Jump to content

Webtoon TR


Taiga

Önerilen İletiler

Blog: http://webtoontr.blogspot.com/

Facebook sayfası: https://www.facebook.com/pages/Webtoon-TR/497088870350514?ref=tn_tnm

Twitter: https://twitter.com/WebtoonTr

İçerik:

Facebook sayfasında:

-Çevrilmeye yeni başlıyan webtoonların duyurusu (çeviren grubun ismi ve sitesiyle birlikte)

-Webtoon hakkında faydalı bilgiler

-Multimedya (webtoonların orjinalinde arka planında çalan müzikten tutunda webtoon cosplaylerine, webtoonlardan karelere, korece müziklere kadar birçok farklı şey)

Blogda:

-Webtoon çeviren grubların webtoonlarıyla birlikte listesi (dolayısıyla türkçesi olan bütün webtoonların listesi oluyor bu liste.)

-Webtoon nedir, nasıl çizilir? (Ayrıntılı tanıtım ve bilgilendirme)

-Webtoon tanıtımları -

Webtoon yazar ve çizerlerinin tanıtımları -

Webtoonların resim ve videoları (yeni)

Twitterda:

-yeni açtım o yüzden bişey yok zaten fazla bişeyde yazmıycam twitterda yeni çevrilmeye başlamış webtoonları ve bloga eklediğim yeni yazıları duyurmayı düşünüyorum

NOT: Blogun temasını filan yeni değiştirdim bakıp tasarımının nasıl olduğunu veya nasıl daha güzel olabileceğini söylerseniz hayır duamı almı olursunuz :D

Şimdilik tek başıma götürüyorum işi ama yardım etmek isteyen olursa http://webtoontr.blogspot.com/p/hakkmzda.html buradan gerekli bilgilere ulaşabilir.

Kurulma Öyküsü: İlk webtoonlarımı okuduğum zamanlar çizim olarak (aslında buna çizim demek yanlış çoğu webtoonun çizimi mangalarda kötü olmasına rağmen renkli ne renklerin can alıcı olmasından güzel görünüyor bence) çok etkilenmiştim ama okuyacak manga araştırırken çok az webtoon gözüme takılıyordu çünkü türkçeye çevrilmiş webtoonların sayısı bir elin parmaklarını anca geçiyordu çevirilenlerin yarısının çevirisinin durmuş olmasıda cabası. Ama son 1, 2 yılda çeviri grupları çevrilmemiş kaliteli manga kıtlığından olsa gerek webtoonlara projelerinde önemli bir yer verdi. Sonuç olarak ilk başladığım zaman 100 bölüm bile olmuyan türkçe webtoon sayısı şu anda 1000'i bölümü geçti. Piyasada webtoonların çoğalmasıyla birlikte haliyle mangalara ayırdığım zamanın yarısından çoğu webtoon okumakla geçer oldu hatta öyle zamanlarım olduki haftalarca ne manga okudum ne anime izledim sadece webtoon okudum webtoonlar bitti bu kez ingilizceden çevirdim webtoonlarla ilgili araştırmalar yaptım (genellikle nasıl çizilir). Ve fark ettimki dünya webtoonlarla çalkalanırken türkiyede çok az bir kişi kendi tabirleriyle "renkli manhwa" okuyor. Zaten ülkemizde "manhwalar kötüdür manga varken manhwa'mı okunur" zihniyetli kişilerde mevcut. Zaten gördüğüm kadarıyla kimsede benim kadar araştırma yapmamış webtoonlarla ilgili. Yani kısaca birinin çıkıp webtoonlar hakkında webtoon okuyanları veya okuma potansiyeli olanları bilgilendirmesi lazım diye düşünerek kendimi feda ettim. İlk başta facebook grubunu kurdum. Tabi benimde kafam karışıktı ne paylaşsam ne paylaşsam derken hergün webtoon çeviren çeviri gruplarının sitelerini dolaşıyorum yeni bölümler acaba çıkmışmı çıkmamışmı? bari bunu sadece kendim için yapmıyım herkes için yapıyım dedim ve ilk başta sadece yeni çıkan bölümleri ve çeviren grubun sitesini yazarak paylaşıma başladım. Sonra blogu açtım filan derkene bu halini aldı.

Düzenlenme: Roronoa_Zoro tarafından
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra...

Biraz düzenleme yaptım böyle daha anlaşılır ve bilgilendirici olduğu kanaatindeyim. Yazıdada yazdığım gibi "sayfayı beğenen kişi sayısı 8 forumun kullanıcı sayısı 4" webtoon okuyan çok kişi var ama onlara bir türlü ulaşabilmiş değilim onlara ulaşabilmem için ne yapmam gerektiğini düşünenler düşüncelerini benle paylaşırsa iyi olur. Birde en azında facebook sayfamıza bir tıklayıp ne var ne yok ne tür paylaşımlar yapıyormuşum bir bakın istiyorum. Aklınızda bulunsun her konuda eleştiri, öneri ve yardıma açığım.

Güncelleme amacıyla yazdığımdan flood sayılmıyacağını düşünüyorum ama yöneticiler flood olduğunu düşünürseniz silebilirsiniz bu mesajımı.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 4 ay sonra...
  • 1 sene sonra...

Üç tane duyuru yapmak istiyorum.

 

1. Yakın bir tarihte webtoon yazar ve çizerleriyle röportaj yapmayı deneyeceğiz. Bunun için röportaj yapılmasını istediğiniz kişilerin isimleri, sorulmasını istediğiniz sorular ve bunun gibi başka konulardaki düşüncelerinizi bize iletebilirsiniz kesinlikle dikkate alınacaktır. Ayrıntılı bilgiye şu yazıdan ulaşabilirsiniz.

 

2. Özellikle ilk başlarda profesyonel bir şeyler ortaya koyamayacağımızı bilsek de yerli bir webtoon ve webnovel portalı oluşturmayı en azından temellerini atmayı da düşünüyoruz. Ama bunun için azimli yazar ve çizerlere ihtiyacımız var. Eğer bir şeyler yazmayı, çizmeyi seviyorsanız buradaki iletişim adreslerinden birinden bizimle iletişime geçmenizi öneririz.

 

3. Çeviri & Edit yapmıyoruz yapmayı da düşünmüyoruz. Ama diğer konularda bize katılıp yardım etmek isterseniz ayrıntılı bilgileri bu sayfadan bulabilirsiniz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.