Jump to content

Önerilen İletiler

Anime Tanıtım

 

Shingeki no Kyojin: Ilse no Techou

 

StXSTMf.jpg

 

Tür:  Shounen, Aksiyon, Drama

 

Yönetmen: Tetsuro Araki (Death Note)

 

Manga: Shingeki no Kyojin (2009) (Attack on Titan)

 

*OVA, manganın 12. cildiyle beraber çıkmıştır.

 

Mangaka: Hajime Isayama

 

Başlıca Seiyuular: Kamiya Hiroshi (Levi), Romi Paku (Hanji Zoe)

 

 

En önemsiz, arka planda görünen karakterlerin de hayatları değerlidir; çünkü herkes kendi küçük dünyasının ana karakteridir. Şimdi anime serisinindeki olayları hızlıca bir hafızanızdan geçirin. Birçoğunuzun aklına yitirilen hayatlar, karakterlerin o son anlarındaki içinizi burkan bakışlar ve çaresizlik geldi, değil mi? Aslında Hajima Isayama tarafından hazırlanan bu serinin arkasında, mangakanın bir internet kafede çalıştığı zamanlarda, sarhoş bir müşterinin kendisinin yakasına yapışması, Hajime Isayama’nın iletişim kuramayacağını anladığı dev gibi birinin karşısında yaşadığı çaresizlik vardı. Serinin en güçlü yönlerinden biri dramatize edilmiş sunumuydu. Hatta zamanında Weekly Shonen Jump’ta başlayacak olan manga, uygun olmadığı gerekçesiyle bu dergide yerini alamamıştı. (İyi de olmuştu aslında, her şeye karışan Weekly Shonen Jump, seriyi bu haliyle yayınlatmazdı.)

 

Al5KAs3.jpg

 

Peki bu okuduklarınızın OVA ile bağlantısı nedir? İşte seriden alışık olduğumuz gibi dramatik bir şekilde hayatını kaybetmiş bir asker olan Ilse Langnar’ın hikayesini konu alıyor Shingeki no Kyojin: Ilse no Techou (Attack on Titan: Ilse’s Journal). OVA, geçmişte yaşanan bir olayı işlediğinden Eren, Mikasa, Armin gibi karakterler, en baştaki hatırlatıcı kısım dışında görünmüyor doğal olarak. Burada ana karakter olarak Ilse dışında Hanji Zoe ön plana çıkıyor. Levi de bol bol göründüğünden OVA’da ana karaktere yakın bir role sahip. Bunun dışında Petra Ral, Oluo Bozado gibi karakterleri de yeniden animede görmek gözlerimizi yaşartıyor.

 

Xtcwybh.jpg

 

Hikayenin detaylarını özellikle pek anlatmıyorum. Zaten açılış kapanışları çıkardığınızda 20 dakikanın altında bir OVA kalıyor. Açılış demişken, anime serisinin bu yıla damgasını vuran ilk açılışı Linked Horizon – Guren no Yumiya’nın kullanılmış olması herhalde herkesi sevindirecektir. OVA’nın çalışmalarına çok önceden başlanmıştı ve sizlere duyurduğumuz üzere ilk verilen çıkış tarihi 9 Ağustos’tu, sonradan yıl sonuna ertelenmişti.

 

Dediğim gibi bu kısa bölümdeki olayları da anlatıp keyfinizi kaçırmaya niyetim yok. Ancak hikaye açısından da izlemenizde yarar var. Devlerle ilgili olarak, anime serisinde hiç görmediğiniz bir olaya şahit olacaksınız. Doğası gereği insanoğlu; bilmediği, anlam veremediği şeylerden korkar. Zaten bu olaydan sonra insanlar, düşmanı karşısında ne kadar cahil olduğunu ve bilgi toplaması gerektiğinin iyice farkına varıyor.

 

DzLN8gG.jpg

 

Mangaların satış kampanyasını yapmak için hazırlanan onlarca içeriği boş OVA gibi değil Shingeki no Kyojin: Ilse no Techou. Sadece “Keşke biraz daha sürseydi.” dedirtiyor ve anime serisinin devamını şimdiden özlediğimizi bir kez daha bizlere gösteriyor. Anime serisini beğenen, özleyen herkese Shingeki no Kyojin: Ilse no Techou’yu tavsiye ediyorum.

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=W9i8OUMZl7M

 

_______________________________________________________________________

 

Kaynak: AnimeFantastica: http://www.animefantastica.com/shingeki-no-kyojin-ilse-no-techou

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

aslında  animesinin devam etmesini çok istiyorum hatta bleaxh tan  daha çok bleach manga yetiyor da titanlar yetmiyor :D

spoiler olabilir bu bakarken dikkatli olun 

aslında asıl merk ettiğim dev ymir  dedi ya  yimir ne alaka bu titanla   ne alakası var flan bir sürü düşünce geçti kafamdan sonrada kafam patlıcakmış gibi olduğu için üzerinde pek durmadım ama düşündürdü yani

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.