Jump to content

Death Billiards [tanıtım(İnceleme)]


Önerilen İletiler

48721.jpg

   Hikaye, karakterlerin bara gelmesiyle başlıyor. Onları karşılayan güzeller güzeli hostes. Bara gidilip içkiler isteniyor barmenden. 2 karakter içkilerini içerken barmen, buraya nasıl geldiklerini sorunca, hatırlamadıklarını anlıyorlar.Barmen buranın nerede olduğunu söyleyemiyeceğini söyleyip, karakterlere hayatlarını ortaya koyacakları bir oyun oynayacaklarını söylüyor. Tam olarak ne olduğunu söylemeden, kuralları açıklıyor. Aşırı tepki gösteren 2 karakterden genç olanı kabul etmessem ne olur diye sorunca barmen, ceset dolu bir oda gösteriyor. Buradan bir çıkış olmadığından başka seçeneği olmayan 2 karakter, yaşlı adamın butona basmasıyla hangi oyunu oynayacakları belirlenmiş oluyor. Oynanacak oyun isminden anlaşılacağı gibi bilardo.


Oyun başlayınca 2 karakterinde çok iyi birer bilardocu oldukları ortaya çıkıyor. Oyunda ki toplar normal bilardo topların farklı olup, bazı belirli özellikleri var. Her top karakterlerin organlarıyla ilintili. Bu topların deliklere girmesiyle karakterler kısa süreli görüntü kaybı, işitme bozukluğu gibi belirtiler gösterebiliyor. Kalp ve beyin topları deliklere girince hemen ölme durumlarıda yok. En son 8 numaralı topu deliğe sokan kazanacaktır. Böylelikle 2 karakter arasında ölüm kalım savaşı başlar.



Karakterlerin ölmek istemeyişi hayatta kalmak adına başka şeyler yapmaya zorluyor. Genç adam yaşlı adamın ondan çok daha iyi bir bilardo oyuncusu olduğunu ve ona kaybediceğini anlayınca yaşlı adama saldırır ve onu öldürür. Oyun içi şiddet kullanmama gibi bir kural olmadığından oyun devam eder ve genç adam 8 numaralı topu deliğe sokar ve kazanır. Kazandıktan sonra yaşlı adamın dirildiği farkeden genç adam, bunun nasıl olduğunu sorunca barmen açıklayamayacağını söyler ve ardından yaşlı adamdan tebrik ve teşekkür alır. Tebrik ve teşekkür etmesi sonucunda şaşkına dönen genç adam neler olduğunu anlamayınca yaşlı adam, '' teşekkürler sayende her şeyi hatırladım.'' der. Ardında buraya nasıl geldiğini anlayan genç adam öldüğünü hatırlar.



Büyük spoiler,

Öldükleri anlaşılan 2 karakter, cennet ya da cehenneme gidebilmek için bu testi geçmek zorunda oldukları anlarlar. Tabiki genç adam bu sınavda başırısız olur. Çünkü adil bir kazanım olmamıştı ama kurallar arasında şiddete başvurmamak gibi bir kuralda yoktu. Genç adam iplerle ilahi güzergaha yol alırken, yaşlı adam barmenin kulağına bir şeyler fısıldar ve kopar. Genç adam adaletsiz hakkında yakınıyor ve bu gerçekten çok etkileyici oluyor. Barmen ona hak veriyor verir ve 2'sini birer asansöre bindirir. Yaşlı adam şeytan yüzüne genç adam ruh işareti olan asansöre bindirilir ve giderler. Barmenin yanında kız hangisi hangisine gitti diye sorunca bunu sana söyleyemem diyen barmen, asıl cevabı izleyiciye bırakarak nereye gideceklerini bizim belirlememizi istiyor.





Kendi görüşüm,

Ne kadar iyi kapanış yapmış olsalarda tadı damakta kaldı bence. En azıdan 13 bölümlük olsaydı çok iyi olurdu. Kusursuz olan Flashbacklerde gördüğümüz gibi yaşlı adamında, genç adamında geçmişte hatalar, günahlar yaptığını gördük ama onlar sevmiş, çok çalışmış ve kazanmışlar.



Genç adamın en son yaptığı konuşma beni hayli etkiledi,Doğduğu zaman aralığından, ailesine, maddi durumundan, bedensel engellerine kadar, her insan farklı koşullarda dünyaya gelmişse, yaşamışsa, onları nasıl eşit bir şekilde yargıladığını sordu. Tanrı'nın iyiyi kötüyü neye göre yargıladığını olabilicek en iyi insani biçimde sorgulaması benim gözümde zirve yapmasına neden oldu. Baştan beri hata üstüne hata yapan, oyunu hile ile kazanan genç adam, mertliğinden ödün vermeyen yaşlı adama nazaran en cesur kişi olmuştu. Melek olduğunu düşündüğüm barmen ve kız bile bu konuşmadan etkilenmişti.

Asansörlerin üstünde olan, boynuzlu yüzün cehennemi,diğer yüzün cenneti gösterdiğini söyleyebilir miyiz ?
Unbenannt.jpg
Eh, madem çözmesi bu kadar kolaydı, o ikisi, ya da melek olduğunu düşündüğüm kız neden çözemedi asansörlerin sırrını? Yaşamla ilgili bir tecrübesi olmadığı için mi? Yoksa bu basit bir kandırmaca mıydı?

Sonda ise kızla yaptıkları sohbette, ''böyle şeyler söylemesi yaşadığının 'kanıtı' bence.'' demesi kendi iradeleri ile yaşamadığını söylerken kızın, ''Bizde bilardo oynayalım mı belki bir şeyler kaparız.'' demesi fanilere bir anlık özenme isteği gibiydi.



Ergo Proxy gibi zirvede taşıyacağım başka bir anime kesinlikle izlemenizi öneririm.

İzlemek için Death Billiards

Bir kaç gif,


tumblr_mkt5n14BSr1qcsnnso1_500.gif
tumblr_mm4uv1DiLb1qf9l6uo1_500.gif
tumblr_mktktlOe9t1s1sk4do1_500.gif
death_billiards_by_shiomiakira-d6290v1.p

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Daha çevrilmemiş ise olmadı.. :(..Mecburen beklemeye alacağım üzgün bir şekilde... :(.Ciddin ilginç ve gizemli bir anime... :ph34r:.İzlemek istiyorum. :mellow:Paylaşım için teşekkür...

.

Türkçesi var sitede. :) http://www.turkanime.tv/anime-detay/Death-Billiards buradan izleyebilirsiniz ^_^
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir The Utopian

Hemen bakıyorum. Hoşuma gitti, tam benlik. -.-

Teşekkürler konu için.

edit: Keşke tek bölümlük olmasaymış. Çok hoşuma gitti anime benim.

Bana sanki yaşlı adam cehenneme, genç adam cennete gitti gibi geldi. -.-

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 4 ay sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.