Jump to content

Ergo Proxy FC


Morgion

Önerilen İletiler

3. bölümü de izledim sanırım tam yerinde bırakmışım gibi hissediyorum. :D Bu arada paprika resmindeki kişi ergo da bulunan kızmış, şimdi fark ediyorum. :mellow:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 75
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

ERGO PROXY İnsanların ve androidlerin birlikte yaşadığı ütopik bir dünyada, Romuno isimli şehirdeki katı kurallarla korunan barış ortamı, bir dizi gizemli cinayetle sarsılır. Yurttaş Danışma Kur

Beni de eklersen sevinirim. Bir film sitesinde yazdığım yazıyı alıntı yapayım ben de:) : fahrenheit 451 ya da george orwell'ın 1984'ünü okuyan bünyeye çok iyi gelen(hele ki şehir dışında yaşayanların

Düşünmeden ekleseydin ya kardeş :D

Tam tersi aslında ben gözlerini ilk açısından sonra hep öyle karizma kalıcak sandıydım ama ezik ezik takılmaya devam etti. Real ne derse yapıyordu yahu.Cık cık cık, hiç yakışıyor mu.Bir de Daedalus'u kız sanan tek ben miyim ya? :D

Aynen duruşu kıza sesi kıza benziyordu. Ben re-le aşık tripleri atınca lez galiba demiştim de sonradan yaptığım gözlemlerle anca onun erkek olduğunu anladım. Galiba vincent çift kişilikli, göz renginde bile oynama var dikat edersen. Veya rüzgarlı ortamlarda karizma mod açıyor :lol:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Beni de eklersen sevinirim. Bir film sitesinde yazdığım yazıyı alıntı yapayım ben de:) : fahrenheit 451 ya da george orwell'ın 1984'ünü okuyan bünyeye çok iyi gelen(hele ki şehir dışında yaşayanların hayatının anlatıldığı kısım)bir yapım. ophelia( http://globalshakespeares.mit.edu/wp-content/uploads/Millais-Ophelia.jpg )sahnesinde kesinlikle çok ince ayrıntılarla süslenmiş bir anime(öyle ki son notlarda çiçeklerin bile hangi anlamlara geldiği belirtilmiş). psikoloji,sanat, felsefe aklınıza ne gelirse refarans olarak kullanılmış. en sağlam 3 animeden biridir benim için. kimse de kusura bakmasın. gits den bile iyi( sci-fi olarak)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Beni de eklersen sevinirim. Bir film sitesinde yazdığım yazıyı alıntı yapayım ben de:) : fahrenheit 451 ya da george orwell'ın 1984'ünü okuyan bünyeye çok iyi gelen(hele ki şehir dışında yaşayanların hayatının anlatıldığı kısım)bir yapım. ophelia( http://globalshakesp...ais-Ophelia.jpg )sahnesinde kesinlikle çok ince ayrıntılarla süslenmiş bir anime(öyle ki son notlarda çiçeklerin bile hangi anlamlara geldiği belirtilmiş). psikoloji,sanat, felsefe aklınıza ne gelirse refarans olarak kullanılmış. en sağlam 3 animeden biridir benim için. kimse de kusura bakmasın. gits den bile iyi( sci-fi olarak)

Ekledim. O resmi görünce hadi lan o damı vay be dedim :o Ama o duruşta bir şey var diye düşünmüştüm ne yalan söyleyeyim. Ço zeki çocuğum B)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

şimdi bitirdimde bi anlatım alsam sizlerdende neden bu kadar sevdiğini öğrenmeliyim yiğit :D

Animenin içinde ki felsefelere gelicek olursak, şu anki dünya da binbir türlü pislik ve yıkım var. İnsanlar hep gelecekte daha iyi olucağını düşünürken, daha kötü hale gidiyorlar. Daha ütopik bir dünya istedikçe daha da yobazlaşıyorlar. Anime de bunu gösteriyor ve bu kadar hatanın, kusursuz olan bir tanrı tarafından yapılamayacağını, kusurlu bir tanrı olan vekiler tarafından yapılabileceğini gösteriyor. Aslında hepimiz kusurluyuz, aslında hepimiz vekildeniz demek istiyor.

Kısacası bazı teoremlere göre şu an insanlık test aşamasında ve hepimiz yok olup, hatalarımızı fark edip yeniden oluşacağız. Sonunda gördüğün gibi yeniden oluşum oldu anime de.İnsanlığın kaderi yok olmak mı, yoksa evrimleşmek mi onu göreceğiz, gelecek kaygısını bırakıp, gerçek zorluklara yer vermeliyiz. Yani öldükten sonra ne olacak, gelecek nasıl olacak gibi cevabı olmayan soruları sormak yerine, gerçekleri göz önüne alman gerekir. Ya da güzel bir söz;

Güven verici bir yalan yerine, zor bir gerçeği kucaklamak- Carl sagan

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.