Jump to content

Kuroko no Basuke Sapığı Yakalandı


Misafir Leffwn

Önerilen İletiler

İlginç bir savunma yaptı


 


Ekim 2012′den beri Kuroko no Basuke mangakası Tadatoshi Fujimaki’ye tehdit mektupları geliyordu. Hatta bu mektupların bazılarında toz halinde ve sıvı maddeler yer alıyordu. Araştırmalar gösteriyordu ki Fujimaki’nin tahsil gördüğü Sophia Üniversitesi’ne gönderilen bu sıvı madde, buharlaşması halinde ölümcül düzeyde hidrojen sülfit yayacak bir sıvı idi. Bunun gibi birkaç tehditten sonra üniversitenin güvenliği sıkılaştırılmıştı. Buna benzer yüzlerce olaydan sonra da birçok Kuroko etkinliği iptal edilmiş, bazı mağazalar DVD satışlarını durdurmuştu.


 


Z38Z9dP.jpg


 


16 Aralık günü Mainichi Shimbun gazetesi, Kuroko no Basuke mangakasına tehdit mektupları gönderen 36 yaşındaki Hirofumi Watanabe‘nin yakalandığı yazdı. Polis zanlıyı Pazar günü posta kutusunun yakınında yeni tehdit mektupları göndermek üzereyken yakaladı. Watanabe, mektupları göndermek için Tokyo’ya geldiğini, aslında Osaka şehrinin Higashinari bölgesinde yaşadığını söyledi. Watanabe’nin çantasında 20′ye yakın tehdit mektubu bulundu. Mektupların birinde bu ayın sonlarında Tokyo’da yapılacak olan lise basketbol turnuvasının iptal edilmesi söyleniyordu. Diğeri ise yine bu ayın sonlarında yapılacak dünyanın en büyük doujinshi etkinliği olan Comic Market(Comiket)’in iptal edilmesi ile ilgiliydi.


 

https://www.youtube.com/watch?v=ioeNIIe4D3o


 


Watanabe ile aynı apartmanda yaşayan bir sürücü ise şunları söylüyor: “Yaklaşık bir yıl önce üst katımıza taşındı. Yalnız yaşadığını düşünüyordum. Neredeyse her gün, şafak sökmeden önce yukarıdan sanki dans ediyormuş gibi, ayak sesleri duyuyordum. Kendisini üç kez uyardım, ama her seferinde özür dilemesine rağmen devam etti. Tekin birisi değildi.”


 


pDHaYkW.jpg


 


Watanabe, Kuroko no Basket ile ilgili yerlere 400′e yakın tehdit mektubu gönderdiğini itiraf etti.“Tadatoshi Fujimaki’nin başarısından dolayı kıskançlıktan çatlıyordum” diyen zanlı “Üzgünüm. Artık pes ediyorum” diyerek hayranların yüreğine su serpti. Umarız mangakalara olan tehditler son bulur ve işlerini baskı altında yapmak zorunda kalmazlar.


 


uuqhx.png


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.