Jump to content

Önerilen İletiler

Anime Tanıtım

YUYUSHİKİ


Resmi ekleyen


Tür: Komedi, Okul, Yaşamdan Kesitler

Yayınlanma Tarihi: 10/4/2013

Bölüm Sayısı: 12

Yönetmen: Kaori

Orijinal Hikaye: Komata Mikami

Firma/Stüdyo: Kinema Citrus

Başlıca Seiyuular: Risa Taneda, Minami Tsuda, Rumi Ookubo, Ai Kayano, Mana Shimizu, Yui Horie, Megumi Han.



Genelde her sezon en az bir tane olan liseli kız veya erkeklerin -genelde kızların oluyor- hayatını konu alan veya sadece esprilerden oluşan serilerden biri daha!


Resmi ekleyen


Liseye yeni başlayan üç kızın hikâyesi anlatılmaktadır. Bu üç kızımızın “en aklı başında” olanı Yui’dir. Diğer iki kız ise Yui’yi aşırı derecede sevmektedirler ve Yui de buna karşılık onları sevmektedir. Diğer kızlarımızdan Yukari, zengin bir ailenin varisi olmasına rağmen genelde uykucudur ve biraz da aklı havada biridir. Grubun asıl kişisi ise kesinlikle Yuzuko’dur. Yuzuko zeki birisidir ve bu yönünü daha çok esprilerinde kullanarak arkadaşlarını gülmekten kırıp geçirir. Velhasıl bazen aşırıya kaçar ve Yui’nin hışmına uğramaktan kaçınamaz. Ancak şöyle bir şey var ki Yui, Yuzuko’nun yaptığı bir şeyi Yukari yaptığında ona olan tepkisi daha yumuşak olur. Tabii bu da Yuzuko’nun gözünden kaçmaz, ancak Yuzuko bunu asla kendisine karşı olan bir kötü niyet olarak algılamaz ve her ikisiyle de dostluğunu korur.


Resmi ekleyen


Yui’nin Yuzuko’ya olan tavrı ise geçmişten gelmektedir. Yui ile ilkokulda tanışır ve zengin bir ailenin kızı olmasından dolayı onu bir prenses olarak görmesine yol açar. Ve bu yüzden ona karşı genelde daha iyi davranır.

Resmi ekleyen


Yui’yi sınıfta seven başka bir kız daha vardır, o da Aikawa’dır. Aikawa, Yui’yi lisenin ilk günü görmüştür ve o günden sonra da az çok konuşmasına rağmen onu uzaktan da olsa izlemiştir. Zaten aynı sınıfta oldukları için çok da uzak sayılmaz bu mesafe. Tabii Aikawa’yı da seven diğer arkadaşı Kei ise Yui’ye karşı tavır alır. Ve Aikawa’nın diğer arkadaşı Fumi ile diğer üçlü kız grubu tamamlanmış olur. Bu iki kız grubu birbirleriyle arada iletişim kurarak ilginç esprilere konu olur.


Resmi ekleyen


Ve geldik kızların okulun ilk günü gördükleri ilandaki kısma. Bilgi İşlem Kulübü diye bir afiş görürler ve sıfır üye olduğunu görünce şaşırırlar. Ancak o sıfır üye dedikleri kulübe kendileri arada sırada uğrayarak o kulübün bir üyesi olurlar. Kulüp odası küçücüktür ve sadece iki bilgisayar vardır. Ama kızlar için bu oda yeterli olmuştur. Kızlar o günün sonunda araştırdıkları şeyleri günün özeti olarak beyaz tahtaya yazarlar. Kulübün danışman öğretmeni ise Okaa-san diye çağırdıkları sınıf öğretmenleridir.
Genel itibariyle izlenesi bir okul-komedi serisi bana göre. Konu alışagelmiş olabilir, ama seride ki karakterler için kesinlikle izlenmeli derim. Hele ki Yuzuko için… Çizim ve müzikler ise bana göre herhangi bir komedi serisinde ki gibi sıradan, ama hoş bir dengedeydi. Zaten bu tip bir seri izliyorsanız bu şeylerin ikinci planda kalması normal denebilir. Kendinizi yapılan esprilere o kadar veriyorsunuz ki arada çalan müziğin veya çizimin o kadar da göze batmadığını farkediyorsunuz.



Bu arada bu tip serilerden hoşlanıyorsanız bir iki önerim var: Azumanga Daioh, Nichijou ve liseli erkeklerin komedisi olan Danshi Koukousei no Nichijou bu üç seri tartışmasız izlenmeli derim.



___________________________________________________________________________________


Kaynak: Anime Fantastica

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.