Yöneticiler 3n4bL3 576 Posted June 1, 2011 Yöneticiler Share Posted June 1, 2011 Kelime anlamı "aynı insan yayını" demektir. "Doujinshi" kelimesi ilk defa belli bir yazar veya klasik sanat eseri stiliyle yazan edebi gruplar arasında kullanılmaya başlanmıştır ve anime ve manga dünyasına özgü değildir. Doujinshi artist ve yazar gruplarına "circle" adı verilir. Manga dünyasında, "doujinshi" günümüzde amatör, kendi başına yayınlanmış ve özellikle var olan anime ve mangalardan uyarlanmış mangaları isimlendirmek için kullanılır. Cağdaş doujinshi dünyasıyla özdeşleşmiş büyük bir fan kültürü vardır. Manga doujinshileri bazı dergilerde tanıtılır ve incelenir ve çizgi roman pazarlarında toptan satılır. Manga doujinshilerinin çoğu batıdaki fanzinler seviyesindedir, ama önemli bir kısmı dikkate değer seviyede yüksek kalitededir. Bazıları binlerce kopya satar ve bazı insanlar hayatlarını sadece doujinshi çizerek kazanırlar. Popüler doujinshi sanatçıları genelde profesyonel manga-ka olurlar (örneğin Sonoda Kenichi, Ozaki Minami). Diğer taraftan bazı profesyonel manga-kaların birçok kez sahte isimler altında kendi eserlerinin parodisini yapan doujinshiler yayınladıkları biliniyor. (örneğin Hagiwara Kazushi, Ueshiba Reach). イラル 1 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
LysSa 26 Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 Yani biz kendi çizimlerimizi yayınlayabileceğiz öyle mi ? hımmm hımm bi ara çiziyodum sıkıldım bıraktım. Kendime bununla ilgili biraz araştırma yapmam gerek Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Yöneticiler 3n4bL3 576 Posted June 11, 2011 Author Yöneticiler Share Posted June 11, 2011 Kendinize özgün karakter, konu ve yaratıcılık ile sizde bi "Dosjinshi" Yaratabilirsiniz. Vaktim olursa ki bu aralar pek musait değilim güzel birkaç örnek vermek isterdim konuyla ilgili olarak. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
arihanu 2 Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 çizimle aram kötü olsada yapıcağım :D şu aralar çizimlere ağırlık veriyorum bakalım :) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Ace Red Baron 41 Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Ozaman çizimlere tekrardan başlıyorum! 8) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
arihanu 2 Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Ozaman çizimlere tekrardan başlıyorum! 8)aslında sitenin online dergisi gibi bir şey yapılsa da hoş olur :) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Dragon 22 Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Bilgilendirme için soal Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Ace Red Baron 41 Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 aslında sitenin online dergisi gibi bir şey yapılsa da hoş olur :)Katılıyorum oraya öizeriz ama fazla katılımcı yok 2sayfa olur:D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Sheyn 5 Posted October 21, 2011 Share Posted October 21, 2011 doujinshi...düşünmedim değil ama yeterli değilim yahuu :P aklıma birsürü uçuk konu geliyor hangisini çizeceğime bile karar veremiyorum -.-" Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Meloso-Chan 1 Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Doujinshi'ye örnek verirsem: PowerPuff Girls Doujinshi derim. Bleedman adlı kişinin çizdiği bir çizgi roman: Not: Aslında İspanyolca değilde çevirilmiş. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts