Jump to content

Önerilen İletiler

Anime Tanıtım

 

Gintama: Kanketsu-hen- Yorozuya yo Eien Nare

 

RmNn8rr.jpg

 

Tür: Bilim kurgu, Komedi, Shounen, Samuray, Parodi

 

Gösterim Tarihi: 6 Temmuz 2013

 

Süre: 110 dakika

 

Yönetmen: Fujita Yoichi

 

Senaryo: Hideaki Sorachi

 

Seiyuular: Tomokazu Sugita (Gintoki), Rie Kugimiya (Kagura), Shinpachi (Daisuku Sakaguchi)…

 

Müzik: SPYAIR- Genjyou Destruction

 

Firma: Sunrise, Aniplex, Dentsu, Bandai, Tv Tokyo

 

 

fUTwObL.png

 

Gintama için teşekkürler… Yorozuya için, arkadaşlık için ve en önemlisi bizi bunca zamandır güldürdüğün için teşekkürler…

 

Gintama söz konusu olunca teşekkür yazısı bile başta yer alabiliyor. Bu parodi animesini hayatımıza sokan hatta süt sevmiyorsak bile çilekli olanından içmemize bizi teşvik eden Hideaki Sorachi’ye ne kadar teşekkür etsek azdır. İhtiyacımız olan tek şey gerçekten kalsiyummuş, evet hem de bol kahkaha içeren kalsiyum.

 

4A2NJSs.jpg

 

Gintama’nın hikayesine kısaca değinirsek:

 

Japonya Edo döneminin sonlarını yaşamaktadır. Dünyayı ele geçirmek isteyen, Amanto adını verdikleri uzaylılarla, büyük bir savaş olmuş ve Amantolar savaşı kazanmıştır. Savaşta birçok samuray hayatını kaybetmiş, Amantolar yönetimi ele geçirmiş, kılıç kullanılmasını yasaklamışlardır. Oysaki kılıcı olmayan bir samurayın ruhu da yoktur, samuray ve kılıcı asla ayrılamaz. Peki ya tahta kılıçlı ve shonen jump okumak gibi alışkanlığı olan bir samuray? Bahsettiğimiz kişi öğretilerine hala bağımlı, eski bir samuray olan ve Yorozuya’yı işleten Sakata Gintoki. Yorozuya’nın diğer üyeleri ise gücüyle nam salan Yato Klanı’ndan Kagura ve basit bir karakter hatta gözlük olarak nitelendirilen Shinpachi. Yorozuya’nın altın kuralı ise para için her işi yapmak .

 

SOXNOSI.png

”Geçmiş yada gelecek için endişelenme, seninle birlikte olduğumuz şu an için savaş”

 

Gintama animesi geçtiğimiz mart ayında birçok anime gibi ekranlara veda etti. Manganın devam ediyor olması, anime konusunda sevenlerini hala umutlandırıyor; ancak animenin devamı konusunda bir gelişme yok. Bunun yerine daha önce animenin finali niteliğini taşıyacağı söylenen ve hayranlarının sabırsızlıkla beklediği Gintama: Kanketsu-hen- Yorozuya yo Eien Nore, 6 Temmuz’ da Japonya’ da gösterime girdi. Filmin konusu ise:

 

Gintoki isteğinin dışında zamanda yolculuk yaparak, kendisini beş yıl sonra, harabeye dönmüş Edo’da bulur. Dünya sebebi belli olmayan bir virüs tarafından karanlığa gömülmüş, çok sayıda insan yaşamını kaybetmiştir. Artık Gintoki ve dünyanın geleceği son bulmuştur. Sevdiklerinin ve dünyanın böyle bir gelecek yaşamasını istemeyen Gintoki, geçmişiyle ilgili büyük bir görev üstlenir.

 

Filmi gerçekten çok başarılı buldum. Animeyle aynı çizgiyi yakalamayı başarmış. Gülüyorsunuz ama içinizi acıtan sahnelerde var. Özellikle Spyair’in parçasının çaldığı sahneler insanda inanılmaz bir duygu uyandırıyor. Animede de birçok parçası yer alan Spyair, filme de yeni şarkısıyla harika bir iz bırakmış. Bunun dışında film bizi zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. Kagura ve Shinpachi’nin yaşadığı değişim açıkçası eski hallerini özletiyor. Çünkü "aruu aruu" diyen küçük kızı ve silik bir karakter olan Shinpachi’ye olan sevgi başka.

 

vE3SErL.jpg

 

Gintama’nın son filmi olması, animesinin bitişinden sonra ayrı üzüntü yarattı. Sadece geçmişi ve Gintoki’yi konu alan bir film görmek isterdik. Çünkü geçmişle ilgili, Shiro Yasha hakkında çok gizem var.

 

Kızların ümitleri boşa çıkacak ama filmde Takasugi ufacık bir karede gözüküyor her ne kadar Kagura filmin başında uyarsa da.

 

Gintama konusunda ümitlerinizi kaybetmemeniz dileklerimle…

 

______________________________________________________________________________

 

Kaynak: AnimeFantastica: http://www.animefantastica.com/gintama-kanketsu-hen-yorozuya-yo-eien-nare

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.