Jump to content

One Piece Tanıtım (Ağır Spoiler İçerir)


Mystogan

Önerilen İletiler

  • 3 sene sonra...
  • Yanıtlar 69
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

One Piece (ワンピース Wan Pīsu) = Eiiçiro Oda (栄一路尾田) tarafından yazılan ve çizilen Japon shōnen manga serisidir. Haftalık Shōnen Jump (少年ジャンプ) dergisinde Ağustos 1997'den beri yayınlanmaktadır. One Piece

One piece hakkındaki görüşlerimizi burada paylaşalım. Bölümler ve olacaklar ile ilgili Spoiler kullanalım.   Not = Tanıtım ve Açıklama bir alt yorumda

naruto son bölümlerdeydim. bleach, ao no exorcist, kroshitsuji, death note, full metal alc vs birsürü anime izlemiş ama one piece izlememiştim. artık bunu bir görev gibi düşünürken, izlemeye başladım.

Resmi ekleyen

One Piece (ワンピース Wan Pīsu) = Eiiçiro Oda (栄一路尾田) tarafından yazılan ve çizilen Japon shōnen manga serisidir. Haftalık Shōnen Jump (少年ジャンプ) dergisinde Ağustos 1997'den beri yayınlanmaktadır. One Piece, şeytan meyvesi yiyerek doğaüstü güçler kazanmış, Monkey D. Luffy isimli, 17 yaşındaki bir gencin ve zaman içinde toplayıp mürettebatına kattığı korsanlardan oluşan Hasır Şapka Korsanları'nın maceralarını izlemektedir. Luffy'nin en büyük arzusu dünyanın en büyük hazinesi One Piece'i ele geçirmek ve sonunda Korsanlar Kralı olabilmektir.

Manga serisi, Production I.G tarafından 1998'de bir orijinal video animasyonuna, Toei Animation tarafından tüm Japonya'da yayın yapan Fuji Televizyonu'nda yayınlanan bir anime serisine ve birkaçbilgisayar ve video oyununa uyarlanmıştır.

Manganın şimdiye kadar ki kopyaları 140 milyonun üzerinde satmıştır. Şu an 23 ülkede 16 farklı dilde basılmaktadır ve anime serisi de 20 ülkede 13 dilde yayınlanmaktadır.

Tür = Askeri, Dram, Aksiyon, Fantastik, Komedi, Macera, +13

Manga:

Yazar = Eiichiro Oda

Yayıncı = Şueişa

Seri yayın = Haftalık Shonen Jump

Yayın tarihi = 4 Ağustos 1997 – devam ediyor

Sayı = 718 (25 Ağustos 2013)

TV anime:

Yönetmen = Konosuke Uda, Munehisa Sakai

Stüdyo = Toei Animation

Kanal = Fuji TV

Yayın tarihi = 20 Ekim 1999 – devam ediyor

Bölüm sayısı = 617 (20 Ekim 2013)

OVA: Defeat Him! The Pirate Ganzak

Yönetmen = Goro Taniguçi

Stüdyo = Production I.G

Bölüm sayısı = 1

Yayın tarihi = 26 Temmuz 1998

Filmler:

One Piece: The Movie (2000)

Clockwork Island Adventure (2001)

Chopper's Kingdom on the Island of Strange Animals (2002)

Dead End Adventure (2003)

Curse of the Sacred Sword (2004)

Baron Omatsuri and the Secret Island (2005)

The Giant Mechanical Soldier of Karakuri Castle (2006)

Episode of Alabasta: The Desert Princess and the Pirates (2007)

Episode of Chopper: Bloom in the Winter, Miracle Sakura (2008)

One Piece: Strong World (2009)

One Piece 3D (2011)

One Piece Z (2012)

Özel Bölümler:

Adventure in the Ocean's Navel

Open Upon the Great Sea! A Father's Huge, HUGE Dream!

Protect! The Last Great Performance

The Detective Memoirs of Chief Straw Hat Luffy

Karakterler

Mürettebat (Hasır Şapkalar):

Monkey D. Luffy (モンキー・D・ルフィー) (Mugiwara no Luffy (麦わらのルフィー - Hasır Şapkalı Luffy de denmektedir) = 17 yaşında bir erkek olan ana karakterdir.Hasır Şapka Korsanları'nın kaptanıdır. Korsan olma tutkusu Kızıl Saçlı Shanks'e duyduğu hayranlıktan kaynaklanmaktadır. Kaygısız ve bazen de aklı havada biri olarak tanımlanır. Genellikle oldukça kabarık bir iştahı vardır, özellikle de ete düşkündür. Kazara yediği ve yiyenlere özel bir yetenek bahşeden Şeytan meyvelerinden "Gomu Gomu no Mi" sayesinde vücudu bir lastiğin özelliklerini kazanmıştır. Luffy'nin hayali Korsanlar Kralı olmaktır. Luffy, OVA'da Urara Takano ve animede Mayumi Tanaka tarafından seslendirilmiştir.

Roronoa Zoro (ロロノア・ゾロ): Mürettebata ilk katılan kişidir. 19 yaşındave üçüncüyü ağzıyla kavrayarak tek seferde üç kılıç kullanabilen becerikli bir kılıç ustasıdır. Zoro aslında bir ödül avcısıdır ve korsanları yakalayarak Dünya Hükümeti tarafından başlarına konan ödülleri alır. Luffy'nin hayatını kurtarması nedeniyle tayfalığı kabul etmek zorunda kalmıştır. Coğrafi yönleri anlamada son derece zayıftır ve kolayca kaybolur. Ayrıca uykuya çok düşkündür ve içmeyi sever. Amacı dünyanın en büyük kılıç ustası olabilmektir. Zoro, OVA'da Wataru Takagi ve animede Kazuya Nakai tarafından seslendirilmiştir.

Nami (ナミ): Mürettebatın 18 yaşındakirotacısıdır ve mürettebata ikinci katılandır. Gemicilik becerileri mükemmeldir ve güçlü sezgileriyle havadaki en ufak değişiklikleri bile hissedip analiz edebilir. Ayrıca mükemmel bir hırsız ve kapkaççıdır. En büyük amacı dünyanın tüm bir haritasını çizmektir. Nami, OVA'da Megumi Toyoguçi ve animede Akemi Okamura tarafından seslendirilmiştir.

Usopp (ウソップ): Mürettabatın üçüncü olarak katılan 17 yaşındakinişancısıdır. Kronik bir yalancı, yetenekli bir mucittir ve Hasır Şapka'nın korsan bayrağını boyamada ve ayrıntılı kar heykelleri yapmada da gösterdiği kaydadeğer bir sanat yeteneği vardır. Usopp'un hayali, "denizin cesur savaşçısı" olabilmektedir. Usopp, animede Kappei Yamaguçi tarafından seslendirilmiştir.

Sanji (サンジ): Mürettebatın sürekli sigara içen 19 yaşındakiaşçısıdır ve mürettebata dördüncü olarak katılmıştır. Açlıktan ölmenin ne anlama geldiğini kendi tecrübelerinden bilmektedir. Bu yüzden, yemek isteyen birini asla geri çevirmez ve yiyeceklerin ziyan edilmesi onu kolayca altüst eder. Kadınlara karşı zaafı vardır ve güçlü bir şövalyelik hissi vardır. Ne pahasına olursa olsun bir kadını asla incitmez. Dövüşürken sadece ayaklarını kullanır bunun sebebinin ellerini yemek yaparken kullandığını ve onları riske atmak istemediğini söyler. Sanji'nin amacı, bütün deniz canlılarının bulunduğu yer olan "All Blue" denen büyük denizi bulmaktır. Sanji, animede Hiroaki Hirata tarafından seslendirilmiştir.

TonyTony Chopper (トニートニー・チョッパー Tony Tony Chopper): Mürettebatın beşinci olarak katılan 15 yaşındakidoktorudur. Şeytan meyvelerinden "Hito Hito no Mi"yi yiyerek insan özellikleri kazanan, mavi burunlu bir ren geyiğidir. Hem insanlarla hem de hayvanlarla aynı şekilde konuşabilmektedir. Ayrıca çok saftır ve kendisine söylenen her şeye kolayca inanır. Aynı zamanda aşırı derecede duygusaldır. Amacı, dünyadaki tüm hastalıkları iyileştirebilen bir ilaç yapmaktır. Chopper, animde İkue Otani tarafından seslendirilmiştir.

Nico Robin (ニコ・ロビン): 28 yaşındabir arkeologdur ve mürettebata katılan altıncı kişidir."Hana Hana no Mi" denilen şeytan meyvesini yemesi sonucu, istediği her yerden çiçekler açtırırmışcasına insan uzuvları çıkartma yeteneği kazanmıştır. Son derece zekidir ve küçük yaşlardan beri arkeolojiye ilgi duymaktadır. En büyük amacı, tarihin uzun ve kayıp bir kısmını anlatan antik bir taş olan Rio Poneglyph'i bulup deşifre edebilmektir. Ayrıca Poneglyphleri okuyabilen nadir insanlardandır.Ohara bilginlerinden geriye kalan tek kişidir.Oharaya düzenlenen Buster Call(Yıkım Çağrısı) 'dan Amiral Akoiji tarafından kurtarılmıştır.Hasır Şapkalara Barok Örgütünden katılmıştır. Hasır şapka tayfasının diğer üyelerine göre çok daha soğukkanlı ve sakindir. Robin, animede Yuriko Yamaguçi tarafından seslendirilmiştir.

Franky (フランキー): Mürettebata yedinci katılan kişidir ve 34 yaşındabir marangozdur. Kola-güçlü bir cyborgdur (insan ve makine bileşimi). Yapay vücudu sayesinde inanılmaz güçlüdür ve ön cepheden gelen çoğu saldırıya karşı oldukça dayanıklıdır. Sayısız silahla donatılmıştır. Bununla beraber Franky, çok hassastır ve Chopper gibi hislerini saklamada beceriksizdir. Amacı, bir hayal gemisi inşa edip dünyayı dolaşmaktır. Franky, animede Kazuki Yao tarafından seslendirilmiştir.

Brook (ブルック): 88 yaşında bir müzisyendir ve mürettebata sekizinci katılandır. Yaşayan bir iskelettir, bir kez ölüyü diriltebilen şeytan meyvelerinden "Yomi Yomi no Mi"yi kullanarak dirilmiştir. Centilmence bir karakter ile sapık, kaba bir tür karışımı ilginç bir kişiliği vardır. Çoğu zaman ağırbaşlı, eğitimli bir tavırla konuşurken bazen şaşırtıcı derecede kötü tavırlar sergiler. Amacı, Grand Line'ın etrafında daire çizip Reverse Mountain'a dönmek ve böylece Rumbar Korsanları (kendiside bu korsan tayfasındaydı) tarafından Laboona verilen sözü yerine getirmektir. Brook, animede Chō tarafından seslendirilmiştir.

Resmi ekleyen

YONKOU:

Yonkou tam anlamıyla Dört İmparator demektir.Yani Grand Line'ın ikinci yarısındaki en güçlü korsanlardır.Yonkou gerçek bir organizasyon değildir sadece kendileri için çalışmaktadırlar.Tam olarak amaçları bilinmiyor fakat muhtemelen Dünya Hükümeti'ni devirmeye çalışıyorlar.

ÜYELERİ:

Kızıl Saç Shanks (赤髪のシャンクス, Akagami no Shankusu) = Kızıl Saç Korsanları'nın kaptanı ve Luffy'nin macerasına başlamasını sağlayan korsandır. Ayrıca Yonkou'dan biri. Shanks her zaman uzun siyah pelerin, dizaltı pantolon ve sandalet giyer. Luffy ile karşılaşana kadar da hasır bir şapka takardı. Ayrıca hafif kirli sakalı vardı. Shanks'ın en dikkat çekici yanı kızıl saçıdır. Ayrıca sol gözünün üstünde Karasakal'ın açtığı üç yara izi vardır ve Luffy'i kurtarırken sol kolunu kaybetmiştir. Belinin sağ kısmında her zaman bir Sabre taşır. Shanks One Piece Dünyası'ndaki arka planda kalmış efsane karakterlerden biridir. Zamanını tayfasıyla birlikte dünyanın etrafında seyahat ederek geçirmektedir. Shanks diğer kaptan korsanlar gibi acımasız değildir ve tayfasını korkuyla yönetmez. Dost canlısı doğasıyla Mihawk gibi ciddi bir karakteri bile kendi eğlencesine ortak edebilmektedir. Başlarda şapşal görünmesine rağmen zor durumlarda akıllı çözümler üretebilmektedir. Örneğin; iki kişinin farklı görüşleri paylaşmasının, ayrı yollarda yürümelerinden daha iyi olacağına inanıyor.

Shanks kendisine ne olacağını düşünen biri değildir. Biri yiyecek ve içecekleri yere atsa hemen alır ya da üstüne tükürse dövüşle karşılık vermez; tayfasıyla birlikte güler geçer. Kolunu kaybetmesi bile onu üzmedi. Fakat birinin dostuna saldırmasını asla affetmez. Shanks ve tayfası buldukları her fırsatta parti yapıp alkollü içecekler içerler. Oda'ya göre One Piece karakterleri içinde kendisine en çok benzeyen Shanks'tır. Nedeni ise; ikisinin de eğlenmeyi ve partileri sevmesidir. Ayrıca dostu tehlikede olmadığı sürece gereksiz yere kan dökülmesi fikrine karşıdır.

Shanks'ın muzip bir kişiliği de bulunmaktadır. Luffy'e yaptığı şakalardan büyük keyif almaktadır. Oda'ya sorulan bir soruda eğer bir çocuk Shanks'tan bir Şeytan Meyvesi isterse ona yemek için 10 yaş genç olduğunu söyleyip çocuğu kızdıracağını söylemiştir. Shanks Luffy'nin çocukluğunu kendininkine benzetmektedir.

Çoğu zaman sakin ve cesur görünmesine rağmen işler ters gittiğinde panik yapmayı çok sever.

Shanks'in hiç bir dövüşü gösterilmemiştir ama buna rağmen Şahingözle günlük düellolar yapması onun çok iyi bir kılıç ustası olduğunu gösterir.Yonkou olması,Haki kullanıcısı olması özellikle Kral Hakisi,Beyaz Sakalın hakili saldırısını basit bir kılıçla durdurması ve Marineford savaşını bitirmesi çok saygı duyulan ve güçlü biri olduğunu gösterir.

Beyazsakal Edward Newgate = Beyazsakal Korsanları'nın kaptanı ve dünyanın en güçlü adamı olarak bilinmektedir. Korsanlara göre One Piece'i bulmaya en yakın kişidir. Yeni Dünya'da tüm denizleri yöneten Yonkou'dan biridir. Ace'i kurtarmak için girdiği savaşın sonunda vücudundaki kılıç yaralarının sayısı 267 dir, silah yaralarının sayısı 152 dir ve 46 kere top ile vurulmuştur. bunlara rağmen bütün korsanlık hayatı boyunca hiç bir zaman kaçarken sırtından bir yara izi edinmemiştir. Gol D. Roger'ın zamanında ona denk olabilecek tek korsandır.Ace in korsanlar kralının oğlu olduğunu anladığı zaman onu himayesine almış ve onun gelecekteki korsanlar kralı olacağına inanmıştır. Ace aksini düşünmektedir, Beyazsakalı korsanlar kralı yapmaya and içmiştir. Geçmişte Balıkadam Adası'nda yaptığı kahramanlıklar nedeniyle Jimbei O'na çok bağlıdır ve geçmişteki bir olay yüzünden Crocodile ona kin gütmektedir.

Beyazsakal alkoliktir ve istediği zaman içmenin ona hiç bir etkide bulunamayacağına inanmaktadır. Yanında uzun mızrak şeklinde bir kılıç taşımaktadır,Beyaz sakalın komutanları amirallere vurabilmektedir,buda komutanlarının haki kullanabildiğini gösterir. Çok uzun boyludur ve vücudunun bazı bölgelerinde yaralara rastlanmaktadır. Yeni Dünya da çok fazla dostu olduğundan ve çok fazla sayıda gemisi olduğundan filosu Don Krieg in filosu kadar kalabaktır.Gura Gura No Mi meyvesi yediği için depremler hatta tsunamiler yaratabilmektedir. Sengoku tüm dünyayı yokedebilecek bir güce sahip olduğunu söylemektedir.Edward Newgate (aka Whitebeard) yaşayan en güçlü adamdır.Kendi gemilerinden birini son sürat te giderken tek eliyle durdurabilir. Whitebeard korsanlarının kaptanı olduğu için kendinden düşük seviyelileri emri altındadır (ki bu adamlar Marco, Ace, Jozu, Vista gibi adamlar ve 1600 kişilik bir tayfa). Yediği meyve Paramecia türü arasında en iyi olarak gösterilen ve neredeyse bir Logia kadar güçlü olan Gura Gura no Mi(Deprem yaratma meyvesi)dir. Sengoku bu güçle O'nun dünyayı yok edebileceğini söylemiştir.Tek bir hareketiyle Marineford adasını ortadan ikiye bölmüştür.Havayı canlı bir nesne gibi tutarak tsunamiler yaratabilir.Ayrıca yumruğuyla havayı bir cam gibi kırabilir.İnanılmaz bir dayanıklılığı vardır.Savaşta onca yara almasına rağmen düşmemiş, bu yaraların üstüne birde Amiral Akainu'yu ağır yaralamayı başarmıştır.Edward Newgate, bir gemide tayfadan biriyken uzun sarı saçlı ve bıyıksız bir adamdı.Ayrıca diğer korsanların aksine hazine düşkünü değil, sadece denizde büyük bir aile sahibi olma peşindeydi.52 yaşındayken kafasına bere yerine bir korsan şapkası takardı ve sarı saçları omuzlarında dökülürdü.Gol D. Roger, O'na Raftel'e nasıl gidileceğini söylemek istediğinde bunu istememiştir çünkü O'nun hayali One Piece değil denizde büyük bir ailedir ve bunu kurmuştur.

Yeni dünyadaki tüm korsanları çocukları olarak görür, o korsanlarda kendisini baba gibi görürler.Eski zamanların korsanı olduğu için bu zamanda yaşayanlar onun için hala bir çocuktur.Aokiji ona saldırdığında kendisine "seni küçük yaramaz" demiştir, ayrıca Shanks gemisine mesaj yolladığında "Bu çocuklar ne zaman adam olduda ayağımıza gelmeye tenezzül etmiyorlar" diyerek Shanks'ında gözünde bir çocuk olduğunu belirtmiştir.(Shanks, onun zamanında düşman geminin bir çırak korsanıydı)

Kaidou = Şu anda 4 yonkoudan biridir. Eskiden, shichibukai olan Gecko Moria'ya rakip olduğu bilinir. Ve Marineford savaşında Beyazsakal'ın yolunu kesmek istemiş, fakat Shanks onu durdurmuştur. Kaidonun lakabı "1000 Canavar Kaido" olarak bilinir.

Big Mom (Charlotte Linlin) (シャーロット・リンリン, Shārotto Rinrin), diğer adıyla Big Mam (ビッグ・マム, Biggu Mamu) = ismi açıklanan son ve tek kadın Yonkou'dur. Lakabı ilk kez Denizci Karargâhı Savaşı'ndan ve ölen yonkou Beyazsakal'ın ölümünden sonra açıklanmış ve gerçek ismini Pappug açıklamıştır. Balık adam adasında luffy ile den mushi yardımıyla konuşmuşlardır bu konuşmada luffy linlin'e sinirlenmiş ve meydan okumuştur. Ayrıca balık adam adasındaki altınlar linline özür olarak gönderilmiş fakat kimse farkında olmasada bu altın sandıkların birinde bir bomba bulunmaktadır. İlerde bu bomba luffy ile big mam arasında bir kavgaya neden olabilir.

Kaido'nun yanında Linlin'inde gerçek görünümü henüz bilinmemektedir fakat Monkey D. Garp'ın hayalindeki silüette uzun kıvırcık saçlı ve çok sırıtan biri olarak görülmektedir.,balık adam arcından sonra yüzü tam olmasada karanlık bir biçimde gösterilmiştir tip olarak koca kafalı yaşlı bir kadını andırır. Şekere bayılır bu yüzden gösterilen silüette ağzında salyalarla şeker istemektedir.

Kara Sakal Marshall D. Teach = Lakabıyla Karasakal ya da tam ismiyle Marshall D. Teach Eskiden Beyazsakal Korsanları'nın bir üyesi olan bir korsan. Beyazsakal Korsanları'ndan ayrılıp kendi korsan tayfasını kurdu, bknz: Karasakal Korsanları. Teach, yani Karasakal aynı zamanda kısa süre öncesine kadar bir Shichibukai idi. Teach hayali Korsanlar Kralı olmak olan ve zafere giden yolda her yola baş vurabilecek tehlikeli bir adamdır.

Teach, lakabından da anlaşılacağı gibi, siyah bir bıyığa ve kirli sakala sahiptir. İri yapılıdır.

Teach efsanevi hareketleri ile daima dikkat çeken bir karakterdir. Teach köklü, eski bir korsandır, bunu Beyazsakal'ın seneler önce Gol D. Roger ile konuşurken konu D.'lerden açıldığında Teach'den bahsetmesinden çıkarabiliriz. Teach, Beyazsakal'ın ana gemisinden bir tayfa idi. Bu onu tehlikeli biri yapardı ancak onca sene tayfa içerisinde sessizce gizlenmeyi başardı ve başına hiç ödül konmadı. Ancak bu Teach'in Şeytan Meyvesi yemeden önce güçsüz bir adam olmuş olduğu anlamına gelmez, bu konuda kesin bir bilgimiz yok. Ancak Shanks, Beyazsakal ile görüşmeye gittiğinde suratındaki yarayı gösterir ve Teach'in yaptığı bu yaranın sızladığını söyler, Teach'in güçlü olduğundan bahseder. Bu yaranın, Teach şeytan meyvesini yedikten önce mi sonra mı olduğuna dair kesin bir bilgi yoktur. Shanks, Beyazsakal'a Ace'i Teach'in peşinden göndermekle Ace'i tehlikeye attığını söyler. Teach'in Beyazsakal Korsanları'ndan ayrılışı ise kendi pis işleri nedeniyle olmuştur. Demir kuralı, yani Beyazsakal tayfasının tek yasasını çiğnemesiyle; tayfadan birini öldürmesiyle birlikte peşinde olduğu şeytan meyvesini de alarak tayfadan ayrılmıştır. Teach'in öldürdüğü adam Beyazsakal Korsanları'nın 4. Bölük Komutanı Thatch idi. Teach, Thatch'i öldürüp onun yemek üzere olduğu Şeytan Meyvesini çalmıştır.

Crocodile Luffy tarafından yenildikten sonra Shichibukailikten çıkarıldı. Yeni bir Shichibukai seçilmesi için kalan 6 Shichibukai ve Denizciler toplanıyordu. Bu toplantı Karasakal Korsanları'nın ilk ortaya çıkışı ve Marshall D. Teach'in Beyazsakal tayfasından ayrıldıktan sonra gizlenme döneminden çıktığı olaydır. Teach bu toplantıya Shichibukai olarak kendisin önermesi için 5 kişilik tayfasının bir üyesi olan Lafitte'yi gönderir. Konsey, Teach'e bir şans verir, Shichibukai olması için kendisini önemli bir şey yaparak ispatlaması gerekmektedir.

Teach'in yoluna devam etmesi için Shichibukai konumuna gelmesi gerekiyordu... Bir süre için. Bunun için de uzun zamandır onun izini süren ve sonunda onun karşısına çıkan Ace iyi bir fırsat olurdu. Teach, Ace ile yaptığı dövüşü zorlansa da kazandı ve Ace'i Denizcilere teslim ederek kendisini ispatlamış oldu ve kendisini dünyaya tanıttı. Arıtk korsanlar için caydırıcı bir adamdı ve bu onun Shichibukai olmasını sağladı. Bu dövüş sırasında Teach'in Ace'e anlattığına göre o asla gerçekten bir Beyazsakal Korsanları tayfası olmamıştı, onun o gemide barınmasının tek sebebi hayallerine ulaşmasında iyi bir basamak olacak olmasıydı. Onun istediği seneler önce bir kitapta görüp kafasına koyduğu Yami Yami No Mi meyvesi idi, ki Beyazsakal'ın gemisindeyken bu meyveye ulaşmak daha kolay olacaktı. Nihayet Thatch bu meyveyi bulduğunda onunda tayfadan ayrılıp hayallerine yürüme vakti gelmişti. Karasakal, Ace ile dövüştükten sonra Impel Down'a yol almıştır.

Teach, Ace'i Denizciler'e teslim ettikten sonra Beyazsakal Korsanları'nın 2. Bölük Komutanı, aynı zamanda da Korsanlar Kralı Gol D. Roger'ın oğlu olan Ace hakkında idam kararı çıktı. Bunu engellemek isteyen Beyazsakal, Denizci Başkarargahına gelerek Marineford Savaşı'nı başlatmıştır. Karasakal da bu savaşta önemli rol oynamıştır. Magellan'ın Ace'i idama götürdüğü sırada Impel Down'da olan Teach bu hapishanede kalan 6. seviye suçluları, yani en tehlikelerini serbest bırakarak bunlardan San Juan Wolf, Basco Shot, Catarina Devon ve Abalo Pizarro'yu ayrıca da Impel Down başgardiyanı Shiryuu'yu tayfasına eklemiştir. Magellan'ın zehrine maruz kalan Karasakal ve tayfasını o sırada baş gardiyan rütbesinde olan Shiryuu panzehir vererek kurtarmıştır.

Bunu yaptıktan sonra Marineford Savaşı'nı basan Teach, durumu gören Sengoku'ya Shichibukai olmasının tek nedeninin Impel Down'a rahatça girebilmek olduğunu söyler. Teach'in savaşı basmasındaki amaç, hedefi çok büyüktür. Teach, Beyazsakal'la dövüşe başlar ancak dünyanın en güçlü adamını adil bir şekilde yenmesi çok zordur, Beyazsakal her ne kadar yaralı olsa da, öyle ki kafasının yarısı Akainu tarafından eritilip yok edilmişti, Teach'i hemencecik alt eder. Teach durumu tartar ve Newgate'e geçmiş yıllarını hatırlatarak yalvarmaya başlar, "Baba beni öldürme, ben senin oğlunum." ancak bu yaptığı sadece hain bir duygu sömürüsüdür, Beyazsakal'ın bir anlık duraklamasından faydalanan Karasakal Korsanları, tüm üyeleri, silahlarıyla Beyazsakal'a saldırır ve bu dünyanın, son 22 yılın, en güçlü adamının sonu olur. Beyazsakal ölür ancak asla yere devrilmez, ölmesine rağmen dim dik ayakta kalakalır. Gol D. Roger'dan D. isminin anlamını öğrenen Newgate bu dövüşte D.'leri kastederek Teach'e şöyle der: "Sen onlardan biri değilsin." Newgate'in son sözleri ise Korsanlar Çağı'nı daha da ateşleyecek şekilde olur, ünlü korsan Beyazsakal son nefesinde şöyle bağırır: "One Piece gerçekten var!"

Teach'in tek amacı tabii ki Beyazsakal'ı öldürmek değildir(bundan bir kârı olmayacaksa böyle tehlikeli bir işe kalkacak bir tip değil zaten) . Teach şeytan meyvesinin gücünü kullanarak yaptığı bir şeytanlık ile Beyazsakal'ın şeytan meyvesi güçlerini kendine geçirir. Marco'nun dediği üzere normal bir insan eğer iki şeytan meyvesi yerse ölür ancak Karasakal normal bir insan olmadığı için bu iki gücü kontrol edebilmiştir.Teach in şeytan meyvesi sonsuz acıyı çekebilmektedir vede bu sayede şeytan meyvesi kullanıcılarının özünü absorbe edebilmektedir ,bunu dövüşleri sırasnda Ace karşıda kullanmış ve onu yenmiştir. Ancak Portgas D. Ace in ateş gücünü almamış fakat Beyaz sakalın Gura Gura No Mi gücü almıştır Karasakal Gura Gura No Mi gücü kazandığında ilk yaptığı Marineford binasını yerle bir etmek olur. Daha sonrasında ise Garp'a ve Sengoku'ya meydan okur ancak Shanks savaş alanına ulaştığında dövüşten vazgeçip tayfasıyla birlikte çekip gider.

Karasakal uzun yolculuğunun ardından Yeni Dünya'ya döndüğünde 11 Supernova'dan biri olan, Bonney Korsanları'nın kaptanı Jewelry Bonney'nin saldırısına uğrar ve onu kolayca ele geçirir. Karasakal başında 140.000.000 ödül olan Bonney'i onun tayfasından biri olabilecek güçte olmadığını söyleyerek küçümser. Denizcilerle anlaşma yapmış olan Teach, 11 Supernova'dan Jewelry Bonney'i denizcilere teslim edecek ve karşılık olarak bir savaş gemisi alacaktır. Karasakal ve tayfası rahat bir şekilde takası beklerken denizciler gelir ancak ters giden şey ise gemilerle birlikte Karasakal'ı yakalam için Amiral Akainu'da gelmiştir. Karasakal korsanları korkudan deliye dönerek tek saniyede bağlı haldeki Bonney'i orada bırakarak toz olurlar. Akainu ise Teach'in peşine düşmez ve Bonney'i alıp gider.

Eiichiro Oda, Marshall D. Teach yani Karasakal'ı yaşamış ünlü bir korsan olan, ayrıca kendisinin de hayran olduğu bir kimse olan Karasakal'dan esinlenerek yaratmıştır.

Resmi ekleyen

Dünya Hükümeti:

(世界政府, Sekai Seifu) One Piece'in aranmasına karşı politik bir organizasyondur.5 Noktadan oluşan Bayrakları 170 ulusun bütünlüğünü temsil ediyor...Dört denizi ve Grand Line'ı. Bu dünya demektir!!!

-Spandam'ın Dünya Hükümeti hakkındaki konuşması;

”Dünya Hükümeti'nin tahminen 180 ülke ile ilişkisi bulunmaktadır. Bu ülkeler özerkliklerini kaybetmemeişlerdir; içişlerini kendileri yürütür (bazen Dünya Hükümeti karışır) fakat uluslararası ilişkilerde Dünya Hükümeti ile birlikte çalışırlar. Politik idealleri bilinmez ve yaptuıkları herşey doğru kabul edilir. Dragon gibi hükümete karşı olanlar bu politik idealleri onaylamazlar. Dünya Hükümeti Mutlak Adalet'e inanan ve Kutsal yer Mariejois'te yaşayan Gorousei'lerin koyduğu kurallara uyan dünyanın en büyük otoritesidir.

İlk bakışta dünya düzenini korumaya ve dünyayı herkes için güvenli bir yer yapmaya çalışıyor gibi görünmektedir. Masumların hayatını tehlikeye soka suçluları yakalamak ve insanların hayatını korumak için Denizcileri kullanırlar.

Resmi ekleyen

Filo Amirali:

One Piece dünyasında Filo Amirali (元帥, Gensui) en üst düzey komutana verilen Denizci rütbesidir. Amiral rütbesinin üstünde fakat Gorousei ve Dünya Hükümeti Başkomutanı'nın altında bir yetki derecesi vardır. Sadece tek bir Filo Amirali görevde olabilir.

Seride görünen tek Filo Amiralleri, şu an Dünya Hükümeti Başkomutanı ve 25 yıl öncesinin Filo Amirali Kong Denizci Karagarhı Savaşı'ndan üç hafta sonra görevinden istifa eden Sengoku'dur. Sengoku Kong'a yeni Filo Amirali olarak kendisinin yerine Amiral Aokiji'yi önermiştir.

Filo Amirali, Amiral ve Koramiral'lerin yanısıra Dünya Hükümeti ajanlarının sahip olduğu Buster Call'ı çağırma yetkisine sahip olan tek kişidir.

Amiraller:

Amiral Aokiji (青キジ大将, Aokiji Taishō), eski Koramiral Kuzan (クザン中将 Kuzan Chūjō) (İstifa Etti) = Deniz Kuvvetleri'ndeki 3 amiralden biri ve Hasır Şapka Korsanları ile karşılaşan iki amiralden ilkidir. Janpoca'da ismi "Mavi Sülün" anlamına gelmektedir. Bu üç amiral sadece Filo Amirali Sengoku'dan emir almaktadırlar.Sengoku görevden ayrıldıktan sonra yerine Aokiji'yi göstermiştir ama Akainu'da Baş Amiral olmak istiyordu. İkisinin düellosu sonucu Akainu kazandı ve yeni Baş Amiral oldu. Aokiji ise Akainu'nun astı olmak istemediği için Donanmadan ayrıldı. Artık Amiral değil.

Akainu = Dünya hükümetinin son amiralidir (Filo Amiralliğine Terfi Etti). Yediği şeytan meyvesi yüzünden vücüdunu lav'a çevirebilmekte ve her türlü lav saldırısı düzenleyebilmektedir. Monkey D. Luffy(Hasır Şapka Korsanlarının Kaptanı)'nin kardeşi olan Portgas D. Ace'yi öldüren kişidir.

Amiral Kizaru = Logia türü Pika Pika no mi (parıltı, ışık) meyvesi yemiş, Dünya hükümetinin 3 amiralinden biridir. Meyvesinin bilinen bir zayıflığı yoktur. Normal fiziksel darbeler vücudunun içerisinden geçer. Haki veya kairouseki kullanmadan vücuduna dokunabilmek, zarar verebilmek mümkün değildir. Değişik tarzda bir saldırıyla ortadan ikiye ayrılsa bile haki kullanılmadığı için vücudu ışık demetleri halinde tekrar birleşebilir. Genellikle hareketli düşmanlarını yakalamak için yata no kagami (Ayna) tekniğini kullanır. Sabit rakiplerinin hemen yanı başına onlar ne olduğunu anlayamadan ışık hızında ışınlanabilir. Meyve gücüyle kendisine bir ışın kılıcı yapabilir. Lazer şeklinde ışınlar atabilir ve gücünü kullanarak rakibine ışık okları saplaması mümkündür. Her meyve kullanıcısında olduğu gibi kendiside denizde yüzemez. Ayağıyla attığı bir ışın oku 27. korunun büyük ağacını yerle bir etmiştir.

Amiral Fujitora = İlk olarak Fujitora'dan Akainu bahsetmiştir. Dressroda ortaya çıktı. Gözleri kör ve kılıç ustadır. Barda kendini kandıran adamları yere koca bir delik açarak içine gömmüştür.

Koramiraller:

"Kahraman" Monkey D. Garp = Monkey D. Luffy'nin ve Portgas D. Ace'nin büyük babası ve korsan kral Gol D. Roger'a zamanında karşı koyabilmiş tek kişidir.Şeytan meyvesi gücünün olmamasına rağmen olağan üstü bir gücü vardır. Öyle ki çıplak eliyle gülleleri toplardan daha hızlı atabilmektedir. Yumrukları ölümcüldür. Marineford savaşından sonra rütbesini bırakmış ve yeni gelen acemileri egitmek için gönüllü olmuştur.

"Beyaz Avcı" Smoker = Mangadaki ilk göründüğü Logue Town'da görevli kaptan kıdeminde bir denizciyken şu an G-5 denizci üssünden sorumlu koramiraldir.Moku Moku Meyvesini yiyerek dumana dönüşme özelliğini kazanmıştır. Duman adam olduğundan fiziksel saldırılar içinden geçip gider, aynı zamanda düşmanını dumanla yakalayıp dumanla boğabilir. Aynı anda içtiği 2 puroyu ağzından düşürmeyen ve sırtında meyve güçlelerini etkisiz kılan bir jitte taşıyan bir karaktedir.Adil olan adalete inanan bu yüzden emir komuta zincirine pek uymayan,bu hususta üstleriyle katışabilen ve karşı gelebilen sağlam bir kişiliği olan ender denizcilerdendir.

"Şeytan Bambu" Vergo = İlk olarak Punk Hazard'a ortaya çıkar G-5 in başındaki Koramiraldir. Aslında korsan olup kendisi Doflamingo için çalışmaktadır. Punk Hazarda Trafalgar Law'a yenilmiştir.

Tsuru (つる中将 Tsuru Chūjō) "Büyük Taktikçi" = Mariejois'te Sengoku'nun direkt emri altında olan astlarından biridir. Yaşlıdır ve Dr. Kureha'ya benzemektedir. Eski Bir Denizcidir ve Woshu Woshu No Mi meyvesini yemiştir. Tsuru uzun (One Day açılışında Hina'dan bile uzun görünmekte), bir deri bir kemeik, saçları gri ve toplu bir kadındır. 22 yıl öncce saçları sarıydı fakat yine de yaşlı gözüküyordu. Genellikle Denizci pelerini ve gömlek giymekte ve kravat takmaktadır. Yaşı dolayısıyla deneyimli ve bilgili birisidir. Shichibukai toplantısında denizcileri birbirine düşürenin Doflamingo olduğunu anlamış ve Lafitte'yi görür görmez tanımıştır. Savaşa girmesine karıştıkları için gen Koramiralleri azarlamıştır. Bunun nedeni ona geride kalmasını söylemelerine rağmen dünyada artık güvenli hiçbir yerin kalmadığını bilmesidir. Garp'a göre ise iyi kalpli bir kadındır.

Momonga = Güçlü koramiralerden biridir. Tayfanın en çok karşısına çıkan ve zorlayan denizcilerden birisidir. İlerleyen zaman içerisinde tayfa adına en çoksıkıntı oluşturabilecek denizci olması tahmin edilmektedir. one piece film Z'de yer almıştır.

Jaguar D. Saul (Eski-Ölü) = Nico Robin'in yaşadığı Ohara adasında bir deniz kazasından kazazede olarak çıkan dev arkadaşıdır. Çocukken onu serüvene sürükleyen ve ölmemesi için onu denize açılmaya zorlayan kişidir. Kendisi iri yapılı ve sağlam bi karaktere sahiptir ve Aokiji tarafından öldürülmüştür. Saul, biraz utangaç ve arkadaş canlısı bir devdi. Her zaman gülünmesi gerektiğini söylerdi ve Nico Robin'e de bunu şart ettiren kişiydi. Gülüşü ise bir sürü dev gibi diğer herkesten farklı. (Dereshishishishi) Ve diğer "D" soyadına sahip olan kişiler gibi ölürken gülümsüyordu.

John Giant (ジョン・ジャイアント中将 Jon Jaianto Chūjō) = Deniz Kuvvetleri Anakaragâhı'na bağlı bir deniz subayıdır ve bir dev'dir. Başında üzerinde Deniz Kuvvetleri'nin bir sembolü bulunan kırmızı bir şapka, üstünde kenarları kırmızı renkli ve sol tarafında madalyalar bulunan sarı renkli standart deniz subayı ceketi giymektedir.Diğer yüksek rütbeli denizcile bu ceketi sadece omuzlarına atarlar fakat John Gian kollarındada geçirmektedir.Ceketin altına ise turuncu bir gömlek giymiştir. Genel olarak bir denizci subayına benzemektedir.

Ayrıca bir katana kullanmaktadır.

Doberman

Onigumo

Yamakaji

Strawberry (Çilek)

Lacroix

Comil

Ronse

Stainless

Cancer

Dalmatian

TÜMAMİRALLER:

Drake (Eski)

TUĞAMİRALLER:

"Tuğamiral" (少将, Shōshō) One Piece te Albay ve Koramiral arasında kalan denizic rütbesidir. İlk (en düşük) amiral rütbesidir.

Şimdiye kadar One Piece'te Tuğamiral rütbesinde görülen tek kişi eski denizci ve şu anda korsan olan X. Drake'dir. Ayrıca bilinmeyen bir Tuğamiral de İmpel Down'dan kaçan mahkumların çaldıkları gemiye ateş emrini vermiştir.

Purin-Purin (Ölü)

ALBAYLAR:

Balta El Morgan (Eski)

Nezumi

Hina

T-Bone

Very Good

Shuu

Sharingu

DİĞER ALBAYLAR:

Attachan (Fotoğraf)

Sentoumaru (Bilim)

YARBAY:

Ripper

ÜSTEĞMEN:

Brandnew

TEĞMEN:

Demiryumruk Fullbody

ASTEĞMEN:

Hexagon (Rokkau) (Ölü)

KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ:

Tashigi = Smoker'ın yardımcısıdır. Kılıç ustasıdır.

Makko

BAŞÇAVUŞ:

Cobby

KIDEMLİ ÜSTÇAVUŞ:

Helmeppo

Shine

Masshikaku

Lines (Ölü)

DENİZCİ ERİ:

Jango

Resmi ekleyen

Shichibukai'ler (Denizin Yedi Savaş Lordu):

Shicbukailar Dünya Hükümeti tarafından baş edilemeyecekleri anlaşılan güçlü korsanlardır. Bu yüzden hükümet korsanlarla mücadele etmek adına onları yanında çalıştırmaktadır ancak hükümete çalışıyor gibi gözükseler de kendi amaçları uğrunda çalışmaktadırlar.

Juracule "Şahin Göz" Mihawk = Animede Şahin Göz Mihawk olarak geçer.Dünya üzerideki en iyi kılıç ustasıdır.Zoro ile arasında bir dövüş olmuştur ve Zoro yenilmiştir.Başka bir zamanda yeniden karşılaşmaya iki tarafta söz vermiştir.Kılıcının adı 'Kokutou Yoru'dur. Yonkou Shanks ile arkadaştır ve Shanks'ın kolu kopmadan önce sık sık düello yaparlarmış. Öyle bir kılıç ustasıdır ki, tek bir kılıç hareketiyle koskoca bir gemiyi ortadan ikiye bölebilir. Az konuşan gizemli bir tiptir ancak oldukça akıllı ve mantıklı bir adamdır.

Bartholomew Kuma = Kuma oldukça iri yapılı birisidir (boyu yaklaşık 5 metre) vücut yapısı neredeyse bir ayıyı andırır. Pati adam olarakda bilinir aslında devrimci Dragon için çalışmaktadır ama hala bilinmeyen nedenlerden dolayı hafızası silinmiş, vücudu androite dönüştürülmüş ve bu halinden onlarca kopyalanıp çoğaltılmış bir halde hükümete hizmet etmektedir. Pati şeklindeki avuç içiyle birisine vurduğunda, kişi yok olarak bilinçsiz bir şekilde 3 gün 3 gece havada uçar ve dünyanın herhangi bir yerine düşer. Ayrıca kendisine yapılan saldırılara karşı saldırıya aynı şekilde cevap veren bir savunma özelliği vardır.

"Kaizoku Jotei (Korsan İmparatoriçe)" Boa Hancock = Shichibukailer arasındaki tek kadındır.Mero Mero No Mi'yi yediği için kendisine aşık olanları taşa çevirme özelliği kazanmıştır. Karşısındakini güzelliğiyle mest ettikten sonra taşa çevirebilir, aksi takdirde kişi taş olmaz. Çok güzel bir kadın olması bu yeteneğini daha da güçlü kılıyor(Görünüşe bakılırsa bu yetenek sadece Monkey D Luffy'i etkilemiyor). Monkey D Luffy'e aşıktır. Yediği meyveden dolayı vücudu yaşlanmaz.

"Ölüm Cerrahı" Trafalgar Law Law fizik olarak ince yapılıdır. Kolları genelde dirseklerine kadar sıvalıdır iki çift kolunda ve elinde birçok kabileye ait-tarz dövmelerinin yanı sıra her iki kulağında iki çift küpesi vardır; kotunun diz ve ayak bileği alanlarında benekli garip işaretler vardır . Law’ın yüzle ilgili özelliklerine gelince, her iki gözünün altında ince gölgeleri vardır ağzı sabit olarak gülümsemede görülür. favorileri uzun ve öne doğru dik; çenesının altında sakalı vardır giydiği kuzey-tarz şapkası ile en tarz karakterlerden birisidir. Sol el parmaklarının her birinde D - E - A - T - H "ÖLÜM" anlamına gelen harf dövmeleri vardır yıne bıleklerınde korsan bayrağına benzer kabile tarzı dövmeleri dıkkat cekmektedir.

"Palyaço" Buggy = Buggy Korsanları'nın kaptanıdır. Ayrıca eski Jolly Roger Korsanları'n da çıraklık yapmıştır. En başta Monkey D. Luffy'nin düşmanıydı. Ancak İmpel Down İsyanı'ndan sonra müttefik olmuşlardır.Kendisi yaşayan efsane olarakbiliniyor.Bara Bara Meyvesi'ni yemiştir. Bu meyve ona vücudunu parçalama ve her parçayı ayrı bir şekilde hareket ettirme gücü vermiştir. Buggy'e kesme ve yarma saldırıları işlemez.

Shichibukai'likden (Lordluktan) Atılanlar:

Sir Crocodile = Arabasta Krallığını ele geçirmeye çalışmıştır.Nico Robin in yardımı ile gizli silah Plutonu bulmaya çalışmaktadır. Arabasta da Luffy tarafından yenilmiştir. Yediği şeytan meyvesi ona kuma dönüşme ve kum üretip kontrol edebilme özelliğini vermiştir. Aynı zamanda dokunduğu herşeyin özündeki suyu emerek istediği şeyi kurutarak kumlaştırabilir. Kendisi de kumdan olduğundan saldırılardan etkilenmez. Ancak Luffy onun zayıf noktasını bulmuş, kendisini ve onu ıslattıktan sonra yenebilmiştir. Arabasta krallığında Luffy'e yenildikten sonra Shichibukai rütbesini kaybetmiştir.

Jinbei = Balıkadamdır, balık adamlarla insanların barışmasını kolaylaştırmak için scihibukai olmayı kabul etmiştir, denizciler tarafından yapılan savaş çağrısını reddettiği için İmpel down'a atılmıştır. Suda çok güçlü olmasına karşın karada da bir okadar güçlüdür.

Marshall D. Teach = Beyaz sakalın tayfasındaki 4. bölüm komutanını öldürerek kaçan , luffy'nin abisi ace'in aradığı kişidir. Yediği şeytan meyvesi ona sonsuz karanlık yaratabilme gücü vermiştir. Karanlıktan yarattığı girdap herşeyi içine çekerken, düşmanın şeytan meyvesi gücünü de emebilir. Bu yeteneğiyle Marineford da yenilen Beyazsakal Edward Newgate'ın de gücünü emerek, 2 şeytan meyvesinin de gücünü kontrol ederek çok daha korkunç ve güçlü olmuştur.

Gecko Moria = Gecko Moria yüzen ada Thriller Bark'ta yaşayan bir Shichibukai'dir. Shichibukai olmadan önce başına konan ödül 320,000,000 Belli idi. Thriller Bark Arkı'nın baş kötü karakteridir. Kage Kage No Mi gücüyle Brook'un ve birçok insanın gölgesini çalmıştır. Büyük yaraları olan yaşlı adam Spoil Luffy'den Moria'yı yenmesini istemiştir. Boyunun büyüklüğüne rağmen bir Dev değil Edward Newgate veya Fukurou gibi normal insanlardan daha büyük bir insandır. Gölge çalarak güçlenen Moria yüzünden gölgesi çalınan insanlar sadece karanlık yerlerde hayatta kalabilir.

Donquixote Doflamingo = Karşısındakini kontrol edebilme yeteneğine sahip, şımarık ve tehlikeli bir adamdır. Pembe tüylerden bir kürk giyer ve yine pembe bir gözlük takar. İnsanların acılarıyla eğlenebilen, düşüncesiz ve gamsız bir adamdır.Law'ın elinden Ceaser'ı almak için Shichibukailiği bırakmak zorunda kalmıştır.

Karasakal Korsanları:

Marshall D. Teech (マーシャル・D・ティーチ Māsharu D. Tīchi) ya da daha çok bilinen adıyla Blackbeard (黒ひげ Kurohige) = Beyazsakal Korsanlarının baş düşmanıdır. Logia Türü olan Yami Yami No Mi(Karanlık Karanlık Meyvesi)'yi yemiştir. Sir Crocodile'ın tutuklanması ve Portgas D. Ace'i yakalayıp Dünya Hükümetine teslim etmesiyle birlikte denizin yedinci savaş lordundan biri olmuştur.

Yağmur Shiryu (雨のシリュウ Ame no Shiryū) = mahkumlara yaptığı zulümler yüzünden hapsedilene kadar Impel Down Hapishanesi Baş Gardiyanlığı'nı yapmıştır. Monkey D. Luffy ve Marshall D. Teach, hapishaneye baskın yaptığında geçici olarak serbest bırakılmıştır. Ancak, yapılan anlaşmaya ihanet eden Shiliew, Teach'in teklifini kabul edip onun tayfasına katılmıştır.

Lafitte (ラフィット Rafitto) = Karasakal Korsanları'nın rotacısıdır.Lafitte solgun ve hasta gibi görünen bir adamdır. Genelde dans ederek yürür. Tayfadaki diğer elemanlar gibi onunda boyu uzundur. Ayrıca gizlice insanlara yaklaşmayı sever.Bilinmeyen türde bir meyve yemiştir. Bu meyve sayesinde kollarını kanatlara dönüştürüp uçabilir. Kanatları melek kanatlarını andırır. Meyvesinin türü Zoan ya da Paramecia'dır.

Van Ogre

Jesus Burges

Doc Q

Catarina Devon

Sanjuan Wolf

Basco Shot

Abalo Pizzaro

Beyazsakal Korsanları:

Geçmişte denizlerde ki en büyük korsan oluşumudur, aynı zamanda insanların hayatlarını tehdit edebilecek korsanlar için yıllarca caydırıcı bir güç olmuştur. Marineford savaşına kadar.

Beyazsakal Edward Newgate (öldü) = Oldukça yaşlı olmasına rağmen gücünden hiçbirşey kaybetmemiş olan Beyazsakal korsanlarının kaptanı. Yediği şeytan meyvesi kendisine deprem yaratma gücü vermiştir. Sahip olduğu çok kalabalık tayfasının her birine 'oğlum' diye hitap ettiğinden, tayfa Beyazsakalı baba olarak kabullenmiştir ve çok güçlü bir sadakatle bağlıdırlar. Beyazsakal Edward Newgate, sert mizacının ardında gerçek bir baba şefkatiyle mürettebatına bağlıdır, ayrıca gençken bulduğu hazineleri elinin tersiyle itmesinden sonra kendisine ne istendiği sorulduğunda "aile" şeklinde cevaplamıştır. Büyük Marineford savaşında ölmüştür. Portgas D. Ace(öldü) Mavi Anka Marco

Ada Halkları

Küçük Bahçe Adası (Devler Adası) Ahalisi

Broogy

Dorry

Davul Adası Ahalisi

Wapol = Davul Adası'nın kralı. Bir savaş sırasında ülkeden kaçmıştır.Uzun yıllar yollarını kaybettiklerinden geri dönemeyen Wapol babasının aksine ülkeyi zorbalıkla yöneten biri.20 kişilik seçkin bir doktor grubu oluşturup diğer doktorları sürgün etmiştir.Böylelikle büyük paralar karşılında halkın tedavi olmasını sağlamıştır.

Kuromarimo = Wapol'un en güçlü iki adamından biri, statik elektrikle yüklenmiş saçlarını atar.

Chess = Wapol'un diğer en güçlü adamı, ok atar.

Dr. Hiriluk = Wapol'un Davul Adasında kendi emri altına alamadığı iki doktordan biri.Aslında şarlatan doktor(hastalara yanlışlıkla yanlış ilaçlar verir.) 30 yıl boyunca her hastalığı iyileştirebilecek kiraz ağaçlarını yapabilmek için çalışmıştır.Tony Tony Chopper'ın manevi babası.

Dr. Kureha = Wapol'un Davul Adasında kendi emri altına alamadığı iki doktordan diğeri. Dr. Kureha, Dr. Hiriluk'un tersine gerçekten iyileştirme bilgisi ve yeteneği olan bir doktordur. İstediği zaman adadaki kasabaları gezerek, istediği fiyatlarla halka hizmetini sunmaktadır. TonyTony Chopper'ın Dr. Hiriluk'tan sonra hamiliğini üstlenmiş ve ona bildiklerini öğreterek iyi bir şifacı olmasını sağlamıştır.

Dalton = Başlangıçta Wapol'un sağ koludur, fakat belli olaylardan sonra başkaldırmıştır. Wapol'un mağlubiyeti sonucunda, Davul Adası halkı tarafından yöneticiliğe seçilmiştir.

Arabasta (Kumluk Ada) Ahalisi)

Nefertari Kobra (Alabasta Kralı)

Prenses Vivi = Nefeltari Kobra'nın tek çocuğu ve Alabasta prensesidir. Adada yaşananların ardında Barok Örgütünün olduğunu öğrenmesiyle birlikte, kralın hizmetkarı ve akıl hocası Igaram ile kılık değiştirerek örgüte sızmıştır. Daha sonra Hasır Şapkalarla karşılaşmış ve güçlerini birleştirmişlerdir. Barok Örgütü Destanı boyunca Hasır Şapkaların bir üyesi olmuştur.

Karoo = Prenses Vivi'nin dev kuş hayvanı.

Koza = Alabastalı isyancıların lideridir. Prenses Vivi'nin çocukluk arkadaşıdır. Krala her zaman bağlı bulunan Toh-Toh'un oğludur. Alabasta'daki kuraklığın gerekçesi olarak kralı gördüğü için isyanı başlatmıştır. Fakat daha sonra kuraklığın asıl sebebinin Barok Örgütü ve örgütün gizli lideri Sir Crocodile olduğunu öğrenmesiyle birlikte olayları engellemeye çalışmıştır.

Toh-Toh = Koza'nın babası ve kralın takipçisidir. Kralın emriyle çölde yeni bir yerleşim yeri kurmaya büyük bir kafilenin lideri olarak gitmiştir. Başlarda her şey güzel giderken, Sir Crocodile'in girişimleriyle başarısızlığa uğramıştır. Oğluda dahil olmak üzere herkes tarafından terkedilmiş fakat krala ve görevine bağlılığından bir adım geriye adım atmamıştır.

Chaka = Alabasta'nın koruyucusu Kral Kobra'nın yardımcılarından biri.

Pell = Alabasta'nın en güçlüsü zoan türü tori-tori(kuş-kuş) no mi Model Falcon isimli şeytan meyvesinin gücüne sahip.

Igaram

Baroque Works Örgütü

Sir Crocodile (サー・クロコダイル Sā Kurokodairu) ya da örgüt içindeki ismiyle Mr. Zero (ミスター・ゼロ Misutā Zero) = Denizin yedi savaş lordundan biriydi ve Barok Örgütünün gizli lideridir. Deniz lordu olmadan önce başına konulan son para 81 milyon berrydir. Gizli örgütün lideri olduğu ve Alabasta'da yaşananlardan sorumlu olduğunun öğrenilmesinin ardından Dünya Hükümeti tarafından tutklanmış ve Karasakal onun yerine 7. savaş lordu olarak atanmıştır.

Ms. All Sunday = Nico Robin

Daz Bonez (ダズ・ボーネス Dazu Bōnesu) ya da örgüt içindeki ismiyle Mr. 1 (ミスター・ワン Misutā Wan) = Yediği şeytan meyvesi onu bıçak adam yapmıştır. Kollarını bıçağa dönüştürerek etkili saldırılar yapabilir.

Ms. Doublefinger

Bentham (ベンサム Bensamu) ya da örgüt içindeki ismiyle Mr. 2 Bon Clay (Mr. 2 ボン・クレー Misutā Tsū Bon Kurē) = Kadın ve erkek özelliklerini tek vücutta taşıyan bir korsandır. Sir Crocodile'in en güçlü adamlarından biriyken, Hasır Şapkaların arkadaşlık ilişkilerinden etkilenmiş ve onların tarafına geçmiştir. Hasır Şapkaların Bahriyelilerden kaçabilmesi için kendisini ve gemisini feda etmiştir. Daha sonra Luffy kardeşini Impel Down'dan kurtarmaya çalışırken Bentham'ı bulmuş ve onu kurtarmıştır. Bentham'da eski dostuna kardeşini kurtarmak üzere yardım etmiştir.

Galdino (ギャルディーノ Gyarudīno) ya da örgüt içindeki ismiyle Mr. 3 (ミスター・スリー Misutā Surī)

Ms. Golden Week

Mr. 4

Ms. Merry Christmas

Mr. 5

Ms. Valentine

Mr. 6

Ms. Mother's Day

Mr. 7

Ms. Father's Day

Mr. 8

Ms. Monday

Mr. 9

Ms. Wednesday(prenses vivi)

Mr. 10

Ms. Tuesday

Mr. 11

Ms. Thursday

Mr. 12

Ms. Saturday

Mr. 13

Ms. Sunday

Skypia(Gökada) Ahalisi

Gan Fall = Skypia adasının eski tanrısı. Skypia'da yöneticiler tanrı (神様 Kamisama?) olarak anılmaktadır. Kami Eneru'nun gelişiyle yerinden olmuş ve bir şekilde olanlardan kendisini sorumlu tuttuğu için hayatını halkını korumaya adamıştır. Kami Eneru'nun nihayi yolculuğuna çıkmasıyla yeniden tanrılık görevine geri dönmüştür.

Pierre = Ganfor'un uçan ata dönüşebilen kuşu ve bineğidir.

Conis

Pagaya

Satori of the Forest

Wyper = Skypia'ya büyük bir talihsizlik sonucu gelmiş olmuş olan Shandianların savaş lideridir. Köyün bilgesinden dinlediği hikâyelerle kendisini Kami Emeru ve Skypia'lıları mağlup edip kutsal toprakları geri almaya adamıştır.

Kamakiri

Braham

Genbo

Raki

Aisa

Kami Eneru = Skypia adasının yeni tanrısı. Eski tanrı Ganfor'un aksine adayı demir yumrukla yöneten bir diktatördür. Tek amacı sonsuz toprağa(aya) ulaşmaktır. Luffy onu altın çana ulaşmak için yenmiştir ancak ölmemiştir.

Yama

Sky Rider Shura

Sky Boss Gedatsu

Sky Breeder Ohm

Water 7 Ahalisi

Iceburg = Water 7 şehrinin aynı zamanda da Galley-La şirketinin başkanıdır. Iceburg, Franky ile birlikte, Tom'un iki öğrencisinden biridir.

Pauli = Iceburg'un en gözde elemanı ve 1 no'lu gemi yapım iskelesinin elemanıdır.

Kokoro

Cp-9 Örgütü (Cipher Pol 9):

Dünya hükümeti için çalışan gizli bir örgüttür. Cp-9'un, 9'a kadar olan diğer Cp örgütlerinden tek farkı suikast izinlerinin olmasıdır. Örgütün ajanları eğitimli suikastçilerdir ve 6 stil kullanıcılarıdır. Water 7'da 4 yıl boyunca marangoz işçileri olarak kamufle olmuş, halkın sevgisini ve güvenini kazanmışlardır. Ancak hiç beklenmedik bir anda suikast girişiminde bulunup kendilerini deşifre ettiklerinde halkı şoke etmişlerdir. Hasır Şapka korsanları, Nico Robin'i kurtarmak için suikastçilerle savaşmış ve zor olsa da hepsini yenmişlerdir.

Spandam Cp-9 örgütünün başıdır. Güçsüz olmasına rağmen oldukça zorbadır.

Rob Lucci Cp-9 örgütünün en güçlü suikastçisidir. Ayrıca yediği şeytan meyvesi sayesinde leopar-insan ve leopar'a da dönüşen Lucci, şeytan meyvesi yeteneğini kullanmadan da kolay kolay yenilmez. Water 7'de marangoz olarak çalışırken 4 yıl boyunca hiç konuşmamış, onun yerine omuzunda duran güvercini konuşmuştur. Güvercin, Lucci hamle yapmadan saniyeler öncesinde uçup, dövüş bittiğinde geri lucci'nin omuzuna konar.

Kaku Çok yükseğe sıçrayabilir, uzun mesafeleri zıplayarak ve havada uçarak dakikalar içinde aşabilir. Yediği şeytan meyvesi onu zürafa-insan yapmıştır.

Spandine Spandam'ın babası ve CP9'ın 22 yıl önceki başkanı. 22 Yıl önceki Ohara'daki Yıkım Çağırısı'nı başlatan kişidir. Ayrıca Spandyne diye anılır. Oğulu gibi korkak olan Spandie, bencildir yani kısaca Spandam ile kişilikleri hemen hemen aynıdır.

Blueno Deşifre olmadan önce barmen olarak kamufle olmuştur. Yediği şeytan meyvesi her şey üzerinde, hatta boşlukta bile kapı açma yeteneği kazandırmıştır.

Kumadori Düşmanına saldırmak için saçlarını kullanır. Saçları istediği uzunluğa ulaşabilir ve düşmanı sarıp etkisiz hale getirebilir.

Fukurou Yuvarlak, garip şekillidir ve agzında konusacagı zaman acması gereken bir fermuar vardır. Sürekli chapapa der. Enies Lobby'de Franky'ye yenilir.

Kalifa Sekreter olarak kamufle edilen Kalifa, suikast girişiminden önce kendisine verilen şeytan meyvesini yiyerek insanları sabunlaştırma yeteneğini kazanmıştır.

Nero Kovulmuş Cp-9 elemanı.

Balık Adam Adası

Neptün = Balık Adam Ada'sının kralıdır.Görünüm olarak büyük bir deniz erkeği olup turuncu saçı ve sakalı vardır.Sakalından yüzü görülmemektedir.Ultimarine adlı balık adam karate tekniği yapabilmektedir.

Shirahoshi = Neptün'ün kızıdır.Balık Adam Adası'nın prensesir.Sürekli ağlar.Luffy ona mızmışhoşi adını takar.Shirahoshi 3 büyük antik silah dan biri olan poseidondur.

Fukaboshi = Prenstir.Neptünün 3 oğlundan biridir.Mavi saçları vardır.

Ryuboshi = Prenstir.Neptünün 3 oğlundan biridir.

Manboshi = Prenstir.Neptünün 3 oğlundan biridir.

Madam Shyarly = Deniz Kızı Kafenin sahibidir.Gördüğü bütün kehanetler tutmaktadır.Korsanlar çağının başlayacağını bir yıl önceden görmüş ve ertesi sene korsanlar çağı başlamış.En son Luffy'nin Balık Adam Adası'nı yok edeceğini görmüştür.

Camie = Luffy'nin Sabaody de kurtardığı deniz kızıdır.İki yıl sonra pek değişmemiştir.Deniz Kızı Kafe'de çalışmaktadır.

Pappug = Hasır şapkaların sabody takım adalarına giderken kurtardıkları Denizkızı Camie nin arkadaşı olan bir deniz yıldızıdır.Crimin firmasının sahibidir.

Ishilly = Camie'nin arkadışır.Caribou tarafından kaçırıldı.Sonra Caribou Ryugu Sarayında serbest bıraktı.Deniz Kızı Kafe'de çalışmaktadır.

Punk Hazard Adası

Aokiji ile Akainu'nun savaştığı adadır.Vegapunk çalışmalırını 2,5 yıl önce burada yapmıştır.

Caesar Clown (シーザー・クラウン Shīzā Kuraun)= Vegapunk ile birlikte çalışmıştır. 2,5 yıl önce adada patlamaya sebep açan kişidir. Ödülü 300,000,000 B lidir.Joker için çalışmaktadır. SAD adlı yapay şeytan meyvesi üretiyordur.Çocukların üstünde deneyler yaparak onları dev yapmıştır. Punk Hazard'a Luffy'ye yenilmiştir. Gasu Gasu no Mi meyvesini yemiştir.

Luffy'nin Ailesi:

Monkey D. Garp (モンキー・D・ガープ) = Denizci, yardımcı Amiral, Luffy'nin dedesi.

Monkey D. Dragon (モンキー・D・ドラゴン) = Babası, devrimcilerin lideri, dünyanın en çok aranan adamı

Portgas D. Ace (ポートガス・D・エース) = Beyaz Sakal Korsanları' nın 2. Kaptanı. Ace hikâyenin başında M. D. Luffy'nin üvey abisi olarak tanıtılmıştır, fakat olayların gelişmesiyle Luffy ile hiçbir kanbağının bulunmadığı ortaya çıkmıştır. Ace, babası olan korsanlar kralı Gold Roger'ın isteği doğrultusunda Garp tarafından kaçırılmış ve Luffy ile birlikte abi kardeş gibi büyütülmüştür. Bu sebeple Ace ve Luffy birbirlerine gerçek abi-kardeş gibi yakındır. Yediği şeytan meyvesi kendisine ateşin gücünü vermiştir.

Gold Roger (Asıl adı Gol D. Roger) = Korsanlar Kralı, Portgas D. Ace'in öz babasıdır. Hikayenin başında, idamıyla dünyadaki korsanlık devrini nasıl başlattığı anlatılmaktadır.

Resmi ekleyen

11 Süpernova:

11 Supernova (十一人の超新星, Juichinin no Choushinsei) Shabondy Takımadalar Bölgesi'ne gelen en iyi 11 çaylağa verilen addır. Her birirnin başındaki ödül 100,000,000 Beli'den büyüktür

1. "Ölüm Cerrahı" Trafalgar Law (​440.000.000) = Trafalgar Law (Torafarugā Rō) Kuzey Mavi'den gelen Kalp Korsanları'nın kaptanı ve Sabaody Takımadaları'ndaki ödülü 100.000.000 Beri'den fazla olan 11 Süpernova'dan biridir. Zaman atlamasının ardından Shichibukai görevini almıştır. Law'ın hayali de diğer korsanlar gibi One Piece'i bulmaktır. Zaman atlaması esnasında ödülü 200.000.000 Beri'den, 440.000.000 Beri'ye yükselmiştir. Ancak şu an Shichibukai olduğu için ödülü donmuş durumdadır.

2. "Hasır şapka" Monkey D. Luffy (400,000,000) = Korsanlar Kralı olacak kişidir. Denizciler tarafından başına 400.000.000 Beri'lik ödül konulmuştur. Bu miktar seride gösterilen ikinci en yüksek ödüldür. Luffy, Sabaody Takımadaları'na geldiğinde 300.000.000 Beri'lik bir ödüle sahipti. Bu yüzden o dönemde Grand Line 'ın ilk yarısını aşabilen ve ödülü 100.000.000 Beri'yi geçmiş çaylak korsanlar olan "11 Süpernova"dan biri olarakta isim yapmıştır.

3. Scratchmen Apoo "Deniz'in Gürültüsü" (350.000.000) = Scratchmen Apoo (Sukuracchimen Apū) On Air Korsanları'nın kaptanı ve müzisyen temalı bir korsandır. Sabaody Takımadaları'n da ki ödülü 100.000.000 Beri'den fazla olan 11 korsandan biridir. Şuan ki ödülü 198.000.000 Beri'dir. Lakabı ''Denizin Gürültüsü''dür.

4. Eustass "Kaptan" Kid (315,000,000) = Güney Mavi'den gelme ve lakabı Kaptan olan azılı bir korsandır. Sabaody Takımadaları'n da ki ödülü 100.000.000 Beli'den fazla olan 11 korsandan biridir. Takımadalardaki en ikinci ödüle sahiptir.Kid yaptığı sivil katliamları ile meşhur birisidir. Genelde insanları kızdıran alaycı şakalar yapar. Ne zaman hakarete uğradığını düşünse ya da birinden gıcık alsa hemen saldırıya geçer Eustass Kid manyetizma ile ilgili bir Şeytan Meyvesi yemiştir.

5. "Sihirbaz" Basil Hawkins (249,000,000) = Hawkins uzun boylu bir adamdır. Kırmızı gözleri ve sembol şeklinde üçgen kaşları vardır. ilginç bir giyim tarzı olmakla beraber stili ortaçağ zamanlarını andırır.Basil Hawkins adı bilinmeyen bir Şeytan Meyvesi yemiştir. Bu meyve Hawkins'e voodoo bebekleri ile gelen saldırıları başka kişilere yönlendirme gücü vermiştir. Hawkins'in doğrudan saldırı karşısında kaç kişi seçebildiği bilinmemektedir.

6. "Kızıl Bayrak" X.Drake: (222,000,000) = Eski Denizci Geri Amirali ve Drake Korsanları'nın kaptanıdır. North Blue'dan gelmiştir.Drake dört kanatlı bir balta ve saber sınıfı bir kılıç kullanır. Üst düzey bir fiziksel güce sahiptir. Drake Antik Zoan türü bir meyve yemiştir. Bu meyve ona dinozora dönüşme gücü vermiştir

7. Killer "Kıyımın Askeri" (200.000.000) = "Massacre Soldier" Killer (Satsuriku Bujin Kirā) maskeli bir korsan ve Eustass Kid'in adamlarından biridir. Eski jenerasyonda ödülü 100.000.000 Beri'den yüksek olan korsan grubu The Eleven Supernova'ya 162.000.000 Beri ödülüyle girmiştir. Lakabı Kıyımın Askeri'dir. Killer, Zoro gibi bu grupta kaptan olmayan diğer kişidir. Ayrıca Şeytan Meyvesi yemediği düşünülen iki kişiden biridir.

8. Jewelry Bonney "Big Eater" (140.000.000) = Bonney Korsanları kaptandır. En dikkat çekici özelliği obur bir yapısının olmasıdır. Mürettabatıyla birikte Shabondi takımadasına Kaptan Kid gibi (Güney mavi) South Blue'den gelmiştir.Takım adasına gelmis değeri 100.000.000 berry'den yüksek on bir korsandan biridir.

9. Capone Bege "Gangster" (138.000.000) = Capone Bege (Kapone Bejji) West Blue'dan gelen ve mafya babasına benzeyen bir korsandır. Lakabı ''Gangster''dir. Sabaody Takımadaların'da ödülü 100.000.000 Beri'den fazla olan 11 korsandan biridir. Şuan ki ödülü 138.000.000 Beri'dir.

10. Roronoa Zoro (120.000.000) = Roronoa Zoro, 19 yaşında bir korsan ve eski bir ödül avcısıdır. Hasır Şapka Korsanları'na katılan ilk kişidir. Kaptan Monkey D. Luffy'den sonra tayfadaki en tehlikeli kişidir. 11 Supernova'dan biridir.Sadece Zoro ve Killer , 11 Supernova arasında kaptan rütbesinde değildir. Şeytan Meyvesi yememiştir. Kılıç ustası olarak ün yapmıştır ve 3 Kılıç Tekniğini kullanmaktadır. Enies Lobby olaylarından sonra ödülü 120,000,000 olmuştur. Bir çok anime fan'ı, 2. Kaptan rütbesinde olduğu görüşündedir. Genelde Luffy saçmaldığında, ya da tayfa gevşediğinde devreye girer, bunun dışında çalışır ya da uyur.Yön duygusu berbattır. Lakabları "Korsan Avcısı Zoro"; "Mr. Bushido" (Vivi); "Şeytan Kesici Zoro"; "Kenshi San" (Robin); "Marimo"/"yosun kafa" (Sanji)

11. Urouge "Keşiş Korsan" (108.000.000) = Urouge (Urūji) keşiş korsan ya da korsan keşiştir. Skypeia'da yaşayan insanlara benzer. Urouge Sabaody Takımadaların'da ödülü 100.000.000 Beri'den fazla olan 11 korsandan biridir. Diğer değişle The Eleven Supernovas'tan biridir. Bu 11 korsan içindeki en düşük ödüle sahiptir. Urouge'un kanatları olması onun Bilkan kökenli olduğuna kanıt olarak gösterilemez.

Not = Bunlar arasından sadece Zoro ve Killer'de şeytan meyvesi gücü yoktur ve kaptan değillerdir.

Shabondy Takım Adası Olayı ve Hasır Şapka Korsanlarının Dağılışı:

Hasır şapka korsanları Shabondy takım adasına yaralı olarak varırlar ve bir zamanlar Korsanlar kralı Gold. Roger'ın sağ kolu ve geminin yardımcı kaptanı olan Silvers Rayleigh ile tanışırlar. Geminin bir sonraki durak olan Balık adam adasına gidebilmesi için okyanusa dalması, bu süre içinde tayfanın içerde güvende olması için geminin kaplanması gerekmektedir. Rayleigh bu işi devralır ancak kısa süre sonra tayfa denizci karargahının kıdemli üyelerine yakalanır. Savaşmak için oldukça güçten düşmüş olan tayfa tek çareyi kaçmakta bulur, ancak hiç biri Kuma'dan kaçamaz. Kuma, teker teker tüm tayfayı dünyanın farklı noktalarına uçurur ve tayfa dağılır.

Monkey D. Luffy = Kadınlar adası olan Amazon Lily'e düşer. Erkeklerin girmesi yasak olan Amazon Lily'nin Kraliçesi, dünyanın en güzel kadını ve 7 Shichibukai'den biri olan Boa Hancock'dur. Kadın ya da erkek farketmeksizin herkesin anında aşık olduğu Korsan İmparatoriçe Boa Hancock'tan sadece Luffy etkilenmez. Bu Hancock'un dikkatini çeker ve bir süre sonra da o Luffy'e aşık olur, hatta Luffy'nin İmpel Down'a sızmasını sağlayacak ve Marineford savaşında Shichbukai'likten atılmak pahasına onu koruyacaktır.

Roronoa Zoro = En büyük rakibi olan Şahin göz Mihawk'ın evinin bulunduğu terk edilmiş bir adaya düşer.

Nami = Bir gökyüzü adasına düşer. Aynı zamanda hava akımı araştırmalarının yapıldığı ve sadece yaşlı bilim insanlarının bulunduğu bu adada kendini geliştirmeye başlar.

Sanji = Travesti adasına düşer. Hükümdarlığını Ivankov'un yaptığı adada sadece eşcinseller yaşamaktadır.

Tony Tony Chopper = Bir kuş adasına düşer. Bu adada insan tedavisinde kullanılan mucizevi bitkiler yetişmektedir, ancak halk büyük kuşların saldırıları yüzünden bitkilere ulaşamamaktadır. Chopper ise hem hayvanlarla hem de insanlarla anlaşabildiğinden sorunu çözerek halkın kuşlarla barışmasını sağlamıştır.

Nico Robin = Çok soğuk ve karlı bir yere düşmüştür. Düştüğü nokta iki ada arasına inşa edilen ve üzerinde köyler bulunan çok geniş ve henüz tamamlanamayan bir köprüdür. Dünyanın her yerinden mahkumlar buraya getirilip köprü inşaatı için köle gibi çalıştırılır, ancak Nico Robin bir süre esir alındıktan sonra Luffy'nin babası Devrimci Dragon önderliğinde ki Devrim Ordusu tarafından kurtarılır.

Franky = O da Robin gibi buzul bir adaya düşmüştür. Adanın geneli deney sonucu ortaya çıkmış olan robot hayvanlar ve kendini korumaya alarak asla dışarı çıkmayan halktan oluşmaktadır. Ancak dünyanın en büyük bilim insanı olan Dr. Vegapunk'ın memleketi de burasıdır. (Kuma'yı insan/robot haline getirip hafızasını silen ve yüzlerce çoğaltan kişi de Vegapunk'tır.) Vegapunk , bir bilim insanıdır, zekasının yaşanan zamandan 500 yıl ileri çalıştığı söylenir.) Vegapunk'ın adadan ayrılmasıyla kapatılıp mühürlenen labaratuvarına paha biçilememektedir, gelecekte planladığı yüzlerce proje bu labaratuvarda saklıdır ve giriş kesinlikle yasaktır, buyüzden hükümet tarafından korunmaktadır ancak Franky yanlışlıkla orayı havaya uçurmuştur. Bu olay gelecekte Barujimoa'nın Kabusu olarak anılacaktır. Lakin labaratuvarın havaya uçmasıyla başka bir gizli laboratuvar ortaya çıkmış, Franky burda saklanarak kendini geliştirmiştir.

Usopp = Oburluk adasına düşmüştür. Tamamen lezzetli yiyeceklerle dolup taşan bu ada, aslında ada değil, dev bir çiçektir. Üstelik ada tehlikelerle doludur, birçok insan yiyen vahşi çiçek türleri bulunmaktadır. Usopp başta yiyeceklerin güzelliğine kapılıp hızla kilo alsa da sonrasında çiçekleri hedef olarak kullanarak keskin nişancılıkta kendisini geliştirmiştir.

Brook = Başka bir köy halkı tarafından sürekli tartaklanan ve artık herşeyini kaybetmiş insanların bulunduğu bir köye düşmüştür. Halk yaşadıkları felaketlerin intikamı için ayin düzenleyerek şeytandan yardım isterken ayinin tam ortasına düşen Brook, halk tarafından "Satan-sama" şeklinde adlandırmıştır. Halk kendisine tapınmaya başlamış ve yardım istemiştir. Bir çözüm bulamayan Brook, diğer köyden 3 kişi tarafından kaçırılmış ve halka sergilenerek para kazanma malzemesi haline gelmiştir. Ancak bir süre sonra yeteneği keşfedilmiş, çok ünlü bir rock yıldızı olmuştur.

Büyük Marineford Savaşı (Geleceği Değiştiren Savaş/En İyilerin Savaşı):

Eskiden bir Beyazsakal korsanları üyesi olan Teach, tayfadan birinin bulduğu şeytan meyvesini çalıp, o kişiyi öldürüp kaçar ve Karasakal korsanlarını kurar. Teach'i bulup cezalandırmak için yola çıkan Beyazsakal korsanlarının 2. kaptanı Portgas D. Ace, Karasakal'a yenilir. Karasakal Ace'i hükümete teslim ederek Shichibukai rütbesini alır ve Ace idama mahkum edilir. Dünyanın en büyük hapishanesi Impel Down'da tutulan Ace'i kurtarmak için hapishaneye saldıran ve tayfasından koparılmış olan Luffy, çok geç kalsa da Impel down'da ki tüm mahkumları serbest bırakıp yanına alarak Marineford'da idam edilecek Ace'in yanına ulaşmaya çalışır. -Mahkumlar arasında Palyaço Buggy, Sir Crocodile, Balık adam Jimbei, Eski barok örgütü üyesi Bon Kurei, Dan Bones ve devrimcilerden Ivankov ve Ivankov'un tayfası da bulunmaktadır.-

Marineford'a ulaşıldığında hükümet ile Monkey D. Luffy, Beyazsakal Korsanları, Beyazsakal Korsanlarının yanlısı olan tüm dost korsanlar ve kurtarılan mahkumlar arasında çıkan büyük bir savaş başlar. En iyilerin savaşı olarak da bilinen bu büyük savaş boyu çok ağır kayıplar verilmiştir. Beyazsakalın takdirini kazanan Luffy, onun da korumasını ve yardımını kazanarak Ace'i kurtarmayı başarmıştır ancak Ace, Luffy'i korumaya çalışırken Amiral Akainu tarafından çok acı bir şekilde öldürülmüştür. Luffy abisi Ace'in ölümünün verdiği acıyla aklını kaybeder ve Jinbei tarafından savaş alanından kaçırılır. Tüm bunlara deliren Beyazsakal Marineford'u ikiye bölen çok derin bir çatlak oluşturarak tayfasının arkada kalmasını sağlar ve kaçıp canlarını kurtarmalarını emreder. Kendisi 7 savaş lordu ve 3 amiral'e tek başına karşı koyarken bir de Karasakal karşı saftan dahil olur. Saldırılara daha fazla dayanamayan Beyazsakal hayata gözlerini yumar, lakin yine de düşmez, ayakta ölür. Ölen Beyazsakal Edward Newgate'in deprem yaratma gücünü emen Karasakal ise artık 2 büyük gücü elinde bulundurmaktadır. Verilen önemli kayıplara karşın hükümet saldırıları kesmez ve tüm korsanların kaçamadan öldürülmelerini emreder, savaş devam eder. Ancak Kızılsaç Shanks gelip savaşı resmi olarak bitirir, Portgas D. Ace ve Beyazsakal Edward Newgate'in naaşlarını alıp savaş alanından ayrılır.

Marineford Savaşı Sonrası:

Edward Newgate'in ölmeden önce "One Piece gerçektir!" diye haykırması dünyayı sarsmıştır. Dünya üzerinde ki tüm korsanlar akın akın Grandline'a yelken açarak One Piece'i aramaya koyulur. Beyazsakal korsanları denizlerde caydırıcı bir oluşum olduğundan, Beyaz sakalın ölümünden sonra köyleri yağmalayan korsan sayısı oldukça artmıştır.

Savaş sonrasında Yardımcı Amiral Garp ve Sengoku istifa etmiştir.

Savaşın üzerinden 2 ay geçtikten ve Luffy iyileştikten sonra, Rayleigh'nin tavsiyesine uymaya karar veren Luffy; Rayleigh ve Jimbei ile birlikte onarımı yapılmaya başlanan Marineford'a geri dönmüştür. Şapkasını göğsüne bastırıp ölen arkadaşları ve kardeşi Ace'i anarken çekilen fotoğrafı gazetelere basılıp tüm dünyaya yayılırken, Luffy zaman kaybetmeden alanı terketmiştir. Tüm tayfaya ulaşan gazetede ki resimde, tayfadan başka kimsenin anlayamayacağı bir mesaj vardır. Hepsi mesajı anlar ve Luffy'nin kararına uyarak 2 yıl bulundukları yerde saklanarak kendilerini geliştirmeye adarlar. Luffy; Rayleigh tarafından eğitilirken, Marineford savaşında ilk kez ortaya çıkan "Haki" yeteneğini geliştirmeye başlar. Nami gökyüzü adasında kalarak şimşeği, yağmuru, rüzgarı kontrol etmeyi öğrenmiştir. Zoro, dünyanın en iyi kılıç ustası olan Mihawk'ın önünde diz çökerek kendisini eğitmesini istemiştir. Brook ünlü bir şarkıcı olurken, Chopper yeni ilaçlar yapmaya başlamış, Usopp ise vahşi çiçeklerden değişik mermiler yapmaya başlamıştır. Bir sayborg olan Franky ise gizli laboratuvarda saklandığı 2 yıl boyunca kendini baştan modifiye etmiştir. Nico Robin'in kullandığı uzuvlar ise, artık daha farklı boyutlarda ortaya çıkabilmektedir.Hepsi tekrar birleştikten sonra balıkadam adasına giderler.Orada balıkadam adasını kurtarırlar ve yeni dünyaya giderler ve maceraları kaldığı yerden devam eder...

Ortam:

Grand Line, Korsanların Mezarlığı olarak da bilinir, One Piece 'in hikâyesinin çoğunluğunun geçtiği kurgusal bir denizdir. Dünyanın etrafında kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda hayali bir çizgiyi izler ve Red Line'a diktir. Red Line, güneybatıdan kuzeydoğuya uzanan ve dünyanın etrafını dolanan bir uzun bir karadır.Bu dört çizgi dünyanın iki okyanusunu dört denize böler: Kuzey Denizi, Doğu Denizi, Batı Denizi ve Güney Denizi. Grand Line'ın kuzeyi ve güneyinde yer alan iki Durgun Bölge vardır. Bu alanlarda neredeyse hiç rüzgar ve okyanus akıntısı yoktur.Durgun Bölgeler, ayrıca, One Piece dünyasında Deniz Kralları denen büyük deniz canavarları için üreme yerleridir.Grand Line'a girmek isteyenler için oldukça etkili bariyerlerdir.

Grand Line'da yön bulmak çok zor olarak nitelenir.Manyetik alanlarının doğası nedeniyle Grand Line'da pusulalar çalışmaz Grand Line'da, rotayı gösteren pusula benzeri bir araç, Log Pose, kullanılmalıdır.Log Pose, bir adanın manyetik alanına kilitlenerek ve sonra, sıradaki adaya ulaşıldığında, o adanın manyetik alanına adapte olarak çalışır.

Alıntıdır = wikipedia

Diğer Alıntı = onepiece.wikia/wiki

Not = Düzenlemeye Devam Edeceğim, Hatalarım varsa bildirin

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kocaman tanıtım olmuş teşekkürler :D bu arada bu zaman kadar acılmamışmı bu konu :D

açılmıştı ama çok yetersizdi sildim, şikayet gelince baktım hak verdim, başlık açmak için açılmış gibiydi -_-

daha sığmadıda tanıtım bölümüne, şeytan meyveleri ile ilgili bilgileri buraya ekledim > http://forum.turkanime.tv/topic/928-seytan-meyveleri-tanitim/

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...

naruto son bölümlerdeydim. bleach, ao no exorcist, kroshitsuji, death note, full metal alc vs birsürü anime izlemiş ama one piece izlememiştim. artık bunu bir görev gibi düşünürken, izlemeye başladım. başlarda çizim kötü, sıkıcı vs derken, bir açıldı pir açıldı anime narutoyu içimdeki koltuğundan etti. 

one piece izlememek pişmanlıktır. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.