Jump to content

Önerilen İletiler

Anime Tanıtım

 

Basilisk

 

fggXkJl.jpg

 

Tür: Aksiyon, Dövüş, Tarihi, Doğaüstü-Güçler, Romantik

 

Yayınlanma Tarihi: 13/04/2005 – 21/09/2005

 

Bölüm Sayısı: 24

 

Yönetmen: Kisaki Fumitomo

 

Senaryo: Muto Yasuyuki – Seishi Togawa

 

Manga: Masaki Segawa

 

Animasyon – Dizayn: Michinori Chiba

 

Firma/Stüdyo: Gonzo – G.D.H

 

Açılış: Kouga Ninpouchou by Onmyouza

 

Kapanış: 1. Hime Murasaki by Mizuki Nana, 2. Wild Eyes by Mizuki Nana

 

Başlıca Seiyuular: Iga Oboro – Mizuki Nana, Kouga Gennosuke – Toriumi Kousuke, Kagerou – Hayamizu Rise, Okoi – Kimura Haruka, Yakushiji Tenzen – Hayami Sho

 

 

“Nefret etmeye yeminli bedenleri ovalarda çürümeye terk edilmiş, ruhları kanla lekelenmiş. Bağlar kılıçla koparılmış. Karanlıkta yitip giden ruhları feryatta, sevenler ölecek!”

 

zPZNtNX.jpg

 

Kouga ve Iga klanı arasındaki nefret asırlarca süregelen savaşlara ve ölümlere yol açmıştır. Ninja yetiştirme grubu lideri 1.Hattori Hanzo bu iki klana barış imzalamalarını emretmiş, klanlar barışı imzalamasına imzalamış fakat aralarındaki düşmanlık bitmemiştir. Ninjaları karşılıklı dövüşlere çıkmaya devam ediyordur.

 

Kouga lideri Danjo Kouga’nın torunu Gennosuke ve Iga Lideri Iga’lı Oden’in torunu Oboro daha küçük bir çocukken  tanışmışlar ve aileleri arasındaki bu nefrete rağmen birbirlerine sevgi ile bağlanmışlardır.

 

MILhvYJ.jpg

 

Aralarındaki sevgi ikisi tekrar karşılaştığında derin bir aşka dönüşecektir. Gennosuke ve Oboro kalıcı bir barış yapmanın ve iki klanın birleşmesini arzu etmektedirler. Bu birleşmeyi evlenerek sağlamayı isterler fakat bir anda her şey bozulur. Büyük Shogun Ieyasu Tokugawa veliahtını tayin etmek üzere Kouga ve Iga klanlarının ninjalarını kullanmaya karar vermiştir. Böylece, Hattori Hanzo barış anlaşmasını geçersiz kılar. Gennosuke ve Oboro’nun da dahil olduğu İki klandan seçilmiş 10’ar kişi veliahtı belirlemek için ölümüne savaşacaktır.

 

 

kHf6AUW.jpg

 

Basilisk hikayesinin temeli “The Kouga Ninja Scrolls” isimli 1958-1959 yıllarında yazılmış Futaro Yamada’nın romanına dayanmaktadır. Roman hem tarihsel gerçekleri barındırmakta hem de fantastik yönüyle dikkat çekmektedir.

 

Azuchi-Momoyama periyodunda (1500’lü yıllar) geçen Kouga ve Iga Klanları arasındaki savaşlarının etkileyici konusu olsun, harika görselleri olsun kesinlikle izlenmesi gereken bir anime serisidir. Aynı zamanda “Shinobi: Heart Under Blade” adında bir Live Action uyarlaması da bulunmaktadır. 2005 yapımı filmin yönetmeni Ten Shimoyama’dır. Gennosuke’yi Jo Odagiri Oboro’yu ise Yukie Nakama canlandırmıştır. 

 

vo0vA5h.jpg

 

Gennosuke ve Oboro’nun birbirine olan aşkı tüm bu zorluklara ve nefrete rağmen mutlu sona ulaşabilir mi? İzleyin ve görün.

 

 

 

İyi Seyirler.

http://www.youtube.com/watch?v=05z3kNhpURI

 

_____________________________________________________________________________

 

Kaynak: AnimeFantastica: http://www.animefantastica.com/basilisk

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.