Jump to content

Uçan kaçan karakterleri kaldırıyoruz


Misafir

Önerilen İletiler

Oyşşş oku oku :D

Kimsede özet geçmemiş haaa yağdırmış resmen :D Neyse, kendi fikrimi söyliyim...

Hani herkes demiş 7. katdan atlayan Pokemon izleyici çocuk falan,bunun aslında tonlarca örneği var.Zamanında ben daha tasolarla okul koridorlarında oynarken bu haber yayılıp,Pokemon tasoları kalktığında ( Bir süre sonrada Dizisi kaldırılmışdı ) hiç kimse akıl verememişdi.Oturup adam akıllı düşündüğünüzde, yaşı ne olursa olsun burada ilk olarak ailenin hatası vardı.Eğri oturup doğru düşünelim.Ben çocuğa iyiyi kötüyü hayali yada gerçeği tam açıklayamazsam elbetteki çocuğum o katdan atlar.Yüksek bir yerden düşülünce ölünüleceğini yada zarar görüceğini anlatmazsan çocuğana tabi ki çocuğun ordan atlar.Nitekim kendini süperman/batman zannedip atlayan çocuklarda vardı.İstedikleri yere dava açsınlar soruşturma yapsınlar,siz çocuğunuza doğru eğitim yada gerçekleri öğretmezseniz bu tarz olaylar elbette olur.

Diğer bir konu, hani hiç yanlış anlaşılmasında artık Osmanlı dizisi ve filmi görmekden gına geldi diyebilirim.Elbetde köklü bir tarihimiz olsada insanın aklına başka projemi gelmez arkadaş.O kanalı aç şu oynuyor,şu kanalı aç şu oynuyor ,Trt çoçukda oynuyor .İyi güzelde sen insanın ufkunu geliştirmezsen en genç nesilin olan bu çoçuklar nasıl fikir ve zihniyet sahibi olacak...

Jetgiller,Tom ve Jerry,Çakmak taşlar ıvır zıvırı özledim valla.Eski Tarihini bilmek iyi güzelde,yakın tarihden niye proje üretilmiyor...

Neyseeee...Çok konuştum ^_^

Gidip pankart hazırlayım" Pika Pika deme, Sıra sana gelecek ! " diye yazı yazacam :ph34r: :P

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 133
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Tövbe tövbe. Allah'ım bayramlık ağzımı açtıracaklar. Lan çocuk dediğin hayal kurarak büyür lan. Uçmayı hayal etmeselerdi uçaklar falan nasıl yapılacaktı ? Ay sinirlendim. Sen çocuğa hayalle gerçeği öğ

Yorumları okuduktan sonra Osmanlı Devleti'nin hiç bilmediğim yüzü ortaya çıktı.Neymiş kardeş katili torun katili sex kölesi için yetiştirilen cariyelermiş peh.Birazcık empati yapın sonra anlarsınız ne

Sizin şu padişahları asan biçen diye tanıtmanıza bir türlü anlam veremedim. Ya ceddinizi iyi bilmiyorsunuz ya da sizi çok yanlış bir şekilde yönlendirmişler. Sizin o asan biçen dediğiniz padişahlar dö

o kadar üzüldüm ki şu 5 sayfayı okurken anlatamam. içim acıdı. osmanlıyı fütursuz kardeş katili diye tanıtan sözde tarih, uçkur düşkünü diye tanıtan beyaz ekran, bu gençlerin beynini bu denli yıkadığı ve kendi ecdadından utandırdığı için gün gelecek hesap verecek. o bu dünyaya yetecek bir hesap değil ama. o hesap başka dünyalara sığacak ancak.

Buna ben de üzüldüm ama Osmanlı'nın ilerde yıkışını öğrenince nolucak çoçuğun hali?

Bi binayı sağlam tutmak için temeli iyi atmalıdır.Mesela bizim zamanımızda gerçek tarih yansıtılsaydı temelimiz sağlam olurdu ve şimdi ki gibi afallamazdık.Bu açıdan bakmak lazım.Öyle herşeyi bi kerede yüklersen harddiski yakarsın :) .Böyle işler yavaş yavaş olmalı.

Dediğin gibi arkadaşlığı anlatan çizgi filmler olmalı.Zamanımızda kimse birbirine güvenemez olmuş.Güven aşılayan çizgi filmler olursa iyi olur.

Kanuni'nin savaşa gidierken yolda karınca yuvası görüp o karınca yuvasına zarar gelmesin diye yolu değiştirdiğini tarih hocamdan öğrendim. Neyse ki bu yıl tarih hocası konusunda şanslıydık Sadece kitap okutturup arada öğüt vercem diye okumayı durdurup azarlayan bir hocamızı görmedik bu yıl... Temel okulda atılır. İlk Okul hocaları çok önemli bu konuda ders kitapları ne kadar kötü olursa olsun, o dersi ezbere olarak değil gerçekten severek öğreten temelini iyi oturtan hocalarımız var. Şanssız öğrenciler bu hocaları göremez ne yazık ki. Liseye gelince de afallama oluyo tabi. Temeli nasıl oturtcam diye.

Temli oturtmazsan afallarlar mı? Asıl islam' ı yaşayan o padişahları hayran hayran hocadan dinledikten sonra nasıl rezalet halde yıkıldığımızı görmenin acısını biliyo musun? Mimar Sinan'in o kadar emeği hizmeti olduktan sonra Kanuni yaşlanınca evine çeşme yaptırmasına izin veriyor.Emeklerinin ödülü, yalnız olduğu için yaşlılıkta abdestten, içmeye kadar çeşmeye zor gittiği için.. Sonra devlet geriliyo o kadar yığınla sorun var yaşlı adamın çeşmesinin derdine düşüyor o vezirler.. Neymiş halk eşitmiş, ne işi varmış evinde çeşmenin.. O kadar el atılcak şey varken çekememezlikten düşülen derde bak. Bi su bile bulamadan ölüp gitti mimarımız. Şimdi de böyleyiz yoktan sorunlarla uğraşıp Pokemon'u kaldıralım. Astronomi yasaklanıyor yobaz ulema sınıfı sayesinde... Meleklerin bacaklarına bakıyolarmuş göya... :D Şimdi de Astronomi değil Hayal Gücünü alıyolar bu daha kötü...

Böyle anıları çocuklar ilerde öğrenince ne düşünücek acaba?... Çocukluğunda alıştığı o pembe Dünya'nın yıkılışını görmek daha ağır gelir ilerde. Bırakın lisede görüp üzülsünler.. Temeli ağır Osmanlı tarihiyle oturmaya kalkarlarsa o çocuk ağırlığın altında ezilir.

Ben animasyon bölümünü okumak için can atardım "Belki Pepee gibi adımlar atıp çocukları gülümsetebilirm" diye ama artık ağlamak istiyorum bu konudan sonra.. Amacım tartışma çıkarmak değil sadece haksızsam düşündüğüm gibi yanlış değilse diye yazmaya devam ediyorum içimdi bir umut vardı ama gittikçe daha da üzüyo hep yanlışları görüyorum. Hayallerim yıkıldı resmen...

Buraya yorum yazıp başımı yastığa koyduktan sonra kimsenin fark etmediği bir nokta gördüm... Kızları nasıl göstericekler? Kız çocuğu ip atlayan süslü püslü eğlenceli kızlar görmek ister. O çizgi filmlerde sadece padişahlar var. Ne göstericekler? Nasıl saraya tıkılıp koca beklediğini mi, ne kadar boş olduklarını mı? Bari halktan çocuklar anlatılsaydı. Osmanlı döneminde olsaydı yine bir meraklandırma tarihi öğrenmeyi isteme oluşurdu. Eğitici de olurdu.

TRT Çocuk müdürü gelsin bişey olsun burda biri bi umut versin o çizgi filmlerde ne anlatıcaklarını göstersin. Düşündüğüm gibi olmycağına inandırsın .. Umarım çocuklarımız o çizgi filmleri görmez... Zaten up uzunca yazımı yazdım çilemi söyledim daha fazla söze gerek yok.(Yani son yorumum bu olacak sanırım ..) Milletimize geçmiş olsun..

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Tek kanallı bir Türkiye’ de ÇOCUK-TUM- ben.

Siyah beyaz ekrana bakıp renkleri tahmin etmece oynar, hafta sonunu iple çekerdik, annem okula gitmem için resmen yataktan kazımak zorunda kalırdı beni, ama hafta sonu olduğunda sabah altı da ayakta olurduk abim ve ben.

Voltran vardı, He-man vardı Uçan Kaz vardı Esteban vardı siyah beyaz izlerdik onları da renkler yine hayal gücüne bağlıydı…

Öğlen kovboy filmleri olur babam , ben, abim üçlüsü kanepeye oturur elimizde çekirdek ile izlerdik, annem söylenirdi hep ..ortalığı batırıyorsunuz şu çekirdeği yavaş çiğneyin diye, sanki biz ata biner biz ateş ederdik abim ile önce Voltran oluşturur annemi çileden çıkartır ardından kovboyculuk oynayıp babamın tüm gazabını üzerimize çekerdik arkadaşlar ile buluşup kayıp şehri arardık ve deli gibi eğlenir deli gibi gülerdik.

TRT çocuğuydum ben ama kurallar vardı, ailemiz, arkadaşlarımız, abla ve ağabeylerimiz vardı, bir odanın içinde yalnız başına televizyon karşısın da avutulmaya bırakılmadık hiç .. .

Çocuk uslu dursun da, nasıl durursa dursun mantığı içinde, yeni nesil birçok aile bencilliklerine alet ediyorlar televizyonu, uçan mış, kaçan mış, ışınlanan mış, artık zihniyet farklı, sadece ufku dar, öğretilenin ötesine geçemeyen, sınırlandırılmış, ezberci, sorgulamayan bir gençlik istiyorlar ki maalesef bilinçli yada değil aileler de bunu destekliyor, sırf sorumluluklarını başlarında atmak için,istisnalar elbette var ama istisnalar kaideyi bozmuyor maalesef.

Uuçanı da, kaçanı da olsun, elbette tarihimiz de olsun sadece Osmanlı değil tüm Türk tarihi olsun ama bunu objektif düzgünce yapabilecek kimse yok, olan da yapamıyor zaten.

Asıl sorun çocuklarımızın o körpecik akıllarını, hayallerini, masumluklarını kendilerine göre yontmaya çalışan zihniyet, TRT ne yayınlarsa yayınlasın yada TELEVİZYON ne yayınlarsa yayınlasın çocuklarımıza doğruyu yanlışı göstermeli, örneği BİZ teşkil etmeliyiz, seçenek sunmalı ve kararlarına saygı duymalıyız, kendilerinin her şeyden önce bir birey olduklarını hissettirmeli, çocukluğun sadece, ÇOCUKLUK olduğunu unutturmadan, hayal dünyasının tüm sınırlarını zorlayarak ama en az zararı almaları için çabalayarak, büyümelerine izin vermeliyiz, böylelikle ayakları yere sağlam basan, akılları sağlıklı olan bir nesil yetişeceğini düşünüyorum…

Hala umudum var -_-

devrik cümle, imla hatası olduysa af ola -_- çok pis gaza geldim :ph34r: yazmayacaktım, dayanamadım :unsure:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

songena hiç bir şey bilmiyorsun. özellikle harem hakkında. üniversitede insanlara birşeyler anlatmaktan iflah geldiği için gücüm yok sayfalarca birilerine birşey anlatmaya. ama bu kadar da düşman olmayın yahu. 600 sene dünyanın 3te 1ini yöneten bi ülkeden bahsediyoruz. bu kadar basit olabilirler mi, aklınız alıyor mu. yüzyıllarca insanlar sadece kılıçtan korktukları için mi yaşadılar osmanlı egemenliği altında. harem hele harem, Allah bin belasını versin onu size kötü tanıtanların, ahirette harem halkıyla beraber ben de olacağım yakalarında. ne kadar boşlar demişsin harem için. osmanlının son zamanlarında, sana göre ne kadar kötü çöktüğümüz zamanlarda, o haremdeki insanların koca bir osmanlı ordusunun kıyafetlerini elleriyle diktiklerini biliyormusun sen. ha. harem demek gizli demek. ancak çözülmeye başladığımızda haremin hizmetlerini çıplak gözle görebildik biz, gizleniyordu. sağ elini verdiğini sol el bilmiyordu! balkanlar bir avuç kan dökene mi teslim oldu ha. sence öyle olsaydı ne kadar dayanırdı o devlet, 10 yıl bile dayanmazdı. 600 yıl diyorum sana. gitmediysen bosnaya git. adamların şimdiki sefaletini, birbirine güvensizliğini gör. osmanlı özlemlerini dinle. bizim unuttuğumuz, hakaret ettiğimiz ecdadı bir de bosna halkından dinle. sana kızmıyorum. bilmiyosun ama düşün Allah rızası için.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

songena hiç bir şey bilmiyorsun. özellikle harem hakkında. üniversitede insanlara birşeyler anlatmaktan iflah geldiği için gücüm yok sayfalarca birilerine birşey anlatmaya. ama bu kadar da düşman olmayın yahu. 600 sene dünyanın 3te 1ini yöneten bi ülkeden bahsediyoruz. bu kadar basit olabilirler mi, aklınız alıyor mu. yüzyıllarca insanlar sadece kılıçtan korktukları için mi yaşadılar osmanlı egemenliği altında. harem hele harem, Allah bin belasını versin onu size kötü tanıtanların, ahirette harem halkıyla beraber ben de olacağım yakalarında. ne kadar boşlar demişsin harem için. osmanlının son zamanlarında, sana göre ne kadar kötü çöktüğümüz zamanlarda, o haremdeki insanların koca bir osmanlı ordusunun kıyafetlerini elleriyle diktiklerini biliyormusun sen. ha. harem demek gizli demek. ancak çözülmeye başladığımızda haremin hizmetlerini çıplak gözle görebildik biz, gizleniyordu. sağ elini verdiğini sol el bilmiyordu! balkanlar bir avuç kan dökene mi teslim oldu ha. sence öyle olsaydı ne kadar dayanırdı o devlet, 10 yıl bile dayanmazdı. 600 yıl diyorum sana. gitmediysen bosnaya git. adamların şimdiki sefaletini, birbirine güvensizliğini gör. osmanlı özlemlerini dinle. bizim unuttuğumuz, hakaret ettiğimiz ecdadı bir de bosna halkından dinle. sana kızmıyorum. bilmiyosun ama düşün Allah rızası için.

Ağzımdan harem lafı bi kere bile çıkmadı... Söylediklerim yanlış anlaşılmış belli ki. Osmanlı'nın yıkılışı üzüyor insanı. Kardeş katlini mi göstercekler deyip kötülemedim Osmanlı'yı da.. Oyun oynayıp eğleniceği zamanda mı diyceksin bunu küçücük çocuklara. Çizgi filmde ne anlatıcaklar çok merak ediyorum...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Astronomi yasaklanıyor yobaz ulema sınıfı sayesinde... Meleklerin bacaklarına bakıyolarmuş göya... :D Şimdi de Astronomi değil Hayal Gücünü alıyolar bu daha kötü...

Benimde amacım tartışmak değil.Bu konu başlığı altında ilk yorumumu söyleyip bırakmayı düşünüyodum ama Osmanlı ile ilgili bu kadar yanlışın düzeltilmesi gerektiği için çokça yorum attım (tabi sen yoksun aralarında da)

Öncelikle İslam ile astronomi ayrı değildir.Osmanlı'da duyduğuma göre 500 tane astronomi hocası yetişmiştir.Astronomi de tarih kitaplarımızda gösterilen en bilindik isim Hazreti Fatihin "sarayımın en değerli hazinesidir" dediği Ali Kuşçu'dur.

Ayrıca meleklerin bacaklarına bakma olayına güldüm :) .Çünkü melekler görünmeyen varlıklardır.Onları görmek için gökyüzüne bakmaya gerek yok.Her insanın yanında vardır ama yinede her insana gözükmezler.Hadi gözüktüler diyelim günah da olmaz çünkü meleklerin cinsiyetleri yoktur. :) Astronomi dersini kaldıranların cahil oldukları belliymiş :)

Osmanlıda ki eğitim sistemiyle daha detaylı bilgi için buraya tıkla.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Benimde amacım tartışmak değil.Bu konu başlığı altında ilk yorumumu söyleyip bırakmayı düşünüyodum ama Osmanlı ile ilgili bu kadar yanlışın düzeltilmesi gerektiği için çokça yorum attım (tabi sen yoksun aralarında da)

Öncelikle İslam ile astronomi ayrı değildir.Osmanlı'da duyduğuma göre 500 tane astronomi hocası yetişmiştir.Astronomi de tarih kitaplarımızda gösterilen en bilindik isim Hazreti Fatihin "sarayımın en değerli hazinesidir" dediği Ali Kuşçu'dur.

Ayrıca meleklerin bacaklarına bakma olayına güldüm :) .Çünkü melekler görünmeyen varlıklardır.Onları görmek için gökyüzüne bakmaya gerek yok.Her insanın yanında vardır ama yinede her insana gözükmezler.Hadi gözüktüler diyelim günah da olmaz çünkü meleklerin cinsiyetleri yoktur. :) Astronomi dersini kaldıranların cahil oldukları belliymiş :)

Osmanlıda ki eğitim sistemiyle daha detaylı bilgi için buraya tıkla.

Hem üzücü be komik. Haklısın. :) Ben zaten bunlara saygı duyarım hele okulda gıpta ederdim ama bi de şimdiki halimizle Osmanlının iyi olduğu dönemleri karşılaştırmak.. Yıkılışını görmek sınıftan öyle bir çıkışımız var ki.. tarih dersini dinlemek istemiyordu kimse. 6-7 yaşındaki çocuğa tabi ki bunları göstermezler ama Osmanlı'yı lisede filan tanımalı bence. Çocukluğunun çizgi filmlerine gülsün eğlensin.Diğer bir yönünü öğrenince ileride daha çok üzülücek Osmanlı için. Ve çocuklar için ne kadar eğlenceli anlatabilirler ki? Verdiği dersler olur tabi ki ama ne kadar anlayıp hissedebilir. Ülkemizde çizgi film izleyenlerin burda anime izleyenleri yaşı gibi değil ki. Böyle olunca daha da zor tarihi o yaşta öğretmek, dediğim gibi sadece bilgilendirici olması da değil eğlenip gülmeleri açısından napabilirler.. :(

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tabi ki güldürücü kıssaları vardır.Öğretecekleri şeyler yıkılışını öğretmezler ama şehzadelerin azimlerini çabalarını gösterebilirler.Yoğun çalıştıklarını öğretebilirler.Nasıl şartlar altında ders çalıştıklarını nasıl eğitim aldıklarını vs vs gibi.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.