Jump to content

Rainbow-Nisha Rokubou no Shichinin


Önerilen İletiler

Diğer Adları: RAINBOW

Kategori: TV

Bölüm Sayısı: 26

Yayım Tarihi: 2010

Yapımcı: Madhouse Studios, FUNimation EntertainmentL

Yönetmen: Hiroshi Koujina

Orjinal Eser: George Abe

TÜR: Aksiyon,dram,dövüş

Resmi ekleyen

KONU:

Hapishane hayatının karamsarlığında bir ışık gibi gelen 'Abi' lakabıyla tanıştığımız Sakuragi'nin ve yanındaki 6 arkadaşın hayata geçişlerine tanıklık ediyoruz.Suçlu olan bu 6 karakterin Islahevi'ne geldikleri anda biz de Abi ile tanışmış oluruz.Önce hapishane hayatının kurallarını oluşturmuş yaşananlardan sonra hapishane hayatına alışmak zorunda oldukları gerçeği ile hayatlarına başlarlar.Her hapishane seyirliğinde karşımıza çıkabilecek türlü türlü sorunlarla (taciz,şantaj,gardiyan-müdür ilişkisi,gardiyan-ispiyoncu mahkum oyunları gibi...) yüz yüze geldiğimiz anda seyirliğimizin daha yeni başladığını anlarız.

Hapishane hayatı içersinde yaşananlar,kaçma kararı alan bir grup dostun gelecek hayalleri,bu hayallerin ne kadarının gerçekleşebileceği, kimlerin hayatta kalabileceği ya da kimlerin kaçarken yakalanacağı hesapları üzerine kurduğumuz düşünceler eşliğinde bir kodes içersinde başlayan yolculuğun devamını izler ve izledikçe de yaşanan şeyler nelerin getirisi ya da götürüsü olur bunu görürüz.

Hapishane sonrası süren hayatlarında ise hepsinin verdiği mücadeleye biz de tanıklık ederiz,onlar için bu yaşadıkları zorluklar hiçbir şeydir çünkü içerideki zorluklara göğüse germeyi başarmış kişilerin yolcuğuna başlangıçtır bu...

ALINTIDIR

KARAKTERLER:

Rokurouta Sakuragi:

Resmi ekleyen

Ana karakter konumundaki kişiler arasındaki en büyük kişidir.'Abi' lakabından anlaşılacağı üzere yaşının getirisi daha da önemlisi yaşadıklarının getirisi olan tecrübeleri nedeniyle gruba abilik yapan kişidir.

Başlangıçta kimseyle anlaşamayacak yapıda biri gibi gözükse de aslında sahip olduğu içtenlik ve kendine yakın olan kişileri koruma iç güdüsü sayesinde kısa zamanda kendini doğru ifade etmeyi başarabilecektir.

Mario Minakami:

Resmi ekleyen

Grubun lideri olarak görebiliriz Mario'yu,zaten karakteristik özelliklerinden en belirgin olanı da bu diye düşünüyorum.

Abi'ye en yakın kişi olan karakteristik özellikleri açısından Abi'nin tüm özelliklerini taşımaktadır.Sadece aceleciliği farklı bir özellik olarak kendini gösterir,hatta bu özelliği yüzünden bazen tüm ekibi zor duruma sokacağı anlar olur.

Noboru Maeda:

Resmi ekleyen

Tosba lakabıyla anılır.

Çocuksuluğunu hiç bırakmayan bir kişiliği vardır ve grubun en açıkgözü diyebiliriz.Hayat koşullarına karşı en hızlı ayak uydurabilen kişi Tosba'dır,şartlar ne olursa olsun bu adaptasyon olayını en iyi şekilde başarabilen birisidir.

Jou Yokosuka:

Resmi ekleyen

Serideki tek sarışın karakter diyebiliriz,kardeşini saymazsak tabii...

Kardeşini her şeyden üstün tutan bir abidir.Dostluğa en az diğerleri kadar önem veren, aynı zamanda da amaçları için her şeyi yapabilecek kadar kararlı bir kişidir.

Tadashi Tooyama:

Resmi ekleyen

Gruptaki 'Asker' lakabını taşıyan ve bu lakabı da sonuna kadar en yakışır şekilde götüren karakterlerden birisidir.

Gruptaki en sert görünüşlü kişi diyebilirim ama bu görünüşünün altında en az diğer dostları kadar duygu yüklü bir kişilik gizlemektedir.

Mansaku Matsuura:

Resmi ekleyen

Serideki en temiz kalpli kişiydi bence.Hatta öyle ki kendinden başka herkese daha fazla değer veren bir yapısı vardı.Bu özelliğinin bir getirisi olarak da grubun en çok sevilen kişisidir.

Setsuko Koike:

Resmi ekleyen

Bir hemşire görevinde gibi gözükse de ana roldeki ekibimiz için çok önemli bir yere sahiptir.

Dürüstlüğü ve insanlığa her şeyden fazla önem veren ve konumunu bile bu değerler için harcamaya göz yumabilecek bir kişiliği vardır.İnsanlara sadece kişi olarak değer verir, konum onun için pek de önemli değildir.

Lilly:

Resmi ekleyen

Lilly serinin en önemli karakteriydi bence,zaten bu tip yapımlarda göz önünde olanlardan daha çok arka plandakileri daha doğrusu sonradan katılan karakterleri hep daha çok sevmişimdir.Lilly de öyle olanlardandı

Umursamaz ve hiçbir şeye önem vermeyen bir yapıya sahipmiş gibi gözükse de Lilly serideki en düşünceli kişiydi.

Megumi Yokosuka:

Joe'nın kızkardeşidir.

Hakkında daha fazla bilgi girmeyeceğim çünkü spoiler olmasını istemem.

Gisuke Sasaki:

Aslında tanıtıma açmayacağım karakterlerden biri.Bence doktorların yüz karası.

İshirara:

Görüp görebileceğiniz en nefret edilesi hapishane gardiyanıdır.

Çıkarları uğruna insan hayatına hiç ama hiç önem vermeyen hırs tutkunu birisidir ve bu kişiliği sayesinde de görevini şahsi meselelerine rahatlıkla alet edebilecek bir karakteri vardır.

KİŞİSEL GÖRÜŞ:

Dramı ele almış,ilerledikçe diğer temalarıda ağırlık veren karakterlerin kendileriyle bütünleşen lakapları yanında geçmişlerindeki yaşanan olayları da değerlendirmek seyirciye düşen en önemli görev.

İlk 8 bölümü oldukça sürükleyiciydi.Daha sonradan biraz bozdu gibi geldi gözüme.Seri başlangıçta ele aldığı ana tema hapishane ile devam edebilirdi, hapishanede yer alan başarılı sahneleri ileriki bölümlerde sıkça göremedim.Finali gayet başarılıydı.Fakat sanki biraz hızlıca sonlandırıldı.

Oldukça etkileyiciydi. Olsun konusu,çizimleri,müziği hepsi yerli yerindeydi. kısaca özet geçmek gerekirse geçmişte yaşanmış belkide hala yaşanan olayları anlatıyor.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kısacası her bölüm, yapılır mı lan o çocuğa, verin ula rakıyı dediğim anime, sürekli gülenlere izletireceksin, 2 ay çıkamaz etkisinden. Berserk bide bu. Her bünyeye uygun seriler değil. Benim gibi psikopat bile etkilenmiştir. Bu ara da bu seriyi öneren arkadaşa burdan selamlar, zaten depresif bir dönemdeydim bide bunu önerdi. Amacın ne camdan atla mı demek istiyon diyesim gelmişti. Şu anki kafa olsa pek etkilenmezdim ama o kafayla iyi kafa yaptı...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

tanıtımını görünce tekrar kabaran duygularıma engel olmaya çalışaraktan 2. defa izlemek istiğim ama kendimde o ruh halini bir türlü bulamadığım için ertelediğim, biryandan tırnaklarımı yerken bir yandan lan buda yapılırmı diye sövdüğüm ve bana animeyi neden izlediğimi tekrar hatırlatan çok çok çok güzel bir seridir. izleyin izlettirin... :rolleyes:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

On 06.07.2013 at 03:56, 'gereksiz yazdı:

ben buna başlamam olum piskolojime değer veriyorum :D şimdi kesin hapisanede kestaneyi çizdirir bunlar daha benzeri kötü şeyler olur vall kalbim kaldırmaz sinirlerim dayanmaz ama güzel de denmiş izlemiyim demi ya :huh:

Etkisinde baya kalırsın ama izlersen kesinlike çok memnun kalırsın 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.