Jump to content

2010-2011-2012 satışları ve toplam satışlar


Morgion

Önerilen İletiler

Ftnin yaptığı hataları düzeltmesi lazım şu an düzletiyor,bleach 2. olmaz inşalah derim. Natsuya yıldırm ateş power upundan sonra batırdı benim gözümde...

Gereksiz demeyelim,gerçekten bilmeyen çok. Ve bilmediği halde satışlar hakında bilgisi var gibi konuşanda çok. Ft şu anki konumu fazla bile diyebilirim tabi şu anki düzeltme çabalarıyla ilk 5i hak etmekte.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

japonlar da biraz tuhaf okuyolar okuyolar sonlara gelince bırakıyolar açıkçası daha çok satılması lazım sonlara gelinen bir manganın..

Şöyle düşün interneten okuyabildiğin veya direk olarak haftalık dergiden okuyabildiğin bir seriyi extra olarak neden cildini alırsın?

Manga ciltleri özenle hazırlanır,amacı koleksiyon ve yeniden okumadır. Yani okunmaya değer ve yeni bölümlerin ilginçliği fazla ise o mangayı alırsın. Şöyle düşün bir seri 10 milyon satıyor. Bunun 5 milyonu her cilti alan düzenli takipçisi,geri kalan ise önemli olaylar olunca alan bir kitle.

One piece in bir 38 milyon satıp bir 23 milyon satmasında ki mantık da budur.

ABD de ise haftalık böyle bir dergileri yok,interneten takip ediyorlar,genelikle cilt almak daha işlerine geliyor. Çizgi roman satışları internet ile çok düşse de,amacı sadece meraktan alınanlar var. Mesela TWD dizisinin fanları tarafından alınıyor. Naruto ise büyük bir gizem olan cilte 1. sıraya oturdu abd de.

Japonlar mangaya çok önem verirler. Narutonun açıkçası sonu 2 yıl önceden belii oldu. Tobinin gizemi gidince tamam bitti artık. Yani bir fan gibi düşünmek yerine normal bir okuyucu gibi düşünün. Okuduğu bir şeyi okuyucu neden satın alır?Sevdiği bir bölümdür ve elinde olmasını ister. Bende türkçe olan bütün mangalar var nerdeyse,tekrar tekrar okurum bazen,zevki ayrıdır.

Biraz bakış açınızı değiştirin derim...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.