Jump to content

Uçan kaçan karakterleri kaldırıyoruz


Misafir

Önerilen İletiler

Arkadaşlar çok özür dilerim ama bu yapılan bence saçmalık. 5 yaşında çocuğa Osmanlı padişahlarını tanıtmak sadece çocuğun kafasını karıştırır. Bizden 5-6 yaşlarındayken Pokemon, Bayblade, Spiderman izlerdik, söyleyin, hanginiz camdan aşağı atladı? Şöyle bir şey var ki, çocuklara sahip çıkmak ailelerin görevi. TRT'nin fikrine saygım kesinlikle sonsuz, ama bazen olayı abartıyorlar. Bunlar eğlenceli, kurgusal, hayal gücünü zirveye çıkartıp çocukların eğlenmesini sağlayacak programlar. Osmanlı Dönemi taht kavgaları asla küçük çocuklar için uygun değildir, olamaz.
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 133
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Tövbe tövbe. Allah'ım bayramlık ağzımı açtıracaklar. Lan çocuk dediğin hayal kurarak büyür lan. Uçmayı hayal etmeselerdi uçaklar falan nasıl yapılacaktı ? Ay sinirlendim. Sen çocuğa hayalle gerçeği öğ

Yorumları okuduktan sonra Osmanlı Devleti'nin hiç bilmediğim yüzü ortaya çıktı.Neymiş kardeş katili torun katili sex kölesi için yetiştirilen cariyelermiş peh.Birazcık empati yapın sonra anlarsınız ne

Sizin şu padişahları asan biçen diye tanıtmanıza bir türlü anlam veremedim. Ya ceddinizi iyi bilmiyorsunuz ya da sizi çok yanlış bir şekilde yönlendirmişler. Sizin o asan biçen dediğiniz padişahlar dö

hea adam orada 5 yaşındaki çocuğa saray entrikalarını anlatacaklar, bizansla yapılan anlaşmaları anlatacaklar. Ne biliyorsun osmanlı ve türk moditfleri kullanarak günlük bir çocuğun yaşamını anlatmayacaklar. geriden geliyorsunuz sadece gülüyorum :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Birçok arkadaş gerekli açıklmayı yapmış bu yüzden açıklama yapmama gerek yok. Arkadaşlar sonuçta devlet kanalı baştakiler ne derse bunlarda evet diyorlar kesin tayyip'in torunu bir çzigi film izledi sonra etkisinde kaldı. Bunlarda rahatsız oldular trt'ye haber saldılar hemen hjagfasf :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Osmanlı padişahları ile ilgili çizgi dizi bence gayet güzel bir fikir. Şu ana kadar hep yabancı çizgi dizileri filmleri izledik, yabancıların yaptıkları oyunları oynadık. Onların kültürlerini, tarihlerini gördük, peki neden kendi çizgi dizilerimizi izlemeyelim? Türkiye'de yaşayan bir insan olarak Türkler tarafından yapılmış, doğru bilgi veren ve Türklerle ilgili bir çizgi filmi, gayet mantıklı buluyorum. Fakat , çocukların Türk tarihini öğrenmesi ve bunu yaparken eğlenmesi için böyle bir çizgi film yaparken, zararlıdır şudur budur diye de diğer çizgi dizileri yayından kaldırmak bence çağın ÇOK ama ÇOK gerisinde bir hareket. Sonuçta televizyondan kaldırsan internetten izleyecek, internete de mi sansür koyacaksınız?..

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bazı çizgidizilere veya animelere yaş sınırı koyabilirler. Fakat pokemon falan olmuyo ya . Çocuk dediğin hayallerle büyür . Hayallerle üretir yani . Bence çok saçma olmuş . Osmanlı tarihini anlatan bir çizgifilimde iyi . O zaman TRT Çocuk'ta bizim küçükler cillenin başıdnan ayrılmıyo . Bakın görün cilleyi falan kaldırmazlar .

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İyi güzelde peki osmanlı tarihini ve padişahları anlatırken hiç mi savaş sahnesi olmucak ? O zamanda çocuk bir eline bıçak bir eline tencere kapagını alıp ben Fatih Sultan Mehmet'im, ben Kanuni'yim diyip bir arkadaşına saldırsa ne diyecekler acaba :) Düzgün bişi yapalım derken iyice batıyorlar..

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sanırım işin iç yüzünü açıklarsak gereksiz polemikten kurtulacağız.

Arkadaşlar bu gelişmenin Pikachuyla, çizgi filmlerle, Animelerle yada çocuk psikolojisiyle hiç bir alakası yok. İbrahim Şahin'in bu kararı alırken çocuk psikolojisi üzerine araştırma yapmış olması fikri bile teoriyi çürütmeye yeter.

Bu karar kesinlikle politik bir gelişmedir. İktidara yaranma amacıyla alınmış bir karardır. Politik olması dolayısiyle burada tartışılacak bir konu değil.

Günümüzde çocuklar için tv yayını yapmak yada içerik hazırlamak için kurulmuş çoğu kuruluş oldukça ciddi bilimsel tekniklerle çocuk psikolojisi üzerinde durmaktadır. Küçüklerin gelişimini olumsuz etkileyebilecek her tür içeriğin filtrelenmesine gayret gösterilmektedir. Elbette hedef kitlenin yaş ortalaması belirleyici unsur olarak ele alınıp bazı yayınlar bu konuda daha az temkinli olabilir ancak dünyada tamamen zararsız, en küçük yaştaki kardeşlerin bile negatif etki altında kalmadan izleyebileceği yapımlar meydana getiriliyor. Bu yönde bir endişe varsa seçimi çocuk psikolojisine daha temkinli yaklaşan yapımlara öncelik vererek belirlerseniz sorun çözülmüş olur.

Sonuç itibariyle bu karar alınırken öncelikli düşünce ifade edildiği gibi çocukların gelişiminden rahatsızlık duyulması değil.

Buna rağmen pek tabi tarihimizin anlatıldığı bir animasyon yapımı hazırlanması oldukça olumlu bir durum ancak bu yapıtın önceki TRT animasyonları gibi son derece kalitesiz olacağından ve bürokratik dayatmalar sonucu taraflı bir bakış açısıyla tarihin sadece olumlu kısımlarını anlatacağından emin olabilirsiniz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.