Jump to content

Map Anime Yorumluyor | 9 | -Shingeki no Kyojin-


Pøllux

Önerilen İletiler

ben 7 vereyrum.

 

o da sırf görüntü kalitesi hatrına.

 

ek olarak, SnK, nasıl desem, böyle senaryo yazmak için çekilmiş gibi değil de, ps oyunlarını animasyon ekranına aktarmak için çizilmiş gibi. Karakterler oldukça gerçekçi, yani kişilik gelişimleri bakımından lakin ana karakterler için aynı şeyi söylemek mümkün değil. eren, fazlasıyla kendiyle çelişen bi tip. sen kalk, kendinden bilmem kaç yaş büyük adamlara işine dön tribi çek, ama kendi kararını vermekten aciz ol. 8 yaşında gel mikasayı kadın tacirlerinin elinden kurtaracak kadar cesur ol ama iş kendi götünü kurtarmaya geldi mi korkak  tavuk gibi kaç. mikasa, kuzum sen neden kendini eren gibi gereksiz bi adamın arkasını toplamak zorunda hissediyorsun? yani vefalısın bilmem ne de o kadar yüksek potansiyeli olan bi karakter böyle bi eziğin peşinde harcanmamalıydı. armin ise özgüvenini kazanana kadar kafa ütülemekten başka bi şey yapmadı, tam bir klişe anime tipi çizdi.

 

yapmışlar ama olmamış. yan karakterleri başrole koyarsak aynı evrenden çok daha güzel bi hikaye çıkar. işlenişi bok gibiydi. Mesela bi Levi, bir Ervin Smith falan ne biliyim ya da ereni de asıl gizem unsurlarından biri haline getirip mikasayı ana karakter yapabilirlerdi. böylece çok daha alışılmamış bir şekilde bir shounen animenin ana karakterini kadın yapabilirlerdi. daha da güzel, sansasyonel olurdu. daha orjinal olurdu. anahtarı da mikasaya verelim ve eren ilk bölümde babası grisha gibi kaybolsun. daha hoş olmaz mıydı? sonra gel yine dev olarak çık ortaya, ya da çok gizli bir devlet projesi olarak falan. bilemedim. geri kalanlarını japonlara bırakmak istiyorum ama son 5-6 yıldır piyasada doğru düzgün anime yok. eski yapımları artıyorlar. ekonomik durgunluk yaşıyorlardı bi ara acaba onunla mı ilgisi var?

 

oha çok iyi lan SnK'yı beğenmeyen tek mal ben miyim diyordum, başkaları da varmış :D

 

Eren'in şehir içinde ilk kez titana dönüştüğü bölümden sonra seriyi bıraktım. o animasyonlara, o kaliteye, o sağlam kurguya rağmen zerre sarmadı. Eren kadar silik bi karakter yok ulan şu shounen serilerde. Magi'yi izleyin izlettirin, böyle 24 bölümlük shounenler nasıl olmalı konusunda ders niteliğinde anime yapmış herifler.

 

btw Congratz Tunç ! güzel yazı :D

 

edit: istek alıyorsan da Kyoukai no Kanata'yı izlediysen bi dahaki yazında da onu yerden yere vurmanı bekliyorum :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Abi şimdi baş kahramanın ne özelliği kaldı ? hani ecchi'lerde bile başkahraman sonlara doğru güçleniyor  Şimdi Mikasa titana dönüşse erenden güçlü olcak ama tabi  itsmypurgatory dediği gibi mangasınada bakmak lazım belki ereni diğer karakterlerden ayıran özellik vardır ..

 

Bazı serier hakkında ufak spoiler var aşada

monkey d. luffy nin ne özelliği var 

yediği meyve güç sıralamasında ilk 50 ye bile girmez

narutonun ne özelliği var 

ondan başka 8 tane daha jinchuriki var

Kiranın ne özelliği var

başkalarıda dead note kullanabiliyor ve başkalarıda zeki

Allen walker ın ne özelliği var birsürü masumiyet kullanan insan var

Lelouch vi britania nın ne özelliği var bir sürü geass kullanan insan var

 

 

bu yazdığım animeler çoğunluk tarafından sevilen animeler.Senin tarif ettiğin tarz süpermen ve avatar gibi çizgifilmlerde var

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu anime sırf çizim kalitesi ve müzikleri için bile izlenebilir. Yapımcılar iyi bir şey yapmaya çalışmışlar ve bana sorarsanız yapmışlarda. Ama şu konuda haklısınız final aceleye getirilmiş sanki daha iyi bitebilirdi ancak gelen bilgilere göre 2.sezon çıkacak gibi duruyor. Bundan dolayı böyle bir son yapmış olabilirler. Mangasını okuyanlar bilirler olaylar birazda olsa şekillenmeye başladı ancak gizem dahada artmaya başladı. Tabi şunuda söylemeliyim manga çizimleri animeye göre berbat desem yanlış olmaz herhalde. Sonuç olarak faklı bir konu farklı bir dünya, izlemeye değer animelerden bir tanesi olduğunu düşünüyorum.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra...

Eleştirilerin hepsi soğru ve yerinde. yazını okumadan önce benim için kusursuz bir animeydi hatta merakıma yenik düşüp hayatımda ilk defa bana manga okutturdu.
Yazının devamı manga ve anime den spoiler içerir...

ama kabul etmeliyimmi eren in bu kadar sönük, kendisiyle çelişen, güçsüz(titan hali bile o kadar güçlü değil), etkisiz olmamalı.. devlerden nefret edip dev haliyle savaşmak ne kadar etik orası ayrı bir konu.  bide mikasa olayı var eğer fikir değiştirip eren den başkasını severse ileriki bölümlerde bırakırım animeyi. herkes mikasaya eren için sevgilin diyor ama bunlarda hala tık yok animelerde aşk meşk olayları sevmem ama bunların karşılaşma şekli için bile illa aşk olsun istiyorsun. final aceleye getirilmiş sonuna kadar haklısınız mangasınıda bitirdim daha bir şey yok ortada eren aynı eren olan levi ye oldu sakatlandı oda kenara çekildi ortalarda gözükmüyor. mikasa güçlüyüm nidaları atıyor ama bi erene sahip çıkamıyor üstlerinin emirlerine uyuyor.Ha bide benim sevdiğim birini gözümün önünde dövcekler(levinin eren i mahkemede dövmesi) öyle kimse tutamaz beni adamın **** korum yani o sahne çok iticiydi. yazı uzun oldu kusura bakmayın içimi döktüm rahatladım iyi günler herkese.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Herkes kadar bende animenin finalinde tatmin olmadım. Fakat 5 puanı da hak eden bir anime değil. İşleyiş sıkıntılı olabilir ama konusu etkileyici bir anime. Ben hiç hız kesildiğini hatırlamıyorum animede mesela. Birde Eren faktörü var. Daha doğrusu faktör olmaktan çıkan bir karakter. Nefretini, kinini taktir etseniz de laftan öteye geçmiyor bu da olumsuz olarak yansıyor. Ben animeye 10 vermiştim. O kadar heyecanlandırmıştı ki beni daha aşağı puana gönlüm razı olmadı. Bazılarınız haklı olsa da bazı noktalar çokta abartılacak kadar önemli değil. Mesela karakterlerin birbirine benzemesi bence çokta önemli değil bu animeye vereceğim puanı etkilemez. En azından bende etkilemez. Minimum bu animeye verilecek puan 7 olmalıdır. 

 

Ayrıca müzikleri etkileyici söylemeden geçmek istemedim. Müzikleriyle bütün olan anime bulmak çokta kolay olmuyor maalesef.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 8 ay sonra...

SnK'nın ilk sezonu ön gösterim gibi bir şey.

Mangasının tüm bölümlerini okuyan biri olarak söylüyorum, mangaka bazı kısımları batırmış ileride, ama o kadar fazla gizemli olaylar var ki.

 

İlk sezonda hiç bir şey açıklanmadı bile, her şey mangasında ortaya çıkıyor yavaş yavaş.

Ama animesini izlemeyi tercih ederim, çünkü Opening'ler vs. OST'lar çok iyi.

Ayrıca grafikleri de çok beğendim, ana karakterler de gayet başarılı diye düşünüyorum.

 

Konusu bakımından da diğer animeler gibi konusu yok, yani çok farklı buldum ben.

Çok fazla dram olduğuna katılıyorum, resmen animede 1 sn'lik mutluluk anları oldu sonra gene titanlar gene titanlar...

Ama bana göre en iyi animelerden biri.

Bana göre de puanı 9/10.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.