra...

Ciddiye almadan başlamıştım bu seriye, ama izlerken kendini zorla ciddiye aldırıyor. myanimelist'teki yerini sonuna kadar hakeden bir seri. Neredeyse Code Geass kadar beğendiğim bir seri, ki Code Geass benim için animede mükemmelliktir

Bu yorumdan sonra başlamaya karar verdim code geass hakkında düşüncelerimiz aynı çünkü :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ciddiye almadan başlamıştım bu seriye, ama izlerken kendini zorla ciddiye aldırıyor. myanimelist'teki yerini sonuna kadar hakeden bir seri. Neredeyse Code Geass kadar beğendiğim bir seri, ki Code Geass benim için animede mükemmelliktir

Bu yorumdan sonra başlamaya karar verdim code geass hakkında düşüncelerimiz aynı çünkü :D

 

izlemelisin, aslında oldukça farklı animeler ama mükemmellik olarak benziyorlar :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.