Jump to content

Gyakkyou Burai Kaiji: Ultimate Survivor ~ Anime İncelemesi


Önerilen İletiler

Resmi ekleyen

Diğer Adları: Kaiji, Gyakkyou Burai Kaiji
Kategori: TV
Bölüm Sayısı: 26
Yayım Tarihi: 2007
Yapımcı: Madhouse Studios
Tür: Oyun, Psikolojik, Seinen



Resmi ekleyen

HİKAYE - 8/10

Ana karakterimiz Kaiji işe yaramaz serserinin teki, jant kapağı çalıp satarak para kazanıyor. Bir gün kapısına takım elbiseli bir adam geliyor ve bizimkine, kefil olduğun adamın borçları senin üzerine kaldı diyor. Bu borç da yaklaşık 30 bin dolar. tabiki kaiji'nin bunu ödeyemeyeceğinin farkında olan adam ona bir teklif yapıyor. Şirketin özel hazırladığı bir gemideki geceye katılmasını istiyor. Bu gecede sıradışı bir kumar oynanacak ve eğer bu kumarda başarılı olursa borçları silindiği yetmezmiş gibi para da kazanabilecek. Kaiji'nin de bu teklifi zorla kabul etmesiyle bu ''dünyadaki'' serüveni başlamış oluyor. Başta 30 bin dolarlık borcunu kapatmak için başladığı bu serüven, hiç tahmin etmediği bir hal alıyor.

Anime'nin özellikle psikolojik ve sosyal yönü oldukça tatmin edici. Bu animede adalet, eşitlik veya iyilik gibi kavramlarla fazla karşılaşmayacaksınız. Genelde karşılaşacaklarınız; aç gözlülük, kalleşlik, sınıf farklılığı ve delilik olacak.


Resmi ekleyen

ÇİZİM VE ANİMASYONLAR - 7/10

Büyük ihtimalle herkesin ilk dikkatini çeken şey karakter çizimleridir, özellikle de burunlar... İlk izlediğinizde tuhaf gelecektir elbet ama 5-10 dakika izledikten sonra öyle bir alışıyorsunuz ki... Şahsi fikrimi söyleyeyim, çizimlerin böyle olması animeye daha olgun bir hava katıyor. Böyle bir animeyi tatlı tatlı lolicon yüzlerle izleseydim eminim bu kadar hoşuma gitmezdi. Animasyonlara ise diyecek bir şey yok bence, gayet güzeller. Anime bir aksiyon animesi olmadığı için büyük gösterişli animasyonlar tabiki yok; ortama ve atmosfere uygun, göze hitap eden animasyonlar var.

SES - 9/10

Opening ve ending gerçekten çok güzel, eğer o tarz müzik seviyorsanız opening'i genelde atlamazsınız. OST'ler ise atmosfere gayet uygun. Karakter sesleri ise karakterlere uyan sesler ve seslendirenler oldukça iyi iş çıkartmışlar. Akagi ve One Outs'da olduğu gibi bu seride de bir ''Narrator'' var. Size olayı, atmosferi ve bazen de karkaterlerin aklından geçenleri anlatıyor. Keşke şu adam çıkıp konuşmasa dediğiniz bazı yerler oluyor ama genel olarak izleyişi etkilemiyor.

Resmi ekleyen

KARAKTERLER - 8/10


Ana karkaterimizin nasıl biri olduğunu anlatmıştım zaten. Onun dışındaki karakterler genel olarak 2 gruba ayırabilirim. Birinci grup Kaiji durumundaki adamlardan oluşuyor, borç çukuruna batmış ve şirketin organizasyonlarına/oyunlarına zorla katılan adamlar yani. Bunlar genelde oyunları kaybedip Kaiji'nin büyük oynadığını görünce onu destekleyenler grubu ama içinde 2-3 özel kişi var bunların neci olduğunu söylemeyim spoiler olur. İkinci grup ise Kaiji'nin borçlu olduğu şirketin adamları. Bu grupta borç toplamaya gelen adamlardan tutun da şirketin sahibine kadar her türlü adam var. Bunların da geneli para ve mevki düşkünü, acımasız ve birinci gruptakileri kullanan tipler. Bu grup içindeki en büyük rolleri şirketin başkanı ve 2. adamı alıyor ve ikisinin de çok eşsiz karakterleri var özellikle patronun nasıl bir manyak olduğuna çok iyi tanık olacaksınız.

İZLENİLEBİLİRLİK

Şimdiye kadarki yazdıklarımdan bu animenin herkese göre olmadığını anlamışsınızdır. Anime oldukça nihilistik ve ana karakter mantığı burada geçmiyor. Kaiji hiç beklemediğiniz bir anda hiç beklenmedik bir şekilde kaybedebiliyor, ve tabiki bunun acı sonuçlarına katlanıyor. Animede hatrı sayılır derecede işkence ve ''kan'' sahnesi var. Özellikle 2. sezondaki bir işkence sahnesi hala aklımdan çıkmadı, şu an bunu yazarken bile bir tuhaf oldum.

Anime kumar üzerine fakat oynanan oyunlar gerçekten çok ilginç hazırlanmış insanın fiziksel ve mental kapasitesini zorlayacak cinsten. One Outs ve Akagi'deki gibi zekice hamleler de işin içinde tabi.

İşin aslı animeye ilk başladığımda 4. bölümde bırakmıştım. Özellikle ilk 3-4 bölüm yavan gelmişti bana, ondan sonraki 4 bölümü izlemesi keyifliydi ama anime asıl havasına 9. bölümle giriyor. İzleyeceklere söylüyorum: siz siz olun benim gibi 3.-4. bölümde bırakmayın, gerekiyorsa günde sadece 1-2 bölüm izleyin ama ilerleyin.
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 sene sonra...

Aslında tanıtım yanlış yapılmış, sadece "Gyakkyou Burai Kaiji" başlığı ile iki sezonuda tanıtılmalıydı, yani ikinci sezonu olan Hakairoku Hen nerede :(. Çımki sezonlar birbirini tamamlıyor.

 

Gerçi bende ilk sezon olan Ultimate Survivor daha çok sevmiştim :D

 

Sonuç olarak herkes izlesin izlettirsin, böyle bir seri. Birde Touhai Densetsu Akagi animesi var, aynı mangakanın, bu seriden daha önce yapılmış ama Mahjong üzerine olduğu için pek değeri bilinmiyor :( 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.