Jump to content

Bu Sefer Geri Dönüş Yok


Misafir Leffwn

Önerilen İletiler

Hayao Miyazaki kesin konuştu.

Hayao Miyazaki‘nin emekli olacağı haberi birçok anime severi derinden üzmüştü. Bazıları “Daha önce de olacağım dedi, film yapmaya devam etti, bu sefer de devam eder” gibi şeyler söyledilerse de bunlar sadece tahminden ibaret sözlerdi. Bugün yapılan basın toplantısıyla Hayao Miyazaki, gerçekten de emekli olacağını, artık geri dönüş olmadığını söyledi. Ayrıca animatör olarak işinden keyif aldığını, ancak yönetmen olmaktan hiçbir zaman mutlu olmadığını söyledi.

Resmi ekleyen

Emekli olmasıyla ilgili resmi duyuru yapılması sorulunca Miyazaki, aslında duyuru yapmak istemediğini söyledi. “Sadece iş arkadaşlarıma söyledim.” diye devam eden ünlü film yapımcısı, bundan sonra artık dinleneceğini söyledi. Ancak ‘dinlenmek’ kelimesi ile başkalarının algıladığı dinlenmenin farklı olduğunu söyleyen Miyazaki, “Ben bir şey üzerinde çalıştığımda, o işi yapmak benim için dinlenmektir” açıklamasında bulundu. Ghibli Müzesi’nde gönüllü olarak çalışabileceğini belirten yönetmen, “Belki beni de sergilerler” esprisiyle basın toplantısında bulunanları güldürdü.

Yapmak istediği diğer sinema filmleri ile ilgili bir soruya “Yapılmamış filmler vardı, ancak yapılmamasının arkasında da nedenler vardı” cevabını verdi. Bu sebeplerin herkesin içinde tartışılamayacağını belirten ünlü sanatçı, Nausicaä of the Valley of the Wind filminin devamının yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruya ise gülümseyerek “Hayır” cevabını verdi.

Miyazaki, 11. ve son filmi olan The Wind Rises filminin 2011′deki depremden esinlenerek yapılmadığını, fikrin depremden daha önce düşünüldüğünü belirtti. Japon ve Kore medyasında filmle ilgili bazı olumsuz yorumlara Miyazaki, “Askeri ağırlıklı bir film ve farklı bir sürü görüş olabilir. Ancak filmi izlemeden anlayabileceğinizi sanmıyorum. Bir bilet alın ve izleyin. Temeli olmayan görüşlerle yorum yapmayın.” cevabını verdi.

Konferansın tamamını buradan izleyebilirsiniz.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=5QGSTzjfNjs

Kaynak: http://www.animefantastica.com/

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.