Jump to content

Festivaller


Haruka

Önerilen İletiler

Merhaba sevgili forumdaşlarım. Sizden çok güzel bir ricam var. :D Benim bir ödevim var (aslında bir değil baya ödevim var bu onlardan sadece bir tanesi). İşte nasıl desem konu olarak 29 Ekim, 23 Nisan gibi günleri de seçebilirdim ama Japonların festivallerden seçeyim dedim. Bir paragraf yazmam lazım. Bu arada bu ödev ingilizce ayık olalım. :D Neyse işte animelerde böyle havaifişek izlemeye falan gidiyorlar ya o bir festival sayılıyor mu, sayılıyorsa adı ne? Bunları öğrenmek istiyorum. Bunun haricinde hoşunuza giden festivallerin adını söylerseniz çok iyi olur. :D

Allam ne karmaşık bir yazı yazdım. Evet farkındayım ama uykum var ondan böyle oluyor. Yazdıklarımı anlayacağınıza inanaraktan hepinizi şap şup öpüyorum. :wub: Yardım ellerinizi bekliyorum. :ph34r:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aslında festival değil de, 'Sevgililer Günü' konusu güzel olabilirdi. Hem özel bir gün, hemde Japonya'da farklı şekilde kutlanıyor. Bir ay süre ile birbirlerine hediye verme gibi. Ama festival de karar kıldıysan, bir sürü örnek bulabilirsin internette. Benim bildiğim ve hoşuma giden bir kaç festival şunlar:

Tanabata ( Yıldız Festivali ) : Ağustos ve Haziran ayları arasında bambu ağaçlarına, üzerinde dilek yazan kağıtları asarlar ve bunların gerçekleşeceğine inanırlar. Ne kadar tanıdık geldi değil mi bu festival. O yüzden bende çok sevmiştim.

Sakura zensen: Japonların kiraz ağaçları (sakura) ile meşhur olduğunu hepimiz biliyoruz. Mart ayı sonuna doğru ağaçların çiçeklenmesi tarihi verildikten sonra bu festival yapılmaktadır. Çok güzel bir görsel şölen oluyor. Tıpkı animelerde ki gibi. Bu arada İstanbulda da mini sakura botanik bahçesi bulunmakta.

Işık festivali: Ben ışıkları çok severim. Edison abimizin yeri ayrıdır bu yüzden. Japonlar da Kasım ayında çok güzel bir etkinlik yapıyorlar. Elektrik Mühendisleri yoğun şekilde çalışarak şehri rengarenk yapıyorlar. Özellikle kar yağdığında, muhteşem görüntüler çıkıyor. Tabi bunları yaşamış gibi anlatıyorum ama sadece fotoğraflardan gördüm. Belki ilerde. Kısmet.

Havai fişeklere gelince, hemen hemen her festivalde kullanılır. Ayrıca özel bir havai fişek festivali var mıdır bilmem ? Evet, netten baktım varmış. 250 kilo havai fişek patlatmışlar ağustos ayında, 60 kişi yaralanmış. Sıkıntılı durum.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hepinize tesekkurler Emelle bi cikis yolu bulacagim insallah :ph34r: :D Bu arada sevgililer gununu dusunmustum aslinda guzel olur o ama aklimda hep su havaifisekli zimbirti oldugu icin onu yapam dedim. Bu zor olacak gibi. O yuzden butun seceneklere bakip en kolayini sececem. Yeter odev yaptigim. :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.