Jump to content

Uçan kaçan karakterleri kaldırıyoruz


Misafir

Önerilen İletiler

Resmi ekleyen


TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Çocuk'ta artık Osmanlı padişahlarının hayatını anlatan çizgi filmler olacağını ve hayal ürünü varlıkların, uçanların, kaçanların çocuklar için tehlikeli olduğunu söyledi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Çocuk’ta Osmanlı padişahlarının hayatını anlatan çizgi filmler yayınlayacaklarını söyledi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in Yeni Akit gazetesi'nde yer alan röportajında "TRT Çocuk göreve geldiğimizde kurduğumuz ilk kanal. Ben Türkiye’de bir değişim olacaksa çocuklara yapılacak yatırımla olacağına inanıyorum. Özel kanallar ticari amaçlı kurulduğu için yabancı ülkelerde yayınlanan çizgi filmleri kendi kanallarında yayınlıyorlar. Biz ise kamu kanalıyız. Kendi karakterimizi oluşturuyoruz, kendi kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi katıyoruz." dedi.

Uzaylılar çocuklar için tehlikeli

Şahin yaptıkları çizgi filmle ilgili bilgi vererek, mevcut çizgi filmlerdeki hayal ürünü varlıkların çok tehlikeli olduğunu ifade etti; "Örneğin, Çınar isimli bir çalışmamız var. Burada Osmanlı padişahlarını anlatacağız. Osman Bey’den başlayacağız 2. Abdülmecid’e kadar geleceğiz. Bu çizgi filmle çocuklar tarihimizi öğrenecek. Ancak diğer çizgi filmlerde hayal ürünü varlıklar, uçanlar, kaçanlar, uzaylılar, doğaüstü yaratıklar var. Bu çocuklar için tehlikeli diye düşünüp büyük paralarla kendi filmlerimizi çekip çocuklara sunuyoruz. Onlar da ilgi ile izliyorlar."


Trt çocukta pokemon yayınlanıyormuş galiba yeni haberim oldu bak ondada kaldırmışlar izlerdim :ph34r:


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 133
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Tövbe tövbe. Allah'ım bayramlık ağzımı açtıracaklar. Lan çocuk dediğin hayal kurarak büyür lan. Uçmayı hayal etmeselerdi uçaklar falan nasıl yapılacaktı ? Ay sinirlendim. Sen çocuğa hayalle gerçeği öğ

Yorumları okuduktan sonra Osmanlı Devleti'nin hiç bilmediğim yüzü ortaya çıktı.Neymiş kardeş katili torun katili sex kölesi için yetiştirilen cariyelermiş peh.Birazcık empati yapın sonra anlarsınız ne

Sizin şu padişahları asan biçen diye tanıtmanıza bir türlü anlam veremedim. Ya ceddinizi iyi bilmiyorsunuz ya da sizi çok yanlış bir şekilde yönlendirmişler. Sizin o asan biçen dediğiniz padişahlar dö

Tövbe tövbe. Allah'ım bayramlık ağzımı açtıracaklar. Lan çocuk dediğin hayal kurarak büyür lan. Uçmayı hayal etmeselerdi uçaklar falan nasıl yapılacaktı ? Ay sinirlendim. Sen çocuğa hayalle gerçeği öğretmezsen gider kendini pokemon sanıp balkondan atar tabi. Bunun çizgi filmlerle ne alakası var ? Ne kadar saçma bir düşünce tarzı. Çocuklar için tehlikeliymiş. Bunlar bişeyleri yapmak için kılıf olmuş sadece.
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence güzel bi çalışma.Çocuklar henüz iyi-kötü kavramını bilmedikleri için doğa üstü çizgi filmlerin etkisine kapılıp risk taşıyan hareketler yapabiliyorlar.Mesela geçen senelerde biri pokemon izleyip kendini 7. kattan atmış.İşte çocuk aklı böyle bişey.O yüzden tarihimiz ve diğer dersler eğitici programlar çizgi film yapılarak anlatılırsa daha güzel olur diye düşünüyorum.

Edit:Hayal gücü çizgi film ile gelişmez.Uçağı icat eden bilgisayarı icat eden ve bunun gibi bir sürü icat yapan insanlar çizgi film izlememişlerdi.O yüzden gerçekçi olmayan çizgi filmlerin hayal gücünü geliştireceğini sanmıyorum .

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tövbe tövbe. Allah'ım bayramlık ağzımı açtıracaklar. Lan çocuk dediğin hayal kurarak büyür lan. Uçmayı hayal etmeselerdi uçaklar falan nasıl yapılacaktı ? Ay sinirlendim. Sen çocuğa hayalle gerçeği öğretmezsen gider kendini pokemon sanıp balkondan atlar tabi. Bunun çizgi filmlerle ne alakası var ? Ne kadar saçma bir düşünce tarzı. Çocuklar için tehlikeliymiş. Bunlar bişeyleri yapmak için kılıf olmuş sadece.

Bencede çocuklar ilk onlarda öğrenir bizde izledik pokemon bizde bir sorun yok
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir The Utopian

Haksız bir söylem yok ortada. Küçük yaştaki çocukları bariz şekilde etkileyen yapımlar mevcut (Kurgu karakterlere özenip çarşaftan pelerin yapıp uçmaya çalışmayı kast etmiyorum :lol: )

Hayal güçlerini geliştirecek, izleyip ders çıkarılacak çizgi filmler, iyidir yararlıdır. Ama oldukça abartı çizgi filmler var. -.-

Bu Osmanlı, kültür vs. konusuna yorum yapmak istemiyorum, siyasete girecek çünkü. -.- Ama kısmen doğru söylenenler.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Doğru bir karar olmuş. Bu adamlar kafalarına göre ypmıyorlar bu işi. Sonuçta devletin televizyonu. En azından doktorlardan vs. destek alıyorlardır.

Hayal gücüne gelirsek. Bence bir çocuğun kendi kendine hayal ederek büyümesi gerekir. Başkalarının hayallerinden etkilenerek değil. Bu hayal gücünü geliştirmek yerine daraltır. Çünkü hayal edilen bir şey zamanla var olan bir şeye çekilmeye başlanır. Animeden örnek veriyim. Ben animelerin hayal gücünü geliştirdiğini düşünmüyorum. Çünkü çizilmiş gideo haline getirilmiş bir dünyayı seyrediyoruz. Biz bir katkıda bulunmuyoruz. Bu olay manga veya kitaplar için geçerli değil.

Bilgisayardan yazıyor olsam paragrafı düzenlerdim ama malesef telefondan yazıyorum. Artık ilk seferde nekdar anlatabildiysm.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ne dogru nede yanlis bir karar. Cizgi filmler cocugun hayal gucunu gelistirmesi icin onemli bir metaryal.Tamam,cocugun kendi hayal dunyasini yaratmasi gerek ama cocuga hic ekipman,malzeme vermezsen nasil kendi dunyasini kursun ki?Hem padisahin hayatini izleyen cocugun ben padisahim istedigimi yaparim demeyecegi ne malum?Tarihimizide ogrenicekler,sorun yok ama diger hayal urunu olanlari engellememek kaydiyla.Cunku ikiside covuga lazim olan seyler...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şaka gibi gerçekten. Hayal kurarak büyümeyen çocuk gelecekte ne yapar ? Şuan elimizde bulundurduğumuz her şey hayal gücü sayesinde ortaya çıktığını unutmayalım.Bilimsel veriler,Pedagoglar çocukların hayal dünyasının önemli olduğunu söylerken bunlar neye dayanılarak yazılmış ? Ya padişahların ? adam asmış, gavur(!) öldürüp sevap kazanmış bunları da gösterecek misin ? ya da tarihi çarptırıp ''uçan kaçan'' padişahlarla çocukların akıllarını mı zehirleyeceksin ? Uçan kaçan karakter görmeyen bir çocuğun, hayal etmesini beklemeyin.Görmediği şeyin hayalini kuramaz.

Düzenlenme: -Estable tarafından
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şaka gibi gerçekten. Hayal kurarak büyümeyen çocuk gelecekte ne yapar ? Şuan elimizde bulundurduğumuz her şey hayal gücü sayesinde ortaya çıktığını unutmayalım. Çoğu bilimsel veri buradakilerin tersini söylerken, Pedagoglar çocukların hayal Dünyasının geniş olmasının önemini anlatırken bu düşmanlıkta ne ? Burada yazanlar neye dayanarak ? Uçan kaçan karakter görmeyen bir çocuğun, hayal etmesini beklemeyin.Görmediği şeyin hayalini kuramaz.

Sonuçta Hazerfen Ahmet Çelebi içinde uçmak bir hayaldi
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.