Jump to content

Japon yemeği Onigiri


LysSa

Önerilen İletiler

Japon Yemeği Onigiri :

Evet arkadaşlar bu forumda bu tarz başlıklar bulmanız artık çok normal olacak. Malum Japonya'ya meraklı arkadaşlarımız (Bende dahil) var. ve onlar hakkında farklı şeyler öğrenmek hepimizin hakkı .

Servis (Kaç Kişilik): 2 kişilik

Hazırlama Süresi: Yarım saat

Gereçler: 2 bardak pirinç, 2.5 bardak su

İç olarak: 1 adet küçük boy ton balığı konservesi, 2 çorba kaşığı mayonez

Yapılışı: Pirinci 2.5 bardak suda kısık ateşte haşlayın. Ateşi söndürüp pirinçimizi 10 dk kadar dinlendirelim. Ton balığı ve mayonez karıştırıp içli köfte gibi bir avuç pişmiş pirincin içine yarım kaşık koyup kapatalım. İstenirse Onigiri (pirinç köftesi) bittikten sonra çok az tuz atılıp yenilebilir. Onigirinin orijinal şekli iki avuç içinde üçgen şekil verilerek yapılır.

Servis önerisi: İstenirse her onigiri 1-2 çay kaşığı tuz ve kavrulmuş susamla kaplanarak yenilebilir.

Püf Noktaları: Japon pirinci Türkiye'dekinin tersine yapış yapış olursa iyi olarak kabul edilir. Onigiri yaparken de tane tane dağılanı değil de, sakız gibi olanı makbuldur. Bir onigiriye sekil verme 15-20 saniye alır.

1- Pirinci avuç içine yay

2- İçi koy

3- Kapat.

                       

Afiyet olsun !!! Saygılarımla.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.