Jump to content

Valkyria Chronicles


Misafir

Önerilen İletiler

Resmi ekleyen

Tür: Aksiyon, Romantik, Askeri

Yayınlanma Tarihi: 05.04.2009

Bölüm Sayısı: 26

Yönetmen: Yamamoto Yasutaka

Senaryo: Yokote Michiko

Orijinal Hikaye: Sega

Firma/Stüdyo: A-1 Pictures

Başlıca Seiyuular: Inoue Marina (Alicia Melchiott), Chiba Susumu (Welkin Gunther),

Manga: Valkyria Chronicles (2008 – 2010) Mangaka: Kito En, Sega

Açılış: Asu he no KIZUNA – HIMEKA, KANASHIMI RENSA – MARIA

Kapanış: Ano Kaze ni Notte – pe’zmoku, Hitotsu no Negai – Inoue Hikari, Brightest Morning – Inoue Hikari

1930′ların Avrupa’sında, Doğu Avrupa İmparatorluğu enerji kaynağı olan Ragnite madenlerini ele geçirmek adına Gallia ülkesi ile savaş halindedir. İmparatorluğun, Bruhl adındaki küçük bir kasabaya saldırmasıyla hikaye başlar. Bruhl’da yaşayan Alicia, Welkin ve Welkin’in kız kardeşi Isara prototip tank olan Edelweiss’i kullanarak kasabalarını savunur. Bu tank ile savaşı daha hızlı sonlandırabileceklerini düşünerek milis birliklerine katılırlar ve 7. Takım adı verilen birliğe dahil olurlar. Welkin, Birinci Avrupa Savaşının kahramanı olan babasının ünü ile 7. Takımın komutanı, Alicia ise yardımcısı olarak atanır. Savaşları Gallia Ordusunun maşası olarak devam ettiren 7. Takım hem tarihin bilinmeyen yüzünü hem de bir yetim olan Alicia’nın kim olduğunu öğrenirler.

Resmi ekleyen

Seriye ismini veren Valkyria’lar antik çağlarda yaşamış, enerji kaynağı olan Ragnite’i güçlerini arttırmak için kullanan savaşçı ırkın adı. Zaman içinde soyları tükenerek hikayenin geçtiği zaman diliminde yaşayan çok az kişi vardır. Darcsen diye adlandırılan koyu renk saçlı bir ırkla savaşan Valkyria’lar tarihe Darcsen Faciası olarak geçen katliama sebep olurlar. Zaman içinde Darcsen Faciası yüzünden Darcsenlerin uğursuzluk getirdiği düşüncesi yayılır ve Darcsenler toplumdan dışlanır. Hikayede Welkin’in kız kardeşi de bir Darcsendir.

Resmi ekleyen

Seri Bruhl savaşıyla aksiyonlu bir açılış yapar ve 7. Takımın oluşması, kaynaşması ve parlak zekalı olan komutanları Welkin’in sayesinde kazandıkları savaşlarla devam eder. Genellikle yüksek tempolu ilerleyen seri karakterlerin geçmişleri, aşk üçgeni ve komik olayların işlendiği bölümleri de atlamamış. Savaşın orta yerinde 1. Takımın komutanı Faldio ile Welkin arasında kalan kızımız Alicia’nın duygusal gelgitleri ya da karakterlerin banyo keyifleri gibi sahneler görmek biraz seriden soğutsa da fanservissiz anime olmaz diyerek gözardı edilebilir. Serinin belki de en beğendiğim kısmı ise savaş temalı animede kimseyi öldürmezsek olmaz düşüncesiyle sevilen karakterleri harcayabilmeleridir.

Resmi ekleyen

Animenin, özellikle Final Fantasy XII’nin müziklerinde emeği geçen Sakimoto Hitoshi’nin elinden çıkma şahane müzikleri var. Seri bittiğinde OST albümünü indirmenizi tavsiye ederim. Animasyonu başarılı, Canvas adı verilen kara kalem ile çizilmiş gibi bir grafik sistemi vardır. Gözünüz ilk başta biraz detaylara takılsa da zamanla alışıyor. Çok fazla seiyuulara dikkat etmeme rağmen Alicia’nın seiyuusu olan Inoue Marina, Alicia karakterinde kullandığı yumuşak ve iniş çıkışları kulak tırmalamayan ses tonuyla ilgimi çekti. Marina aynı zamanda Armin (SNK) karakterinin seslendiricisiymiş. Bir savaş hikayesi olarak sürükleyici bir seri içinde romantizm ve az biraz fantastik ögeler barındırıyor. Bu tür sevenler özellikle oyun tabanlı anime serilerini arayanlar için birebirdir.

Resmi ekleyen

RPG oyunu olan Valkyria Chronicles‘ın çok tutulması üzerine beş adet mangası ve anime adaptasyonu yapılmıştır. Oyunu farklı karakterle hikayenin devamı niteliğinde farklı oyun serileriyle devam etmektedir. Sega’nın çıkardığı son Valkyria oyunu olan Valkyria Chronicles 3 hikayesinden 2 bölümlük OVA yapılmıştır.

http://youtu.be/JD_b0TiSVgk

Alıntı:http://www.animefantastica.com

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 1 sene sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.