Jump to content

Bleach Manga Tartışma


getsuga

Önerilen İletiler

Haftaya çıkacak bölüm nasıl son olacak merak ediyorum. Keşke 685 yeri 690'da felan bitirseydi de geride kalanlarıda gösterseydi. Komamura, Kira gibi karakterler ortada yok. Kira canlanıp Lillie barro ile savaşıyordu. Hep arada kaynadı onlar. Ve tabi herkesin beklentisi son savaşta Aizen'in bankaisini görmekti. Bence aizen'e uygun bankai bulamadı. Keza hirako shinji de dahil. Shikaisi bile bankai gücünde olan shinigamiler için bankai bulmak hayal gücününde üstünde birşey sanırım :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 637
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Düşündüğün gibi birşey olacağını sanmıyorum çünkü İshida yapı olarak Sasukeden çok farklı o çocuk Quincylere kesin birşeyleri planlayarak girmiştir Sasuke ise fazla düşünmeden saf bir eleman gibi hara

Tite nabıyon derdim yanında olsaydım :D Bu savaş Rukia'nın olacaktı biz bankai görücektik...Ayrıca Byakuya bankaisini aldı bir önceki sayıda hatırlarsanız bu korku gücü kullanan adam nerede benim senb

Tite Kubo İtachi hayranı çıktı daha doğrusu naruto fanboyumuş bizim haberimiz yokmuş önce göktaşı şimdi ise İzanami Naruto Sasuke&İTachi vs Kabuto bölmünü izleyenler ne demek istemediğimi anlıyaca

Posted Images

3 saat önce, Barış yazdı:

para tatlı geldi. dünya kadar gereksz karakter yaratıp uzattı uzattı uzattı şimdi istediği gibi son veremiyor. zamanında çok dedik sıkıcı bölümler diye ama bunları japonyada hiç diyen olmamış mı bu adama. editörü falan?. ya o dev herifin savaşı kaç hafta sürdü. vurdukça tekrar kalkıyor herif. mayuride yine aynı. işte böyle olursun. ahmak kubo. 15 yıldır seni takip eden hayranlarına yazık değil mi . Oda'ya ibret olsun  o da sonlara geldiğinde böyle bi mallık yapmaz umarım. 

Ağzına sağlık çok güzel tespit yapmışsın. Bende öyle düşünüyorum bir ton gereksiz yan karakter yaratasıya başrol ve hikayede başrol oynayan karakterleri açıklasaydı çoğunun bankaisine yer vermemiş bile gerçi bankai kısmı umrumda değil ama baş rolllerde yer alan karakterleri parlatabilirdi geliştirebilirdi. İchigo'nun bile gelişimi sığ oldu bence. Tek başına düşmana tek atmasını filan istedim hiç değilse değişik bir güç açmasını bekledim olmadı. 30 bölüm mayuri savaşı verip milleti bayıltacağına ilerletseydi biraz hikaye çok sığ kaldı. One Piece'te çok uzatmaya başladı son zamanlarda ama onda çerez konu çok Bleach kadar sığ denizlerde yüzmüyor bence hikaye zenginliği olarak geniş en azından yan karakterleri izletirken baymamayı başarıyor Dressrosa hariç

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Her şey Aizen'in tek yemesiyle düşüşe geçmeye başladı. Koskoca bir Tanrı mertebesindeki adam bir anda tek yediğinde herkes bozuldu. Buna rağmen seri bir toparlanma yaşadı, kimse pek beğenmese de aslında Xcuttioner Arc kendi içinde tutarlı ve orijinal, kısa bir arc idi. Ardından son Quincy Arc'ı geldi - 1000 Years War diye. Arc'ın girişi sağlamdı, Başkaptanın kapışması da, bankaisi de çok iyiydi. Hatta Bleach uzun bir aradan sonra bu sayılarda iyi satışlar yakalamıştı. Ama koskoca başkaptanın tek yiyip ölmesi, üstüne hemen hiçbir flashback almaması karaktere hiçbir derinlik katmadı, üzülemedik bile. O noktadan sonra ipler koptu, seri dibe vurmaya başladı. Ardından da tekrara düştü Kubo, Espada gibi bir Sternritter takımı yarattı ama karizmaları yoktu hiçbirinin. VasteLorde gibi bir Elite Guard takımı çıktı, ucuz komedi filmlerinden beterlerdi. 0. Takım diye beklenti yükseltti yıllar boyu, adamlar bildiğin tek yediler. Soul King kim diye bekledik, adam bile çıkmadı, kristal içinde kolsuz bacaksız bir figürdü. Son Aizen kapışmasında olduğu gibi herkes birleşip tek kötü adama dalmaya kalktı. Kısaca son 200 sayı ilk 400 sayının tekrarı gibi oldu. Final sayısı ile bir şekilde mutlu bir final yapıp bitirecektir gibi duruyor ama ortada yazık olmuş büyük bir potansiyel var. Şu serinin bir One Piece hatta Hunter X Hunter ayarında kalite ve saygınlığı olabilecekken bu kadar düşmesi cidden üzücü.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu serinin bu kadar düşmesindeki bir etkide animesinin devam etmeyişiydi.Anime ile aynı anda devam ediyor olsa manga olarak bu kadar düşmezdi Tite-senpai sıkılmış galiba ya da bir şey yapmak istedi düzgün yapamadı W.S jump'ta zaten nasıl paketlerim mangakaları diye bekleyen bir şirket politakasında olunca GG!

Narurto ile Bleach'in OP kadar içine sarmayışının sebebi açık ve netti adamları tarzı evreni işlemek istemiyordu ellerinde malzeme yan karakter çoktu ama Op kadar sağ sola yönlenmek yerine 1 karakterde toplandılar ama buna rağmen benim anime listemde Op Naruto ve Bleachten asla üstün değildir eşittir.Bana kalırsa bu 3 anime bir birine üstünlük sağlayamazlar.Bleach'in bir filminde Cehennemi işlemişlerdi işte dedim Tite şöyle biraz daha shinigami evrenine derinlik katsa tadından yenmez.Naruto'da diğer köyler klanler işlendi ama ne kadar genelde çoğu fillerdi birde ve filler demek inandırıcılığı yok demek çünkü mangaka elinden çıkmamış.Ama Bleach cehennem filminin mangada çizimi vardı birde üstüne Tite ile yapılmış ortaklığı vardı ve bu yüzden izlediğim 3.bleach filmi olarak en iyisiydi.Naruto'da Kishi Neji,Temari,Ino vs vs bir kaç karakteri çabuk harcaması evrene %20lik dokunuşları rahatsız ediyordu ancak aksiyon dozu,Ana karakter Naruto'nun o mükemmel azmi ve acıklı geçmiş hali çocukluğundan beri onu izleyip yanında olmamız benim en çok hoşuma giden yanıydı. beni.Bleach'te aksiyon falan filan güzel hikaye temeli güzel ancak İçigo'nun gaza getirişleri vs vs evrene %1lik dokunuşlar yan karakterlere harcamayı bırak harcayamama ( gerektiğinde) ve işlememekten dolayı eksi puan alıyor benden.Op ise bana kalırsa animemsi çizgi film oluşu ve arada sırada tatmin etmeyen son savaşlar ve nerdeyse Arc'ın aynı şekilde sonuna ilerliyişleri eksi puan alırken evrenin işleyişi karakterlerin neredeyse en ufak karakterinin bile geçmişini bilmemiz kurtarıyor Op'yi benim gözümde. Şİmdi nereden başlayıp nereye geldim ama yazasım vardı hazır millet çoklu tartışmalar yaparken içimi dökeyim dedim.Sonuç gelirsem ,bir Bleach'ı fanı olarak şunları diyeceğim; benim bilinçli olarak izlediğim tv'de denk gelip abi bu ne diye bakıp anime kavramanı öğrenmemi ve japon kültürünü öğrenmemi sağlamış ayrıca japon animelerine karşı olan ön yargımı yıkmış işte yıllardır böyle bir şey arıyordum ben ya izlemek için dedirtmiş ve Naruto,Bleach,Deaht Note gibi serilerle tanışmamı sağlamış bu serinin böyle bir zorlama sonla bitecek olması beni çok üzdü dediğim gibi ilk izlediğim anime lan bu benim yapmayın etmeyin Jump!!!!!! hala arada açar  ilk bölümlerine bakar hüzünlenir ilk Openingini dinler uzaklara dalarım bu seri beni animeyle tanıştırdı bu seriyi her ne kadar eleştirilsede bu yüzden bu kadar çok korur sever gerektiğinde eleştirir ancak yinede bağrıma basarım.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bleach'in 685 değil de 686. sayıyla final yapacağı kesinleşmiş, eski gelen bilgi yanlış anlaşılmaymış. Bununla birlikte haftaya da Japonya'da tatil olduğu için mangalar çıkmayacak, böylece Bleach'in son sayısını görebilmemiz için 2 hafta daha beklememiz gerekecek.

Not: 686'dan sonra 12 ek sayı ve 2 tane de geçmişi anlatan flashback sayısı çıkacağı rivayet ediliyor, ne kadar doğrudur bilemem ama öyleyse 700 sayıya tamamlanmış oluyor.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bleach 685 - İngilizce

Savaştan 10 yıl sonrası anlatılıyor. Yeni kaptanlar var, Rukia da 13. Takım kaptanı olmuş. Sayı sonunda da Bach'ın 10 yıl önce kaybolan reiatsusunun yeniden ortaya çıktığı söyleniyor. 2 hafta sonraki son sayıda sürpriz bir son olacağı eklenmiş. O sayıda da bu sürpriz gelişme neymiş hem onu, hem de yeni Ruh Kralı kim, Aizen-Urahara ve Ichigo ile tayfasına ne olmuş onları görürüz herhalde.

Bu arada anladığım Japonya'da bir Bleach Rock müzikali yapılacakmış, onun haberi vardı. Bleachiçin yakın zamanda açıklanacak büyük haberler var yazıyor. Büyük olasılıkla ya ek sayılar gelecek ya da anime'nin devamı. Anime devamı ise umarım en baştan yaparlar filler olmadan eli yüzü düzgün bir şekilde. 2 hafta sonraki finali de umarım tatmin edici olur. Aizen'in bankai'yi de göremedik ya, hiçbir şey demiyorum!

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şu an 685. sayı çıktı ve 2 hafta sonra da 686. sayı çıkacak ve seri final yapacak. Fakat final öncesi genel olarak Bleach'in bitişiyle alakalı bir değerlendirme yapmak istiyorum.

Yuha Bach temel olarak baktığımızda Aizen ve Ichigo ortaklığı ile alt edilmiş oldu, hatta Aizen olmasa alt edilmesinin de hiçbir olasılığı yok gibiydi. Zaten daha Bach ilk ortaya çıktığında Aizen'in onun zaman algısıyla oynadığı söylendiğinde Aizen vs Bach söylentileri çıkmıştı. Onun dışında Ishida, Isshin Kurosaki ve babası Ryuken'den aldığı ok ile Bach'ın güçlerini çok kısa bir süreliğine de olsa etkisiz hale getirmeyi başardı. Son darbeyi de her zamanki gibi Ichigo vurdu. Orada Ichigo değil de Zaraki de olsa o darbeyi vurabilirdi belki, ilk defa Ichigo bir kapışmada bu denli yardım alarak bir şeyleri başardı. Kimse kimseye tek atmadı kısaca.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.