Jump to content

Dış güzellik mi ? İç güzellik mi ?


Mr. Irish

Önerilen İletiler

Beklentiyi yüksek tutmak için senin de bir çizgiye sahip olman gerekir. Buradan zeki olabileceğin kanısına varıyorum. Bol bol kötü esprilerine rağmen :D

Aynen katılıyorum :D ben biraz aptal zekiyim-pek de zeki değilimdir ama.p- yani nasıl anlatsam böyle şapşal davranmayı severim eğlenceli oluyor, yaaa esprilerim T^T sende mi brütüs ;-; severim kötü esprileri de *-* -acayip güldürüyor beni xD- sanırım kendi çapımda zekiyim :D ama zeki insanlara hayranımdır  :embarrassed4-onion-head-emotico

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 613
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Herkese sorsan "ÖNEMLİ OLAN İÇ GÜZELLİK" der. Ama kimse çirkin bulduğu birinin içini merak etmez. Güncellemesini paylaştım farklı farklı görüşler geldi zed ise fikir verdi bende konuyu açıyorum size g

Forumdakiler ile düğündeykene. http://inciswf.com/kynsrl.swf

Lucy'nin dediği gibi ikiside önemli ama eğer birini seç deseniz dış güzelliği tercih ederim :) Hem dışı güzel olduktan sonra belli bi' noktaya kadar insan katlanabiliyor :D

Klasik soru: Dış vs İç. Hmmm. Reel'den bahsedersek insanların %90'ı öncelikle dış görünüşe bakarak kişileri değerlendirmeyi seçerler. Zaten bunu gösteren birçok araştırma da var. Ve bu da gayet normal. Biraz bilimsele kaçacağım ama evrimsel açıdan bakarsak bize en uygun kişiyi seçmemiz tesadüf olmasa gerek. Yani, kendine bakan, uzun boylu bir erkek ya da tam tersine alımlı bir bayanın herkese göre daha çok şansı olacaktır. Kişiyi gördüğümüzde, içgüdüsel olarak hareket etmeye programlanmışızdır. Çünkü bu durum artık genlerimize işlemiştir. Bize en uygun partneri bulmak zorundayızdır. Kişiyle tanıştıktan sonra artık insani özelliklerimiz ön plana çıkmaya başlar. Nasıl bir karakteri var? İyi bir insan mıdır? Çevresindki insanları önemser mi? vs...

 

Ama Net ortamından bahsedersek, bu tamamen farklı bir durumdan söz etmemiz gerekir. Burada dış görünüş diye bir şey yok İstediğin her insan, aklındaki olmak istediğin kişi kim ise o oluverirsin. Hiçbir dış görünüş zırvalığına takılmadan. Sadece içindekiler ve dışarıya yansıttıkların. İşte bu, insanların neden daha çok tanışmak için internet ortamını kullandıklarının yanıtıdır. Kafalarda başka hiçbir ön düşünce olmaksızın özgürce kendini gösterebilme olanağı. Gerçekten çok etkili. Tabi olarak kişinin kendisini yanlış bir biçimde tanıtma olasılığı da yok değildir. Bu durumda ise bir kez daha dış görünüş etkisi ortaya çıkar. Kişinin gözleri, seninle olduğundaki davranışları bir anda tüm bildiklerini yerle bir etmeye yetecek kadar güçlü sinyallerdir.

 

Sonuca bağlarsam, kişilerin iç dünyaları bence her zaman daha önemlidir ve öyle olmalıdır da. Ama dış görünüşün de önemli bir etken olduğu aklıdan çıkartılmamalıdır.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence kişiden kişiye göre değişiyor. Yani tabi ki belli bir standard daha geniş bir kesimce kabul görüyor ama mesela önceki yorumlarda saçı başı dağınık iyi giyinmeyen bir kıza bakmam denilmiş, ben de bu tarz kızlardan hoşlanmaya meyilliyim. En azından kısa süreli de olsa daha önceki takıldıklarım hep bu kalıba uygundu. Romantizmi de sevmem zaten. Bana göre sevgili denen kavram daha çok best friend ever'in upgrade edilmiş versiyonu gibi birşey. 

 

En iyisi kendin olmaktır. Eğer başkaları beni beğensin diye kendin olmaktan vazgeçersen o zaman gerçekten biriyle birlikte olsan bile o ilişkinin hiçbir anlamı olmaz. Dış güzellik ve iç güzellik birbirini tamamlar. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eğer kişiyi ilk kez görüyorsak o kişi ilgisinden bahsediyorsa dış güzelliğine bakarız. İç güzellik önemli diyenlerin söylemleri inandırıcı gelmiyor. İlk kez gördüğün birinin içinin güzelliğini nereden bileceksin ki? Açık olalım ilk kez tanıyorsak dış görünüşe, aldığımız enerjiye bakarız. Olumlu olumsuz her türlü cevabı genel olarak buna göre veririz.

 

Lakin bu kişi arkadaş çevremizden olsun. Bildiğimiz birisiyse eyvallah içinin temizliğini bilerek iç güzelliği ön planda tutarız. 

Kısaca genelde iç güzellik denir ama dış güzelliğinde iç güzellik kadar önemli olduğunu düşünenlerdenim.

 

 

Yalnız dış güzellik derken herkesin kendine özgü standartları vardır. Mesela bana yakışıklı-güzel gelen başkasına gelmeyebilir.

Lakin atıyorum Kıvanç Tatlıtuğ (her ne kadar beğenmediğim birisi olsa da) yakışıklı diye nitelendirilecek genel tanıma girer. 

Benim buradaki dış güzellik tasvirim kişinin güzellik anlayışına girer.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

İç güzellik kesinlikle... Bu laf olsun falan diye değil gerçekten bir insanın içi nasılsa dışına yansıyor. Çok güzel olup çok kötü huylu insanlar gözüme şahsen çok çirkin gözüküyor.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra...

iç güzellik olmazsa olmaz,dış güzellik göreceli bir kavram herkesin güzellik anlayışı farklı ama sonuçta insanlar karşı tarafın bir albenisi de olsun ister ve o albeni değişir kimin nasıl gördüğüne neyi gördüğüne bağlı psikolojine, arayışlarına  anlayacağınız çok karmaşık bir durum başlıktaki gibi o kadar sade değil :D 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.