Jump to content
  • 0

Mangaka Ne Demektir? Bazı Mangaka Sanatçıları


Cold Dewil

Soru

Mangakalar yani başka bir değişle hayatımızın olmazsa olmazları,üstadlar,efsaneler,yenilikçiler ve daha hepsiiii :D

Anime izleyen herkesin azcık onları tanıması gerektiğini düşünüyorum.Belli başlı bildiğimiz mangakaları tanıtarak hem animelere yeni başlayan arkadaşlara bilgi vermek hemde azcık bu sanatçıalrı taktir etmek istedim ^_^

Öncelikle,
Mangaka (漫画家) Japonca'da çizgi roman sanatçıları için kullanılan bir kelimedir. Japonya dışında manga, genelde, Japon çizgi romanını belirtir ve mangaka da genelde manga sanatçısını anlatır.

Başlıca birkaç tanesini tanıyalım...
Takao Aoki (Japonca: 高尾 青木) Japon mangaka. Beyblade mangasının yazarı olarak bilinir.
Çalışmaları:
Takao Aoki'nin en ünlü mangası Beyblade'dir. Onun dışında Bakufu Slash ve Metal Walker gibi video oyunları vardır.

    Beyblade: 2000-2004
    Bakufu Slash: 2006
    Metal Walker: 2007-2008

Hiromu Arakawa (荒川弘 Arakawa Hiromu), (8 Mayıs 1973) Hokkaidōlu Japon manga sanatçısıdır. Gerçek ismi Hiromi Arakawa (荒川弘美 Arakawa Hiromi)’dır. Nam salmış mangası Hagaren no Renkinjutsushi büyük bir başarı kazanmıştır ve daha sonra anime’ye de uyarlanmıştır.
Çalışmaları:
    Stray Dog 1999
    Totsugeki Tonari no Enikkusu 2000
    Shanghai Yōmakikai 2000
    Hagane no Renkinjutsushi (Metal Simyacı) 2001 – 2010
    Raiden 18 2005
    Souten no Koumori 2006
    Juushin Enbu 2006 – devam ediyor

Masashi Kishimoto (岸本斉史, Kişimoto Masaşi), Japon manga Naruto 'nun çizeridir. Mangaka olarak yayımladığı ilk çıkışını, 1996 yılında Şūeişa tarafından sunulan Karakuri 'dir.1999 yılında , sonraki çalışması Naruto, Haftalık Shonen Jump adlı manga dergisinde yayınlamaya başladı. Kişimoto , Shonen Jump tarafından yeni sanatçılara ayda bir kez verilen Hop Step Ödülü'nü aldı. Dragon Ball serisinin yaratıcısı Akira Toriyama'dan etkilendiğini söyleyen Kişimoto, ayrıca ilk Mobile Suit Gundam serisi ve Akira filminden de etkilenmiştir.

İkiz kardeşi Seişi Kişimoto da bir mangakadır ve 666 Satan olarak da bilinen O-Parts Hunter'ın yaratıcısıdır.
Çalışmaları
    Karakuri
    Naruto - 1999 - 2???

Tite Kubo( Mangaka Baba :D ) Japon manga sanatçısının gerçek adı Noriaki Kubo'dur. En ünlü mangası Bleach, 2001 yılından bu yana Shueisha tarafından yayınlanmaktadır.
Abicim bu adamın yapmadığı yok zaten...O nedenle yazmakla adama saygısızlık yapmayayım :P Alın okuyun...

Hayao Miyazaki ( Mangaların master Yodası ) (宮崎 駿 Miyazaki Hayao?)[1] (doğum 5 Ocak 1941, Tokyo, Japonya), Japon manga ve anime sanatçısıdır. Elli yılı aşkın bir süredir animasyon dünyasının içindedir ve en yakın çalışma arkadaşı Isao Takahata ile birlikte Studio Ghibli adlı animasyon stüdyosunun kurucusudur.

Animasyonun en büyük ustalarından biri olarak kabul edilen Hayao Miyazaki'nin animasyon filmlerinin başarısı dünya çapında ilgi görmüş ve ismi ABD'li Walt Disney, Britanyalı Nick Park ve ABD'li Robert Zemeckis ile karşılaştırılır hale gelmiştir. Miyazaki Time dergisinin dünyanın en etkileyici insanları listesinde yer almaktadır.

Daha fazlası için 

Yok bana yetmedi diyorsanız burasıda var

Hiro Mashima (Doğum: 3 Mayıs 1977), japon mangakadır. Kodansha'nın haftalık Shonen Dergisinde yayınlanan ve 1999'dan 2005'e kadar devam eden Rave adlı mangası ile tanınmaktadır. Bu seri daha sonra animeye de adapte edilmiştir. Ancak seri tamamlanamadan anime versiyonu iptal edilmiştir.

2003 yılında, Mashima-en Vol.1 & 2 adında one-shot şeklindeki çalışmalarını toplamıştır. Bu hikayelerde, diğerlerinin yanı sıra Cocona, "Xmas Hearts" ve "Fairy Tail" gibi prototip çalışmaları da mevcuttur.

2006'da, hala devam etmekte olan "Fairy Tail" isimli fantasy mangasına başlamıştır. Bu manga Kodansha'nın Haftalık Shonen Dergisinde yayınlanmaya başlanmış ayrıca animeye adapte edilmiş versiyonu TV Tokyo'da 2009 Ekim'inden beri yayınlanmaktadır ve aynı yıl içerisinde one-shot olan "Monster Soul" isimli mangayı da yayınlamıştır.Ancak 2013 Nisan ayı itibariyle Animeye son verilmiştir yinede mangası devam etmektedir.

Eiichiro Oda (Gomu gomu abi ) (尾田 栄一郎, Oda Eiichirō) kendisi One Piece'in yapımcısıdır. 1 Ocak 1975'de Kumamoto(Kumamoto), Japonya'da doğdu. 20 senedir mangaka olarak işini yapmaktadır.
Çalışmaları

    Wanted! (1992)
    God's Gift for the Future (1993)
    Ikki Yako (1994)
    Monsters (1994)
    Romance Dawn V.1 (1996)
    Romance Dawn V.2 (1996)
    One Piece (1997 - günümüz)
    Dragon Ball x One Piece: Cross Epoch (2007)

Naoko Takeuchi (武内直子 Takeuchi Naoko?, d. 15 Mart 1967) Tokyo, Japonya'da yaşayan bir manga sanatçısıdır. Takeuchi'nin çalışmaları anime/manga hayranlarınca geniş çapta saygı görmektedir. Birleşmiş Milletler'de de iyi tanınan bir mangakadır. En ünlü çalışması Bishoujo Senshi Sailor Moon, Kuzey Amerika'da defalarca basıldı ve geniş bir pazar kazandı. Hırslı bir seyahatçi olan Takeuchi, Birleşmiş Milletleri de defalarca ziyaret etti ve 1998 yılında San Diego Comic-Con'a katıldı.

Dr. Osamu Tezuka (手塚 治虫 Tezuka Osamu?, d. 3 Kasım 1928 - ö. 9 Şubat 1989), Japon manga sanatçısı ve animatör idi. Osaka Bölgesi'nde doğdu, en çok, Astro Boy ve Kimba the White Lion adlı çalışmaları ile tanınıyordu. Genellikle Animenin Babası olarak itibar gösterilir ve Walt Disney'in Japon eşiti olduğu düşünülür.

 

PS: Valla yazmak isterdim ama alıntıladım,umarım azda olsa anime izleyen arkadaşlar göz atar ^_^

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Önerilen İletiler

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu soruyu yanıtla...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.