Jump to content

Shinsekai Yori # Tanıtım


Önerilen İletiler

Daha önce de 1-2 tane tanıtım yazısı yazmıştım bu forumda, farklı bir sitede yazdığım yazıyı buraya aktarıyorum. Aslında bu forumda bu anime için bişeyler yazıcaktım ama sonradan siteye yazdım foruma yazmadım öylece kaldı falan, bu yüzden az önce foruma da aktarmaya karar verdim. Burdaki resimlerin çoğunu tumblr'dan arakladım tabii ki. İzleyin izlettirin, en beğendiğim serilerden biri bu :D

 

tL4LhKz.jpg

Shinsekai Yori

 

Hikayemiz günümüzden bir milenyum sonrasında geçiyor. Çoğu insanın Cantus(Canti) denilen telekinetik güçlere sahip olduğu zamanlar. Farklı hayvanlar, garip yaratıklar, mutant ev hayvanları geziyor ortalıkta. Ana karakterimiz Watanabe Saki adında bir genç kız. Kendisi telekinetik güçlere sahip olduğunu farkettiğinde okuması için Zenjin Akademesi’ne gönderiliyor, çocukluk arkadaşlarının hepsinin okuduğu okul yani.

 

tumblr_ms3lsb2nm71ri0rigo1_r1_250.gif

 

Okumak derken, tarih tarzında dersler haricinde bu güçleri nasıl kontrol etmeleri gerektiğini de öğreniyorlar. Biliyorum, kafanızda az çok Harry Potter gibi bir görüntü canlandı. Ama inanın uzaktan yakından alakası yok. Bu seri, insanların doğası hakkında. Kusurlu noktalarımız, her insanın başına gelmeyen zor anlarda yapacağımız şeyler, vereceğimiz kararlar. Bu konuda Steins;Gate’ye benziyor diyebilirim. Orada da sevgili Okarin’in arkadaşlarını koruma çabasını izlemiştik. Burada da benzer bir durum var. Çünkü, bu 5 ufak çocuğun dünyası sandıkları kadar temiz değil.

 

tumblr_ms3lsb2nm71ri0rigo2_r4_250.gif

 

Konumuz kabataslak böyle. Fantastik-kurgu türünde gerilim, dram içeren bir seri. Ha unutmadan, karakterlerimiz serinin başında çocuk yaştalar, ama yer yer zaman atlamaları oluyor, böylece sonlara doğru çocuk yaşta görüp sevdiğimiz bıcırıklar yetişkin yaşa geliyor.

 

İlk bir kaç bölüm biraz durgun geçiyor, seriyi bırakmayı düşünmüştüm ben o sıralarda. Gerçi ben biraz sabırsız bir insanım, size durgun gelmeyebilir yani. Ama emin olun, ilerledikçe güzelleşiyor çoğu anime gibi.

 

tumblr_ms3lsb2nm71ri0rigo3_r5_250.gif

 

 

Mangaka bir gün çıkıp “Ben gelecekten geldim.” dese inanırım. Yarattığı dünya inanılmaz gerçekçi. Yani tabii ki, fantastik bir kurgu olduğu için günümüzle alakası yok. Ama gördüğünüz neredeyse bütün anormalliklerin seri içerisinde bir açıklaması var. Seri bittikten sonra aklımda soru işareti kalmadı diyebilirim. “Şu kedinin niye 6 ayağı var yahu?” bile dedirtmedi. Bu benim için çok büyük bir artı puandır. Bir çok seride “Bu kedi 6 ayaklı. Çünkü, öyle.” gibi açıklamalar oluyor, hatta bazılarında olmuyor bile. Benim için olmaması önemli değil, olursa daha iyi.

 

tumblr_ms3lsb2nm71ri0rigo5_r3_250.gif

 

Ana karakterimiz, yani Watanabe Saki ortalama bir kız. Öyle çok zeki değil, çok güzel değil ama gerizekalı da değil. Arkadaş grubunda ise, tahmin edebileceğiniz gibi zeki, fırlama, pısırık, tatlı gibi çoğu seride gördüğümüz karakter tipleri var. Ben en çok Maria’yı sevmiştim, Kana Hanazawa’nın seslendirmesinin bunda büyük payı var tabii.

 

tumblr_ms3lsb2nm71ri0rigo10_r2_250.gif

 

Unutmadan şunu da söyleyeyim. Animede çok az bir miktar Yuri ve Yaoi var. Ama yalnızca 1-2 bölümde, 1-2 sahnede. Homofobik değilim ama gözümün önünde 2 erkeğin Fransız öpücüğü yapmasından da zevk almıyorum. Yine de beni çok rahatsız etmedi ve serinin gidişatı üzerinde pek etkisi yok, bu yüzden türlere dahil etmedim. Bildiğim kadarıyla mangasında Yuri daha ağırmış, ama TV’ye aktarırken baya kısıtlamaya gitmişler. Yine de manga hayranlarını memnun etmek için 1-2 sahne koymuşlar. İşin güzel yanı, bu Yuri ve Yaoi’nin bile mantıklı bir açıklaması var, hatta bu açıklama üzerinden bu karakterlerle empati bile yapabilirsiniz.

 

tumblr_mof5rgbzgg1s0hdwgo1_500.gif

 

Başlarken benim çok beklentim yoktu. İlerledikçe yavaş yavaş beni benden almaya başladı seri. Kırdığım 1 puanın sebebini veremiyorum spoiler olmaması için, neyse. Finali ve bazı sahneleri beni baya etkiledi. Finali demişken, finali oldukça güzeldi. “Devamı 2. sezonda…” havası da yoktu.

 

Sonuç olarak, öncesinde Steins;Gate izlemişseniz ve beğenmişseniz bunu da beğenirsiniz büyük ihtimalle. Şu an için başka kıyaslayabileceğim bir seri gelmiyor aklıma. Yine de tavsiyemdir, “Şöyle bir anime olsun, kurgusuyla beni benden alsın, karakterler iyi işlenmiş olsun, hikayesi sürükleyici olsun.” diyorsanız, doğru seriye bakıyorsunuz.

 

tumblr_ms3lsb2nm71ri0rigo8_r3_250.png

 

 

orjinali: http://neyapsam.gen.tr/shinsekai-yori.html/

 

bu arada bunun gibi başka bir seri bilen varsa bana önersin lütfen :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İzlemek isteyenlerede link versen iyi olurdu ama hadi onuda ben veriyim :)

 

Shin Sekai Yori

 

Bu arada eline,emeğine sağlık. 

 

turkanime'de aratıversinler yahu çok mu zor :D bu arada turkanime'de Shin Sekai Yori olarak geçiyor, myanimelist'te Shinsekai Yori olarak, Shinsekai Yori olarak kullandım ben.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.