Jump to content

Uçan kaçan karakterleri kaldırıyoruz


Misafir

Önerilen İletiler

Böyle birşey olabilirmi ya.Çocuklar hayalgücüyle büyür .hayali gerçekten ayırt etmesi gerekir.Siz çıkmıssınız Osmanlı tarihi anlatacaksınız.tarihi ile övünen toplumlar patatese benzer; işe yarar kısımları toprağın altında kalmıştır daha ne kadar devam edecek tamam kurtartılar aldılar güzel memleketimizi ama buda olurmu. Çocukları saray hayatına savaşlara sürüklüyorsunuz sonrada uçan kaçanları kaldırıyoruz.O zaman büyüyünce 20 tane kadınla evlensin.40-50 tane cocuğu olsun.Herkes hizmet etsin ona.Eğitim sistemini batırdılar sıra bunda.Sülüman sülüman diye bağırır artık cocuklar

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 133
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Tövbe tövbe. Allah'ım bayramlık ağzımı açtıracaklar. Lan çocuk dediğin hayal kurarak büyür lan. Uçmayı hayal etmeselerdi uçaklar falan nasıl yapılacaktı ? Ay sinirlendim. Sen çocuğa hayalle gerçeği öğ

Yorumları okuduktan sonra Osmanlı Devleti'nin hiç bilmediğim yüzü ortaya çıktı.Neymiş kardeş katili torun katili sex kölesi için yetiştirilen cariyelermiş peh.Birazcık empati yapın sonra anlarsınız ne

Sizin şu padişahları asan biçen diye tanıtmanıza bir türlü anlam veremedim. Ya ceddinizi iyi bilmiyorsunuz ya da sizi çok yanlış bir şekilde yönlendirmişler. Sizin o asan biçen dediğiniz padişahlar dö

bn anlamıyorum elin avrupalısı amerikalısı senden 20 yıl ileride onlarda neden böyle yasaklar olmuyo onlara bakarsan bizim tam tersimiz daha çok hayal kurmaya imkansız gibi görünen şeylerin aslında bir gün gerçeğe dönüşebileceği fikrini çocuklarına aşılıyolar. bizde hala okulda da okul öncesinde de hep aynı ezberci sistem izlede ezberle öğren oğlum padişahların hayatını 5-6 yaşındaki bi çocuğun ilgisini çekmez ki inadına PİKA PİKA :D :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şöyle bir durum var Cartoon Network diye bir kanal var bilirsiniz hepiniz gece kanalları gezerken durdum izliyim dedim ki severim zaten Adventure Time'ı falan ama izlediğim o değildi . Adını tam hatırlamadığım gayet tuhaf bir çizgifilmdi.Arkada çalan müzik çizim şekli konuşmaları gerçekten psikolojimi bozmuştu.Ya da bazı çizgi filmler var 'süper kahramanların' hep birbirleriyle dövüştükleri kim yenerse onun daha güçlü olduğu ve bu yüzden de çocukların şiddete yöneldiği.Şimdi böyle çizgifilmler varken siz gidip uçan kaçan karakterlerin olduğu çizgifilmleri yasaklarsanız saçma olur. Ben de Hayao Miyazaki'den örnek veriyim Tonari no Totoro diye bir çizgifilm var. Totoro uçuyor tek bir nefesiyle rüzgar çıkarıyor daha bir sürü şey. Ama insan o filmi izledikten sonra nedensizce mutlu oluyor gerçekten ben bazen filmi düşünür düşünür gülümserim.Zaten Hayao Miyazaki kendisi söylemişti çocuklara bu dünyanın daha güzel bir yer olduğunu gösterebilmek için çalıştım gibi bir şey. Bunun için çalışan başka çok daha fazla insanlar var ve emin olun ki bu çocukların psikolojisini bozmuyor. Bana göre tarih çocuklara göre bir konu değil demek istediğim Keloğlan gibi çizgifilmler olur da allah aşkına ne yapabiler en fazla? Amacım Osmanlı'yı kötülemek değil ama çocuklar normal hayatın sıkıcılığından bunalıp kendi hayal dünyalarında sadece çocukken hayal edebilecekleri şeyleri hayal edip izlemeliyken onlara daha küçük yaşlarında bu kadar gerçeklik aşılamak çok saçma. Zaten büyüdüklerinde yeterince sorunları olacak.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sizin şu padişahları asan biçen diye tanıtmanıza bir türlü anlam veremedim. Ya ceddinizi iyi bilmiyorsunuz ya da sizi çok yanlış bir şekilde yönlendirmişler. Sizin o asan biçen dediğiniz padişahlar dönemin halifeleridirler. Adaletli davranmak zorundadırlar ki bunun yanında gerekenleri yapmışlardır. Hiç bir padişah kadının verdiği hükmü geri çevirmemiştir. Bizim padişahlarımızı dizilerde saçma sapan anlatçaklarına çizgi filmlerde anlatmaları çok daha mantıklı. Bir kere padişahların sırf yetişirken aldıkları eğitimlerini anlatsalar bile kim bilir neler öğrenirler çocuklar. Bunu geçtim kültürümüzden olan şeyleri izlemeleri de ayrı bir güzel.

Bir çocuk hayallerini bir şey izleyerek değil oyunlar oynayarak masallar dinleyerek geliştirir. Kendinizi bir düşünün bakalım. Bir anime izledikten sonra etkisinde kalmıyor musunuz? Kendinizi o dünyada hissetmek istemiyor musunuz? Kendi hayal gücünüz o dünyayla ilgili hayaller geliştirmiyor mu? Bu hayal gücünü sınırlamaktan başka bir şey değil. Boşuna inkar etmeye de gerek yok. Animelerin neden büyükleri cezbettiğide ortada. Bir insan büyüdükçe mantıken realist olmaya zorlanır. Hayal gücü ikinci plana atılır. Fakat çocuklar için bu geçerli değildir. Hayatta daha bir sorumluluğu üstlenmemişlerdir.

dostum tamamen katılıyorum ama yine o dizilere bakarak yanlış anlaşılabilecek birşeyi izninle düzeltmek istiyorum :)

Hiç bir padişah kadının verdiği hükmü geri çevirmemiştir.

burda "kadın" değil "kadı" diyor :D

Kadı: Osmanlı devlet yapısında bir mevki ve makamın adıdır. Günümüzdeki yargı sistemi bağlamında görevleri hakime denk gelmektedir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

o kadar üzüldüm ki şu 5 sayfayı okurken anlatamam. içim acıdı. osmanlıyı fütursuz kardeş katili diye tanıtan sözde tarih, uçkur düşkünü diye tanıtan beyaz ekran, bu gençlerin beynini bu denli yıkadığı ve kendi ecdadından utandırdığı için gün gelecek hesap verecek. o bu dünyaya yetecek bir hesap değil ama. o hesap başka dünyalara sığacak ancak.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

o kadar üzüldüm ki şu 5 sayfayı okurken anlatamam. içim acıdı. osmanlıyı fütursuz kardeş katili diye tanıtan sözde tarih, uçkur düşkünü diye tanıtan beyaz ekran, bu gençlerin beynini bu denli yıkadığı ve kendi ecdadından utandırdığı için gün gelecek hesap verecek. o bu dünyaya yetecek bir hesap değil ama. o hesap başka dünyalara sığacak ancak.

Osmanlı kaç yüz yıllık büyük korkulan devlet kardeş katili demek hakaret etmek resmen padişahlarımızın kemikleri sızlayacak
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anime izlemeye yeni başladığım için forumlara kayıt olmam genelde, okumakla yetinirim. Benden anime ve mangada çok daha bilgili insanlar olduğu için çekinirim. Ne kadar bazen insanların yazdıklarına cevap vermek istesem de sabredebiliyordum. Sanırım bu konu bir istisna. Bu kadar uzun yazdığım için üzgünüm sanırım tutamadım kendimi ve biraz taraflı olduysa da kusruma bakmayın tarafsız olması için özen gösteriyorum.

İnsanlar sanki Osmanlı arşivlerine bakarak eleştirenleri ayıplıyor, ki Osmanlı'yı eleştirenler de nereden kesin kaynak bulabiliyor? Arşivler çoğu kez değiştirilir. Bilmem farkında mısınız ama günümüz gazatelere, kitaplara kayıtlara doğru aktarılmıyor. Yapılan haberlerin doğru olup olmadığını bilmiyoruz hem de bu teknolojiyle. Siz Osmanlı'dan günümüze gelenlerin doğruluğuna nasıl inanabiliyorsunuz? Ne kendi arşivlerimizin ne de yabancı yazarlarınkine %100 güvenmek gerekir. Kendi devletimiz olduğu için geçmişte çarpıtılmış olabilir yaşananlar, dışarıdakiler ise bizim tarihimizi yazarken tabii ki taraflı davranacaklar ne bekliyoruz ki?

Siyasete girmemek için çok sınırlamam gerekiyor konuyu. Fakat Osmanlı'yı yere göğe sığdıramayan arkadaşlar var, sadece bu sitede de değil her yerde. Lisedeki tarih kitaplarına bir bakar mısınız? Padişahların hepsi resim yapardı, enstrüman çalardı, yok şiir yazardı, süper dövüşürdü, mükemmeldi. Öyle gösteriyorlar ki sanki bizimkilerde hiç hata yok sırf dış ülkelerin oyununa gelmişiz gibi. Madem o kadar mükemmeldik niye bitirdik kendimizi? Niye son buldu devlet de, bizimkiler madem kandırıldıklarından haberdardı çok zekilerdi ve zenginlerdi, niye son veremediler? Ne yabancıları ne de kendimizi yüceltelim, insanları olmadıkları yerlere koyarak kendimizi kandırıyoruz.

Yavaş yavaş birileri amaçlarına ulaşmak için her adımı atıyor, bizse tartışıyoruz. Halk hep böyle uyutuluyor işte, halbuki şu anda dünyada daha önemli olaylar olurken.

Gelelim müdürün değişiyle uçan kaçanların kaldırılmasına. Gerçekten bu kadar bağnaz bir düşünce daha görmedim. Demiştim ya yüceltmeyelim gözümüzde diye, o küçük çocuk öyle yapmış olabilir Pokemon'u gözünde büyütüp atlamıştır. Ne var yani? Cinayetler oluyor diye insanları evlere mi kapatacağız, gençler zenginliğe özeniyor diye o abartılı dizileri mi kaldıracağız? Birileriyle uyuşmayan kitaplar yazılıyor diye yazarları mı tutuklayacağız? Ihm pardon, bu zaten yapılıyordu. Ne bileyim birileri pahalı markaları karşılayamıyor diye o ürünleri Türkiye'ye getiremeyecek miyiz?

Osmanlı çizgi filmi olsun tabii ki, kimse karşı çıkmıyor. Bizim de kendi değerlerimiz yansıtılmaya çalışılsın yoksa başka türlü nasıl gelişecek ülke? Pepee bize özel, bizimde kendimize ait şeylerimiz olmalı sürekli dışarıdan alamayız. Ama Amerika'da Batman'e özenen adam bir yerlere gidip insanları katlediyor. Orada yasaklıyorlar mı? Yasaklasa ne geçecek eline zaten...

Çocukluğum Heidi ile geçti benim, ayrıca kimse Pokemon oynatsın demiyor TRT'ye. Çok tatlı, çocuklar için yapılmış animeler var. Ne öpüşme var ne de kan içinde. Bu kadar görüş alanlarını sınırlamak istiyorlarsa bunları oynatsınlar tamamen engelleyeceklerine. Bir iki anime öyle diye araştırmadan kaldırmanın mantıkla bağlantısı nerede?

Pis Yedili midir nedir onu oynatıyorlar ya, onu engellesinler. 1. sınıf çocukları liseyi öyle zannediyor, şimdiden öyle konuşuyor. Okullarda sürekli bıçaklamalar oluyor, o gençler animelere değil mafya dizilerimize özeniyor. TRT'den kaldırmışsın kime faydası var. Ülkenin %90'ı TRT izlemiyor zaten. Ayrıca Pokemon'u da oynatabilirler. Geç saate koysunlar, olsun bitsin. Aile çocuğunu konrol edemiyorsa bunda animelerin suçu ne? Bende çocukken gizlice salona kaçıp, televizyonun sesini sonuna kadar kısıp Hellsing izlerdim gece yarısında. Gidipte insanları ısırmaya başlamadım. Çocuklarını eğitemiyor diye yasak koymak çözüm değil. Herkeste psikolog kesildi, o yasak onu yapma bunu yapma deyip ellerinden bir şeyleri alıyorsunuz sonra çocuklara zararlı, etkileniyorlar diyorsunuz. Bahane üreterek içinizi mi rahatlatıyorsunuz yoksa telafi ettiğinizi mi sanıyorsunuz? (Kimse dizileri, çekilen saçma sadece argo ve düzenbazlıkla dolu Türk filmlerini engellemiyor bu arada.)

Neyse daha devam edebilirim ama yeter sanırım. Gerçekten biraz gözlerini açması lazım bazı insanların. Hiçbir şeye körü körüne bağlı olmayın arkadaşlar.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

dostum tamamen katılıyorum ama yine o dizilere bakarak yanlış anlaşılabilecek birşeyi izninle düzeltmek istiyorum :)/>

Hiç bir padişah kadının verdiği hükmü geri çevirmemiştir.

burda "kadın" değil "kadı" diyor :D/>

Kadı: Osmanlı devlet yapısında bir mevki ve makamın adıdır. Günümüzdeki yargı sistemi bağlamında görevleri hakime denk gelmektedir.

Bende mesajı yolladıktan sonra düşündüm acaba anlamayan olur mu diye de sonra telefondan yazıyorum diye değiştirmeye üşendim. :D Cümlenin gelişinden anlarlar dedim.
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yahu dalga mı geçiyorsunuz? Birkaç yorumu okuduktan sonra ciddi anlamda sinirim bozuldu ve ilk kez bu forumda cevap yazma gerekliliği hissettim. Anime izleyen birisi olarak nasıl böyle bi saçmalığa destek oluyorsunuz anlayabilmiş değilim.

Şu an TV lerde yayınlanan sürüyle aptal saptal avrupa çizgi filmleri var onları zaten yayınlamasınlar, ona bir sözüm yok. Ama bizim zamanımızdaki mükemmel ötesi çizgi filmleri göz ardı edemezler. Heidi olsun, Looney Tunes çizgi filmleri olsun, Pokemon olsun, Jetgiller, Çakmaktaşlar olsun, biz böyle yapımlarla büyüdük. Benim çevremde kimse kendini camdan atma gerekliliği hissetmedi. Kendini bunlara çok fazla kaptıran çocuk aile ilgisi görmüyordur bunu açık bir şekilde söylüyorum size, ve sonuna kadar da arkasındayım. Bunu söyleyen adam eminim bilgisayar oyunlarına da karşıdır. Ben kendimi bildim bileli çizgi film izlerim, 6 yaşımdan beri de her tür bilgisayar oyununu oynamışımdır. Şu an üniversite okuyan açık fikirli, özgür düşünen bi insanım ve benim gibi olan tanıdığım bir sürü arkadaşım var.

Osmanlı konusuna gelince. Yıllarca bize tarihi kendi görüş açımızdan yalan yanlış anlattılar, bunu şu an tartışmak istemiyorum. Kendi aklı olgunlaşmış her insan bunu anlayabilir. Veya komşu ülkelerde yaşayan insanlara sorup onların Osmanlı hakkında ne düşündüklerini sorabilirsiniz. Ha madem böyle yapacaklar işin içine biraz fantastik unsurlar katsınlar. Düz tarih anlatımı olacaksa ben kendi çocuğuma izlettirmek istemem böyle şeyleri.

Yahu Japonlar adamın bu tezine %100 karşıt örnek, daha söze gerek var mı?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.