Jump to content

Manga Çizimi Kalemleri.


BrightMangaka

Önerilen İletiler

 

 
Kağıt Üzerinde Manga Çizmek

Japonya’daki manga çizerlerin kullandığı aletlerin başında tabi ki, sanat kalemleri gelir. Aşağıda kalem çeşitlerini inceleyeceğiz

Kalemler

Kalemler çizimde çok önemlidir çünkü kendinizi rahat hissederek istediğiniz figürü çizebilirsiniz. Kendi stilinizi oluşturmanızda ve bakış açınızı yansıtmanızda bir araçtır kalemler. Mürekkep ile can bulur çizimleriniz. Her dokunuşta farklı bir sanat ortaya çıkar. Eğer doğru kalemi kullanırsanız yüz ifadeleriniz o kadar inandırıcı olur. Mutlu bir insanı daha ne kadar mutlu ya da üzüntülü bir insanı ne kadar üzgün çizersiniz bunu kaleminiz belirler. 

G-KALEM

(Zebra, Tachikawa, Nikko)

Manga sanatçılarının en yaygın kullandığı kalem türüdür. Sadece Japonya’da üretilir.Taklit olarak Hunt yapılmıştır ama orijinalinin yerini tutamamıştır. G-KALEM, kalem uçlarının kralıdır. Oldukça sert ve kalın olmasına rağmen çok ince çizgiler bu kalem ucuyla çizilebilir. Diğer sert ve kalın kalem uçlarına göre daha rahat kullanılır ve hafif bir baskıyla istediğiniz kalınlıkta çizgiler çizebilirsiniz. Kağıt üzerindeki kontrolü rahattır. Yetenekli bir el G-Kalem ile ayrıntıları çizebilir.

En ünlü Shounen mangakaları arasındaki Toriyama Akira ile Shounen Jump manga dergisindeki mangakalar bu kalemi kullanır.

HUNT "Fine-Point 99"

Amerikan tarzı G-Kalem dir. Geniş çizgiler çizer ve oldukça çirkin bir bronz gölge oluşturur. Orjinalini almazsanız geri iade edin.

ROUND, SPOON Ya da KABURA Kalemler 

(Zebra, Nikko, Tachikawa, Hunt) Japonya’da Yuvarlak anlamına gelir. Sert kalem ucu tipidir.

Kuvvetli, güvenilir ve kullanımı kolaydır. Bu ürünler çizgileri zarif gösterir.Kalem tiplerinden en geniş olanıdır Japonca "kabura"= şalgam anlamındadır. Gözyaşı şeklinde bir görünümü vardır.Diğer kalem uçları gibi keskin değildir. Küçük kaşık şeklinde bir izdüşümü vardır. ultra-ince hat sanatı kalemi gibi bir tiptir.Kağıdı lekelemez ya da kaçırmaz. Hunt versiyonundan daha küçük ve daha yaralıdır. Japon versiyonlarının hepsi Huntdan daha geniş, daha fazla dengesi ve kayması vardır. 

Kabura Küçük çizgi değişmesini üretir. Bu yüzden çizim işi yapanların canı sıkılmadan kullanacağı bir kalemdir. Bir çok ünlü mangaka bu kalemi kullanır. Bu kalemi kullanan kişi taslağı bilir ve ince çizgilerle çizimi bitirir. Oldukça ince ucu vardır ki kağıt üzerinde coşar ve asla lekelemez. Kabura tipi kalem ucu kullanan bazı mangakalar Masamune Shirow (Ghost In The Shell), Takada Yuzo (3x3 Eyes) ve (Rurou ni Kenshin).

CROW-QUILL Ya da MARU PEN

(Kabura gibi bir kalem ucudur.)

Bu kalemlerin çok çeşidi vardır. Yuvarlak çizebilen bir kavisli bölümü vardır. Tüm ince çizgileri çizer. Bu çizgiler kibar ve güzel çizgilerdir. Genellikle shoujo manga sanatçıların %85 ‘i kullanır.

Hunt 102 standart bir kalemdir ve ince çizgiler çizilebilir ve oldukça esnektir.

Okul Kalemi

Okul kalemi olarak Japonların tercihi Hunt 104’dür. 104 ‘den daha fazla kalınlık verir. Küçük bir basınçla değişir. Bu yüzden BGs’den daha iyidir., Detaylar ve hızlı çizimler için kullanılır.Kalemin ucu yumuşatıldıktan sonra balon çizgileri yapılabilir.

TABİ BUNLARI BULAMAZSANIZ SİZE ÖNERİM 
 PITT Artist Pen Manga Set 

v22nj.jpg

Fiyatı =25TL 

 Faber Castell 8 Pitt Artist Pen Manga Set, dünyada popülaritesi giderek artan manga çizimleri için ideal bir settir. Manga çizimlerinin yapılışını gösteren resimli kullanma talimatı poşetlerin içindedir. 6 farklı tonda fırça uçlu FC Pitt artist pen ve 2 farklı kalınlıkta yuvarlak uçlu siyah renk FC Pitt artist pen olmak üzere 8 kalemden oluşur.

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anlamadığım birşey var g-pen mi daha iyi kabura mı? Genelde g-pen kullanılıyor diye duymuştumda onun için merak ettim

Bu arada paylaşım için teşekkürler bilgilendirici bir yazı olmuş ^_^

G-Pen en çok tercih edilendir. ve en fazla kullanılan. Tite Kubo. Masashi Kishimoto gibi kişiler genelde çizimlerini G-pen ile yaparlar ^^

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra...

Bilgilerin için teşekkürler.Temel kaynak olarak ideal bir yazı olmuş.Benim bir konuda merakım var,Bilgisayarda çizim nasıl olur.Bir Grafik tablet almayı düşünüyorum ama sonuçlar hakkında kararsızım,kağıdın kokusu ve tadı şüphesi ki başka ama hızlı çizimler ve denemeler için grafik tablette bi ayrı.Sizin kullandığınız bir grafik tablet var mı  yada önerebileceğiniz bir model.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.